woensdag 24 januari 2018
  8 Replies
  3.1K Visits
  Subscribe
Vorige keer had ik de route:

Amsterdam, bangkok, Ayutthaya, Chang mai, khao sok, khoa lanta, khao Yai, kanchanaburi en geëindigd in bangkok. Deze reis heb ik zelf samengesteld en geboekt. Nu ga ik voor tweede keer en merk dat dan stuk lastiger is. Dus nu iets minder voor de hand liggende dingen op wensen lijstje.

Wensenlijstje
Bangkok (maar niet te lang, is mijn 3e x , dus max 2 nachten op heenreis en eventueel 1 nacht voordat we terugvliegen) Chiang mai (max 2 of 3 dagen), sukhothai, pai, chang rai , khao sam roi yot (Phraya Nakhon Cave ) ,Sangkhlaburi en mooi eiland ( als afsluiter voor relax , strand, snorkelen ). khao sok vond ik enorm leuk , geen idee of dat voor een 2e x ook leuk is.. Ik zoek als aanvulling op de standaard dingen iets wat minder voor de hand ligt en niet in ieder reisverslag voorkomt

Wat we niet willen:
Geen pathaya en full moon parties ;-)

Ik kom maar niet tot een goede route.. Vooral khao sam roi yot (Phraya Nakhon Cave )en Sangkhlaburi is een bottleneck, die liggen blijkbaar lastig op routes en ik kom ze maar zelden tegen in verslagen.

Ik heb max. 4 weken tot mijn beschikking in december (eventueel november), reisgezelschap is oud genoeg om flink te reizen.

Wie helpt me met een logische route..
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#26179
Ben je van plan om alles met openbaar vervoer te doen of een auto te huren?

Als je een auto huurt kan je vanuit het vliegveld in BKK rijden naar Sangkhlaburi, vandaar uit Sukhothai en dan verder naar boven.
Vanuit het noorden terug vliegen naar BKK en dan naar het zuiden op wat voor manier dan ook. Met het zuiden heb ik persoonlijk weinig ervaring. Nooit verder dan Chaam en Hua Hin geweest.
6 jaar geleden
·
#26180
auto huren ben ik niet zo weg van in bangkok en omstreken.. maar misschien wel handig gezien mijn reisdoel.. Ik zal er eens over denken...
6 jaar geleden
·
#26181
Vergis je niet in afstanden in Thailand.....als ik de rit Sangklaburi - Sukothai in google maps invoer kom ik op ruim acht uur rijden uit.....

Wij pakte twee jaar geleden de trein in BKK (waar ik ook niet wilde rijden) naar Pitsanulok waar we de huurauto oppikte en vanwaar we naar Sukothai en CM reden. (Sukothai is trouwens een absolute aanrader!) Wij deden dit via de oostelijke grens wat "om" is tov direct van Sukothai naar CM. Direct is wel te doen in een dag, volgens google maps ruim vier uur. Ik weet niet hoe deze weg is maar de route langs de grens is prachtig maar door bergachtig gebied wat uitzichten als voordeel heeft maar het is zeker geen ontspannen ritje cruisen zeg maar. Van bocht naar bocht en op en neer, desondanks wel goed te doen voor ons. Wij deden diverse stops en er in totaal ruim een week ofzo over met alles wat we onderweg deden. Als je die stopt niet wilt moet je zeker die route niet nemen omdat dat dan zonde is.
Omgeving CM/CR vonden wij trouwens heel erg mooi! Wellicht is omgeving Chiang Dao ook nog een overweging in het noorden.
Vanuit CM kun je richting het zuiden vliegen.

Ik heb zitten kijken maar kom net als jij tot de conclusie dat sangklaburi en Kao Sam Roi Yot best heel ingewikeld liggen route technisch. Ik denk dat beide bestemmingen je een behoordelijke dosis reistijd kosten. Is het een overweging er een af te laten vallen en te investeren in de tijd die het kost om de ander te bereiken? Een auto huren is denk ik wel handig als je naar een locatie wilt die erg "buiten" ligt....
6 jaar geleden
·
#26182
Mmm. Dan moet ik het misschien heroverwegen .. en er sowieso 1 skippen. Sam roi is dan makkelijkst
6 jaar geleden
·
#26183
inmiddels al weer flink gepuzzeld en gedacht.. Die grot etc is niet te doen.. en kost me zoveel tijd.. zonde..
Dus dan maar " standaard". en doen wat ik in 2016 nog niet gedaan heb en eventueel combi met laos.

Ik heb 4 weken de tijd.


Voorlopig idee..
ams - bKK (reisdag)
bkk
bkk
bkk sukhotai (reisdag trein en minibus)
Sukhothai
Sukhothai - Chiang Mai (reisdag ) nachttrein, no. 9 0:15, aankomst 715) tempeldag.Avond doi suthep. Kan eventueel ook met de bus van Suk. naar CM
Chiang mai (fietsen)
Chiang mai (ziplinen)
Chiang mai (watervallen etc.)
Chiang Mai - Pai (minivan 3 uur)
Pai
Pai
Pai
Pai - Chiang Rai
Chiang Rai
Chiang Rai - ?? naar Laos..?

Chiang rai skippen ?

Vanaf hier ben ik nog in twijfel..

Suggesties ?
6 jaar geleden
·
#26184
Wij zijn in 2017 in sam roi yot geweest. De stranden zijn echt schitterend en de tocht naar de grot is - zeker in combinatie met die prachtige stranden - heel mooi. Ik zou er echter niet een hele omweg voor maken (meer als tussenstop als je naar het zuiden afreist). Zeker niet als je van plan om naar Laos te gaan en daar de omgeving van Thakhek gaat doen, die grotten zijn eigenlijk nog net iets mooier (maar misschien verwar ik je nu met iemand anders).

Wij hebben overigens een auto gehuurd (Bangkok downtown zelfs) en het is ons heel erg meegevallen. Zelfs de stad uit was heel goed te doen. Ook verder op onze route (Amphawa, petchaburri, kaeng krachan, Sam roi yot, Prachuap Khiri Khan, Surat Thani) geen spannende/vervelende dingen meegemaakt.
6 jaar geleden
·
#26185
Ik ben benieuwd hoe je de dagen in Pai gaat vullen. Het lijkt me namelijk best lang om daar te zijn maar daar zal vast een reden voor zijn.

De stad CR vonden wij niet bijzonder, met uitzondering van de witte tempel die we nou net weer wel heel erg gaaf vonden (ga rond lunchtijd, dan gaan ze nl. een uur ofzo dicht en kun je een mooie foto nemen zonder drommen Chinezen:-) De omgeving van CR is wel echt heel erg mooi net als die van Chiang Dao!
6 jaar geleden
·
#26186
Intussen idd alweer wijzer ... we pai max 3dagen en cr misschien helemaal niet zelfs.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!