woensdag 28 mei 2014
  15 Replies
  4.9K Visits
  Subscribe
De titel zegt het al :-). Wij willen in december weer 3/4 weken richting ZO Azie met de kinderen (dan 3 en 5). We hebben dit afgelopen jaar ook gedaan en dat is super bevallen! Voor we kids hadden, zijn we al regelmatig die kant op geweest en hebben de meeste landen wel bezocht in die hoek (Thailand, Laos, Cambodje, Birma, Maleisie, Vietnam). Het is dus niet dat ik per se iets moet zien en doen daar, ik wil gewoon genieten met het gezin.

Afgelopen jaar zijn we in Thailand gebleven (Ko Chang, Chiang Mai, Chiang Dao, Ko Samui, Ko Phangan) en nu ben ik dus op zoek naar een nieuw avontuur.... Iemand ideen? Het liefst wil ik het vliegen deze keer beperken, de landen maken me niet uit. Dit zijn de ideen tot nu toe, maar niks is nog besloten!!

- Thailand: Auto huren in Isan (nog nooit geweest), strand in de hoek van Ko Chang (pas 1 keer geweest)
- Vietnam: Nog geen ideen voor een route, ik heb ooit de standaardronde van zuid naar noord gedaan.
- Een combi van Thailand en Maleisie (vooral dus strand)
- Thailand/Cambodja: Via ko chang naar Cambodja. Maar wat doen we dan in Cambodja? In Angkor Wat ben ik al 2 keer geweest en vind ik ivm het klimmen niet geschikt voor kleine kinderen.
-Laos: Mijn lievelingsland in die hoek! Wel minder te doen denk ik met kleine kinderen, ook geen strand
- Vietnam/Cambodja/Thailand: Invliegen op Vietnam en dan over land via Cambodja naar Thailand (ko chang en BKK).
Of.....

Iemand tips?
Waardeer dit bericht:
9 jaar geleden
·
#15796
Anders kan altijd. Wij vonden (en vinden) op die leeftijd malaria wel een uitdaging, maar ja, da's dengue ook.

Isaan is totaal ontoeristies en best leuk (zie onze blog). Je kunt van noord Isaan even oversteken naar Laos. Als je wilt eindigen in koh chang maak je het rondje omgekeerd.
Vietnam vinden wij de moeite van het overslaan waard.
Al aan Sri Lanka gedacht? Is India Light.
9 jaar geleden
·
#15797
Ik was idd ook niet zo kapot van Vietnam. Ben daar in 2003 geweest. Isaan lijkt me wel leuk, is ook weer eens iets anders. Lekker auto huren en overal kijken. Malaria maak ik me niet zo druk om maar dat komt ook door het seizoen. Tijdens onze vakantie in december 2013 hebben we serieus niet 1 mug gezien.... Ideaal! Sri lanka trekt me ook wel. Al weet ik niet of ik mijn vriend daarheen krijg...
9 jaar geleden
·
#15798
Lastig, ik weet niet hoe oud je kinderen zijn maar Laos zou ik zelf minder snel doen ivm met malaria. Dit terwijl het toch ook ons favorieten zuid oost aziatische land is.

Ik hoor je geen Indonesie, Filipijnen of Myanmar roepen. Ben je daar als geweest? Indonesie doen heel vele ouders, filipijnen is wat minder bekend maar ook enorm mooi.
Wij zijn zelf net 3 weken naar vietnam,cambodja en thailand geweest. Via de kustroute in cambodja en ankor dus overslaan (ook al geweest). Genoeg te doen hoor voor kinderen wij vonden vooral kampot heel erg fijn. Voor een idee check ons reisverslag vietnam,cambodja en thailand met baby.
9 jaar geleden
·
#15799
De kinderen zijn 3 en 5. Laos in december lijkt me goed te doen. Geen muggen is ook geen malaria. Afgelopen december serieus geen mug gezien in thailand! Myanmar is Birma, daar ben ik in 2007 geweest (idd heel fout ten tijde van het embargo). Filipijnen trekt me minder. Indonesië is misschien ook een goede optie.

Ik zou het liefste naar Laos gaan maar is het daar wel leuk voor kleintjes? En moeten we dan niet teveel vliegen? Naar luang prabang, naar het strand in thailand... Over land in 3 weken redden we niet....
9 jaar geleden
·
#15800
Hoe vonden jullie de over land route van Vietnam naar thailand? Goed te doen en ook genoeg te doen? Ik ga zeker jullie reisverslag eens bekijken! Vietnam is lang geleden en in Cambodja ben ik alleen bij angkor em phnom penh geweest....
9 jaar geleden
·
#15801
Herkenbaar. Ik lees graag mee. Hier tickets richting Bangkok geboekt en nog even geen idee (vorig jaar het zelfde 'probleem'). Wij willen het aantal vliegkm's beperken (vorig jaar werd onze jongste wakker en had geen idee meer waar ze was). We willen minimaal een week strand (en dan trekt Thailand toch wel het meest), twijfelen tussen Noord-Vietnam (regen, minder vriendelijke mensen?), Laos (veel reiskm's, dure vlucht vanuit Luang Prabang naar Bangkok of twee dagen in een bus of op een boot) of gewoon lekker niksen in Thailand (druk jaar en dus hard toe aan 'niks doen' ...maar ook wetende dat we ons dan na een week gaan vervelen). Bali vindt man te ver/te druk/te toeristisch, Cambodja en Maleisie vorig jaar geweest. Oef!
9 jaar geleden
·
#15802
Ik denk dat wij kiezen voor vakantie vieren in thailand. Wat precies weet ik nog niet... Strand denk ik in de hoek van ko chang en dan dus auto huren (of isaan of noorden). Voor het echt zwaardere reizen vind ik de kids te jong en de vakantie te kort. Al twijfel ik nog wel, want Laos trekt.... Cambodja ook trouwens (maar dan zonder angkor).

Nu nog 'even' tickets boeken... Wanneer gaan jullie chippie? En hoe oud zijn jullie kinderen?
9 jaar geleden
·
#15803
Hoe vonden jullie de over land route van Vietnam naar thailand? Goed te doen en ook genoeg te doen? Ik ga zeker jullie reisverslag eens bekijken! Vietnam is lang geleden en in Cambodja ben ik alleen bij angkor em phnom penh geweest....


Ja hoor absoluut. We zijn begonnen in HCMC toen zelf naar de Mekong delta en daarna naar Kampot - Sihanoukville/Ko Rong - Koh Kong - Trat - Bangkok. De enige echt lange dag was die van Ko Rong naar Koh Kong vooral door slechte aansluitingen. We hebben ons 3 weken prima vermaakt. Als je meer te doen wilt kan je nog Kep meenemen, of langer in de Mekong delta blijven.
9 jaar geleden
·
#15804
Francine: onze kinderen zijn 5, 9 en 11. Vorig jaar Cambodja (Phnom Penh en Siem Reap) en Maleisie (vond ik te westers) (kinderen dus 4, 8 en 10), drie jaar daarvoor Thailand (bijna 2, 6 en bijna 8) -> hele goede herinneringen. We dubben nu over een uitstapje van een goede week (noord-Vietnam) zodat we ook nog een ruime week strand kunnen boeken. Weet jij hoe weer in Ko Chang is? Bij sommige touroperators in Ko Chang in zomer niet te boeken.
Wat vond jij niet leuk in Vietnam?
9 jaar geleden
·
#15805
Francine: onze kinderen zijn 5, 9 en 11. Vorig jaar Cambodja (Phnom Penh en Siem Reap) en Maleisie (vond ik te westers) (kinderen dus 4, 8 en 10). Drie jaar daarvoor Thailand (bijna 2, 6 en bijna 8) -> hele goede herinneringen. We dubben nu over een uitstapje van een goede week (noord-Vietnam) zodat we ook nog een ruime week strand kunnen boeken. Weet jij hoe weer in Ko Chang is? Bij sommige touroperators in Ko Chang in zomer niet te boeken.
Wat vond jij niet leuk in Vietnam?
9 jaar geleden
·
#15806
Op Ko Chamg valt statisties een meter water in Juli. Verklaart vermoedelijk waarom het niet te boeken is....
9 jaar geleden
·
#15807
Het weer is idd dramatisch op ko chang in de hollandse zomer.... Vandaar ook dat ik pas 1 keer geweest ben :-)

Ik vond maleisie ook te westers, alhoewel ik KL wel echt een gave stad vind! Vietnam vind ik lastig onder woorden brengen... Ik ben daar in 2003 begonnen aan een 3 maanden durende reis door ZO Azie en het is het land waar ik het minste aanvond. Maar goed, we overwegen nu wel om op Vietnam in te vliegen en dan over land naar BKK te reizen....
9 jaar geleden
·
#15808
Hoe zit het trouwens met de visumkosten voor Cambodja en Vietnam? Voor 4 personen drukt dat best op het budget als je maar een week in 1 land blijft....
9 jaar geleden
·
#15809
Over regen in juli:

Vrijwel het hele land kent een duidelijk regenseizoen, de moesson, waarin er grote hoeveelheden regen kunnen vallen. In het zuidwesten duurt deze periode van april/mei tot en met september/oktober. Het noordoosten kent een moessonperiode van oktober tot en met januari. Gedurende de moesson vallen er redelijk grote hoeveelheden regen binnen vaak vrij korte tijd, meestal in de namiddag of in de avond. De buien duren meestal niet langer dan één tot twee uur, waarna vaak nog wat bewolkt blijft.
In het zuidwesten valt er gemiddeld per jaar ongeveer 2000 millimeter regen, langs de westkust loopt dit op naar ongeveer drie- tot vijfduizend millimeter. Het noorden van Thailand is een stuk droger, met duizend tot tweeduizend millimeter heb je het hier op jaarbasis wel gehad. Aan de zuidkant van de grens met Cambodja is het ook wat natter. In de omgeving van Chanthaburi heerst een tropisch regenwoudklimaat omdat er hier buiten de moessonperiode ook regelmatig regen valt en het totaal aan hemelwater op jaarbasis oploopt tot rond de drieduizend millimeter.

Zomer 2012 bezochten wij Koh Chang. Eerst een aantal dagen aan Klong Prao Beach (westkust, Coconut Beach Resort). Het weer was redelijk, veel bewolking met zo af en toe een zonnetje, wat regen, wel goede temperaturen. Daarna zijn we naar The Souk (Noordoost kust). Een heerlijk plekje, maar het weer was aan die kant van het eiland dramatisch. Alleen maar regen. We hoorden dat aan die kant van het eiland meer regen valt.

Kortom, aan regen ontkom je niet in juli/augustus in Thailand. Het noorden is het droogst, maar de grootste kans op mooi strandweer vind je op de eilanden/stranden in het zuiden (aan de oostkust).

Succes!

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

9 jaar geleden
·
#15810
Als het niet voortdurend regende in Thailand, zou het niet zo groen zijn. Maar in Ko Chang valt wel meer meer dan in een groot deel van de rest:
http://www.travelfish.org/weather_fish.php
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!