zaterdag 23 augustus 2014
  37 Replies
  11.5K Visits
  Subscribe
Volgend jaar zomer gaan wij, en onze 2 kids, meisjes van dan 4 en 7, 5 weken naar Thailand/ Maleisie. Binnenkort kunnen de vluchten geboekt worden (wel even de aanbiedingen in de gaten houden uiteraard) en wordt alles dus wat concreter. In ons reisschema hebben we ook Koh Samui, Koh Phangan en/ of Koh Tao staan. Wat zijn jullie ervaringen met deze eilanden? We hebben 6 nachten die we daar kunnen besteden. Welk eiland moeten we juist wel of niet doen. Of welke combinatie is leuk? Tips voor leuke accommodaties ook van harte welkom natuurlijk!
Waardeer dit bericht:
9 jaar geleden
·
#16390
Wij zijn vorig jaar april/mei geweest. Wij vonden Ko Phangan erg leuk en relaxed. Zijn ook een paar dagen naar Samui geweest, maar daar is het beduidend drukker, maar voor de markten wel erg leuk. Ook is daar een waterpark. Leuk voor de kinderen.
Succes met plannen.
Wij verbleven op Phangan in de Salad hut, aanrader! En op Samui bij Samui pier beach resort, ook prima!
9 jaar geleden
·
#16391
Hoi,

Dank voor je reactie. Ik denk dat we inderdaad gaan voor een combinatie Koh Samui en Koh Phangan. Ik zie ook veel leuke accommodaties, de Salaad Hut heb ik al op mijn lijstje genoteerd.
Zou iemand ook tips kunnen geven qua plaatsjes? Wat is leuk op Samui en wat is leuk op Phangan?
9 jaar geleden
·
#16392
Ik zou niet combineren hoor met 6 dagen. Moet je weer verplaatsen en ben je zo een dag mee kwijt. Zelf op Koh samui en Ko phangnan geweest en zou kiezen voor de laatste. De westkust is een stuk rustiger en heeft diverse prettige guesthouses/resorts. Je kunt altijd een scooter of tuk-tuk huren om wat meer van het eiland te zien.
9 jaar geleden
·
#16393
Wij zijn zonder kinderen op Koh Samui, Koh Chang, Koh Samed, en Phuket geweest. Nu gaan wij febr.2016 Met kinderen en kleinkinderen ( dan 3 en 1,5 jaar ) naar Koh Samui voor 6 nachten http://www.samuismilehouse.com/ Mijn zus is daar met haar kinderen ook geweest. Ik zou ook zeker geen 2 eilanden kiezen voor 6 nachten.
9 jaar geleden
·
#16394
Maar waarom zou je niet combineren? De afstand tussen beide eilanden is toch niet zo groot? Zou je niet met 3 uurtjes van de ene in de andere accommodatie kunnen zitten? Of vergis ik me nou in de afstand? Wel benieuwd waarom jullie het afraden.

Heb Smile House trouwens ook op het favorietenlijstje staan!
9 jaar geleden
·
#16395
Je kan vanaf Koh Samui een dag excursie doen naar Ko phangnan. Strand is strand. Wij vliegen vanaf BKK naar Koh Samui en weer terug. Op Ko phangnan is geen vliegveld, dus moet je met de boot weer terug. Wij kiezen voor veel zien en zo weinig mogelijk reizen. Onze route is Ams, Bkk, Kanchanaburi, Bkk, Koh Samui, Bkk, Ams totaal 22 nachten Thailand. Wij verblijven het meest in Bkk, dat is ook omdat wij daar familie hebben wonen, maar er is ook veel te doen in Bkk.
9 jaar geleden
·
#16396
Wij hebben de volgende route in gedachten:
juli/aug 2015
3n Bkk
3n Kanchanaburi (Oriental Kwai)
nachttrein Chiang Mai
3n Chiang Mai, dan vliegen via BKK en Suratthani per boot naar Koh Samui
3n Koh Samui en 3n Koh Phangan (of toch 6n op 1 eiland?)
3n Khao Sok (Khao Sok Nature Resort)

en dan via KUL naar Penang en dan nog 15 nachten Maleisie: 3n Penang, 1n Cameron Highlands, 2n Taman Negara, 2n Kota Baru, 4n Perhentians, 3n KUL
9 jaar geleden
·
#16397
Wij willen volgend jaar ook Thailand en Maleisie combineren maar dan een soort rondje zeg maar.

Je zou het ook zo kunnen doen.
Bangkok, nachttrein Chiang mai, vlucht naar Kuala lumpur, Penang, Cameron highlands, Taman negara, Kota bharu, Perhentians, Kuala lumpur, vlucht naar Surat thani, Khao sok, Koh Samui, Koh Phangan, Surat thani, nachttrein via Nakhon pathom naar Kanchanaburi, Bangkok. (Ik ga er even vanuit dat je terug vliegt vanuit Bangkok)
Het zou ook handig zijn om op Koh Tao te eindigen zodat je via Chumpon met de nachttrein door kan reizen richting Kanchanaburi.
9 jaar geleden
·
#16398
Leuk om naar een andere route te kijken, maar het idee is om vanuit KUL terug te vliegen. Als we 4 tickets vinden voor 2750 totaal boek ik dat meteen :-)
Wat voor rondje willen jullie dan gaan maken Fam Moerkens?
9 jaar geleden
·
#16399
Wij gaan in principe vliegen op Bangkok (ik denk dat dit goedkoper is) vanuit Bangkok willen we naar Chiang mai en dan nog een paar dagen naar Chiang rai, we reizen dan terug naar Chiang mai en vliegen op Kuala lumpur. Vanuit Kuala lumpur meteen door naar Kuching voor een kleine week dan naar Kota Bharu en de boot nemen naar de Perhentians dan door naar Kuala lumpur voor een paar dagen en door naar Suratthani (vrienden bezoeken) en vandaar de nachttrein naar Bangkok om daar nog met een paar dagen af te sluiten.
9 jaar geleden
·
#16400
Is vliegen op BKK niet goedkoper?
Zit zelf te plannen voor volgend jaar en er zijn meer tickets/maatschappijen die DCT BKK vliegen dan KUL. (KLM, China airlines, Eva air allemaal DCT)
Voor 2 volwassenen en 3 kinderen al prijzen voor rond die €2750 AMS-BKK v.v. Dus met 1 kind minder weer paar honderd euro goedkoper, gebruik je die voor vluchten/vervoer daar.
9 jaar geleden
·
#16401
Ja, dat is inderdaad ook het overwegen waard. Als er echt een hele scherpe deal is voor een retour BKK dan zouden we natuurlijk een enkele reis KUL -BKK kunnen boeken.
Bij welk tarief zouden jullie een retour BKK voor 2 vw en 2 kids boeken voor het hoogseizoen (ticket moet 5 weken geldig zijn)? Ik zag dat je rond de 200,- kwijt bent voor een enkele reis KUL-BKK. Als ik een vlucht AMS-BKK en KUL-AMS kan boeken voor 2750,- met Emirates dan zouden we dat wel doen denk ik hoor. Maar ja, als je rond de 2200/2300 voor een retour BKK kwijt bent is dat ook niet verkeerd natuurlijk...
9 jaar geleden
·
#16402
Ik zit zelf voor januari/februari te kijken ook voor 5 weken. Bij EVA air (vliegen dinsdag/donderdag/zaterdag) kom ik in bij mijn gewenste dagen rond de €2750 voor 2 volwassenen 3 kinderen uit. ( heb nog niet definitief verlof dus kan nog niet boeken...)
9 jaar geleden
·
#16403
Wij hebben dus inmiddels tickets geboekt (voorboeking, eind september is het helemaal rond) we vliegen met China airlines op 11 augustus vanuit Amsterdam naar Bangkok voor €550 pp en op 30 augustus vliegen we vanaf Bangkok weer terug.
Totaal prijs is dus €2200 voor 3 volwassenen en 1 kind.
Ik heb deze geboekt bij NRV reizen met een vroegboekkorting van €150.
Normaal zijn de prijzen tot ongeveer 11 juli en vanaf 11 augustus €610 pp met China airlines (dat is op dit moment de goedkoopste) en daar tussen in €676 pp, de kinderkorting is €90 per kind t/m 12 jaar.
Mocht je een boeking bij NRV willen doen en je zou mijn naam willen noemen dan zou ik dat heel erg fijn vinden, dan krijg ik nog meer korting :)
Ik vond het niet te duur.
9 jaar geleden
·
#16404

Mocht je een boeking bij NRV willen doen en je zou mijn naam willen noemen dan zou ik dat heel erg fijn vinden, dan krijg ik nog meer korting :)

Had dat eerder gezegd ;)
9 jaar geleden
·
#16405
Heb je ook daar geboekt? Gewoon bellen en alsnog doorgeven :) ha, ha.
9 jaar geleden
·
#16406
Koh Tao, Koh Phangnan en Koh Samui zijn prima te combineren. Koh Tao is klein, maar vond ik gezellig, Koh Phangnan naar een full moon party geweest, dat deel is wel druk, later nog een paar nachten op een ander strand doorgebracht en daar was de sfeer weer totaal anders. Koh Samui is het grootste eiland van de 3 en hoeft niet perse druk te zijn, is maar net afhankelijk van waar je gaat zitten. Ieder eiland heeft zijn eigen sfeer :)
9 jaar geleden
·
#16407
Het idee is nu om toch voor 1 eiland te kiezen en van daar uit dan bijv. een dagtocht naar Koh Phangan te maken.
@Fam Moerkens: ik heb NRV reizen net een mailtje gestuurd. Dit zijn wel hele interessante prijzen zeg! Ik heb je naam ook genoemd. Wij willen in principe op 12 juli vertrekken maar 11 juli zou ook kunnen als het prijsverschil interessant genoeg is. Goede tip! Thanks!
9 jaar geleden
·
#16408
Heb je ook daar geboekt? Gewoon bellen en alsnog doorgeven :) ha, ha.

Nee helaas, heb bij ebookers geboekt
9 jaar geleden
·
#16409
Suus29, bedankt.
Je krijgt ook altijd extra reispunten voor extra kortingen als iemand anders ook een reis boekt en dan jou naam vermeld, alle beetjes helpen :)
  • Pagina :
  • 1
  • 2
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!