zaterdag 16 april 2016
  17 Replies
  8.6K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal,

het wordt voor ons de eerste verre reis met het gezin en ik zou graag een beetje op weg worden geholpen... Welke geïmpregneerde klamboes raden jullie aan? Welk model? Travel safe of Care Plus?
En is het praktisch om een familie ehbo set aan te schaffen die compleet met paracetamol, diarreeremmer ed wordt aangeboden? Of is het goedkoper om medicijnen los te kopen? Iemand ervaring?
Onze jongste mag ik insmeren met 30% DEET, voor onszelf ook 30% doen of beter 40%? We rijden wel naar malaria gebied in Zuid-Afrika maar het is daar dan winter, dus waarschijnlijk geen pillen nodig maar wel smeren, klamboe ed.
Iemand ervaring met de speciale kleding die je beschermd tegen muggen? Ik dacht er aan om voor de kids zo'n shirt te kopen maar voor de kleinste niet in zijn maat te vinden..

Alvast bedankt voor jullie tips/advies/ervaring!

Groetjes Mirtje
Waardeer dit bericht:
8 jaar geleden
·
#20700
Hoi Mirtje,

Wat betreft de klamboe. Als je airco op de kamer hebt is een klamboe niet nodig. De muggen houden niet van de airco.
Bovendien is het de vraag waar je die op gaat hangen, er zullen niet standaard haakjes aan het plafond zitten.
Je kunt je dus afvragen hoe zinvol het is om een klamboe mee te nemen.

Deet, hoe hoger de concentratie hoe langer je beschermt bent maar hoe chemischer het is. Er is ook een naturalvariant, misschien is die fijner. Minder chemisch en het werkt net zo goed.

Een reisapotheek is altijd goedkoper als je het zelf aanschaft. Alles is los te verkrijgen. Wij hebben een toilettas als reisapotheek. Daar zit in, prikweg, pleisters, paracetamol en iboprofen, reisziektetabletten, thermometer, rolletje pleistertape, betadine, ors, tekentang, schaartje. Ik denk dat we tot nu toe alleen de paracetamol en de ibufrofen gebruikt hebben.
Ik weet dat er genoeg mensen zijn die veel meer meenemen maar dit is wat wij al jaren meenemen.

Succes en je zal zien dat je zorgen groter zijn dat het uiteindelijk zal zijn.

Veel plezier met de voorbereidingen.

Groetjes Dionne
8 jaar geleden
·
#20701
Wij reizen echt altijd met klamboe. Niet in elk hotel/lodge is het nodig maar niets zo irritant als die ene mug die de koele airco lucht ook lekker vindt. Verder vinden wij het heerlijk dat je naast het weren van muggen ook niet meer hoeft om te kijken naar ander ongedierte... Spinnen, kevertjes, kakkerlakken, mieren, beestjes waarvan je niet weet wat het zijn... Klamboe gewoon goed instoppen onder je matras en dan hou je al die beestjes ook buiten je bed als je 's nachts lekker slaapt. Zeker in de meer basic lodges of leuke hutjes waar best airco is, heb je toch het e.e.a. wat onder je deur door kruipt :).

Wij zijn heel tevreden over de careplus klamboe en dan de geïmpregneerde box versie. Kies geen klok vorm want geheid dat je met je gezicht/benen in de klamboe ligt als je ophangpunt niet ideaal is. De box is altijd wel te bevestigen. Je moet minimaal 1 maar het liefst 2 lijnen kunnen spannen. Gordijnrails en die dingen waar mee de deuren aan de deurpost hangen zijn altijd bruikbaar om een lijntje te spannen. Wij nemen ook altijd een haakjes met schroef erin mee. In houten huisjes kan je die zo in het plafond of houten wand schroeven (gewoon met de hand indraaien en uitdraaien als je weer weggaat).

Ik heb een link gevonden waarbij je kan zien hoe je zoiets kan bevestigen. Als je op link drukt zie je plaatje van klamboe. Daar onder zie je 3 kleine plaatjes, de meest linker is een filmpje hoe je de klamboe in een hotel kamer kan bevestigen: http://www.bever.nl/care-plus-klamboe-c ... olour=5806

Wij zweren echt bij klamboe's en hebben altijd twee 2 persoonsklamboe's mee. Die zijn zo groot dat je er ook twee losse single bedden onder kwijt kan.
8 jaar geleden
·
#20702
Een opmerking over de haakjes van Eynd.

Als afgestudeerd tropenbioloog zeg ik, doe dit niet!. De huiseigenaren zullen er niet blij mee zijn. Als het je niets uitmaakt dan doe je het gewoon. Maar ieder gemaakt gaatje trekt insecten aan. Maak ze dan ook weer dicht, met een op polyester gebaseerd dicbtingsmiddel
8 jaar geleden
·
#20703
@petrahas: nooit aan gedacht! Dank je, gaan we rekening mee houden. Gelukkig (voor mijn eigen gemoedsrust) gebruiken we 9 van de 10 keer geen haakje maar maken we gebruik van dingen in de kamer waaraan we een touwtje kunnen spannen.
8 jaar geleden
·
#20704
Oké, dank jullie voor de tips!! Het lijkt me alleen zo'n gedoe om 2 box modellen op te hangen.. We blijven op de meeste plaatsen maar 2 a 3 nachten..

Hoe doen jullie dat met een Deryan slaaptentje? Vorige zomer lag mijn zoontje elke keer met zijn hoofdje tegen de tent. Is ook niet geïmpregneerd en als ik hem zou impregneren lijkt het me niet lekker als hij daar tegen aan ligt.. Dus ik dacht er aan om er toch ook een klamboe over te gaan hangen.
8 jaar geleden
·
#20705
Wij hebben de klamboe wel gebruikt bij onze reis door Sri Lanka maar dat kwam ook omdat mijn partner zwanger was en i.c.m. een malariamug is dat niet zo verstandig. De klamboe was geimpregneerd.

https://www.deonlinedrogist.nl/care-plu ... 0wodb20BLQ
8 jaar geleden
·
#20706
Ik zie dat Denny een klokmodel heeft. Als je geen haakje in het plafond hebt, zal je ook touwen moeten spannen. Onze ervaring is dat dit met klokmodel veel lastiger is omdat ie dan vaak te laag hangt en je met delen van je lichaam tegen de klamboe aanligt en dat ligt gewoon niet lekker. Je kan geen hoekpunten omhoog doen zoals bij het box model.

Als je eenmaal twee touwtjes gespannen hebt, kan je bij het box-model gewoon de vier hoekpunten van het model vastknopen aan die touwtjes en klaar! Je hoeft dus niet precies de gebruiksaanwijzing van het filmpje te gebruiken...
8 jaar geleden
·
#20707
Het ziet er misschien omslachtiger uit dan het is. Ik wil hoe dan ook een klamboe in malaria gebied! Hoe lang verblijven jullie meestal op 1 plek met de kinderen? Er zullen ook locaties tussen zitten die wel een klamboe hebben hangen maar is vast niet geïmpregneerd, hoe doen jullie dit dan? Die er hangt gebruiken of toch die van jezelf?

Eynd, ik zie dat je in Tanzania bent geweest.. gaaf! Hoe was dat met kids? Staat nl ook nog op de verlanglijst...
8 jaar geleden
·
#20708
Hoeveel nachten we ergens blijven ligt helemaal aan de bestemming en wat we vanaf die plek allemaal willen ondernemen. Maar 3-4 nachten per plek is wel fijn. Wij proberen te vermijden dat we ergens maar 1 nacht verblijven (anders blijf je in en uitchecken en in en uitpakken). Afgelopen zomer zijn we op Borneo geweest en daar zijn we bij Bako NP geweest. Heel basic. Veel mensen blijven er maar 1 nacht maar wij zijn er 2 geweest. Vonden wij heel fijn maar 3 of 4 nachten was hier gewoon te veel geweest.

Tanzania was echt helemaal geweldig! Op forum bij Tanzania kan je zien wat onze planning was en het was echt super leuk! En tijdens zo'n safari blijven veel reizigers maar 1 nacht in een accommodatie maar wij hebben dan toch minimaal 2 nachten gedaan en soms ook zelfs 3 nachten.

Hoeveel nachten blijven jullie op 1 plek?
8 jaar geleden
·
#20709
Ik zie dat je ook een vraag had over als er al een klamboe hangt. Dan kijken we gewoon hoe die klamboe eruit ziet. Wij hebben een paar keer gehad dat ze heel groot en wijd waren dus daar ging je dan niet tegenaan liggen (dus niet geïmpregneerd was niet zo'n probleem. Wat dan eerder een probleem is, zijn gaten. Daar gebruiken we dan elastiekjes voor (dochterlief heeft er altijd veel mee :-)). Je pakt het gat en knoopt daar een elastiekje omheen zodat je als het ware een puntje hebt wat dan uitsteekt. Ik hoop dat je het begrijpt... ik weet het even niet beter te omschrijven...

Als de aanwezige klamboe echt heel slecht is, gebruiken we die van ons zelf. Vaak kan je dan de ophangpunten van de klamboe gebruiken die er al hangt.
8 jaar geleden
·
#20710
Ik heb een klamboe en heb deze in 2002 nog meegesleept. Daarna nooit meer.
Maar ik moet ook zeggen dat ik voorzichtig ben met Malaria gebied.
Daar blijf ik nooit langer dan 2 a 3 nachten juist ook om te voorkomen dat ik Malaria tabletten moet slikken.
Ik kan me niet voorstellen dat die medicijnen goed zijn voor een klein kinderlijf.

En gewone muggen.... eigenlijk valt het allemaal reuze mee.
8 jaar geleden
·
#20711
Op een of andere manier vinden muggen ons lekker en niets zo irritant als die ene mug die je met licht aan niet kan vinden maar zodra het licht weer uit is, zo de plek rond je oren weet te vinden....

Wij wonen aan een brede sloot met veel muggen dus ook thuis maken we gebruik van klamboe's (andere dan onze reisklamboe's, niet geimpregneerd). Dat is zo relaxed slapen!

Het is voor iedereen persoonlijk maar wij hebben gewacht tot de jongste 10 was en zijn toen pas in gebied geweest waar je moest slikken. Anderen wachten nog langer maar er zijn ook gezinnen die dit al weer veel eerder doen. De medicijnen zijn overigens wel afgestemd op kinderlijf. Zij krijgen de junior versie en afhankelijk van hun gewicht moeten ze daar een bepaalde hoeveelheid van innemen.

Wij kijken trouwens wel goed naar waar we het voor doen: bijzondere dieren spotten daar hebben wij het voor over. Alleen strandvakantie ( bijv. alleen Zanzibar of aan het strand bij Gambia) daar hebben wij het weer niet voor over.

Maar ieder zijn eigen keus!
8 jaar geleden
·
#20712
Ik zou het er zelf ook niet voor over hebben om aan het strand te liggen, maar we willen het Krugerpark niet overslaan nu we naar Zuid-Afrika gaan met z'n 5en. Als we vertrekken zijn mijn dochters 14 en bijna 11 en mijn zoontje is dan 2,5jaar. Hij heeft het downsyndroom en onze kinderarts is erg enthousiast over onze plannen. Ik vroeg me af of we wel verre reizen konden gaan maken met onze kleine kanjer vanwege zijn downsyndroom. En het is dan ook mooi om de bevestiging te krijgen dat we het zeker moeten doen en ons niet moeten laten afschrikken van malaria ed. Misschien scheelt het dat deze beste man zelf in Tanzania heeft gewerkt en ook hij verre reizen maakt met zijn gezin. :)
Zoals het er nu uitziet hoeven we geen pillen te slikken omdat het daar dan winter is. Alleen goed smeren en klamboe's. Wel blijven we langer dan 3 nachten in malaria gebied.

Op de meeste plaatsen zullen we zo'n 3 nachten verblijven. Maar minimaal 2 nachten op 1 plek.. dus misschien toch goed om voor de box modellen te kiezen.
8 jaar geleden
·
#20713
De malaria mug begint zijn activiteit met zonsondergang dus dan trekken wij de kinderen altijd lange mouwen aan. Ook als het midden in de tropen warmte is. We hebben hier hele dunne wijde blouses voor (in Maleisië gekocht) zodat die ook 'open' over een hemdje gedragen kunnen worden. Dit helpt trouwens niet tegen de dengue mug want die is juist overdag actief...

Als het winter is in Zuid Afrika dan zul je waarschijnlijk sowieso wel iets met lange mouwen aan willen zodra de zon gaat zakken.

Zelf hebben wij nooit geïmpregneerde kleding aangeschaft. Heb er wel eens over gezien maar tot uiteindelijke aanschaf is het nooit gekomen. Uiteindelijk is het heus niet zo dat je de hele dag lastig wordt gevallen door muggen en zijn die er wel dan zijn voor ons gewone dunne lange broeken en en blouses afdoende. Wij spuiten ook wel eens Deet op de kleren ipv op de huid (kan niet alle kleding trouwens tegen...). Alleen blote huid doen wij met Deet.
8 jaar geleden
·
#20714
Misschien zijn dit soort reizen juist wel goed voor je mannetje met het downsyndroom. Mijn zoon is autistisch (wel bovengemiddeld iq) en op reis gaat het juist heel goed met hem. Thuis wil hij nooit wat, alleen computeren. Hij heeft heel veel (irreeele) angsten. Vorig jaar zijn we naar Borneo geweest en hij deed het super. Hij was als eerste op de canopywalk, vond alle dieren reuze interessant (behalve de wilde zwijnen die rond onze lodge liepen in Bako NP) en was weg van de gidsen. Hij kreeg wel bepaalde tics dus een beetje spanning is er wel geweest maar hij is echt wel gegroeid door deze reis. We hebben het er nog vaak over. Hopelijk gaat het bij jullie ook zo goed!
8 jaar geleden
·
#20715
Mooie ervaring Jester! Ja hopelijk gaat het reizen allemaal soepel. We zijn vorige zomer (toen was hij pas 6 maanden) 3 weken met een camper door Kroatië gereisd, en dat ging super. Ik denk dat wanneer je zelf relaxt bent, dat de kids dat gevoel oppakken. Hij ontwikkelt zich best goed. (loopt iets achter) Het zou een ander verhaal zijn als hij allerlei medische apparatuur nodig zou hebben, dan zou ik niet voor zo'n reis kiezen. Op een traagwerkende schildklier na is hij gezond. En stiekem hoop ik dat hij het reizen leuk gaat vinden zodat we met hem nog vele mooie reizen mogen gaan maken. Hij zal iets langer met ons mee gaan dan de andere kinderen ;)
7 jaar geleden
·
#20716
Hoe doen jullie dat met een Deryan slaaptentje? Vorige zomer lag mijn zoontje elke keer met zijn hoofdje tegen de tent. Is ook niet geïmpregneerd en als ik hem zou impregneren lijkt het me niet lekker als hij daar tegen aan ligt.. Dus ik dacht er aan om er toch ook een klamboe over te gaan hangen.


Wij hebben zelf een lakentje om de matrashoes heen gemaakt van onze Deryan slaaptentjes. Daardoor ligt je kindje "vast" en gaat hij waarschijnlijk ook minder door het tentje heen bewegen. Misschien een idee?

Verder hebben wij eigenlijk nooit een eigen klamboe mee. Zoals eerder gezegd hebben wij als er airco is nooit muggen gehad.Insmeren doen wij met Odomos, een Indiaas middeltje zonder Deet dat erg goed werkt en al jaren gebruiken. Wellicht ook in Nederland verkrijgbaar (via internet?) maar dat weet ik niet.

Succes met de voorbereidingen!

groetjes,
Yvonne
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!