vrijdag 25 april 2014
  8 Replies
  4.6K Visits
  Subscribe
Over een jaartje willen met onze 3 kids (dan 1, 3 en 5 jaar oud) gedurende een maand langs de Australische oostkust reizen met een camper. Heeft iemand suggesties welke route het leukste is? We willen het aantal kilometers beperkt houden zodat we af en toe meer dan 1 nachtje op dezelfde plaats kunnen blijven en niet elke dag 100 km moet rijden. Dus niet meer dan 1500 km.
Mogelijkheden waar we aan denken zijn Adelaide-Melbourne, of Melbourne-Sydney of Sydney-Brisbane. De aanwezigheid van strand is belangrijk, maar ook mooie natuur en bezienswaardigheden die niet te ver uit elkaar liggen.
Kunnen jullie ook tips geven waar het beste (en goedkoop) een camper kunnen huren?
Alvast bedankt!
Waardeer dit bericht:
9 jaar geleden
·
#15513
Wanneer willen jullie ongeveer gaan? In onze zomervakantie is het in het zuiden winter, dus dat zou dan al vallen.
9 jaar geleden
·
#15514
we zouden in april gaan, het australische najaar dus. Dan zou het weer vrij gematigd moeten zijn. Ik heb al eens gekeken op de website van het BOM en het weer ziet er dan wel ok uit.
In november 2012 hebben we al een reis gemaakt langs de westkust, dus daar hebben we alles al gezien. Maar omdat Australië een leuke bestemming is voor de kids willen we nu een ander stukje ontdekken.
9 jaar geleden
·
#15515
Wij waren er vorig jaar vanaf half april. We zijn eerst 10 dagen in Sydney geweest. Het weer was toen wisselend tussen heel mooi strandweer (25 graden) en najaarsstorm. 's Avonds koelde het wel vrij snel af. We hadden een terras bij ons appartement maar hebben 's avonds niet buiten gezeten omdat het daarvoor te koud was.

Wij zijn daarna vanuit Sydney naar Brisbane (en Cairns) gereden in 6 weken. En eerst nog 2 dagen naar de Blue mountains.
Het stuk tussen Sydney en Brisbane was het duidelijk naseizoen. Veel lege campings, lege zwembaden, springkussens die niet meer opgeblazen waren etc. Ook lekker rustig overal daardoor. Maar weinig contact met andere mensen op de campings, geen andere kinderen. Het was net te koud om nog te zwemmen in zee op veel dagen. Wel lekker om te wandelen langs het strand etc. En lagere tarieven op de campings.
Toen we in de buurt van Brisbane kwamen werd het drukker en levendiger. Het weer was wel duidelijk nazomerweer. De ene dag schitterend, de volgende dag koel en soms regenachtig. In de winkels was het overal uitverkoop en kwamen de winterartikelen. Dat is een raar gevoel als je net de winter in Nederland achter de rug hebt.

Wij vonden het stuk tussen Brisbane en Cairns leuker. Meer verschillende dingen te doen, het landschap afwisselender. Het weer was beter. En alles was wat levendiger doordat er meer mensen op campings stonden etc. Als we weer zouden moeten plannen, dan zou ik weer starten in Sydney. En vandaar naar Brisbane vliegen. Dan nog even ten zuiden van Brisbane rondtrekken en vandaar naar het noorden.

Veel plezier met het plannen maken!
9 jaar geleden
·
#15516
het stuk Brisbane-Cairns lijkt mij dan een beter idee! Het zou een te grote teleurstelling zijn voor de kids als de springkussens niet opgeblazen zouden zijn! En mooi najaarsweer is ook altijd interessant!

Kristin: huurden jullie een camper? En zo ja, welke?
9 jaar geleden
·
#15517
Halo Elfje,

Wij zijn in April 2011 (toen nog zonder dochter) in 4 weken gereisd van Melbourne via the Great Ocean Road naar Adelaide en via het binnenland naar Sydney om vervolgens weer via de kust naar Melbourne te rijden. De route was leuk, maar als je strand wilt raad ik je i.i.g. niet aan om van Adelaide naar Sydney te rijden... Dan zou ik eerder de route pakken van KirstenB, dan weet je zeker dat je strand hebt! Wij zijn zelf nog niet ten noorden van Sydney geweest.

Toen wij er waren was het weer ongeveer als KirstenB omschrijft, alleen wij konden gelukkig wel 's avonds buiten zitten, dat is wel lekker als je gebruikt wilt maken van een openbare BBQ. Het kan ook zo zijn dat je een hele dag bewolking hebt en met een windje is het dan al snel te koud aan het strand. Sydney is trouwens geweldig!

Wij huurden trouwens onze camper bij Campermann! Je kan ook nog kijken naar Apollo en Britz, die zagen we veelvuldig rijden. De eerst 5 dagen in Melbourne hadden we een huisje gehuurd via http://www.rent-a-home.com.au/" onclick="window.open(this.href);return false; dat was echt geweldig! Mijn partner was toen in verwachting.
9 jaar geleden
·
#15518
Wij hebben een Apollo Euro Deluxe 6 berth gehuurd. We hebben 3 kinderen dus 5 slaapplaatsen nodig.

Op zich een mooie camper maar wel met nogal wat kleine gebreken. De lades sloten bijv niet goed waardoor ze tijdens het rijden eruit vielen. Die hebben we dus 6 weken lang dicht getaped als we gingen rijden. De kussens schoven steeds van de banken dus we moesten de kinderen tijdens het rijden elk half uur weer goed neerzetten. De gordijnrails in de alkoof vielen spontaan naar beneden. De buitenstoelen waren zo gammel dat we 4 van de 5 gescheurd hebben. Etc. Maar we hoorden van andere mensen op de campings hetzelfde soort verhalen over de campers die zij gehuurd hadden, ook bij andere maatschappijen. We hebben de camper bij australiacampers gehuurd.

Je kon trouwens op elke camping (behalve in nationale parcs) huisjes huren. Misschien zouden we volgende keer liever een auto huren en huisjes op campings. Dan ben je toch wat wendbaarder, kunt wat kleinere wegen inrijden. En de campings liggen allemaal buiten het stadcentrum. In grotere plaatsen is het leuk om een hotelletje in het centrum te kunnen nemen.

Het appartement in Sydney hebben we via Airbnb gehuurd.
9 jaar geleden
·
#15519
bedankt voor de tips!

Het wordt allicht het traject Brisbane-Cairns.

Een auto huren, gecombineerd met cabins op een camping is ook een interessant alternatief! Wij hadden op onze camper in Perth ook vanalles aan te merken hoor: kastjes die niet sloten, deur die stuk ging, koelkast werkte niet op de batterij, veiligheidsnet was stuk etc. Een groot verschil met onze camper in Nieuw-Zeeland!

Eerste werk is nu op zoek gaan naar niet te dure vluchten, maar je zit precies al gauw aan 1400 euro. Hoeveel betaalden jullie - is dit zowat de prijs of kan je goedkopere alternatieven vinden?
9 jaar geleden
·
#15520
Ik zie voor de maand april een tarief van €1057 met Malaysian Airline. Op de heenweg Amsterdam-Kuala Lumpur-Brisbane.
Terugweg Cairns-Sydney (stopover van 1 dag)-Kuala Lumpur-Amsterdam.

Deze tickets bij zijn bij kilroy te boeken. Je zou daar ook om een offerte kunnen vragen met je wensen.

Waarschijnlijk kun je de stopover in Sydney verlengen en heb je wat tijd om Sydney te bezoeken. In KL kun je vast ook een stopover krijgen waardoor je de terugreis kan breken (en bijv met Air Asia od naar een relaxbestemming).

Het loont misschien ook wel om te kijken naar vertrek vanuit ander vliegveld en naar een andere stad in Australie om van daaruit naar Brisbane od te vliegen. Al zou ik ook ivm met de knderen niet teveel op vliegvelden willen slepen.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!