maandag 22 februari 2010
  5 Replies
  1.9K Visits
  Subscribe
Hoi reizigers,

Als afsluiting van onze Thailandreis, willen we graag een eiland bezoeken. We willen reizen in december, samen met onze kinderen van dan 2,5 en 4,5 jaar. Oorsponkelijk plan was oktober, maar het wordt december.

We denken aan Ko Lanta, Ko Samui, Ko Pha Ngan of bijvoorbeeld Railay bij Krabi (oke, geen eiland, wel mooi). In Panama is ons bootje tijdens een plotselinge weersverandering omgeslagen. Gelukkig waren we toen nog kinderloos. Dit willen we nooit meer meemaken. Kunnen jullie ons vertellen naar welk eiland de oversteek veilig of juist risicovol is? Ervaringen met een wilde zee, grote boten of juist kleine bootjes? En anders toch maar het massale, maar via een autoweg te bereiken Phuket...

Bedankt voor het meedenken!

Sabrina
Waardeer dit bericht:
14 jaar geleden
·
#6822
Sabrina,

Ik heb nog geen eigen ervaring, maar ik weet wel dat je naar Ko Lanta ook met de ferry over kunt. Dat gaat om 2 kleinere stukjes. Wat ik van iedereen hoor is dat Ko Lanta superrelaxed is. Wij gaan er ws. deze zomer heen.

Christel
14 jaar geleden
·
#6823
Ko Lanta spreekt ons ook erg aan. Op Travelfish.org staat dit eiland ook bij de 'familie-eilanden'. Met de Ferry lijkt me wel oke. Zo'n boot kan wel wat klappen van de zee vangen. Alleen op het vaste land dan nog ergens extra reddingsvestjes zien te bemachtigen.

Jullie veel voorpret! Weet je zeker dat de ferry ook in de zomermaanden vaart, gezien de regentijd?

Groet,
Sabrina
14 jaar geleden
·
#6824
Hoi Sabrina,

wij waren in december 2007 op Koh Phi Phi en Railay Beach. Van Krabi gaat een redelijk groot veerboot naar Koh Phi Phi (was volgens mij 1,5u) en het is ook geen regenseizoen meer, dus is de zee rustig. Railay Beach is (ook vanuit Krabi) volgens mij alleen met longtails bereikbaar. Zelfs als er een veerboot gaat, dan moet je toch het laatste stuk met de longtail doen, dus baggage en kinderen op open water verplaatsen... kan me goed voorstellen, dat je dat misschien eng zou kunnen vinden.

In jou geval zou mijn voorkeur naar Koh Phi Phi uitgaan - sowieso een onwijs mooi eiland, terwijl in Railay Beach behalve klimmen (daarvoor waren wij er) en de beach niet veel te doen is.
De vraag is wat je lekkerder vindt: groot boot, maar open water (Koh Phi Phi) of longtail en langs de kust varen (Railay)...

Wij hebben in ieder geval de hele 3 weken alleen rustig weer gehad...

Ik hoop, dat helpt een beetje!

Groeten,
Anja
14 jaar geleden
·
#6825
Hallo Anja,

Bedankt voor je reactie. Ik vind een grote boot fijner. Dus dan wordt het een eiland, misschien Ko Phi pi. We hebben onze reis inderdaad vanwege de regentijd verzet naar december.

Fijn hoor, dit forum!

Groetjes,
Sabrina
14 jaar geleden
·
#6826
Jaren geleden hadden wij naar Koh Lanta een prima ferry. Dat was vanaf Krabi ergens.
Toen we echter door gingen van Lanta naar Koh Ngai zaten we op een heel klein bootje. Dat was even echt spannend.
Dat zou ik met een kind zeker niet doen.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!