woensdag 01 januari 2014
  20 Replies
  10.1K Visits
  Subscribe
We overwegen om begin maart een week naar Marokko te gaan met zijn vijven (drie kinderen van 5, 7 en 9). Graag zouden we adviezen horen over waar we het best de reis kunnen beginnen (wat betreft klimaat maar ook reiskosten, we wonen niet ver van Weeze/ Dusseldorf in NL) en welk 'rondje' leuk is om in een week te doen.
Alvast bedankt
Waardeer dit bericht:
10 jaar geleden
·
#14816
Wij zijn 2x een week in Marokko geweest. Onlangs nog een week naar Fes (daar kan je met Ryanair heenvliegen vanaf Weeze en Eindhoven)
Heerlijke stad, en je kunt gemakkelijk een dag de midden Atlas in en met de trein een dag naar Meknes. Ik heb daar een superleuk adresje om te verblijven!
\
Een week Marrakech daarintegen is ook heel aantrekkelijk. Vanaf dezelfde vliegvelden Weeze en EHV vlieg je er heen. Zo begin maart is de temperatuur natuurlijk aangenamer in Marrakech dan in Fes.
Vanuit Marrakech kan je gemakkelijk de Atlas in of over (naar bv Ait Ben Haddou) of naar de kust naar Essaouria.
Ik ga okt/november nog een week terug met mijn ouders. De andere keer was ik er in juli (3 weken) en dat was een erg warme periode.
Voor mijn tips en verhalen/beeldmateriaal kijk op;
http://www.boschvertrekt.wordpress.com/ ... ytrip-fes/

De andere Marokko reis staat ook op de site!
Lianne
10 jaar geleden
·
#14817
Bedankt voor je reactie. Het ziet er geweldig uit. Lijkt me ook echt de moeite waard ook al is het 'maar' een week. Hoe heb je het keramiek en het dienblad meegekregen? Is dat nog lastig met Ryan air? Is daar in de buurt ook nog een woestijntrip te maken (je ziet, ik ben echt nog maar net begonnen met oriënteren- iets met goede voornemens, vooral veel genieten met het gezin en op reis zijn wij op ons best)
10 jaar geleden
·
#14818
Inmiddels zijn we weer wat verder met onze plannen. Ik heb je site bekeken Lianne, eerder ook al over Thailand trouwens, erg leuk om te lezen!

We willen het liefst vliegen naar Marrakech (stuk goedkoper dan naar Ouarzazate, helaas wel duurder dan Fez). Dan met huurauto richting Ouarzazate, via Ait Ben Haddou en daar naar de filmstudio's, dadelvallei, Gorge Todra. Bij voorkeur ook nog naar M.Hamid of Erg Cheddi, maar we zijn bang dat dat te ver is voor een week. We zouden wel graag de rode zandduinen willen zien. En dan weer terug naar Marrakech. Planning nu: zaterdagavond aankomen in Marrakech, de volgende ochtend richting Ouarzazate vertrekken via Ait Ben Haddou (en daar bv overnachten) en dan donderdagavond of vrijdag in de loop van de dag weer in Marrakech aankomen om zaterdagavond terug te vliegen.

Onze vragen:
1. Is de Tizi n' Tischka pas (de hoogste pas over de Atlas) begin maart goed begaanbaar (ivm mogelijke sneeuwval)?
2. Hebben we dan een 4x4 nodig of volstaat een gewone auto?
3. Hoe vinden jullie onze voorlopige planning en hebben jullie leuke adresjes (ik heb er al een paar van deze site bij mijn favorieten staan)?
10 jaar geleden
·
#14819
Hi Sieneke,
wij gaan de laatste week van februari naar Marokko, met 3 kids van 9, 6 en 4, vergelijkbaar dus.
We hebben eerst gekeken naar auto huren en alles zelf doen, maar omdat zowel wij als de kinderen de woestijn wel als hoogtepunt zagen, en dat met zelf rijden een beetje teveel van het goede vonden, hebben we uiteindelijk de volgende oplossing:
2 dagen marrakech met riad in de medina
4 dagen tourtje geboekt naar ait benhaddou, todra en erg chebbi
2 dagen marrakech met hotel buiten centrum met zwembad (in de hoop op zwemweer :-)
ben er zelf wel blij mee, zo halen we toch nog best veel uit de week, met nog wel het gevoel van zelf doen zonder groep.
succes met de voorbereiding!
jose
10 jaar geleden
·
#14820
Dag Sieneke,

Bedankt voor je complimenten over onze website. Wij hadden zowel ingecheckte bagage (ongeveer 1 per 2 personen) maar je mag ook nog 10kg handbagage meenemen. Dus al het keramiek in een fleecevest verpakken en dan in de trolly handbagage. Zo hebben we ook het dien blad meegenomen (pastte maar net!) en in 2008 ook nog 2 marokkaanse lampen in de handbagage mee terug genomen vanuit Marakech.
Met een beetje fantasie lukt het wel. Alles is heel aangekomen.

Onze vrienden waren ook in de carnavals vakantie en het is soms nog erg fris dan. Zwemmen is echt nog te vroeg, je bikini kan thuisblijven. Neem liever zowel korte mouwen als een dikke fleece mee. De kamers in de ryads zijn niet altijd verwarmd, maar meestal hebben ze wel warme dekens.
Succes met de voorbereiding, het wordt vast een superleuke ervaring!
10 jaar geleden
·
#14821
Bedankt voor jullie reacties. We hebben geboekt! Omdat de kinderen maar wij ook het liefst wel naar de woestijn willen gaan en we de drukte van de stad willen vermijden hebben we besloten op Ouarzazate te vliegen met Royal Air Maroc. Dit bleek uiteindelijk goedkoper dan Ryanair naar Marrakech vanaf Weeze.
We moeten nog riads boeken (behalve de laatste nacht, die hebben we al gereserveerd), maar het idee is Ouarzazate-Ait Ben Haddou- Dades Vallei- Gorge Todra- Merzouga- Erg Chebbi- Nkob of Agdz-Ouarzazate. Marrakech slaan we dit keer over. Jullie planning ziet er ook leuk uit Josie.
10 jaar geleden
·
#14822
Wij gaan in de meivakantie naar Marokko dus ik hoor nog graag hoe jullie avonturen waren, ik heb al wel alles vastgelegd via booking.com
Dit is onze route, misschien dat jullie er iets mee kunnen.

Op zaterdag 26 april komen we al om 9.25 aan in Marrakech, we vliegen met transavia.
In Marrakech verblijven we in ryad noura voor 2 nachten.
Hier willen we een rit met een koets maken, natuurlijk de Medina en het plein bezoeken, naar paleis de la bahia, evt de jardin majorelle en paleis dar m'nebhi bezoeken.
Er schijnt ook een hop on hop off. bus te zijn, en je hebt er ook een modern centum ville nouvelle ergens in de wijken gueliz en hirvernage, ook las ik dat er nog een rustig plein moet zijn met kraampjes rahba kedima square genaamd, we zullen ergens wel keuzes moeten maken, alles in 2 dagen zal niet gaan lukken. :)
Dan vertrekken we met een huurauto naar Ouarzazate en onderweg moeten we blijkbaar ook nog langs een mooie moskee komen, tin mal moskee.
In Ouarzazate overnachten we voor 1 nacht bij la terrasse des delices, hier is er keus uit de filmstudio's, gaan we zeker doen, kasbah taourirt, de fint oase en een markt.
Dan rijden we voor 1 nacht door naar Boumalne waar we bij kasbah tizzarouine slapen, hier kunnen we naar de gorges des dades en de todrakloof.
Vervolgens rijden we door naar Merzouga naar kasbah azalay, hier slapen we 1 nacht en de nacht daarna verblijven we in de woestijn incl alle toeters en bellen, verder doen we lekker niets dan alleen een beetje zwemmen bij het hotel. Het hotel heb ik via booking.com geboekt en de woestijn trip rechtstreeks via het hotel.
Op 2 mei rijden we dan weer terug naar hetzelfde hotel in Boumalne voor 1 nacht en kunnen we de dingen doen waar we eerder geen tijd voor hadden.
Dan weer door naar ait ben haddou, ook voor maar 1 nacht, hier overnachten we in het bagdad cafe, hier kunnen we de kasbah van ait ben haddou gaan bekijken en evt de dingen die we niet deden vanuit ouarzazate.
Vervolgens verblijven we voor 1 nacht in riad tafilag in taroudant, hier hebben we fietsen gehuurd, we kunnen naar imi-n-fri ( een markt, ze noemen het Marrakech in het klein), er is een sunday souk en er is nog zoiets de als oase van tiout waar je waarschijnlijk ezeltje kan rijden.
Een dag later rijden we door naar Agadir waar we 4 nachten in het odyssee park hotel, absoluut geen mooi hotel maar lekker dichtbij het strand en half pension voor weinig, hier gaan we lekker uitrusten van volgens mij een aardig volgepropt reisje, maar ja, we willen zoveel mogelijk doen in de dagen die we hebben, ti's bijna 2 weken maar waarschijnlijk toch veel te kort.
In Agadir schijnt la medina d'agadir heel leuk te zijn.

We vliegen pas weer op vrijdag 9 mei om 20.35 terug naar Amsterdam.

Mochten jullie nog leuke tips hebben dan hoor ik het graag, en dat er al te veel op ons lijstje staat dat weet ik maar we bekijken terplekke wel wat we aankunnen en wat we gaan skippen. :)
10 jaar geleden
·
#14823
Dat klinkt als een prachtige reis. Helaas hebben wij maar een week, gelukkig wel van zaterdag tot en met de zondag erop. Ik ga jullie hotels bekijken, hopelijk zit er ook wat voor ons tussen.
10 jaar geleden
·
#14824
Klinkt heel goed, wij zijn er twee jaar geleden geweest, in dezelfde periode, bijna twee weekjes. Prachtig, marrakesh was heftig dus ik zou het oké vinden als ik dat van te voren had geweten, geen "getrek en geduw". Op onze website staan de foto's , veel dezelfde plekken als die jullie aandoen, de dades en gorges warem prachtig, heb je al acco daar?
Marjan
<!-- w -->http://Www.jamamoma.nl<!-- w -->
10 jaar geleden
·
#14825
Bagdad cafe is echt TOP, erg vriendelijk, die ze de groeten van ons!!
10 jaar geleden
·
#14826
Ik zal ze daar zeker de groeten van jullie doen :)
En natuurlijk heb ik jullie reisverslag al helemaal van voor en achter gelezen, en terug, het was eigenlijk zo'n beetje de aanleiding om naar Marokko te gaan, echt een mooie reis die jullie daar gemaakt hebben.
De dades en gorges dat is toch bij Boumalne in de omgeving? Daar hebben we twee afzonderlijke nachten bij kasbah tizzarouine geboekt, op de heen en terug weg.
Ik heb er zin in, mijn man moet nog wel even wennen aan het idee :), de kids vinden het allemaal prima gelukkig.
10 jaar geleden
·
#14827
Oh wat tof!! Ik ben lang niet op het forum geweest, eerst eens kijken hoe ons nieuwe burgertje het deed, voor we plannen maken voor reizen. Het is een heerlijke kerel van net 1! En heel relaxt, vast door die vakantie in marokko, toen was ik 11 weken geloof ik.
Een kasbah klinkt goed, neem wel wat repen ofzo voor onderweg mee...en zakje snoepjes voor de kids, wat ze graag lusten, voor onderweg. Wij vonden het rijden prima. En PAS op voor LIFTERS!! NIET doen he!!!
Marjan
10 jaar geleden
·
#14828
Nee, we nemen geen lifters mee, ik had het inderdaad al gelezen, uiteindelijk hebben jullie er natuurlijk wel een leuk tripje aan overgehouden :)
Ik zag dat jullie ook een kleine auto hadden gehuurd, wij hebben voor een Ford fiesta oid gekozen, ti's maar klein maar moet toch wel te doen zijn hoop ik.
Ik neem sowieso altijd al een lading boodschappen mee, langhoudbare eierkoeken, cupa soup, snoep, evergreen, sultana, van die noedels en pasta waar water bij moet, stroopwafels enz, echte Hollanders hė. Daarbij zorg ik voor langere afstanden ook dat ik altijd chips, pinda's en water bij me heb, dat vult zo lekker als je honger hebt.

Wel weer spannend hoor om weer met zo'n kleintje op pad te gaan maar met jullie ervaring moet dat goed komen.

Alvast een hele fijne reis en heel veel plezier met plannen.
10 jaar geleden
·
#14829
Hihi, goed geregeld!!
Wij hadden trouwens ook soepies en noodles bij ons, maar weinig gelegenheid om gekookt water te maken....misschien ff checken bij je acco??
Succes
10 jaar geleden
·
#14830
Bedankt voor de tip, ik zal eens gaan zoeken, ik heb nog ergens zo'n heel klein waterkokertje voor een halve liter water, die gebruikte ik vroeger om de potjes en flesjes op te warmen van de kinderen als we op vakantie waren.
10 jaar geleden
·
#14831
Ik heb net jullie site bekeken Jan en Marjan. Leuk om te lezen. Ik had het verslag al op deze site gelezen, maar leuk om weer te lezen nu onze reis ook meer vorm krijgt. Hoe hebben jullie dat tapijt meegekregen? Wij vliegen trouwens met Royal Air Maroc.
10 jaar geleden
·
#14832
Hoi Sieneke, ha ha, ja dat tapijt ( ligt trouwens ongebruikt onder ons bed.....). Die paste onderin de rugzak....soort propje, dus kleed dus... We vonden opsturen duur en griezelig gezien adres doorgeven en evt drugs ofzo...voor vertrek hebben we het tapijt ook geheel gecheckt... We hadden toen net ontdekt dst we waren opgelicht!!
Bedankt voor het lezen van onze site, sinds ik facebook gebruik ik het minder, maar dit is wel gaaf om te lezen!
10 jaar geleden
·
#14833
Tja, soms blijken souvenirs thuis toch wat minder van pas te komen!
We hebben de eerste twee nachten het Oscar hotel geboekt en de laatste le petit Riad, beiden in Ouarzazate. Voor de derde nacht hebben we Perle du Dades geboekt. De rest zijn we nog aan het bekijken. Met dank aan de gouden tip hier op het forum heb ik gemaild naar een van de hotels dat hun prijs me wel wat te hoog was (was ook zo, dan hadden we het ook niet gedaan). Ik kreeg meteen een een mail terug met een aanzienlijk bedrag van de prijs af. Ik had niet verwacht dat het afdingen in Nederland al zou beginnen!
10 jaar geleden
·
#14834
Tsja, dat afdingen begint idd al thuis. Laat je dus niet gek maken...
9 jaar geleden
·
#14835
Misschien heb je iets aan ons reisverslag: matstijmenlune.reismee.nl ?
Alle accommodaties staan volgens mij in het verslag genoemd. Wij hebben zelfde rondje gedaan maar wel met Marrakech erbij.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!