maandag 28 september 2015
  7 Replies
  5.1K Visits
  Subscribe
Jihaa! We hebben goedkope tickets naar Bangkok kunnen boeken voor de zomer 2016 (610,00 incl kosten). Maar hoe zullen we onze reis nou eens gaan invullen?
Afgelopen jaar met de kinderen (toen 12 en 16, dus strak 13 en 17) 4 weken naar Thailand geweest. Hoogtepunten waren fietsen in Bangkok, Elephants World in Kanchanaburi, 2 daagse jungletocht Khao Yai, zip-linen in Chiang Mai, First Monkeyschool in Surat Thani en Khao Sok. Verder zijn we naar Ayutthaya en Koh Phangan geweest.
Nu hebben we weer 4 weken. Het enige dat vast staat is dat we beginnen en eindigen in Bangkok. Ik heb leuke dingen gelezen over Laos (Met de slowboat naar Luang Prabang, de Gibbon Experience, de vriendelijkheid van de bevolking) Cambodja (Angkor Wat, de mooie natuur) Vietnam (Sapa, Halong Bay). Te veel voor 4 weken dus we zullen keuzes moeten maken. Aan het eind zouden we in ieder geval graag weer een aantal dagen op een eiland willen doorbrengen.
Reizen doen we met backpack, het liefst met lokaal vervoer, in middenklasse hotel/guesthouses.
Wat zou jij doen in ons geval en waarom? Ik ben benieuwd! In ieder geval tijd genoeg voor veel voorpret!
Waardeer dit bericht:
8 jaar geleden
·
#19675
Ik vond Cambodja erg leuk en mooi: Ankor, de bevolking, het eten. Ook omdat je niet enorm veel hoeft te trekken en toch iedere dag iets anders kunt zien en doen. Laos ben ik nooit geweest (die slowboat lijkt me veel te lang duren...) maar is misschien een mooie combi met Cambodja. Cambodja heeft fantastische stranden (wij zijn toen teruggegaan naar Thailand omdat een vorige reis daar abrupt is afgebroken).

Vietnam vond ik de bevolking soms wel heel aardig, soms helemaal niet (ik hoef echt nooit meer terug naar Halong bay).
8 jaar geleden
·
#19676
Dank je wel voor reactie Chippi.
Waarom vond je Halong Bay niks? Ik ben benieuwd!
8 jaar geleden
·
#19677
Ja keuzes genoeg, wij hebben van Ho Chi minh stad naar Bangkok gedaan via Cambodja, ook er mooi als je beide landen wil combineren. Je kunt dan in Cambodja ook hele mooie strand doen. Ander optie zou zijn Laos ingaan ter hoogte van Pakse (dus een ander deel dan jij nu noemt) en dan champasak en de 4000 eilanden, beide super chill laos. Dan cambodja in via kratie, PP, Koh ROng eiland en dan via Angkor terug naar bangkok.
8 jaar geleden
·
#19678
Ik vond de hele sfeer in Halong Bay verschrikkelijk. Er was een hurricane op komst (dag later) maar op het moment dat wij gingen kayakken was de lucht stralend blauw. Men vertikte het echter om de kayaks van stal te halen. Heel erg onvriendelijk. Ik bleef volhouden, moest ook heel boos worden, we hebben een kwartiertje gekayakt maar de pret was toen al bedorven. Ze probeerden ons meerdere keren af te zetten door aan te geven dat het kayakken etc niet inclusief was, huur zwemvesten niet inclusief, extra bijbetalen etc. Heel vervelend. En dan kan de omgeving heel mooi zijn, maar dat gevoel blijft hangen.
Ik heb het wel vaker in Vietnam op de meer toeristische plekken ervaren. De eerste de beste taxichauffeur wilde ons 60 euro laten betalen. Uiteindelijk na veel geharrewar 6 euro betaalt maar dat was nog veel te veel. Gaat me niet om de 6 euro maar wel om het vervelende gevoel dat je bewust wordt opgelicht.

We wilden iets kopen voor ons zoon (iets van een euro) en wilde 30 euro te weinig terug. Heel boos geworden, gedreigd met politie en een grote scene getrapt. Ja, ik weet dat boos worden in Azie niet zo chique is. Maar dit lieten we niet over onze kant gaan. Eigenlijk had ik dat nog nooit zo meegemaakt in Azie.

Gelukkig ook een geweldige tijd met heel veel lieve bewoners gehad in Mai Chau en in een dorpje bij Ninh Binh.
8 jaar geleden
·
#19679
Waar ik zelf in Cambodja meer moeite mee heb is het geleur met spullen.
Je aan de mouw trekken om kaartjes te kopen, boeken te kopen, zonnebrillen etc etc...

Zelf heb ik daar niet zo'n probleem mee, maar mijn man heeft daar een groot probleem mee.
(geen understatement). En in Vietnam kwam dat aanmerkelijk minder voor.

En dat je afgezet wordt... da's inderdaad vervelend... als er maar genoeg touristen zijn die zich af laten zetten dan wordt de houding langzamerhand ook zo.
Gelukkig blijft dat meestal wat beperkt tot de touristische trekpleisters en is het onderweg en in de kleinere dorpjes allemaal erg leuk.
Desalniettemin is dat geen leuke ervaring. Ik wordt daar altijd wat chagrijnig van.
8 jaar geleden
·
#19680
Dat geleur om spullen heb ik in Cambodja eigenlijk nauwelijks ervaren. Misschien wat kraampjes bij Angkor Wat. Ik kan daar de charme ook wel van inzien. Die mensen werken tenminste voor hun geld. Ik ben nooit aan mijn mouwen getrokken...
8 jaar geleden
·
#19681
Dat geleur om spullen heb ik in Cambodja eigenlijk nauwelijks ervaren. Misschien wat kraampjes bij Angkor Wat. Ik kan daar de charme ook wel van inzien. Die mensen werken tenminste voor hun geld. Ik ben nooit aan mijn mouwen getrokken...Mijn man lijkt het aan te trekken.... hij had er een stuk of zes achter zich aan lopen.
En dat terwijl hij daar juist niet zo goed tegen kan. Gewoon pech denk ik.

En die kraampjes... die zijn inderdaad prima. Daar haal ik ook graag wat.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!