vrijdag 09 mei 2014
  6 Replies
  3.3K Visits
  Subscribe
Ik lees op verschillende forums dat je veel van wat je nodig bent ook in Thailand kunt kopen. Toch ben ik benieuwd wat jullie allemaal meenemen op reis.
Onze pubers geven aan dat ze eigenlijk geen Teva's aan willen (lees op forum dat dit aangeraden wordt) wat zou een alternatief kunnen zijn? Ik zit zelf te denken om gymschoenen (type Vans) en slippers mee te nemen, maar is dit aan te raden?
(Khao Sok, Erawan waterfal, Khao Yai we maken geen echte jungle tochten van een aantal dagen)

Is een trainingsbroek of spijkerbroek een optie om mee te nemen voor de kids of is dit veel te warm? Is één vest/trui met lange mouwen genoeg?
Wat hebben de volwassenen s'avonds aan tegen de muggen? (spijkerbroek, legging, afritsbroek)

Met welke kleding en schoenen stappen jullie het vliegtuig in?
Waardeer dit bericht:
9 jaar geleden
·
#15689
hallo Irma,

in het begin van het jaar, veel pubers op sneakers zien lopen.
ook op vans, mijn voorkeur zal het als ouder niet hebben.
wellicht een sportieve schoen van teva of merell, die ook in water gedragen kan worden, en goed profiel mbt zool heeft. Belangrijkste als ze er zelf maar lekker op lopen....


spijkerbroek zou ik niet meenemen, katoenen kleding en laagjes.
dun blousje kore mouwen voor over dag, daar trok ik s avonds shirt lange mouwen onder aan.

gr Ilse
9 jaar geleden
·
#15690
Hoi Irma,

Pubers en Teva's... Ik ken de uitdaging!! Kathy (15) is er duidelijk in: "Wat??, denk je dat ik gek ben ofzo?? Ik ga echt niet op sandalen!!! lopen" Onze oplossing is inderdaad om haar de oudste Vans me te laten nemen die ze heeft en daarmee de jungle in te gaan. In Khao Sok Yai en bij de erawan, moet je daarmee goed uit de voeten kunnen hoor. Verder een paar teenslippers die ze ter plaatse koopt voor een paar euro en vaak niet eens mee terugkomen omdat ze dan al versleten zijn.
ik zou zeggen, niet te moeilijk over die Teva's doen, ze merken het vanzelf als ze met natte modder Vans moeten lopen en ze dat niet comfortabel vinden.. eigen keuze meid!

vaak doen wij een lange (afrits)broek sokken (wij wel in onze teva's...) en een trui aan als we vliegen en zijn dat meteen de enige warme kleren die we op de reis meenemen in de rugzak.

Succes met de voorbereiding.
9 jaar geleden
·
#15691
Wij dragen ook gewoon gympen en dat gaat prima, het eerste jaar hadden we wandelschoenen meegenomen maar het merendeel van je reis draag je toch gewoon je slippers dus die grote schoenen zijn super ongemak om op te moeten bergen.

Wij dragen tijdens de heen en terugreis een spijkerbroek, gympen en een vest, deze kleding zul je tijdens je reis niet vaak meer nodig hebben maar in bijv in de nachttrein is een vestje vaak toch wel aangenaam.
9 jaar geleden
·
#15692
Gympen en slippers (die dan weer wel van TeVa, kunnen blijkbaar wel). Als je iets jungle-ish aan wilt, neem dan Aigle; loop ik al weer jaren op, licht en luchtig en toch steun.
9 jaar geleden
·
#15693
Tijdens de heenreis droeg ik een legging met een jurkje erboven en een vestje. Het vestje deed dienst om de verplaatsingen te doen.
Qua schoenen droeg ik ballerinas, en had ik slippers mee van scholl's.
Ik had me vooraf goedkope leggings aangeschaft maar dat kan ik echt afraden, veel te warm!
Enkele jurkjes doen het beter en tegenwoordig vind je van die lossere wijde makkelijke broeken in dunne stofjes bij oa Zara en H&M.
Een lange doek waar je makkelijk een lange rok van maakt gaat altijd mee en doet nog dienst als dekentje enz....
9 jaar geleden
·
#15694
Het hangt er wel van af wanneer je gaat.... In december in het noorden kan ik wel lange broeken en truien aanraden! In de Hollandse zomer is dat volgens mij niet nodig.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!