woensdag 04 april 2018
  19 Replies
  3.3K Visits
  Subscribe
Heel benieuwd welke sites en applicaties jullie gebruiken voor & tijdens het reizen. Dan heb je na veel literatuur, internet acties en reisverslagen eindelijk een beeld van de route en steden die je tijdens je reis wilt aandoen...maar dan, welk hotel? Zit het ook echt wel aan het strand of is dat reepje blauw in de verte jouw 'seaview'.
Ik gebruik zelf onderstaande sites om zeker te weten of het hotel niet aan fotoshoppen heeft gedaan.

Welke locatie op het eiland?
http://tezza-thailandbeachesandislands.blogspot.nl/" onclick="window.open(this.href);return false;"
Ik heb het al een keer eerder in een draadje genoemd, maar dit is echt een hele gedetailleerde uitleg! Een beetje een spoiler, maar hier kan geen reisgids tegenop.

Welke hotels?
Tripadvisor - Booking.com en Agoda.
Verder vergelijk ik de prijzen met de prijzen die lokale reisorganisaties bieden zoals bv sawadee.com of greenwoodtravel.nl

True-beachfront. com
Zit het hotel echt wel aan het strand? Of moeten we eerst een hele drukke weg oversteken, of rekent het hotel zich rijk met uitzicht dat er niet is? *ik kon niet meerdere urls toevoegen..

Soms bekijk ik de locatie via google maps om te zien of er in de buurt eettentjes e.d. zijn... Tja, soms draai ik een beetje door;-)
Mijn top 3 zet ik in mijn reislijst op mijn tripadvisor app en meld ik een dag van tevoren dat 'we' eraan. Verder kreeg ik de tip van iemand om een account aan te maken op tripadvisor en alle hotels en restaurants te 'reviewen'. Hij vertelde dat als je boekt, je vaak een gratis upgrade krijgt bij vermelding van je persoonlijke account (inmiddels level 5 gebruiker). We gaan het zien deze zomer.
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#26918
Nog nooit gehoord dat je je tripadvisor account kan doorgeven bij hotel... heeft echt nog nooit iemand naar gevraagd... Vraag me af hoe dat gaat bij hotel. Bij inchecken zeggen 'hallo, ik heb een tripadvisor account??'

En ja, als je zelf de nodige tips van tripadvisor haalt, is het wel zo aardig om zelf ook reviews/tips te geven... Maar ik doe dat ook niet altijd...

Ik zie dat ik ook al "level 5" ben, voor wat het waard is...

Ik maak er dan weer een sport van dat ik de reviews zo informatief/nuttig maak dat ik 'helpful votes' krijg. Ha, ha, kan je niets mee hoor maar vind ik gewoon leuk dat anderen kennelijk wat aan mijn review hebben.

Ha, ha, google maps bekijken... (laatst ook gedaan!!). Zo blij dat ik niet de enige gek ben :-)
6 jaar geleden
·
#26919
Als aanvulling op bovenstaande:
De site van de LP (met bijbehorend forum) en WikiTravel willen ook nog weleens nuttige informatie opleveren. En natuurlijk dit forum ;-) .

Google maps bekijken vind ik niet doordraaien, maar juist boeren logica. Als je die op satelliet zet zie je toch juist de exacte locatie van een hotel/hostel?!
6 jaar geleden
·
#26920
Ik probeer vaak lokaal te zoeken met zoektermen als:

Tourism agency "land"
B&B en dan de regio en het land.

Best things to do with kids in ... land/regio.

Zo kom je ook vaak op wat andere dingen.
6 jaar geleden
·
#26921
LP forum heb ik ook wel eens geprobeerd.... maar die vind ik dus zo onoverzichtelijk! Als ik die open, zie ik bijv. een vraag/onderwerp staan. Dan meteen daaronder een stuk tekst. Moet echt flink scrollen wil ik meerdere vragen zien...

Nee, kan daar niet mee uit de voeten.

Wat ik trouwens ook wel doe: bepaald hotel in plaats opzoeken en op hun eigen website kijken wat ze aangeven wat er in de omgeving te doen is. Kom je soms ook op heel andere ideeën dan standaard!
6 jaar geleden
·
#26922
Deze had ik nog niet langs zien komen: [url:2yy540ee]https://www.travelfish.org/[/url:2yy540ee]
Is speciaal voor Zuis-oost Azië. Je kunt heel eenvoudig per land/regio/stad kijken wat er te doen is, tips voor hotels/restaurants, hoe er te komen en hoe je te verplaatsen als je er bent.
6 jaar geleden
·
#26923
Ook hier een "level 5" bijdrager op Tripadvisor.....
@ Juma; begrijp ik het goed dat jij nu bij boeking hebt aangegeven dat je een account hebt en level 5 beoordelaar bent? Hoe doe je dat dan, met gebruikersnaam van Tripadvisor bij opmerkingen ofzo....?

Erg benieuwd of je dit idd iets oplevert....
6 jaar geleden
·
#26924
Inderdaad, zij het subtiel uiteraard, heb ik bij het eerste hotel dat ik nu geboekt heb, bij opmerkingen aangegeven dat ik een enthousiaste gebruiker van tripadvisor ben en heel benoeuwd ben naar hun fantastische accommodatie (kill ‘m with kindness), met een link naar mijn persoonlijke account. Diegene die mij deze tip gaf, heeft hierdoor een aantal malen een gratis upgrade gekregen. Dus, wie niet waagt, wie niet wint dacht ik. Ik zal een update geven na de reis of het de moeite waard is.
5 jaar geleden
·
#26926
Wat een geweldig smerige tip. En hoe subtiel. En hoe stom of wanhopig moet je zijn als hotel om daar in te trappen. Of hoe slim.

Ik ga hem testen. Google local guide niveau 8 (jawel), tripadvisor level 6. But don’t read anything into this me mentioning it.
5 jaar geleden
·
#26927
O ja.

Ik gebruik Tripadvisor, Google maps, travelfisch, LP, booking, hotels.com.

Voor minder begaande paden is het aardig om expatsites te gebruiken. Hebben we bv in de Isaan veel aan gehad. Teakdoor.com. Of indiamike.com voor India.

EN VRMK natuurllijk.
5 jaar geleden
·
#26928
Ik gebruik op advies van mijn 20-jarige nichtje de app. Hostelworld. Een heel handige app met hostels van over de hele wereld. Je kunt er boeken maar je kunt het ook genruiken om er hostels te vinden die niet op bv. booking staan.
5 jaar geleden
·
#26929
Voor info en routes de al genoemde dingen zoals tripadvisor, google maps, wikitravel, bestemming googlen en er 'travelblog' achter zetten en ook 'things to do with kids/teens/tweens in...'

Om hotels te boeken: steeds minder booking, steeds meer rooms.ryanair en hotels.com omdat er bij die laatste spaarprogramma's zijn (korting op een vlucht of op een overnachting)
5 jaar geleden
·
#26925
Naja, verdorrie, ze trappen er nog in ook!
Bij het eerste hotel werden we nondju, ipv de deluxe room in de Pool Villa’s gezet.
Bij de tweede accommodatie ontvangen door de property manager en in de watten gelegd bij de receptie. Hillarisch;-)
Nu neem ik wel uiteraard de tijd om een goed gefundeerde review te geven, zonder te overdrijven.
Ik zeg, nu al geslaagd.

Polarstaps, mooie tracking app
5 jaar geleden
·
#26930
Geweldig!!

Aangezien hier in Canada alles fully booked is, heb ik het nog niet geprobeerd maar ga ik zeker in de toekomst eens proberen!

Welke hotels heb je dit succes trouwens gehad??
5 jaar geleden
·
#26931
Wat een giller!
Goeie tip geweest:-))

Ik heb zitten kijken maar snap niet hoe jij die link naar je persoonlijk account maakt?
5 jaar geleden
·
#26932
Oh lachen! Dat ga ik in de toekomst ook proberen :)
5 jaar geleden
·
#26933
Ik heb in Laos mijn reisblog ingezet:) Ik was heel tevreden over het hotel waar we verbleven en heb dit aangegeven bij het personeel. Ook heb ik erbij gezegd dat ik een reisblog heb die dagelijks rond de 4000 bezoekers heeft. Ik weet niet of dit heeft meegewogen maar wij kregen later een upgrade op een latere reservering en terwijl er geen kamer meer was voor een paar dagen erna deden ze er alles aan om een oplossing te vinden.
Misschien was het niet de blog maar waren ze gewoon heel gastvrij hoor. Het gaat trouwens om Maison Dalabua in Luang Prabang. Een echte aanrader!
5 jaar geleden
·
#26934
Ik lees zojuist een stukje van je reisblog. Geweldig dat je gerend hebt voor een eerste plek bij het visum loket. Ik zie het helemaal voor me (moest gewoon hardop lachen).

Wij zaten relatief vooraan in het vliegtuig. Hebben niet gerend maar het leek wel op een potje snelwandelen (hi, hi).

Ik ga later je verslag uitgebreider lezen. We zijn nog steeds geïnteresseerd in Laos..
5 jaar geleden
·
#26935
Ik zal later een overzicht van reis en hotels maken, maar het heeft mij echt wel geholpen. Het uitte zich op verschillende manieren, overal wat anders, maar men zette duidelijk een beter beentje voor:-) Een upgrade naar een luxere kamer, hele gerichte service bij een ‘probleempje’. Gratis vervoer van of naar vliegveld. Vrij gebruik van de te huren kano’s....

Uiteraard zat ik niet openlijk te vissen naar een upgrade, daar was het mij ook helemaal niet om te doen. Het leek mij een leuk experiment vanwege de tip die ik kreeg en omdat ik toch al blog en middels tripadvisor hotels en restaurants beschreef. Ik liet vooral mijn enthousiasme blijken voor het reizen en dat ik daarover schreef. Alleen bij de reservering zette ik een korte melding over onze liefde voor het reizen en een link of allen mijn tripadviser naam in de reservering. En daarna gebeurde het vanzelf.
5 jaar geleden
·
#26936
Ik lees zojuist een stukje van je reisblog. Geweldig dat je gerend hebt voor een eerste plek bij het visum loket. Ik zie het helemaal voor me (moest gewoon hardop lachen).

Wij zaten relatief vooraan in het vliegtuig. Hebben niet gerend maar het leek wel op een potje snelwandelen (hi, hi).

Ik ga later je verslag uitgebreider lezen. We zijn nog steeds geïnteresseerd in Laos..


Ahahaaa, ik schaamde me wel hoor want normaal gesproken vind ik dat soort mensen (gelijk gordels los, direct opstaan, dringen) vreselijk irritant maar ik was zo geschrokken van de verhalen dat je soms 2-3 uur moest wachten dat ik vond dat ik ook wel een keer een aso mocht zijn:)) En echt, we waren niet de enigen maar we waren wel de snelste passagiers:))))

En over Laos; Wij hebben alleen het noorden gezien maar alleen dat stuk was al prachtig! Superleuk land met lieve mensen en prachtige natuur. Ik wil er graag weer heen om het hele land te bezoeken.
En een tip: als je begint in Luang Prabang, vlieg er dan naartoe ipv. over land. Waauwwwww, het uitzicht vanuit het vliegtuig! Ik was helemaal sprakeloos.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!