vrijdag 26 oktober 2012
  10 Replies
  5.1K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal,

Ik zit te twijfelen! We gaan een lange reis maken met twee kleine kinderen van 1 en 3 jaar. Wij hebben keuze uit twee rijen stoelen in het vliegtuig:
Optie 1) Een rij met weinig beenruimte (er zit nog een stoelenrij voor), maar de armleuningen kunnen wel omhoog. Ook zal het entertainment in de stoelleuning voor ons zitten
Optie 2) Een rij met veel beenruimte/loopruimte (er zit geen stoelenrij voor), maar de armleuningen kunnen niet omhoog. Daarnaast weet ik niet waar de entertainmentset zit

We vliegen met Malaysian Airlines.

Wat zou jij ons adviseren (al dan niet op basis van ervaringen)? Ik hoor het graag. Veel dank!
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#11863
Ik zou zeker voor optie 2 kiezen.
Wat meer ruimte voor de kinderen is geen overbodige luxe en je loopt minder kans dat je boze blikken krijgt van de rij voor je omdat de kinderen tegen de stoelen aanduwen of de tafeltjes open en toe klappen. Het entertainment systeem zal dan waarschijnlijk in de armleuning bevestigd zitten (uitklapbaar) waardoor deze niet omhoog kunnen. Kan je voor de jongste van 1 nog een babycot aanvragen (bedje aan de muur) dan zou ik dat zeker ook doen.

Groeten, Lieve
11 jaar geleden
·
#11864
Ik zou ook voor optie 2 gaan, en idd , waarschijnlijk zit het videosysteem in de armleuning, dit zal ook de rede zijn dat deze niet omhoog kan.
En een babycot is echt super handig, zeker doen als het nog kan.
11 jaar geleden
·
#11865
Kijk anders even op <!-- w -->http://www.seatguru.com<!-- w -->
Je kan links je luchtvaartmaatschappij kiezen en het type toestel.
Op het daaruit komende plattegrond van het toestel kan je makkelijk de voor en nadelen van verschillende plaatsen vergelijken.
11 jaar geleden
·
#11866
Optie 2. Die extra ruimte is wel heel fijn. Scheelt behoorlijk veel.
Leuningen kunnen idd niet omhoog door t entertainment scherm. Voordeel van het scherm die uit de leuning komt is dat je hem zelf op hoogte kan instellen. Is erg fijn voor de kids.
11 jaar geleden
·
#11867
En ik zou dan weer zeker voor optie 1 kiezen. Beenruimte maakt me niet veel uit, ik vond het wel erg handig dat de kinderen languit konden slapen met hun voeten op onze schoot en dat lukt niet met een armleuning ertussen...
11 jaar geleden
·
#11868
net een lange vlucht achter de rug, wel met quantas, en als je op een nachtvlucht zit, zou ik zeker voor optie 1 gaan, zodat de kids languit kunnen liggen tussen jullie in, want de seatbelts moeten altijd omkunnen, waren ze bij ons vrij streng op, en is toch een paar keer voorgevallen, ze komen het echt checken(en ik vermoed zeker bij ons owv de kids) dus ik vermoed dat de kidszowieso niet op de grond mogen slapen?
als het een dagvlucht is, misschien eerder optie 2? want inderdaad, die opklapbare tafeltjes vinden zegeweldig, de mensen in de stoel ervoor wat minder ;-)

succes!

joke
11 jaar geleden
·
#11869
Hoi, zeker optie 2: we hebben vorig jaar ook met Malaysia Airlines gevlogen, kind van bijna 1 en van 5 jaar. Reden dat je een basinet/babybedje kunt aanvragen. Doen, kan de kleine lekker slapen zonder dat jullie hem/haar vast moeten houden. Ook qua ruimte fijn: wij hadden voor ons lekker de tas met spullen, speelgoed, luiertas staan. Je bent op zo'n lange reis toch iedere keer wat aan het pakken. Als je dan telkens in het bagagevak oet zijn is dat niet fijn. Maar dit waren onze afwegingen. entertainment klapte je op vanonder je stoel, schermpje zat dan opmkniehoogte voor je. Dochter van 5 heeft overigens ook redelijkmegslapen, de knietjesopgetrokken en tegen een kussen aan.
Onze reis was vorig jaar, via Kuala Lumpur naar Nieuw Zeeland. 2x ongeveer 12 uur. Watbons betreft zouden we het precies weer zo doen.

Geniet van jullie reis. geweldig!
Patrick en Rian
11 jaar geleden
·
#11870
Hallo allemaal,

Bedankt voor jullie reacties! Op dit moment neig ik toch nog het meest naar de eerste optie. Het nadeel van optie 2 lijkt me dat onze 1-jarige de hele tijd het gangpad op gaat, omdat er geen barriere is. Hebben jullie dat niet zo ervaren? Verder vind ik het toch wel handig dat de leuningen omhoog kunnen met slapen. Ik zie zo voor me dat ze allebei met een hoofdje op onze schoot liggen en dan met hun lichaampjes op de stoelen.

We hebben er in elk geval zin in!!
11 jaar geleden
·
#11871
Wij zijn net terug van onze nieuw zeeland reis.
Wij hadden op drie van de vier vluchten in totaal ( 2 heen, twee terug) een plaats op de eerste rij.
Echt ideaal. Onze dochter is vier en dus een stuk groter dan een kind van 1, maar het slapen op schoot ging niet echt gemakkelijk tijdens de reis van Singapore naar nieuw zeeland. Dat was dus op een stoel waarvan de armleuning omhoog kon. Een keer mocht ze wel op de grond slapen van de stewardessen, maar als het lampje aan ging moest ze op de stoel. Gelukkig bleef die uit!
Op de terugreis mocht ze op een gegeven moment niet eens op de grond zitten spelen, moest ze op haar stoel blijven zitten... Zo strikt waren ze.
Toch zou ik echt niet kiezen voor een stoel in een gewone rij.
En of je kind wel of niet door de gangen gaat lopen... dat bepaal je lijkt mij toch echt helemaal zelf. Ons kind liep in ieder geval NIET door de gangen omdat ze dat van mij niet mocht.
Succes met de keuze!

Groetjes Sharon.
11 jaar geleden
·
#11872
Of kinderen iets mogen ligt ook maar weer net aan de maatschappij en de stewardessen. Zo zijn die van Singapore Air en Malaysian geweldig met kinderen; die laatsten lopen er zelf mee door het vliegtuig als het moet.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!