zondag 10 juni 2012
  45 Replies
  9.2K Visits
  Subscribe
Ik vlieg van de hak op de tak en kan niet kiezen uit de bestemmingen. Maar 1 ding is zeker, wij willen ver weg...

Ik zoek een land waar het makkelijk reizen is, niet te duur, mooi weer (maar zeker niet te heet) en waar ik overweldigd word door de mooie natuur en aardige mensen en lekker eten. Iets met dieren ook, olifanten lijken me prachtig (maar dan beperken we ons misschien te veel?)

Wie wat waar????
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#10886
Thailand dusssssss of Cambodia of de Fillipijnen.
11 jaar geleden
·
#10887
Thailand of Bali?
11 jaar geleden
·
#10888
Costa Rica of de Carribean trekt ons ook wel...
11 jaar geleden
·
#10889
Thailand.
11 jaar geleden
·
#10890
Costa rica is een stuk duurder hoor, heb ik ook al eens voor gekeken.
11 jaar geleden
·
#10891
De tickets naar Costa Rica of het leven daar?
11 jaar geleden
·
#10892
ik zou zeggen noorden maleisie doorsteken via thailand naar cambodja of laos. alles hangt af hoe lang je wilt gaan en hoe het gaat. Wij hebben ervaren plan en laat los.... we zijn mensen tegen gekomen die reisde drie weken en de man beland in het ziekenhuis met ontstekingen op zijn been. Wij reizen 1 jaar en hebben nergens iets gehad...

geniet vooral van elkaar. ieder land heeft zijn unieke schoonheid maar feitleijk hoef je niet te reizen om te genieten van elkaar. Dat is ons inziens het belangrijkste. we zijn op de meest mooie plekken ter aarde geweest maar het gaat om genieten en tijd hebben voor elkaar. In thailand keken wij naar Youtube filmjes van koos konijn van de Roompot. Voor de kids hoef je echt niet ver weg... hou daar met je reistempo en de hoeveelheid dingen die je wilt zien rekening mee. Wij hebben op plaatsen gezeten zonder tourist maar wel met een luxe shoppinghal en een binnenspeeltuin.De kids love it..


groet jeroen
vway.aroundtheglobe.nl
11 jaar geleden
·
#10894
Thailand en eventueel Bali als je wat minder tijd hebt.

Groet,
Maarten
11 jaar geleden
·
#10895
Wat ik heb gevonden over Costa rica was eigenlijk allemaal vrij duur, z'on rondreis zelf maar ook de tickets vond ik duur, ik denk ook niet dat een land is waar je zo makkelijk alleen rondreisd, ik kan me vergissen natuurlijk.
11 jaar geleden
·
#10893
Onze eerste verre reis met de kinderen zijn we naar Costa Rica geweest. Rede hiervoor was: goede medische voorzieningen (op Westers niveau), goede hygiëne, veilig en men spreekt er goed Engels.

Wij hebben zelf met een huurauto rondgereden. Erg goed te doen. (was makkelijker dan Maleisie en dat was al niet zo heel moeilijk). Mocht je naar Monte Verde willen (nevelwoud) zorg dan wel dat je een 4x4 hebt. Dat is namelijk de enige slechte weg die we hebben gehad (de route tussen Arenal en Monte Verde in.) Daar deden we 2 uur over een stuk van 50 km.... maarreh... ik geloof dat ik nu te veel in de details treed...

Veel verschillende dingen te doen maar met name natuur: Tropisch regenwoud, schildpadden die eieren komen leggen (Tortuguero) aan de oostkust, vulkanen (iets meer in het midden van het land) , warmwaterbronnen, nevelwoud (door boomtoppen lopen, ziplines), dolfijnen en walvissen kijken aan de westkust. Verder veel activiteiten als rubberbootje varen met gids (dobberen), op wat wildere rivieren raften, gezien hoe men chocolade maakt, ananasplantages met rondleidingen, paardrijmogelijkheden etc. etc. Dit is allemaal heel makkelijk zelf te regelen (gewoon via internet en mailtjes, niet anders dan we nu ook doen voor onze Azie reizen) en wat het meest geweldige was dat iedereen zo ontzettend vriendelijk is, lacht (terwijl ze toch niet bekend staan als 'land van de Glimlach'....) en stipt op tijd is en afspraken goed nakomen (in Mexico en aantal Zuid-Amerikaanse landen waar we nog alleen met zijn tweeën zijn geweest, was dit wel anders en eigenlijk hadden we daardoor in Costa Rica meer Mañana, Mañana mentaliteit verwacht)

Maar de tickets zijn inderdaad een stuk duurder in vergelijking met bijv. Thailand. Ook de activiteiten zijn vrij prijzig. Zo'n wandeling over bruggen door de boomtoppen met gids (duurde dacht ik kleine 2 uur) was voor ons vieren omgerekend wel 50 euro. De prijzen van hotels vallen best mee en het makkelijke is dat de hotelkamers standaard 2 kingsize bedden hebben waardoor wij als gezin met 2 volwassenen en 2 kinderen zo ongeveer elk hotel konden nemen dat we wilde en we dus geen twee aparte kamers hoefden te boeken.

Mocht iemand meer willen weten dan hoor ik het wel het is in ieder geval een heerlijk en makkelijk zelf te bereizen land!
11 jaar geleden
·
#10896
Costa Rica is inderdaad een stuk duurder. Tel rustig bijna het dubbele van Thailand! Niet alleen de vlucht maar ook de excursies en het eten!
Maar het is wel ècht een heel mooi land. Vooral de natuur is daar geweldig. Van alle landen die wij gezien hebben, staat Costa Rica op dat punt bovenaan. Maarrrrr....Costa Rica is wel minder gezellig. In Thailand is overal wat te beleven, mensen willen met je praten, overal kraampjes, lachende bevolking, eettentjes....kortom gezelligheid ! Eigenlijk datgene wat je in heel Azië tegenkomt. En dat misten wij in Costa Rica. En ondanks de geweldige, onvergetelijke vakantie van vorig jaar, ligt mijn hart in Azië!
Makkelijk reizen in CR, dat ging op zich wel goed met een huurauto. De kwaliteit van de huurauto's is goed.
In Azië reis je over het algemeen overal makkelijk mee: Openbaar Vervoer, huurauto, taxibus, binnenlandse vluchten...en het kost nagenoeg niets.
En aardige mensen en lekker eten: Dan zeg ik ook Thailand.

Ter inspiratie: Wij gaan dit jaar een reis maken van Singapore - West Maleisië - Zuid Thailand. (3,5 wk). Maleisië is overigens ook duurder dan Thailand (lijk wel t Thailand promotieteam ;-) maar ik probeer gewoon de feiten te schrijven). Succes met de keuze!
11 jaar geleden
·
#10897
Iedereen is hier dol op Thailand. Zou het dan echt niet tegen kunnen vallen?

Jullie reizen allemaal met jonge kindjes. Onze kinderen zijn nu net 2 en 4 jaar geworden. Ik twijfel soms een beetje of het niet te jong is. Maar tegen de tijd dat het op z'n vroegst zou kunnen is toch begin volgend jaar, dan zijn ze alweer bijna een jaar ouder.
11 jaar geleden
·
#10898
Natuurlijk kan een reis naar Thailand tegenvallen maar dat geldt voor gelijk welke reis ...Ook een een reisje dichtbij kan een tegenvaller worden.
Maar Thailand is inderdaad een gemakkelijk land om te reizen en tegelijkertijd kan je genieten van de gastvrijheid en het lekkere eten enz...
Een prima land om voor het eerst (met jonge kinderen) kennis te maken met Azië.
Wat de leeftijd van je kindjes betreft: er zijn op dit forum verschillende gezinnen die verre reizen maakten met zelfs jongere kinderen (vanaf enkele maanden) zonder problemen.
Wij zelf gingen voor het eerst naar Thailand en Australië toen onze kinderen 18 maanden, 3j,5j en 7 jaar waren en hebben er zeker geen spijt van. Het is wel zo dat vanaf een kind een jaar of drie is dat het wat eenvoudiger wordt omdat je dan geen luiers meer hoeft mee te nemen (of ter plaatse kopen) en je kind zowat alles kan mee eten. Ook kan je dan vaak de kinderwagen thuislaten wat weer redelijk in bagage scheelt.
Wij reisden 8 maanden toen de kinderen tussen net 4 en 9 jaar waren en dat is een prachtige leeftijd.

Nu, voor de kinderen hoef je een verre reis waarschijnlijk niet te ondernemen, je moet in de eerste plaats denk ik voor jezelf uitmaken of je wil gaan of niet want het zijn jullie tenslotte die de beslissing nemen. De kinderen amuseren zich overal zolang jullie zelf relaxt op reis vertrekken.

Succes, Lieve
11 jaar geleden
·
#10899
Dat maakt het ook zo moeilijk. Voor de kids kunnen we bij wijze van ook in Nederland blijven. Maar ik heb zelf zo de behoefte aan eens iets anders. Maar omdat het om een hele boel geld gaat moet het ook goed te doen zijn en als ik zie hoe bewerkelijk onze jongste van 2 nu is...
11 jaar geleden
·
#10900
Zo'n forum is leuk, maar ik zie door de bomen het bos niet meer. Kan nu helemaal niet meer kiezen tussen de bestemmingen.
Gelukkig trekken niet alle landen ons, maar blijf steken op Amerika (Florida, LA), Midden Amerika en Thailand.

Als ik denk aan een mooie reis wil ik het liefst iets met mooie stranden, prachtige natuur en qua dieren iets met apen, olifanten, dolfijnen.
We gaan of begin van het jaar, periode maart t/m mei of in juli/augustus. In totaal max 3 weken.
11 jaar geleden
·
#10901
Vooral je gevoel volgen! Een reis is mooi als het JOUW reis is en de kids passen zich gemakkelijk aan. Voor hen maakt het niet uit of je in Center Parcs zit of in Verwegistan. Als de ouders het naar hun zin hebben, zullen zij dat ook gauw doen. Je zult hooguit je reistempo aan hen aanpassen. Veel succes met het kiezen van jullie reis en vooral naar je gevoel luisteren, doen wat je het meeste trekt en je dan daar in verdiepen!
11 jaar geleden
·
#10902
Mijn gevoel zegt Florida, maar ik heb geen zin in die pretparken... tja is dat dan een goeie keuze?

Ik wil heel graag nog iets van Amerika zien, maar als ik aan die olifanten in Thailand denk, word ik ook heel blij.

Zijn er geen testen voor welk land het beste bij je past?
11 jaar geleden
·
#10903
Wij gaan in april/mei 2013 voor het eerst naar Florida en toch blijft Thailand wel erg aantrekkelijk, het is dat mijn ouders mee gaan ( en die willen echt niet naar Thailand ) en omdat wij na 3x Thailand ook wel weer eens wat anders willen dat we hier nu voor kiezen.
Ik heb me al wel wat verdiept in Florida omdat wij ook niet alleen maar naar de pretparken willen, maar ik ben op dit moment meer bezig met onze volgende reis die waarschijnlijk toch weer naar Thailand gaat, dit is dan weer in 2014.
In Florida loop ik een beetje vast op dit moment vandaar, we gaan een dag of 12 en dat lijkt me ook wel genoeg, ik heb er wel zin in hoor maar Thailand is gewoon iets avontuurlijker heb ik het idee, misschien dat ik daar na de vakantie anders over denk hoor.
11 jaar geleden
·
#10904
Ik heb ook nog geen goed beeld van florida. Wat kun je er allemaal doen. En wat is voor een gezin geschikter?
11 jaar geleden
·
#10905
wij hebben dit jaar ook getwijfeld tussen Florida en Azie. Uiteindelijk Azie geworden. 1 omdat bij Azie de prijs/kwaliteit gunstiger is. We krijgen nu voor hetzelfde budget 2 weken, 3 landen en comfortable/luxe acco met logies ontbijt. terwijl voor Florida was dit dus 2 plekken, toeristische acco zonder ontbijt en voor iets langer dan een week. Het dagelijkse leven in Azie is ook goedkoper dan Amerika.

Wij hebben ook nagedacht wat nu beter zou zijn voor ons zoontje. Als ik naar Florida of dergelijks ga dan zullen we ook parken bezoeken. Dat lijkt me juist iets wat leuk is als ons zoontje dit bewust kan meemaken. Azie daarentegen voor mij gevoel mist hij niks als hij zich later niks van kan herinneren. Vandaar de keuze om Florida te doen wanneer hij wat ouder is.

Maar als ik jouw reacties lees dan heb jij je keuze al gemaakt en neigt je gevoel meer naar Florida. Dus wat houd je nog tegen ;-)
  • Pagina :
  • 1
  • 2
  • 3
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!