zondag 04 maart 2012
  4 Replies
  3.5K Visits
  Subscribe
Hallo,

Vorige winter reisden wij met onze kinderen van toen net 3 en ruim 1 twee maanden lang met een camper door Australië. Inmiddels is er nog een kleintje bij (nu 5 maanden oud, prematuur geboren dus eigenlijk zou ze pas 2 maanden oud zijn) en staat vast dat we, waarschijnlijk eind 2013, opnieuw willen vertrekken om de wereld verder te verkennen.

We dachten eerst aankomende zomer een maand naar de Oostkust van Amerika te gaan, route New York-Miami. Maar waarom niet langer en verder weg? Een 'wereldreis'...?! Nu denken we er dus over om eind volgend jaar te vetrekken en wel met grofweg de volgende bestemmingen/route:
Vlucht naar Thailand, daar de hotspots bezoeken, paar mooie eilanden om te ontspannen. Dan eventueel Maleisië of een ander land grenzend aan Thailand. Dan door naar Indonesië om vanaf daar wederom naar Australië te gaan (nu misschien de Westkust ontdekken en voor de tweede maal de rit van Adelaide naar Sydney) en daarna Nieuw Zeeland te zien (Noorder- of Zuidereiland of beide?). Een bezoek aan de Fiji-eilanden lijkt ons heerlijk, maar misschien niet haalbaar. Via de Westkust van Amerika (LA en een aantal Nationale Parken) willen we weer naar Nederland terugvliegen.

Is zo'n reis überhaupt te doen met drie kinderen in de leeftijd van dan bijna 6, net 4 en net 2??? En hoeveel tijd moeten we er ongeveer voor uittrekken als we op een 'vakantietempo' reizen, niet back to basic willen gaan maar ook niet de 5-sterren-standaard hoeven?

Het is natuurlijk niet niks, zo'n reis met drie kleine kinderen. Om nog maar niet te spreken over de kosten, het regelwerk en het feit dat de oudste dan leerplichtig is. Maar we hebben als gezin enorm veel meegemaakt de afgelopen jaren wat maakt dat wij het heel fijn en belangrijk vinden om in de nabije toekomst ook een lange tijd als gezin echt samen te zijn en met elkaar mooie herinneringen te maken. En met dingen zien van de wereld willen we niet wachten tot de kinderen het huis uit zijn.

Zouden jullie dus zoiets doen met drie kleine kinderen???
Waardeer dit bericht:
12 jaar geleden
·
#10401
Hier past alleen de ultieme coachvraag; "wat vind je er zelf van?"

Maar ik krijg een redelijk warm gevoel van de beschrijving en denk dat wat je wilt ook haalbaar is. Thailand en Maleisie geen malariapillen, Java en Bali ook niet. Redelijke reisafstanden in Azie. Misschien Australië overslaan ten gunste van alleen Nieuw Zeeland? En genieten van je familie moet je zoveel mogelijk doen!
12 jaar geleden
·
#10402
Hoi!!

Gaaf plan! je familie is het belangrijkst en ik ben vorig jaar 4 maanden weggeweest met man en 2 kinderen en wil het nooit meer vergeten, teer er nog wekelijks op!! fantastische ervaring!!

Prijzen voor wereldtickets zijn wel behoorlijk he!! We vlogen ook naar "Aussie", maar wel via KL en dat bevoel goed en waren goede prijzen met Air Asia, die bied goedkope vluchten aan ook naar Australië, dus dat kan helpen bij besluit nemen als budget een rol mag spelen (hoop natuurlijk voor jullie van niet;) ).

Leven in Australie en NZ is al la Europees, dus daar moet je ook rekening mee houden in de planning en budget

Verder klinkt het mij als muziek in de oren wat je kiest!! Toppie!
Kijk maar eens op onze website als je niet begrijpt waar ik op doel, ha ha.

Of je het moet doen?? YES
12 jaar geleden
·
#10403
Hoi Els,

Mooie plannen! Ik probeer te begrijpen waar precies je twijfel zit, en ik denk dat het die kleine van 5 maandjes is of niet?? De rest weet je net zo goed of beter dan wij want jullie zijn al eens lekker lang weg geweest met 2 kleine kinderen. Wat maakt 3 anders dan 2??? Azië is natuurlijk geen autralië maar bv Thailand is gemakkelijk te doen dat lees je in alle reisverslagen hier.

Ik weet natuurlijk niet hoeveel complicaties die kleine heeft gehad door 3 maanden te vroeg te komen, maar door de bank genomen hebben "de prematuurtjes" vooral het eerste levensjaar extra medische zorg nodig. Jullie gaan als de kleinste al bijna 2 is, daar zou ik me als het nu goed met haar/hem gaat niet meer zorgen om maken dan om die andere 2!

Het reistempo houden wij vrij laag, ongeveer 1 maand per land. In Laos hadden we 1 maand maar hebben we het centrale deel (hoe mooi ook) om wille van de rust voor het gezin geschrapt. Als je niet te veel van tevoren vastlegd kun je alle kanten nog uit en goed kijken wat op dat moment voor jullie gezin haalbaar is.
Ook wij hadden als gezin het nodige meegemaakt en dat gaf bij ons de doorslag "gewoon" te gaan.

Dus ik denk: inderdaad Yes, doen!

Groetjes Saskia

ps: als die kleinste nou wel veel complicaties heeft gehad mag je me rustig een prive berichtje doen, dan kan ik als je het fijn vindt er beter geinformeerd met je over nadenken.
12 jaar geleden
·
#10404
Hoi Els,

Ook wij willen een grote reis gaan maken met drie kinderen... t.z.t. dan, want onze nummer drie verwachten we half augustus. Ik denk dat de leeftijden die jullie kinderen dan hebben echt heel prima is, de jongste ongeveer 2 jaar oud is wel lekker (als de gezondheid goed is natuurlijk).
In november waren wij met onze jongens van net 3 en 15 maanden in Thailand en de jongste kon toen nog net niet lopen. Nu hij dat wel kan denk ik: was toch handiger geweest toen (iets makkelijker om hem rond te laten scharrelen dan de hele tijd met de handen en knieën over de vloer :-) ).
Wij willen dus onze reis ook maken als onze jongste minstens anderhalf is (er even vanuit gaande dat er geen complicaties optreden qua gezondheid en dergelijke....).

Superleuk plan en ik sluit me aan bij Hans, Marjan en Saskia (waarbij ik natuurlijk vooral de laatste als groot voorbeeld zie van alles dat er kan met een groot gezin)!

Veel plezier met voorbereiden!

Groetjes,
Marieke
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!