woensdag 19 december 2012
  9 Replies
  4.5K Visits
  Subscribe
....net bij de juf van groep 3 4 5 geweest. Om haar eens te vragen hoe ze er over denk om in groep 4 een reis te plannen.
Wellicht moet je dat niet vragen aan een juf.. Want ze raadde het meteen af. Vond ons kind (groep 3 nu)ook niet zo sterk om zoveel te missen. Groep 4 vol met spelling honderdtallen tafels etc etc. Belangrijke groep voor de basis.
Daarnaast had ze nog nooit gehoord dat je met leerplichtige kinderen op reis ging.
Verder verwezen naar de directeur en wil het evt op tijd weten.

Verder een zoon in groep 6, volgend jaar groep 7. Die juf nog voor info vragen.

Zijn er nog ideeën tips om juist wel niet in bepaalde groep weg te gaan?
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#12255
Ik denk dat je een beetje in het gebroken zit, groep 4 is idd wel een belangrijk jaar en groep 7 ook, daarna heb je in groep 8 weer allerlei belangrijke toetsen, best moeilijk denk ik om te vertrekken.
Als het een aantal weken is, evt aan een schoolvakantie plannen, dan is het denk ik wel te doen, ik weet ook niet hoe ze op jullie school tegenover thuis studie staan en misschien is er een bepaalde periode waar ze niet meer zoveel leren maar meer herhalen. Bij groep 8 is bijv na maart/april niet meer zo veel te doen, alles is dan al bepaald.
Ik denk dat het geen gek idee is om het er met de directie over te hebben, misschien dat die een idee hebben.
Mijn kinderen zitten nu in groep 5 en 8.
Suc6 met je keuze.
11 jaar geleden
·
#12256
Ik kan je niet echt helpen maar ik heb gehoord dat vanaf volgend schooljaar e.e.a. verandert in groep 8. De citotoets wordt dan pas aan het eind van het jaar gedaan en niet meer in februari.
11 jaar geleden
·
#12257
Dat zou zelfs dit jaar al zijn maar dan komen ze in de knoei met de aanmeldingen voor het voortgezetonderwijs, wat ze verder van plan zijn weet ik niet.
Bij ons hebben ze nu ergens in november een drempeltoets gehad, in december de oefen cito, in januari krijgen we het schooladvies, in januari en februari zijn er meeloopdagen op diverse middelbare scholen, in februari dus ook de cito, in maart de inschrijvingen op de middelbare scholen en in april de gesprekken op de scholen, druk,druk,druk dus.
Mij lijkt groep 8 niet zo'n tof schooljaar maar met 2 of meer kids zit er snel 1 in een moeilijk jaar ben ik bang.
11 jaar geleden
·
#12254
Misschien dat het helpt om niet te denken in lestijd "missen" maar dat iemand anders (jullie dus) haar met de lesstof van groep 4 helpen. De vraag is of je dat ziet zitten, daar tijd in wilt investeren. Tafels leren bijv. is heel veel stampen. Wij hebben dat eindeloos geoefend thuis. Kan net zo goed op reis natuurlijk, in de bus of auto, tijdens wandelingen.

Wij vertrekken eind maart. We kunnen dan 5 maanden weg, maar effectief missen ze maar ongeveer 10 weken school. En daar zitten dan ook nog de laatste weken van het schooljaar in, waarin ze niet veel nieuws meer leren.
11 jaar geleden
·
#12253
Hoi,

Ook ik denk dat Groep 8 echt een jaar is om niet te gaan. Die kids willen een ding: bij de pear group horen en vooral doen wat iedereen doet. Naast Cito's en voorbereiding op voortgezet onderwijs ook musical, kamp etc. Wij gunnen het Teun om dat lekker allemaal mee te doen.
Wij dachten dat groep 3 ook een basis jaar is waarin je niet weg kunt gaan. Echter toen wij onze reis gepland hadden bleek de 3e ipv nog een jaar kleuteren toch al naar groep 3 te gaan....... Op reis goed geoefend met hem en het is allemaal goed gekomen.

De mening van een juf is natuurlijk ook ingekleurd door haar eigen ideeën. De meeste mensen vinden reizen met leerplichtige kinderen vreemd dus de juf wrs ook!
Overigens ben ik van mening dat ze onderweg zoveel indrukken opdoen en zoveel leren dat een schooljaartje achterstand geen onoverkomelijk probleem is. Wij vonden het zelf les geven erg tegenvallen. Ik denk dat als wij nog eens gaan, we geen schoolwerk meer meenemen!

Succes met jullie keuze.
11 jaar geleden
·
#12258
Super, zoveel reacties! Geeft even denkwerk!!!!
De juf van nu huidig groep 6 nog niet gesproken over idee groep 7 afwezig te zijn voor bep tijd. Misschien speelt mee dat hij "bijdehand"genoeg is zeg maar. Dus over hem maak ik me geen zorgen. Toen hij in groep 2 zat kregen we wel verlof van de LPA. van december tot en met februari.

Op reis lesgeven, ben ook benieuwd hoe dat werkt, tafels stampen etc zie ik wel zitten.

Misschien is week voor kerstvakantie en dan tot voorjaarsvakantie een idee, of nog korter. Die sinterklaastijd etc kunnen ze gerust missen.?!;-)
Of eind groep 4, zo tegen de zomervakantie aan. Dan missen ze het minst.

Ergens zou ik mezelf wel schuldig voelen als ze door mij? groep 4 niet zou halen.
Ook al weet ik dat op een leven het niets is, maar toch..

grtn
11 jaar geleden
·
#12259
Ik woon in Denemarken en hier is het nooit een probleem om je kinderen mee op reis te nemen. Omdat vrijwel alle ouders beiden fulltime werken komt het heel vaak voor dat men voor een gezinsvakantie de kinderen vrij van school laat nemen. Je kunt dus ook een last minute nemen en dan er een weekje op uit met de kids. Voor zulke korte vakanties nemen ze dan geen schoolwerk mee. Toen we in april in Iran waren (3 weken vrij van school) hoefde m'n zoon van 8 alleen maar een dagboekje bij te houden, dat hij later in de klas voor moest lezen. Als het gaat over lange reizen wordt er een plan gemaakt. Over het algemeen vindt men hier, dat kinderen een heleboel leren van reizen en dat als ze pienter genoeg zijn de lesstof gemakkelijk in kunnen halen.

Een ander punt is echter het sociale gebeuren. Toen ik m'n zoon voorstelde om een wereldreis te gaan maken, vond hij dat echt vreselijk. Hij wil heel graag naar aparte plekken en rondreizen, maar wil beslist geen maandenlange reis maken terwijl z'n vrienden op school en de clubjes waar hij op zit allemaal leuke belevenissen hebben waar hij dan geen deel van uit kan maken. Tja, voor ons dus nu reizen van max. 6 weken...
11 jaar geleden
·
#12260
Wij zijn bijna 6 maanden op reis geweest van eind november tot eind april (net voor de meivakantie terug, zodat ze weer konden wennen aan NL, vrienden etc.). Onze kinderen zaten toen in groep 4 en groep 8. De bedoeling was dat de oudste groep 8 zou overdoen (met name sociaal emotioneel). Toen hij in groep 7 zat zijn we al wezen kijken bij scholen voortgezet onderwijs, zodat hij hier al een idee bij had.
Na terugkomst van onze reis bleek dat hij zoveel 'gegroeid' was dat hij toch naar het voortgezet onderwijs ging, heeft toen toetsen gemaakt, bij vervolgschool gepraat, meegedaan met de eindrevue en is een erg goede beslissing geweest (nu zijn we 4 jaar verder).
De jongste zat in groep 4 en wij vonden het goed te doen om hem dit jaar les te geven. Hij kwam goed terug op school en was voor wat zijn lesstof betrof!
Wij vinden dat kinderen van deze leeftijd ook veel oppikken en vooral onthouden. Ze kunnen veel zaken zelfstandig wat wij een groot voordeel vonden.
Succes met beslissen!
Groeten, Henrike
<!-- w -->http://www.downeast.nl<!-- w -->
11 jaar geleden
·
#12261
..dank! Zo kan het ook natuurlijk! Dat ze juist een spurt maakt en met een basis terugkomt. Mm ging meteen van negatieve ! Enne zes maanden! Das te gek!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!