maandag 13 december 2010
  9 Replies
  6.2K Visits
  Subscribe
Altijd zeiden wij dat we ook als we kinderen zouden krijgen gewoon zouden gaan reizen en niet naar de camping in frankrijk. Nu is het zo ver, zon 4 1/2 maand geleden is mijn prachtige zoontje geboren en in maart/april willen we graag met hem op vakantie.
Het allerliefste willen we naar thailand, onze favo bestemming maar omdat het de eerste keer met baby is besloten dat nu niet te doen.
Wel willen we naar de zon en kunnen snorkelen, we denken daarom aan de Caribbean wat iets korter vliegen is.

Maar bij het reisburo zeiden ze dat baby's maar tot 6 maanden in zon wiegje mogen?!!
Onze zoon is tegen die tijd dat we vliegen zon 8 maanden oud. Hij is nu nog geen flinke vent, zon 6 kg weegt hij met zijn 4 1/2 maand. Maar kan hij toch niet in zon wiegje? ( site van KLM staat bij max 10 kg....dat weegt hij vast nog niet bij 8 maanden? Maar max 65 cm lang. Hij is nu wel al 64 cm...)

Ik twijfel heel erg nu of we wel moeten gaan..hem 9 uur op schoot houden vind ik geen optie ( dan slaapt hij niet en ik heb zeker ook geen rust).
Wat zijn de ervaringen hier? Wel doen of niet?
We willen zeer graag weg...maar het vliegen geeft de twijfel...
Waardeer dit bericht:
13 jaar geleden
·
#8314
hoi,

wij zijn in feb 2010 naar Thailand geweest. Ons zoontje was toen 21 maanden en heeft heerlijk in een wiegje geslapen. Weliswaar met zijn beetjes erover want hij paste er niet helemaal in.
Wij vlogen met Emirates. Ik heb geen ervaring met anderen maatschappijen.

Als jullie voorkeur Thailand is, denk er dan nog eens over om gewoon lekker wel te gaan. Er staan zoveel reisverhalen op deze site dat als je deze gelezen hebt je misschien wel het vertrouwen hebt om toch te gaan.

Succes met voorbereiden.

Groetjes Maartje
13 jaar geleden
·
#8315
Hallo,

Onze zoon was 14 maand als hij nog in zo'n wiegje lag aan boord van het vliegtuig. Wij hebben met Etihad gevlogen naar Thailand! Moest ik het opnieuw doen zou ik al veel vroeger naar Thailand reizen.
Niet twijfelen gewoon gaan!

Groetjes
13 jaar geleden
·
#8316
Ik geloof dat de meeste reizigers het ergst tegen de vliegreis zelf opzien, maar dat ongemak valt in het niet bij het plezier van het reizen op de bestemming zelf. (Net als dat de pijn van de bevalling ruim opweegt tegen het geluk van een kind krijgen).

Het is niet te voorspellen of je kindje in een babybasket zal kunnen (afhankelijk van beschikbare plaatsen, en als je kindje ouder is dan de norm is het afhankelijk van de plaatsen plus de welwillendheid van het cabinepersoneel).
Onze dochter ging toen ze 16 maanden was mee naar Thailand, heen op een lege stoel geslapen, terug in een babybasket (met KLM). Je bent (denk ik) ook met een partner, dus je kan kind op schoot ook afwisselen.

(Maar pas op als je gaat: het reizen met kinderen is verslavend! Welke bestemming in de Caribean hebben jullie op het oog? Wij zoeken nog een winterzon bestemming voor as. januari waar we met goed fatsoen dochter van 3 plus onze pasgeboren dochter van dan 3 maanden mee naartoe kunnen slepen ;-)
13 jaar geleden
·
#8317
mmm jullie brengen me nu enorm aan t twijfelen haha.
Ik ga idd met mijn vriend dus we kunnen afwisselen. Maar vooral hij ziet t minder zitten om naar thailand te gaan met een baby.

Ikzelf houd ook helemaal niet van vliegen....dus misschien dat ik daarom er extra druk over maak ( normaal zonder baby neem ik een slaappil en overleef t wel, dat zal nu niet gaan).
Het is vooral dat ik t het echt niet zie zitten om mijn zoontje op schoot te houden, allereerst omdat hij dat moeilijk zal volhouden ( hij vind schootzitten maar max een half uur leuk ofzo)en dan ook waarschijnlijk niet gaat slapen.
Als ik zekerheid heb dat hij in zon wiegje kan scheelt dat al. Nu begrijp ik al dat je die zekerheid nooit zal hebben omdat het altijd afhankelijk is van de plaats in t vliegtuig enzo.
Maar als er van te voren al gezegd wordt dat t niet kan...houd t helemaal snel op?

kiki als jouw dochter van 16 maanden bij KLM al in een wiegje lag...dan moet onze zoon van 8 maanden dat toch ook kunnen. ( KLM zegt echter wel dat t maar tot zon 6 maanden mag)
moeilijk...moeilijk....als t vliegen er niet was...dan gingen we wel..
13 jaar geleden
·
#8318
Hallo,

Wij vlogen 2 weken geleden nog met KLM, we kregen voor onze zoon van 19 maanden gewoon een basinet. Hij wilde er wel niet meer in, maar het was heerlijk voor de spullen. We hebben het matje van ons travelcot eronder gelegd en onze 2 oudste ( 4 en 3 jr) hebben dr heerlijk in geslapen. Lijkt mij dat een kindje van 8 maanden er goed inpast hoor.

Succes met beslissen
Groetjes Saskia
13 jaar geleden
·
#8319
Hoe groot was jou zoontje dan met 19 maanden?

Ik begrijp van andere dat ze toch streng zijn bij KLM, mijn zoontje is nu al 64 cm en weegt 6 kg. Als wij gaan zal hij zeker nog wel onder de 10 kg zitten maar de kans is wel groot dat hij iets langer dan 65 cm is.
13 jaar geleden
·
#8320
Nou we hebben de reis achter de rug...hij heeft zowel heen als terug een wiegje gehad en heerlijk kunnen slapen en spelen erin!!
Helemaal geslaagd dus!
12 jaar geleden
·
#8321
Gewoon reizen zou ik zeggen! En de kleinte zal heus wel passen in een van de wiegjes! De KLM moet niet gaan zeuren dat ze geen wiegje willen geven of iets dergelijks. Geniet ervan zal ik alvast zeggen :)
12 jaar geleden
·
#8322
Wat goed dat jullie, ondanks de twijfels, toch op reis zijn geweest! Waar zijn jullie geweest en hoe is de reis verlopen?

Groetjes,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!