zaterdag 27 oktober 2012
  13 Replies
  7.3K Visits
  Subscribe
Het onderwerp zegt het al een beeje
wij twijfelen of we wel/niet naar vietnam moeten gaan volgend jaar Juli. Is het erg toeristisch?
Wat was voor jullie een absolute reden om wel/niet naar vietnam te gaan en wat moet je echt wel/niet zien.
We reizen met 2 kids van dan 7 en 9 jaar oud.
Ik ben benieuwd naar jullie mening.:-)
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#11881
Hoi

Wij vonden Vietnam minder toeristisch dan Thailand (ligt er natuurlijk wel aan waar je naar toe gaat en in welke periode je reist) maar toen wij in Vietnam waren hebben we de nederlanders die we tegenkwamen maar op één hand kunnen tellen.
Wij hebben het erg leuk gehad in Vietnam, de natuur is mooi en steden als Hanoi vonden wij heerlijk. Ik lees vaak negatieve verhalen over de Vietnamese bevolking, continu lastigvallen voor geld ed, maar wij hebben dat niet zo ervaren.
Het eten is heerlijk, niet te pittig voor de kinderen, we hebben voor gemiddeld 20 dollar per nacht accommodatie kunnen vinden, vrijwel altijd met ontbijt en zwembadje en niemand doet moeilijk over het feit dat je voor de kinderen geen extra bed neemt, ze waren toen 4 en 6 wij hadden tentjes bij ons.
Het enige nadeel vonden wij de horrorritjes in de bus, stuiteren en zwieren over de weg. Kort vervoer is makkelijk te regelen met motortaxis.
Nou ja ik kan wel een tijdje doorgaan, wanneer je geen standaardtourtjes doet maar gewoon zelf een beetje rondkijkt en eigen vervoer regelt hoef je niet tussen de hordes toeristen te lopen. Wij hebben ook lange stukken met de trein afgelegd en deze afstanden onderbroken door zomaar ergens uit te stappen, er zijn dan misschien geen toeristische highlights te zien maar je komt dan geen toerist tegen, je loopt wat rond, slaapt een nachtje en gaat dan weer verder, vonden we leuk om zo te doen.
ben benieuwd waar jullie voor kiezen
11 jaar geleden
·
#11882
Ik ben verliefd op Vietnam. Je hoort vaak 'you love it or you hate it'.
Wij kozen destijds voor Vietnam, omdat er onrust was in Thailand.
Afeglopen zomer zijn we naar Thailand geweest en alhoewel ik mij er prima heb vermaakt, maakte het bij lange na niet zo'n indruk op mij als Vietnam. Hoogtepunten van Vietnam vond ik het hele noorden met Quan Lan (boven Halong Bay), Ba Be en Ninh Binh als highlights naast Hanoi. Wat een heerlijke stad is dat zeg. Wij waren er helemaal weg van.
In Hoi An konden we weer een beetje op adem komen voor de rest van de reis.
Enige wat we misten waren de 'bounty'eilandjes, maar aangezien we toch geen dagen op het strand gaan liggen was dat niet zo heel erg.

Wij dachten dat Vietnam druk was, maar toen we 1 nacht verbleven op SOi Rambuttri aan het einde van de reis (BKK), toen wisten we pas wat drukte betekende en dat terwijl het volgens de taxichauffeur heel rustig was.

Maar ook in Vietnam barst het van de toeristen. Het is dus niet zo dat je de eerste bent die het land gaat ontdekken.
Veel plezier met et nemen van je beslissing.
11 jaar geleden
·
#11883
Hallo,
Dit jaar in april met kinderen van 6 en 9 naar Vietnam geweest voor 2 weken (wonen niet in nederland dus andere vakantieperiodes). Het mooie diverse en zeker de mensen vonden wij ook super.
Toeristisch? Thailand is voor ons al lang geleden en zonder kinderen, maar ik denk dat Vietnam zeker niet toeristischer is, maar wel authentieker.
Hoogtepunten:
De vriendelijke mensen en al het heerlijke eten (alleen voor de jongste was dat voornamelijk bananen(pannekoek),rijst en choco milkshake).
Overnachten op een jonk in Halong Bay, wel redelijk toeristisch, maar echt héél mooi en het kayakken was leuk.
Tijdens een luxe homestay ergens op maar 100 km van Hanoi kwamen we eigenlijk geen toerist tegen en genoten van het echte platteland.
In Hanoi verbleven we in een guesthouse in het `old quarter`, een drukte van jewelste met alle scooters enzo (neem kamer aan de achterzijde van de straat), maar wel gezellig. Het Poppentheather is een must voor de kinderen.
De Mekong delta is heel mooi. Wij kozen ook niet voor de bekende (toeristische) floating market in Can Tho, maar voor Ben Tre. Twee uur rijden van Ho Chi Minh, leuk kleinschalig hotel (Hotel Oasis).Een mooie tocht met kleine bootjes gemaakt door de delta en bij het fietsen naar het centrum werden we veel aangestaard (er zijn voornamelijk alleen dagtoeristen in de delta, en die komen niet veel in het stadje). Weet alleen niet goed wat het weer hier in juli is.
De nachttrein van Hanoi naar Hoi An was een belevenis voor de kinderen.
Hoi An is wel toeristischer, maar vonden we ook erg leuk. Gezellig stadje, mooi fietstochten in de buurt te maken(ze hebben zitjes/kussentje achterop voor de kinderen), het strand is dichtbij, en we hebben daar dan ook een `break` van 5 dagen ingelast.
Vietnam vonden we hygienischer dan verwacht, ze zijn er dol op kinderen dus die krijgen veel aandacht, maar dan raak je ook in gesprek. Ze willen graag wat verkopen, maar als je vriendelijk bedankt houden ze meestal niet aan. Het oversteken in de grote steden (met alle scooters) moet je leren, maar gaat daarna prima.
Hopelijk kan je een keus maken...
11 jaar geleden
·
#11884
Hoi,

Wij vonden Vietnam ook echt geweldig. We zijn er zelfs een maand langer gebleven om alles op ons gemakje te kunnen doen. Echte high light: achter op de motor bij de easy riders vanuit Dalat naar Nha Trang. Over echt weg van de snelweg gesproken!!!!!!
De mensen zijn heel vriendelijk en kinderen zijn overal welkom.

Niet twijfelen, gewoon gaan!

Groetjes Saskia

nb op de site staan meerdere leuke reisverslagen van gezinnen die al naar Vietnam gingen, echt de moeite waard om eens een avondje weg te lezen!
11 jaar geleden
·
#11885
hoi allemaal

@saskia,

een maand langer gebleven? ik begrijp van een aantal mensen dat het visum voor vietnam max een maand is en er niet makkelijk gedaan wordt over verlengen... hebben jullie daar andere revaringen mee? wij horen het graag, willen namelijk zes weken uittrekken voor vietnam

groetjes
11 jaar geleden
·
#11886
Onze keuze was ook mede ingegeven door de verwachtte hoge temperaturen in Thailand in april en in noord Vietnam was de temp toen iets lager voorspeld. We gokten op een fijne tijd in Vietnam en hebben toen in Phnom Penh een 3 maanden visum voor Vietnam gekocht. Even slikken, betalen en dan genieten! Een echte aanrader, Vietnam is zo groot dat je bij een korter verblijf of enorm moet "haasten" of schrappen in wat je gaat doen. Wij deden nu "alles" en hadden daar ook nog rustig de tijd voor. Ik denk dat 10 weken nog mooier was geweest, we hebben Hue omwille van de tijd over geslagen en ook in het noorden hadden we nog wel wat meer kunnen doen misschien......

Gr Saskia
11 jaar geleden
·
#11887
Hoi,

Wij gaan met 3 kleine kinderen ook naar Vietnam in zomer 2013. We vliegen 31 juli op BKK heen en 26 augustus terug. In de tussentijd willen we door Laos naar Vietnam reizen.

We zijn zelf in 2004 al in Vietnam geweest. Toen waren we erg verrast, omdat we ons weinig hadden voorgesteld. Het is wat rustiger dan Thailand maar alles gewoon goed geregeld, heerlijk eten, aardige mensen, mooi land en genoeg te zien en te doen. Daarom nu met de kinderen terug. Zou het gewoon doen dus.

Groeten
Merel
11 jaar geleden
·
#11888
Ik kan alleen maar zeggen doen! Wij zijn nu 4 weken terug uit Vietnam en het was fantastisch! Wij hebben enorm genoten van alle bezienswaardigheden.. onze route:

Hanoi - Mai Chau
Mai Chau - Bien Dien Phu
Vlucht terug naar Hanoi
Hanoi - Cat Ba
Cat Ba - Hanoi - nachttrein Hue
Hue - Hoi An
Hoi An - nachttrein Ninh Binh
Ninh Binh - Hanoi

Alles wordt haast voor je geregeld. Ze zijn erg lief voor de kids en een homestay in Mai Chau was ons hoogtepunt!
11 jaar geleden
·
#11889
Hoi,
Ben nu nieuwsgierig.. Welke homestay was dat en waarom was die zo fijn?

Groeten
Merel
11 jaar geleden
·
#11890
Het was officieel niet Mai chau maar Ban Lac. Als je excursies boekt kom je toch voor de homestays in Ban Lac uit.

Wij hadden een busje geregeld vanuit Hanoi naar Mai Chau. We hadden duidelijk gezegd dat we alleen vervoer wilden en geen overnachting. Tijdens de busreis vroegen ze ons al waar willen jullie slapen. Wij hebben aangegeven dat we wel zouden zien. De bus kwam aan bij bungalows in Ban Lac en daar werden de overige reizigers ontvangen en naar hun bungalow gebracht. Al snel bleek dat de bungalow 50 dollar kosste. Wij zijn weggelopen en zodra we het terrein van de bungalows afliepen liepen we tegen een huis aan waar de vrouw vroeg of we een slaapplaats zochten! De gehele bovenverdieping was voor ons. Lunch, diner en ontbijt, gebruik van fietsen en een scootertocht naar een bepaald punt voor €24,-
Ze was zo lief en gastvriendelijk!

Als we aan de kinderen vragen wat ze het leukste in vietnam vonden is het: Bij de mevrouw met de hondjes.... (ze had een nest met puppies)

Dus naar Ban Lac gaan, vragen naar de bungalows en dan het huis ertegenover nemen :D
11 jaar geleden
·
#11891
Jeetje wat een reacties!, leuk zeg.
Ik moet eerlijk zeggen dat we er nog steeds niet helemaal uit zijn.
We hebben mooie tickets gezien naar bkk en twijfelen nu of we dan in thailand blijven of goedkoop doorvliegen naar hanoi.
Maar Vietnam schijnt dus toch wel erg mooi te zijn.
Is mn het Noorden het mooist? of begrijp ik dat verkeerd??
En iemand ervaring met het weer in Juli?
Ik las ook over de easy riders, is dat wel geschikt met kinderen?
Alvast bedankt maar weer :-)
11 jaar geleden
·
#11892
Easy riders gedaan met 5 kinderen! Hoogte punt!
Het noorden is wellicht nog het authentiekst. De homestay die wij vanuit ninh Bin hebben georganiseerd was dat zeker ook. Maar in het zuiden heb je de zee en Mekong delta, ook daar hebben wij een onvergetelijke homestay gedaan. Ach, eigenlijk keuze te veel.
Ik raad je echt aan reisverslagen op de site te lezen. Dan zie je wie er waar is geweest en of dat lukte met kinderen. Dat kun je voor Thailand maar ook voor Vietnam doen en wellicht kom je dan makkelijker tot een keuze.

Gr. Saskia
11 jaar geleden
·
#11893
Wauw met 5 kids op de motor !gaaf zeg.
ik moet zeggen dat we hier steeds een beetje enthousiaster worden.
ik ga maar eens de verhalen van iedereen een beetje doorspitten, leuk werk :-)
Mocht iemand nog leuke tips hebben, houd ik mij aanbevolen uiteraard ;-)
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!