donderdag 19 december 2013
  3 Replies
  2.2K Visits
  Subscribe
Ben in afrondende fase van het plannen van onze eerste verre reis MET onze kinderen. Tot nu toe met onze kinderen naar italie/frankrijk/campings geweest, maar vinden de tijd nu rijp om zelf ook weer lol te beleven aan onze vakantie. Ik heb het volgende reisschema opgesteld:

vr 11-jul Vertrek naar KL
za 12-jul KL
zo 13-jul KL
ma 14-jul KL (dagtrip Kuala Gandah en Batu Caves)
di 15-jul KL
wo 16-jul KL - Kuala Selangor (firefly resort)
do 17-jul Kuala Selangor- Cameron Highlands
vr 18-jul Cameron Highlands
za 19-jul Cameron Highlands - Penang
zo 20-jul Penang
ma 21-jul Penang
di 22-jul vliegen naar Kota Bharu
wo 23-jul Kota Bharu
do 24-jul reisdag naar Perhentian
vr 25-jul Perhentian
za 26-jul Perhentian
zo 27-jul Perhentian
ma 28-jul Perhentian
di 29-jul vliegen naar KL
wo 30-jul Vertrek naar AMS
do 31-jul AMS


Nu heb ik een aantal vragen aan de kenners van rondreizen in Maleisie (met kleine kinderen)

1. Wat vindt je van dit reisschema.
2. Ik heb me nog niet verdiept in accommodaties, maar deze moeten uiteraard kindvriendelijk zijn (zwembad o.i.d.). Tips hieromtrent zijn welkom!
3. Taman Negara heb ik niet opgenomen omdat ik erg opkijk tegen de bootreis van 3 uur. Is dit de enige mogelijkheid om op locatie te komen? De belevenis om een nachtje of twee in de jungle met mijn kleine meiden door te brengen lijkt mij wel spannend. Maar nogmaals, die bootreis...
4. Het is ramandan tijdens onze trip. Zijn hier nog 'negatieve' gevolgen van te verwachten?
5. Missen we iets als we lake Kenyir overslaan?

Ik ben erg benieuwd naar jullie mening en adviezen.

Groetjes,

Pieter.
Waardeer dit bericht:
10 jaar geleden
·
#14686
Kota Bharu is islamitisch en je zult daar tijdens de ramadan overdag geen mensen zien eten of drinken. Winkels zijn gesloten en zelfs bij de Mc Donalds kun je overdag niet terecht. Met kleine kinderen zou ik de dag in KB overslaan en direct naar de Perhentians gaan.
10 jaar geleden
·
#14687
Kota Bharu vonden wij niet bijzonder, zou ik inderdaad overslaan.

Je kunt ook goed met de auto naar naar Taman Negara. Vanaf de plaats waar de boten vertrekken is het ongeveer 1 uur rijden over een goede weg. Er gaan ook bussen (die hebben wij niet genomen, wij hadden een huurauto).
De afstand Perhentian naar Taman Negara vond ik wel tegen vallen. Wij hebben er 8-9 uur over gereden. Overnachten in de jungle vond ik niet zo bijzonder. De excursie naar de Orang asli heeft wel grote indruk gemaakt op onze kinderen (10 en 6 jaar).

In KL zaten we in Times Service Suites at Times Square (via Agoda en 2e keer rechtstreeks <!-- e --><a href="mailto:vicky@timesuites.com]vicky@timesuites.com[/url]<!-- e -->;). Prachtig uitzicht, mooi ruim appartement en lekker zwembad erbij.

Kuala Gandah is niet echt bijzonder als je alleen de olifanten gaat bekijken. De achter de schermen trip met Zali is wel erg leuk. Je kunt er dan rond lopen terwijl er nog geen andere mensen zijn en samen met hem de olifanten de fles geven.

Je kunt bij het reserveren van het hotel op de Perhentians ook meteen de transfer van vliegveld naar boot regelen. Dat is een stuk relaxter dan ter plekke zelf wat te moeten regelen.
10 jaar geleden
·
#14688
In antwoord op vraag 1, waarom zoveel dagen in KL? Als je daar een dag minder blijft, kun je wellicht langer op Penang blijven. Penang is wat gemoedelijker dan KL, en je kunt je tijd doorbrengen in de stad (Georgetown) of op het strand (Batu Ferrenghi).
Vraag 2:
In KL logeerden wij in het Novotel, heel centraal gelegen aan een overdekte walkway met airco naar conventie centrum naast de Petronas Towers, hier is ook het aquarium (wel aardig, niet heel bijzonder) en het pierenbad en grote speeltuin in het KLCC park. Het hotel lag naast de mooie Pavillion mall, vanuit waar je zo doorloopt naar Bukit Bintang.

In Penang logeerden wij in Batu Ferrenghi in het Holiday Inn. Een fijn familie hotel met zwembad aan het strand en centraal gelegen met alle restaurantjes op loopafstand. De bus naar Guerney Drive en Georgetown stopt voor de deur.

Vraag 4: in KL, Cameron Highlands en Penang merk je nauwelijks dat het ramadan is.
Taman Negara en de oostkust zijn wij (nog) niet geweest.

Veel plezier met plannen!

Groet,
Nicole
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!