zaterdag 29 november 2014
  3 Replies
  2.9K Visits
  Subscribe
Hallo,

Wij gaan in juli 3 weken naar Sri Lanka (zie ook eerdere vraag op dit forum) met onze kinderen van dan 15 en 12 jaar. We willen het liefst zoveel mogelijk op de bonnefooi gaan en alleen voor de eerste nachten een hotel boeken (Negombo), maar is er genoeg accomodatie vrij bij de bekende toeristische plaatsen? Ik zie op dit forum dat bijna iedereen vooraf zijn accomodaties al vastlegt, maar dat willen wij liever niet. We gaan meestal op de bonnefooi (o.a. Maleisie, Marokko) en dat is ook altijd goed gegaan, maar kan dit ook in Sri Lanka of is het nu zo 'in' dat het druk is? We willen namelijk wel zoveel mogelijk met z'n vieren op de kamer of anders allebei met een kind op de kamer, de kinderen niet alleen. Hoe is jullie ervaring?
Bedankt alvast! Groet, Afke
Waardeer dit bericht:
9 jaar geleden
·
#17352
Wij zijn afgelopen zomer in Sri Lanka geweest. Wij hadden alleen het eerste hotel geboekt van te voren.
Onderweg de rest geboekt. Van te voren was ons verzekerd dat dat best zou gaan. Wij hebben het ervaren dat het wel lastig is. Uiteindelijk hebben we wel alles 1 tot 2 dagen van te voren geboekt. Maar zijn we daar heel veel tijd aan kwijt geweest. Wifi werkte alleen in de lobby, dus dan zat ik of manlief in de lobby hotels te regelen terwijl de ander in zijn eentje bij de kinderen in de hotelkamer was.

Ongezellig dus.

Wij vonden het ook lastig om vierpersoonskamers te vinden dus hebben te vaak met een kind tussen ons in geslapen. Onze kinderen waren toen 7 en 4 jaar. Niet ideaal dus.

Persoonlijk zou ik het niet weer doen, gewoon omdat wij net iets te veel eisen stellen aan een accomodatie. Zoals een zwembad en dus die vierpersoonskamers.

Succes en veel plezier met voorbereiden.

Groetjes Dionne
9 jaar geleden
·
#17353
Wij hebben afgelopen zomer voor onze rondreis in Sri Lanka wel alles vanuit huis geregeld omdat we hier goed internet hebben (dus oa Tripadvisor) en we met onze 4 kinderen liefst zo dicht mogelijk bij elkaar willen slapen. Op de bonnefooi durfden we niet aan. Onze oudsten van 13 sliepen soms samen op een kamer, de jongsten bij ons. Wi-Fi was soms erg matig en op onverwachte plekken (bv half in de jungle) heel goed.
Met name in het oosten (rond Trincomalee) is het misschien lastig een geschikte hotelplek te vinden, tenzij je weinig behoefte hebt aan luxe. Er was daar gewoon (nog) niet zoveel.
Nadeel van vanaf huis boeken is dat je soms ergens te lang zit en niet flexibel bent. Wij waren ook vrij kritisch tav hotel/ zwembad etc. Voordeel is dat de kinderen de accommodatie vast via internet konden bekijken en dat we daar geen tijd aan hoefden te besteden onderweg. Echte missers hebben we ook niet gemaakt. Kamer voor meer dan 2 a 3 personen zijn moeilijker te vinden, vonden wij.
Toerisme in Sri Lanka is booming maar de infrastructuur en hotels nemen ook snel toe, dus wat dit jaar geldt, is voor volgend jaar misschien niet meer van toepassing.
9 jaar geleden
·
#17354
Hallo Dionne en Liesbeth,

Bedankt voor jullie reacties. We zullen er dan ook over nadenken en dan misschien vooraf toch al wat meer accomodaties boeken. Wel jammer want dit vooraf vastleggen vind ik toch echt minder leuk. In o.a. Maleisie zijn we op de bonnefooi gegaan en dit ging daar heel goed, vandaar. Zijn jullie ook in Batticoloa geweest? Wij gaan namelijk een tehuis bezoeken in Sittandy (1 uur vanaf Batticoloa) waar we al jarenlang een meisje financieel steunen en mee schrijven. Dus tips zijn welkom. Nogmaals bedankt. Groet, Afke
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!