dinsdag 23 juli 2019
  5 Replies
  2.6K Visits
  Subscribe
Goedemiddag allemaal,

Terwijl ik geniet van het warme weer kom ik op de gedachten een wereldreis te gaan maken met mijn gezin over een paar jaar.

Welke landen/gebieden zouden jullie aanraden? Vinden jullie echt een must visit?

Onze dochter zit dan in groep 6/7. Tegen die tijd ook nog even sparren met de leerplicht ambtenaar maar voor nu dromen en voorbereiden.

Zonnige groetjes, Deb
Waardeer dit bericht:
4 jaar geleden
·
#29527
Fijn hé om vast te dromen over zo'n plan! Hoe lang je weg kunt, wanneer je weg kunt (seizoen) en waar je interesse ligt zal bepalen waar jullie heen willen gaan. Zoek tijdig uit of je zorgverzekering je eventuele vaccinaties vergoed, zodat je ook tijdig eventueel van aanvullend pakket of maatschappij kan wisselen.
Leerplicht kan zeker een groter ding zijn. Het kostte ons in het begin wel een stuk voorpret om dit allemaal uit te zoeken, goed te willen regelen en wij kozen uiteindelijk voor uitschrijven. Je beweegredenen hiervoor hangen ook weer van je persoonlijke situatie af.
4 jaar geleden
·
#29446
'Even sparren met de leerplichtambtenaar'.... Zelf geen ervaring mee maar door het meelezen hier op het forum met andere mensen is het volgens mij niet eventjes sparren...

Contact met leerplichtambtenaar betekent dat hij/zij dan sowieso weet van je plannen.

Is de lpa meewerkend dan is het geen probleem maar zo niet dan kan het juist zijn dat die lpa je juist in de gaten houdt.

Menig forumlid wil in principe open/eerlijk zijn naar lpa en school. Helaas werkt deze open/eerlijke wijze helaas meestal niet....
4 jaar geleden
·
#29444
Bedankt voor jullie reacties.

We gaan er eens over verder brainstormen.

Nu eerst plannen voor Australië volgend jaar.

Groetjes Deb
4 jaar geleden
·
#29437
Wat Sinole zegt: Wat wil je zelf? Hoe lang wil je gaan? Wat is je budget? Hoe wil je reizen? En zo nog 100.000 vragen.

Wij hadden 5 maanden en kozen heel bewust voor één werelddeel. Was geen makkelijke keuze, maar het gaf wel heel veel rust dat we niet steeds op een bepaalde datum ergens moesten zijn om de volgende vlucht weer te halen plus zo voelde het voor ons ook echt als een lange reis en niet als een aantal vakanties achter elkaar.
4 jaar geleden
·
#29426
Wat ik zou aanraden is lijken naar waar jullie interesse ligt en wat de wensen zijn. Dat kan voor iedereen anders zijn. In feite kan ieder land aangeraden worden.

Ik met de wensen (bijv malariavrij, budgetvriendelijk, veel natuur, wereldstad) en landen dan ook kijken in welke periode het gunstig is daar te reizen. En in eerste instantie de landen doorstrepen die je ook in de zomervakantie goed kunt doen.
Of je kijkt eens bij killroy voor wereldtickets, daar zie je eventueel routes. Al zou ik zelf denk ik voor losse tickets gaan.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!