zondag 12 augustus 2012
  3 Replies
  3.6K Visits
  Subscribe
We vliegen in januari met ons zoontje van dan 2,5 naar Sri Lanka met Qatar Airlines. Vermits we ter plekke een wagen hebben nemen we een autostoel mee. Dan zit hij lekker op de vlucht en zijn we zeker dat hij ter plekke veilig vervoerd wordt vermits we eerder in Marokko en Thailand slechte ervaringen hadden met de kwaliteit van de kinderstoel in onze huurwagen.

Ik vroeg Qatar of het mogelijk is de kinderstoel mee op de vlucht te nemen en kreeg dit als antwoord:

[color=#4040FF:19yva87a]Beste Mrs Vangenechten,
 
Je kan perfect een autozitje bij ons meenemen op het vliegtuig maar het moet wel aan enkele voorwaarden voldoen.
Het zitje moetje namelijk 2 labels bevatten :
 
- Een eerste label waar uitdrukkelijk op vermeld staat dat het geschikt is voor in het vliegtuig. Bijv.: “This Restraint is Certified for Use in Motor Vehicles and Aircrafts.”
 
- En dan moet er ook nog een tweede label opstaan van : “This child restraint system conforms to all applicable federal motor vehicle safety standard.”
 
Deze twee vermeldingen mogen ook in één label zitten.
 
Als uw autozitje aan deze voorwaarden voldoet kan u hem perfect meenemen aan boord van een van onze toestellen.[/color:19yva87a]


Op onze maxi-cozy vind ik dit niet terug. Iemand enig idee op welke kinderstoel deze labels vermeld staan?


Groetjes!!
 
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#11256
Ik moet wel bekennen dat ik een autostoeltje wel een geleur vind, ergens op dit forum staat een berichtje over een autostoeltje met wielen, misschien is dat iets.
Informeer anders even in een babyzaak die kunnen je vast verder helpen, misschien kan je dit stoeltje dan op marktplaats kopen.
10 jaar geleden
·
#11257
Ik ben hier ook mee bezig. Wij vliegen met KLM naar Bangkok in januari met onze dochter van 2,5 jaar. Op de site van KLM staat alleen iets over de breedte van het stoeltje waar het aan moet voldoen, maar als ik op forums lees dan hebben ze het over de driepuntsbevestiging en zodra er op de stoel staat dat dit een vereiste is om hem veilig vast te maken, kun je je kind er niet tijdens het stijgen en dalen in zetten maar wel om in te zitten of slapen als het gordelvast-teken uit is. Maar ja, kun je dan je kind van 2+ op schoot houden tijdens het stijgen/landen?! Ik ga ook maar even bellen met KLM denk ik...
10 jaar geleden
·
#11258
Overigens, als we dit doen, dan zou ik het autostoeltje ergens bij een familielid in Bangkok achterlaten en het alleen op de heen en terug vlucht gebruiken.

Groetjes Annemarie
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!