zaterdag 05 september 2015
  7 Replies
  4K Visits
  Subscribe
Na een fantastische reis naar Thailand dit jaar hebben we besloten volgend jaar te proberen terug te gaan om de stukken te bezoeken die we dit jaar miste.
Dat wil zeggen: Khao Sok, Monkey School en de stranden (en evt. nog BKK, afhankelijk vam hoe lang we vrij kunnen krijgen).
Voor Khao Sok heb ik Las Orquideas op het oog qua hotel (iemand ervaring? Of andere hele leuke opties?)

Wat betreft de eilanden heb ik nog veel vraagtekens. Ik denk sowieso Koh Tao omdat je daar vanaf het strand kunt snorkelen. Maar combineren we dit met Koh Pagnan of Koh Samui? (Alle drie lijkt me teveel van hetzelfde). Ik heb, op basis van wat ik nu lees, moeite om te bepalen wat beter is. We houden van een locatie die enerzijds wel rustig is, maar ons wel in de buurt van restaurantjes, marktje/winkeltjes (niks groots), leven zeg maar. Enerzijds denk ik Pagnan omdat Samui toeristischer lijkt (te?), aan de andere kant heb ik nog niet echt een hotel ontdenkt waar ik weg van ben en biedt Samui wellicht ook wat we zoeken......

Sowieso valt het me op dat het zuiden best een stuk prijziger lijkt qua hotels dan het noorden. Is dat ook zo voor eten, trips, e.d.?

Kan iemand me enige richting geven voor welke eiland(en)? Suggesties voor leuke hotels zijn ook welkom, vooralsnog hebben we nog niks echt op het oog. We zoeken iig iets aan het strand, bvk met een zwembad(je). Luxe en veel facaliteiten niet nodig, gezellig, knus en vriendelijke mensen vinden we belangrijker.
Waardeer dit bericht:
8 jaar geleden
·
#19472
20 jaar geleden op Ko Tao geweest. Een paar jaar geleden wilden we terug maar dat ging niet door omdat mijn man ziek werd en naar ziekenhuis Koh Samui moest. Vorig jaar teruggeweest en dat had ik ergens niet moeten doen. Het koraal bij Nang Yuan was gewoon helemaal weg en daarvoor in de plaats kwamen honderden Chinezen met een zwemvest aan: een zee vol ronddobberende oranje dotjes. We waren wel bewust aan de andere kant van Ko Tao zitten omdat we wisten dat het veel drukker was geworden (toen wij er destijds waren was er 1 accommodatie met een minizwembadje...). Montalay. Wij zaten in een dubbel hutje. Wel wat primitief.

Op Ko Samui zaten we tijdens ziekenhuisopname van man bij Poppies. Heerlijk (wel duur hoor). We zijn daar zo ongelofelijk in de watten gelegd. We zijn vorig jaar teruggeweest (voor 1 nachtje...), heerlijk. Het leuke van Koh Samui vind ik dat je zo heerlijk je lunch bij elkaar kunt scharrelen op het strand: sateetjes, verse ananas, maiskolven, massage.

Mijn favoriet is Ko Phangnan. Ik ben er nu drie keer geweest en ik vind de Thong Noi Pan stranden he tleukst (Bottlebeach vond ik ook leuk, maar is alleen bereikbaar per boot en daarom weinig reuring, Haadsalad moet je aan noordelijke kant van het strand zitten, mooi uitzicht maar je kunt er nauwelijks zwemmen).
Als je een zwembadje erbij wilt vond ik Havana nog wat in Thong Noi Pan wel leuk.
8 jaar geleden
·
#19473
Wij zijn al op verschillende eilanden in Thailand geweest. In 2005 op Koh Samui en in februari gaan we weer. Op Koh Samui maakt het nogal een verschil aan welk strand je zit. Chaweng beach is veel toeristischer dan Bophut beach waar wij naar toe gaan.
Wij hebben daar het Smile house resort geboekt. http://www.samuismilehouse.com/

http://www.tripadvisor.nl/Hotel_Review- ... vince.html
8 jaar geleden
·
#19474
@Chippie; van drommen Chinezen moeten ook wij niks hebben. Hmmmmm.....zouden er nog rustiger locaties zijn op KohTao??
Poppies had ik al bekeken, dat is echt heel ver boven budget. Kan me voorstellen dat jullie het er geweldig hebben gehad, hoewel de aanleiding voor jullie verblijf niet leuk was!
Wat betreft Havana, dat ziet er idd leuk uit. Krijg wel de indruk dat de reis erheen pittig is waardoor je ws niet zo makkelijk "even" weg gaat. Is er in de omgeving iets aan restaurantjes, winkeltjes, of zit je min of meer gebonden aan het terrein?

Op het strand wat je noemt heb ik nu een aantal resorts gevonden, daar ga ik nog eens verder naar kijken.

@Arina; Samui Smile House ziet er idd leuk uit! Zeker een kanshebber! Die opmerking over al dan niet druk strand is ook handy, kan ik wat mee!

Heb inmiddels gezien dat Koh Samui combineren met Koh Tao qua boottocht niet voor de hand liggend lijkt. Klopt dat of zie ik iets over het hoofd? Dan zou het dus of Tao en Pagnan worden of Samui en Pagnan.
8 jaar geleden
·
#19475
Hoi, ik vond de hobbelrit naar Thong Noi Pan juist wel erg leuk, midden door de natuur over een rode kuilenweg. In mijn beleving was het ongeveer half uur tot drie kwartier rijden. Bovendien vond ik de omgeving direct bij de haven erg schreeuwerig. Het bestaat uit twee stranden met allerlei accommodatie van heel luxe tot budget. En elke accommodatie heeft een restaurantje. Je kunt er niet winkelen. Wij hebben er gekayakt, een bootje genomen naar een ander strandje en vooral gelummeld, gesnorkeld, spelletjes gedaan, gelezen, etc. Je kunt een bootje naar een ander strand nemen, een waterval bezoeken en dat is het dan wel zo'n beetje.
Ko Phangan verandert ook in drie jaar.

Ja, ik vond Ko Tao heel erg druk. Zelfs aan de rustige kant. Dat het zo veranderd was in 20 jaar, speelt hierbij ook heel erg mee. Ik vond acco in Ko Tao ook duur. Voor de kids wel leuk bij Montalay: meerdere Nldse en Belgische kinderen. En ze hebben er een scubaproefduik gemaakt en mooi gesnorkeld. Op Ko Tao valt er ook weinig te winkelen.

Ik vond het Chaweng (of Lamai, die twee haal ik altijd door elkaar) strand - inderdaad drukker maar ook veel mooier dan Bophut. Daar zaten we vorig jaar en het strand was daar zo smal. Maar het heeft misschien wel wat meer de sfeer van Spanje. Ook meer toeristen die alleen maar voor de zon komen zeg maar.

Qua combineren maakt het volgens mij niet zo heel veel uit. Ko Samui - Ko Phangan is een klein stukje. En volgens mij als je naar Ko Tao gaat, vanuit Suratthani, dan doe je dat via Ko Samui en Ko Phangan (correct me if I'm wrong). Ko Tao is wel een stukkie verder varen.
8 jaar geleden
·
#19476
Wij zijn toentertijd s ’avonds een keer op Chaweng beach uit eten geweest. Wij vonden de prostitutie op straat daar erg hinderlijk, iets wat op Bophut beach verboden is. Smile house resort ligt in de plaats fisherman’s village waar veel restaurantjes en winkeltjes zijn. Het stand kan op sommige plaatsen wel smal zijn, maar bij het Smile house resort vind ik het wel mee vallen.

https://www.youtube.com/watch?v=zrMf82tuh1g
8 jaar geleden
·
#19477
Met elk antwoord komen er nieuwe vragen en twijfels, maar ik ben erg blij met de reacties! Naast de vraag welk eiland, is de vraag dus nu ook welk strand. Ik had mij dit nog niet zo gerealiseerd maar heb ook gezien op internet dat er best het een en ander te vinden is over de verschillen dus ook daar ga ik me in verdiepen.

Chippie, ik ben niet bang voor de "hobbelrit", sterker nog ik zie er de charme wel van in. Alleen wil ik niet totaal geisoleerd eindigen maar als er meerdere hotels/acco's zijn is dat op zich meer dan voldoende. Echt winkelen is niet de bedoeling, maar bv een klein supertje om snacks en drinken (en ijsjes) te halen vind ik wel handig
Ik heb nu het idee dat Pagnan en Tao vooral activiteiten rond relaxen, in/op zee en luieren bieden. Geen punt, zeker niet als we het met Samui combineren waar toch net even wat meer aan activiteiten lijkt te zijn. Langdurig niksen worden we niet blij van maar een aantal dagen relaxen is geen straf:-)

Moet bekennen dat ik de sfeer van Spanje niet ken, haha. Verbod op prostitutie klinkt me positief in de oren, aan de ander kant een mooi strand ook.....

We gaan alles nog eens goed bekijken per eiland en dan per strand zodat we kunnen kijken of de acco's die we nu als optie zien liggen op een van de stranden die ons aanspreken.
8 jaar geleden
·
#19478
Teruggaan naar plekken waar je ooit 20, 30 jaar geleden geweest bent is altijd een risico. Het Big Yellow Taxi Syndroom: they paved paradise and put on a parking lot. Soms valt het mee, soms valt het zwaar tegen. Ja het was heerlijk, nog met zijn tweeen in een hutje aan het strand op Tioman Island. Die hutjes zijn dan 15 jaar later weg, vervangen door een strip bungalows recht op het strand, een disco en nog wat van die dingen. Thailand en Maleisie blijf ik leuk vinden, Indonesie was zwaar K...

Koh Tao heeft nog wat van de backpacker sfeer, vind ik leuk, leuker dan de snelweg die over Samui loopt. Samui is wel wat goedkoper, want het transport erheen van voedsel etc is goedkoper. Daarom zijn de eilanden sowieso duurder dan het vasteland. Als je een beetje leuk resort hebt, rustig hoekje, leuke hut of bungalow, maakt het allemaal niet zoveel uit waar je precies zit.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!