zondag 01 januari 2017
  47 Replies
  10.8K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal,

Alweer een paar jaar geleden dat wij op dit forum zaten en het zal nog wel even duren voordat we weer op reis kunnen (zomer 2018), maar om alvast een idee te krijgen van de mogelijkheden deze post...

In de zomer van 2018 willen we dus weer op reis met onze dochter (tegen die tijd 8 jaar oud). Afrika staat al heel lang op ons verlanglijstje, maarja... welk land? We willen graag zelf rondreizen (dus niet met een bus op safari ofzo) en zoveel mogelijk kans op het spotten van wildlife. Waarschijnlijk gaan we voor een campertje huren of een 4x4 met daktent, maar dat is allemaal voor latere zorg. Voor nu vooral de vraag: welk land is aan te raden, ook qua veiligheid e.d.?

Waarschijnlijk gaan we ongeveer 3 à 4 weken weg. Ik heb hier wel ticketprijzen voorbij zien komen, maar niet hoeveel je nog kwijt bent aan levensonderhoud, campings, parkfees, auto/camperhuur, enzovoort. Ik ben heel benieuwd naar de totale kosten van een dergelijke reis. Het zou heel fijn als iemand deze info met mij wil delen! Alvast bedankt!

Groet,
Jessica
Waardeer dit bericht:
7 jaar geleden
·
#23007
Zuid Afrika. Makkelijk land om zelf rond te rijden met een auto of camper; mooie parken met veel wildlife; de rand staat momenteel erg gunstig, dus ook nog redelijk goedkoop. Je hebt heel veel opties voor lokatie, etc, van budget tot 5 sterren dus je kan het zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt.
7 jaar geleden
·
#23008
Dank je wel! Tegen de tijd dat we gaan, zal ik hier wel vaker te vinden zijn ;)

Groet,
Jessica
7 jaar geleden
·
#23009
Oeganda??

Wij gaan aankomende zomer en hebben al e.e.a. qua voorbereiding op het forum gezet...

Wij gaan zelf rijden en in Oeganda zijn er ook veel mogelijkheden qua camping, auto met daktent etc mogelijk.
6 jaar geleden
·
#23010
Ik zal het forum in de gaten houden! Onze reis is voorlopig even op de lange baan geschoven. Eerst maar eens sparen, sparen, sparen... :(
6 jaar geleden
·
#23011
Wij gaan deze zomer naar Zuid-Afrika met onze 3 kids. Wel zelf rijden, maar niet kamperen. We verblijven meestal in een b&b of zoals in the bush in een lodge. We vinden het leuk om budget en luxe af te wisselen.. (enkele luxe verblijven zijn Kololo, Madi a Thava en Sefapane)
Wij zijn ongeveer 60 euro pp per dag kwijt. (inclusief overnachtingen, ontbijt, excursies, entree fees nationale parken, game drives met jeep, huurauto en een paar keer diner)
Avond eten schijnt erg goedkoop te zijn. Op enkele websites van onze verblijven staan menukaarten met prijs er achter en ik vond het niet duur. €10,- pp voor 3 gangen en wijntje er bij
Mocht je meer vragen hebben, stel ze gerust.. Ik kan je in augustus vertellen hoe het was ;)


Groetjes Mirtje
6 jaar geleden
·
#23012
Wij reisden in 2015 4 weken door Zuid-Afrika met een eigen auto. Zijn in alle parken zelf met de auto op pad geweest. Zuid-Afrika is heel goed betaalbaar en laagdrempelig qua safari. Ik heb alle [url=https://yvonnevanderlaan.nl/kosten-rondreis-zuid-afrika-met-kinderen/:3fscba5o]kosten van die rondreis door Zuid-Afrika[/url:3fscba5o] op een rij gezet. Veel plezier met het verder uitzoeken van hoe jullie reis er precies uit gaat zien!

groetjes,
Yvonne
6 jaar geleden
·
#23013
Ik denk dat je beter naar de kosten van Yvonne1977 kunt kijken voor een kampeer vakantie dan naar mijn kosten plaatje ;) Een 4x4 wagen is wel een stuk duurder in huur dan een gewone auto! (hebben wij ook nog overwogen maar was in totaal ruim 1000,- duurder dan de auto die we nu hebben)
Maar als je creatief zoekt naar vliegtickets EN kamperen met evt zelf koken dan is het dus echt niet duur om op safari te gaan naar Zuid-Afrika. Je kunt het helemaal zelf in de hand houden. Wij wilden graag vanaf schiphol vliegen en hebben nu tickets van 700,- pp met Qatar airways. Het hele jaar maak ik dagelijks broodtrommels, kook en was ik, dus voor mij is het een echt vakantiegevoel als ik alleen maar aan tafel hoef te gaan zitten en mijn was bij een b&b kan laten doen ;) Maar ben me er van bewust dat daar een prijskaartje aanhangt.
Hopelijk ben je niet geschrokken van mijn bedrag p.p.p.p ;) Het is niet alleen b&b en autohuur... Maar hier zitten dan wel 4 dagen a 80 euro Krugerpark entree fee, 2 dagen Mlilwane entree fee, 2 game drives in jeep, privé tour Soweto, Wow Zulu tailor made tour, boatcruise St. Lucia, Zulu kingdom explorer tour, Elim cultuurwetenschappen tour (Limpopo), bezoek school in Southpansbergen in Limpopo met gids, een rivier safari en een bush braai in het Krugerpark en een tour naar township van Phalaborwa en bij. Enkele tours wilde ik graag alleen met mijn gezin maken (zonder andere toeristen) omdat we dan geheel op eigen tempo kunnen gaan (dat is ook iets duurder dan gezamenlijke tours).
Sommige tours zijn incl lunch, drinken en andere versnaperingen.

Het fijne van lang van te voren oriënteren is dat je echt alles op je gemak kunt uitzoeken! Geniet van de voorpret en succes met beslissen ;)
6 jaar geleden
·
#23014
Wij reisden in 2015 4 weken door Zuid-Afrika met een eigen auto. Zijn in alle parken zelf met de auto op pad geweest. Zuid-Afrika is heel goed betaalbaar en laagdrempelig qua safari. Ik heb alle kosten van die rondreis door Zuid-Afrika op een rij gezet. Veel plezier met het verder uitzoeken van hoe jullie reis er precies uit gaat zien!

groetjes,
Yvonne


Waar heb jij je site trouwens mee gemaakt? Ziet er leuk uit.
6 jaar geleden
·
#23015
Dank je! Met wordpress :)
6 jaar geleden
·
#23016
Een tijdje niet op het forum gekeken, omdat we voorlopig nog niet op reis kunnen, maar superbedankt voor alle tips (vooral over de kosten). Misschien kunnen we in de zomer van 2018 gaan en dan is het fijn om jullie tips erbij te houden als we gaan voorbereiden.

Groet,
Jessica
6 jaar geleden
·
#23017
Mirtje, kun je me al meer vertellen over hoe jullie reis was? En wat de hele reis uiteindelijk heeft gekost?
Zoals het er nu naar uitziet, hebben we in de zomer van 2018 toch voldoende gespaard om op reis te kunnen.... :D
6 jaar geleden
·
#23018
Hoi Jess,

na een heftige start hebben we een geweldige reis gemaakt! Nadat we geland zijn hebben we de huurauto opgehaald en meteen op de snelweg werden we lastig gevallen door nep agenten die ons tot stilstand wilden hebben. We zijn door blijven rijden en uiteindelijk dropen ze af..
Op de 3e dag reden we vanaf onze eerste acco richting de tweede acco en reden over een weg die in het noorden van Johannesburg langs een township loopt. We reden midden in een protest wat heel erg angstig was.. politie met getrokken geweren en traangas bommen... we konden niet omkeren of niks.. dus gaspendaal in en rijden. Waarna we vervolgens een auto over het hoofd zien op een kruising en onze auto totaal in de prak reden...
Met de ambulance naar het ziekenhuis met onze 3 kids, maar gelukkig allemaal zonder letsel. Met een taxi naar de 2e acco gereden en daar besloten niet meer zelf verder te gaan rijden. We hadden totaal geen steun van onze reisverzekering bij de anwb.. dus ik was heel blij dat we alles geboekt hadden via een reisorganisatie (better places) die meteen op zoek zijn gegaan naar een privé chauffeur die 3 weken met ons mee kon reizen. Dit was binnen 2 dagen geregeld en daarna hebben we een geweldige reis gehad!
Ik kan je dus geen reëel beeld geven van de kosten omdat onze reis nu veeeeel duurder is uitgepakt vanwege de prive chauffeur. We moesten nl zijn salaris, de huur van busje, zijn overnachtingen en eten betalen. Eten is wel heel goedkoop, voor 10 euro pp eet je uitgebreid met drankje erbij! We hebben de chauffeur meteen als vriend opgenomen in ons gezin en dat zorgde voor een mooie extra beleving. Heel gek maar met hem durfde ik door alle townships te rijden. (soms kom je er gewoon langs omdat er geen andere weg is naar je bestemming) We zijn in veel townships en villages geweest, veel speelgoed uitgedeeld bij scholen, creches en ook bij gezinnen thuis. Mooie culturele tours gemaakt in Elim (Limpopo) en Khula village bij St. Lucia.
Wij hadden in totaal 12 accomodaties in 3,5week. Waarvan wij Kololo game reserve (3u van Johannesburg) en Mlilwane Wildlife sanctuary familiehuis (Swaziland) echt hoogtepunten vonden. Verder leuke B&B's en 1 hotel, allemaal heel netjes en schoon.
We waren voor ons 5en €10.000,- kwijt voor acco's met ontbijt, 4 dagen krugerpark entree, div culturele tours, huurauto en vliegtickets.

Wij vonden Welgevonden (3uur vanaf Johannesburg) veel mooier dan het Krugerpark. Maar misschien ook door de beleving omdat we daar 2x een game drive in jeep hebben gedaan. En in het Krugerpark hebben we alleen met onze eigen busje gereden. Veel wild gezien, eigenlijk alles op het luipaard na.

Persoonlijk zouden wij nooit meer kiezen om zelf te gaan rijden in Zuid-Afrika. Maar dat is puur omdat we deze nare ervaring hebben gehad en omdat ze in de omgeving van Johannesburg als gekken rijden! Het was onze eerste verre reis en hebben nu met chauffeur echt allemaal kunnen genieten, ook tijdens lange afstanden rijden. Dus een volgende verre reis is voor ons weer met een chauffeur ;)

Groetjes Mirtje
6 jaar geleden
·
#23019
Jeetje, dat is zeker een heftig begin van jullie reis geweest! Begrijpelijk dat jullie daarna voor een andere manier van reizen hebben gekozen. 10.000 euro voor 3,5 week Zuid-Afrika, met vijf personen vind ik dan eerlijk gezegd niet zo heel gek. Wij hopen wel wat goedkoper uit te zijn, maar zijn dan ook met z'n drieën en willen waarschijnlijk gaan kamperen.

We twijfelen nog tussen Zuid-Afrika en Namibië. Het zal uiteindelijk helemaal afhangen van de kosten, denk ik. Qua wildlife zit je in beide landen volgens mij wel goed! Pas vandaag (weer) begonnen met oriënteren en dan is dit forum wel erg fijn (ook gebruikt bij onze vorige verre reis in 2014).

Nog bedankt voor je uitgebreide reactie :D
6 jaar geleden
·
#23020
Wat een heftige ervaring Mirtje en gelukkig zijn jullie er allemaal zonder kleerscheuren af gekomen!

Wij hadden een heel andere ervaring. Zijn bewust vanaf de luchthaven de andere kant op gereden (naar het noorden / Pretoria) en hebben alleen heel rustige wegen gezien en erg relaxt gereden. Het is gewoon erg afhankelijk van keuzes die je maakt, vooraf en op dat moment. Wij vonden het erg fijn om met de huurauto zelf op pad te zijn en het prijsverschil is denk ik echt aanzienlijk, als je bekijkt dat we minder dan de helft kwijt waren (wel met 1 persoon minder)

groetjes,
Yvonne
6 jaar geleden
·
#23021
Ik denk niet dat het prijsverschil alleen zit in 'het zelf op pad gaan met de auto'....

- tickets voor gezin met 2 volwassenen, 1 kind en een baby is anders dan tickets voor 2 volwassen en 3 kinderen
- het is ook groot verschil of je accommodatie alleen budget doet (50 euro per nacht) of dat je ook luxe accommodaties opneemt die wel 250-300 euro per nacht kosten)
- lekker uiteten of alleen zelf koken... (wel/niet eten meetellen)
- meer dagen entree in park
- park entree onder 2 is gratis (en wellicht voor 2 jarige ook?) maar voor 3 kinderen moet je gewoon betalen
- en dan is er nog een heel verschil in excursies:

Mirteverdonk:
4 dagen a 80 euro Krugerpark entree fee, 2 dagen Mlilwane entree fee, 2 game drives in jeep, privé tour Soweto, Wow Zulu tailor made tour, boatcruise St. Lucia, Zulu kingdom explorer tour, Elim cultuurwetenschappen tour (Limpopo), bezoek school in Southpansbergen in Limpopo met gids, een rivier safari en een bush braai in het Krugerpark en een tour naar township van Phalaborwa en bij. Enkele tours wilde ik graag alleen met mijn gezin maken (zonder andere toeristen) omdat we dan geheel op eigen tempo kunnen gaan (dat is ook iets duurder dan gezamenlijke tours).
Sommige tours zijn incl lunch, drinken en andere versnaperingen.


Deze excursies heb ik niet voorbij zien komen bij "yvonne1977"... Op je website schrijf je dat elk entree van park zo'n 60 euro was en dat de prijzen van andere excursies ook aan de prijs zijn. Jullie hebben aan alle parken en musea maar 250 euro uitgegeven. M.a.w. maar 250/60 = 4 dagen iets gedaan?? (mmm, ben nu wel nieuwsgierig wat jullie eigenlijk in Zuid Afrika in die 4 weken nog meer hebben gedaan...). Dat is echt niet te vergelijken met bovenstaand excursie pakket.

Dus aan het prijsverschil liggen echt nog veel andere dingen ten grondslag! Neemt niet weg dat ze nu vast meer kwijt waren dan zonder eigen chauffeur maar initieel waren ze ook van plan om zelf te rijden. Maar in basis is hun reis gewoon luxer, veel uitgebreider en dus duurder.
6 jaar geleden
·
#23022
Klopt.. wij waren die 10.000 euro kwijt nog zonder de extra kosten voor de chauffeur. 5 vliegtickets a 700,- is alleen al 3500,- en die andere 6500,- is idd voor de accommodaties en excursies. Bij sommige acco's zat niet alleen ontbijt maar ook lunch en diner... zeker als we ergens in de bush zaten ver weg waar geen andere restaurants waren. En idd alle overige avonden zijn we lekker uit eten geweest.
6 jaar geleden
·
#23023
Wij vonden het erg fijn om met de huurauto zelf op pad te zijn en het prijsverschil is denk ik echt aanzienlijk, als je bekijkt dat we minder dan de helft kwijt waren (wel met 1 persoon minder)
groetjes,
Yvonne


Dat is nogal een verschil, zeg! Weet iemand ook of dit kostenplaatje ongeveer te vergelijken is met als je naar Namibië gaat? Daar lees ik nog weinig over... En wat ik lees is aardig tegenstrijdig: de één zegt dat het wel meevalt met hoeveel duurder Namibië is; de ander geeft aan dat de hogere kosten DE reden is dat ze naar Zuid-Afrika gaat... Wij willen graag eigen vervoer hebben en zelf zoveel mogelijk koken. We zijn er nog niet over uit of we een gewone auto huren en dan in appartementjes o.i.d. overnachten of dat we een 4x4 met daktenten huren en op campings overnachten.

Groet,
Jessica
6 jaar geleden
·
#23024
Wij vonden het erg fijn om met de huurauto zelf op pad te zijn en het prijsverschil is denk ik echt aanzienlijk, als je bekijkt dat we minder dan de helft kwijt waren (wel met 1 persoon minder)
groetjes,
Yvonne


Dat is nogal een verschil, zeg!

Groet,
Jessica


Maar hier worden dus twee compleet verschillende reizen met elkaar vergeleken!!

Zie:
Ik denk niet dat het prijsverschil alleen zit in 'het zelf op pad gaan met de auto'....

- tickets voor gezin met 2 volwassenen, 1 kind en een baby is anders dan tickets voor 2 volwassen en 3 kinderen
- het is ook groot verschil of je accommodatie alleen budget doet (50 euro per nacht) of dat je ook luxe accommodaties opneemt die wel 250-300 euro per nacht kosten)
- lekker uiteten of alleen zelf koken... (wel/niet eten meetellen)
- meer dagen entree in park
- park entree onder 2 is gratis (en wellicht voor 2 jarige ook?) maar voor 3 kinderen moet je gewoon betalen
- en dan is er nog een heel verschil in excursies:

Mirteverdonk:
4 dagen a 80 euro Krugerpark entree fee, 2 dagen Mlilwane entree fee, 2 game drives in jeep, privé tour Soweto, Wow Zulu tailor made tour, boatcruise St. Lucia, Zulu kingdom explorer tour, Elim cultuurwetenschappen tour (Limpopo), bezoek school in Southpansbergen in Limpopo met gids, een rivier safari en een bush braai in het Krugerpark en een tour naar township van Phalaborwa en bij. Enkele tours wilde ik graag alleen met mijn gezin maken (zonder andere toeristen) omdat we dan geheel op eigen tempo kunnen gaan (dat is ook iets duurder dan gezamenlijke tours).
Sommige tours zijn incl lunch, drinken en andere versnaperingen.


Deze excursies heb ik niet voorbij zien komen bij "yvonne1977"... Op je website schrijf je dat elk entree van park zo'n 60 euro was en dat de prijzen van andere excursies ook aan de prijs zijn. Jullie hebben aan alle parken en musea maar 250 euro uitgegeven. M.a.w. maar 250/60 = 4 dagen iets gedaan?? (mmm, ben nu wel nieuwsgierig wat jullie eigenlijk in Zuid Afrika in die 4 weken nog meer hebben gedaan...). Dat is echt niet te vergelijken met bovenstaand excursie pakket.

Dus aan het prijsverschil liggen echt nog veel andere dingen ten grondslag! Neemt niet weg dat ze nu vast meer kwijt waren dan zonder eigen chauffeur maar initieel waren ze ook van plan om zelf te rijden. Maar in basis is hun reis gewoon luxer, veel uitgebreider en dus duurder.


@ JessTijnPuk: Dus vraag je nu of die 4200 euro te vergelijken is met een reis naar Namibië of of die 10.000 euro een goede richtprijs is voor Namibië?
6 jaar geleden
·
#23025
Dit is inderdaad totaal niet met elkaar te vergelijken! In ons geval is het zo dat wij met 2 bijna volwassen kinderen reizen, die zijn veel duurder en krijgen nergens korting. Ik heb er al een paar x naar gekeken om naar Afrika te gaan maar ik kom toch echt ergens tussen de €7000 en nog meer richting de €10000 uit, ik zou ook willen dat het anders was, ik wil heel graag die kant op maar helaas is dit niet voor ons weggelegd. De enige optie die je redelijk goedkoop kan doen is Gambia/Senagal, ook hier kan je op Safari maar dan zit je wel in het regenseizoen, ook Nairobi heeft goedkope safari mogelijkheden maar of je nu in Nairobi zelf wil zitten......
Het blijft gewoon lastig, als er iemand is die echt met recente (leuke) bedragen kan komen voor een vakantie naar Afrika met 2 tieners dan hoor ik het heel graag maar vooralsnog is dit volgens mij nog niemand gelukt dus ........
Sterker nog, voor 2 weken Marokko ben je al tegen de €4500 kwijt, wij dromen dus nog even verder.
6 jaar geleden
·
#23026
Ik kan me voorstellen dat de leeftijd van de kinderen een heel groot verschil maakt! Plus dat een baby veeeeel goedkoper meevliegt (wat wij dus hadden). Wij gaan bewust niet uit eten en kiezen bewust budget accommodatie. Ik kan me heel goed voorstellen dat met wat meer luxe, slapen IN de parken en uit eten gaan je makkelijk tussen die 7000 en 10.000 uit komt!

groetjes,
Yvonne
  • Pagina :
  • 1
  • 2
  • 3
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!