maandag 02 december 2013
  8 Replies
  3.5K Visits
  Subscribe
De knoop is doorgehakt, dit jaar gaan we weer op verre reis. We zullen in mei 4 weken naar Maleisie gaan. De komende tijd zullen we de tickets gaan boeken en een planning maken.

Ons eerste idee is om overal in ieder geval 3-4 nachten te blijven. We willen in ieder geval naar de volgende locaties:

K.L.
Kuching e.o.
Penang
Perhentians

Hebben jullie nog tips hoe te reizen en welke plekken we zeker moeten bezoeken? Melakka staat ook nog als optie op ons lijstje. Ook een homestay lijkt me erg leuk, heeft iemand tips voor ons?

Groeten Sigrid
Waardeer dit bericht:
10 jaar geleden
·
#14642
Je kunt in Maleisie heel goed een auto huren en daarmee rondreizen. Erg relaxt met kinderen.

groeten, Kirstin
10 jaar geleden
·
#14643
Oh Leuk!!!
Bij ons hebben ze het nog steeds over het Conservation Project op de Perhentians bij Bubbles Resort. Ze hebben daar zo veel van geleerd over schildpadden maar bijv. ook over waarom je geen rommel mag laten slingeren op het strand. Zie ook reisverslag (link hieronder).
De "wildwaterbootjes" naar ons Jungle hotel in de Taman Negara en over het uitstapje naar het F1 race circuit (maar daar ligt ook de interesse van onze heren). Dit laatste hebben we gecombineerd met Melakka en met een huurauto gedaan.
Veel succes & plezier met de voorbereidingen!
10 jaar geleden
·
#14644
Wij hebben het heerlijk gehad bij Kuching richting zee (Santubong) in het Permai Rainforest Resort in een boomhuis.
Geweldige locatie aan de rand van de jungel met het uitzicht over zee.
Een aanrader.
10 jaar geleden
·
#14645
Ik heb een vraagje over onze planning. Het idee is nu:
- Na aankomst 2 nachtjes omgeving KL om te acclimatiseren.
- Vliegen naar Kuching. Daar 5-6 nachten verblijven. Uitstapjes naar o.a. Bako NP,
Oerang oetangs, cultural village, gunung mulu NP.
- vliegen naar Penang. 4 nachtjes blijven.
- reis naar kota bharu. Alleen hoe?
- homestay kota bharu 3 nachten. O.a. Fietsen.
- perhentians 4 nachten.
- terug naar kuala lumpur. Hoe? Trein of vliegtuig.

Dan hebben we nog 4 nachtjes over om ergens door te brengen. Of om ergens langer te blijven. Ik heb ook gedacht aan een auto huren, maar dat vind ik best prijzig. 50 euro per dag drukt wel zwaar op t budget.

Iemand tips voor hotels, vervoer?
10 jaar geleden
·
#14646
Hebben jullie de tocht naar Mulu al gereserveerd?

Anders is het misschien handig om te weten dat je er heen moet vliegen. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kan dat rechtstreeks en anders met een overstap in Miri. Reken er op dat je met z'n 4en minstens 175 euro kwijt bent voor tickets en dan heb je nog geen accomodatie. Verder is het niet vertrouwd dat je op eigen houtje het regenwoud en de grotten gaat verkennen en heb je dus een gids nodig. Al met al gaat dat nog al in de papieren lopen.

Ik weet natuurlijk niet hoe goed jullie kids kunnen lopen en of ze gewend zijn aan de jungle, maar voor mij en mijn zoon was er in de omgeving van Kuching genoeg te beleven voor een week. Bako en de Cultural Village, maar ook vooral de orang oetangs - waar je overigens heel gemakkelijk zelf naar toe kunt met de bus - waren alle 3 erg leuk. Kuching is een leuke stad. Wij zijn ook naar de bioscoop geweest en hebben er veel rondgelopen. Een hotel met zwembad is voor kids erg fijn!

Van Penang kun je een directe vlucht naar Kota Bharu nemen. Het goedkoopst is waarschijnlijk Firefly zie: http://www.fireflyz.com.my/
Terug naar KL kun je waarschijnlijk het voordeligst met Malindo Air. Let wel op dat je dan in KL aankomt op het derde vliegveld Subang ;)
10 jaar geleden
·
#14647
We hebben Miri nog niet gereserveerd, maar aan de hand van je opmerkingen moeten we er misschien inderdaad vanaf zien. Het zat nu nog een beetje in mijn hoofd, omdat we hier 5 jaar geleden ook naar toe wilden, maar toen de reis hebben gecanceld ivm zwangerschap.

Hebben jullie overnacht in Bako? Of hebben jullie het in 1 dag gedaan?
10 jaar geleden
·
#14648
Wij hebben 1 dag gedaan in Bako. In de buurt van Miri zijn we naar het Lambir Hills National Park geweest waar we een dag lang rondgelopen hebben. Dat kan heel goed zonder gids als je voldoende water bij je hebt. Mulu hebben we overgeslagen omdat het toen ontzettend duur werd voor een paar dagen en ik het gevoel had dat ik dat er niet uit zou halen met een kind.
10 jaar geleden
·
#14649
Beste Sacha

We hebben zowel in 2008 als in 2011 veel tijd doorgebracht in maleisie. Overweeg een paar suggesties de taman negae met kids is een oververgetelijke ervaring en ook de Cameron highlands zijn absoluut een aanrader met kids. Ook de perhentian eilands is zoveel te bevelen dat wij daar al een week zijn geweest.mhet is de beste snorkelplek vind ik althans van heel maleisie. Onze ervaringen hebben we beschreven in een boek volop genieten in azie een jaar reizen met kinderen. Verkrijgbaar via Boekscout.nl. Maar overweeg trouwens ook nog even melaka erg prettige plek

Geniet van de voorbereiding
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!