1. Annemie
 2. Meenemen op reis
 3. woensdag 27 maart 2019
 4.  Abonneer via e-mail
We maken deze zomer voor het eerst een vliegreis (Brazilië). We blijven 1 week bij familie en gaan dan nog 2 weken 'rondreizen' met de bus (3-4 nachten per bestemming, overnachten in hotels). Een combinatie van cultuur, natuur en strand. Ik heb totaal geen ervaring met eerder minimalistisch inpakken, normaal neem ik 6 paar schoenen per pers. mee om een idee te geven.
De eerste week hebben we een bruiloft dus er moet ook feestkleding mee. Ik had eerst bedacht om die terug naar huis te laten opsturen maar dat zou duur zijn.

Wat zou handig zijn: 1 grote trolley, een trekkingrugzak en een dagrugzak? Of 2 trekkingrugzakken en een dagrugzak?

Hebben jullie voor iedereen speciale, sneldrogende kleding? Welke schoenen? Jassen?

Kinderen zijn 7 en 10.
Waardeer dit bericht:
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi Annemie,

Wat een leuk vooruitzicht, zeker met een bruiloft erbij. Ik ben fan van reizen met alleen handbagage dus misschien wel iets te extreem minimalistisch vanuit jouw oogpunt, maar reageer toch.

Zou je voor de bruiloft 'gewone' nette zomerkleding aan kunnen die je ook de rest van de reis nog kunt benutten? Ik weet niet of je zoons of dochters hebt maar voor een meisje en voor jezelf zou een mooi zomerjurkje misschien voor de bruiloft kunnen en ook voor de rest van de reis? Misschien zelfs met sandalen eronder die je ook de rest van de reis kunt dragen?

Hoe je je bagage vervoert ligt er helemaal aan wat jullie fijn vinden. Bedoel je met de bus rondreizen met het openbaar vervoer of met een georganiseerde busreis? Bij die laatste hoef je niet perse een backpack want dan hoef je niet veel te sjouwen denk ik, alleen van hotel naar de bus, dat zou ook met een koffer/trolley kunnen. Maar als je met het ov gaat is meerdere kleine rugzakken vaak veel handiger.

Qua schoenen zou ik zo min mogelijk meenemen, dat kost echt veel ruimte en weegt veel. Wij hebben allemaal (tweedehands) Keens, maar met sandalen (zoals Teva's oid, die tegen water kunnen dus geen Birckenstocks, die gaan schimmelen) kom je ook een heel eind als je ook de natuur in gaat. Als je geen jungle wandelingen oid gaat maken dan is het weer een ander verhaal.

Wij hebben in de loop der jaren steeds iets meer 'verstandiger' kleding aangeschaft, inmiddels zelfs afritsbroeken, maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kan ook in je spijkerbroek vertrekken maar dat droogt niet, weegt veel en neemt veel plek in.
Een groot deel van wat we meenemen bestaat uit sneldrogende kleding, bijvoorbeeld simpele sport shirtjes en hardloop korte broekjes/korte broekjes van de outdoorafdeling van Decathlon. Maar dat is ook omdat wij met maar 3 setjes kleding reizen we het 's avonds onder de douche uitspoelen en het dan fijn is als het de volgende dag weer droog is.

Ipv badhanddoeken kun je microvezel handdoeken meenemen.

Succes met de voorbereidingen!
2012: Singapore/Thailand/Maleisië (dochters 4 en 1 jaar): famhermus.blogspot.nl
2015: Thailand (dochters 7, 4 en 0 jaar): famhermus2.blogspot.nl
2016: Thailand+Cambodja (dochters 8, 5 en 1 jaar): famhermus3.blogspot.nl
 1. meer dan een maand geleden
 2. Meenemen op reis
 3. # 1
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
De bruiloften die ik in een buitenland gehad heb, waren altijd apart. Vreemdste: betalen voor je eigen drank op een Schotse bruiloft. Scheen meer voor te komen in het UK.

“inmiddels zelfs afritsbroeken, maar dat hoeft natuurlijk niet.” Mooiste citaat.

Ons lukt het nog steeds om de incheckbagage te beperken. De laatste keer tot zo’n 23 kilo voor ons vieren (echtpaar en twee tieners). Dat gaat in twee rugzakken met wegwerkbanden. Dan zou je met handbagage kunnen reizen, ware het niet dat je met volume zit, met dingen die niet in de handbagage mogen (duikmes) en dat de zware dingen juist in de handbagage zitten (camera’s duikcomputer en kompas, iPads, laders, e-readers, we zijn net de electronica’s). Ik schat dat de handbagage ook nog een keer 20 kilo weegt.
Kijk vooral ook even op onze site voor meer tips (eerste link).

Maar hoe dan ook: je hebt ruimte voor de nette kleding. En die is nodig als ik even Google. In Brazilië kom je niet weg met een nette spijkerbroek en wit overhemd. Vraag dus na bij de familie wat de bedoeling is en vraag door. Half lang of lange jurk. Een jurk hoeft niet veel plek in te nemen en die kan dus gemakkelijk mee. Smoking of pak is er ook zo een. Ik ben tegen goedkope meukkleding, die je maar een keer fatsoenlijk aankan, maar nood breekt wet. Dus een complete smoking van 100 euro is een optie.

Kinderen van 7 en 10; kan geen probleem zijn. Leuk jurkje of broek met bloes is prima.
Verwijzing
 1. https://reisfamilie.wordpress.com/meenemen/
http://www.reisfamilie.nl
India* Thailand* Maleisië* Turkije* Laos* Singapore* Indonesië* USA* Baltics* Balkan* Sri Lanka* Nepal Marokko Egypte Israël Syrië Jordan Vietnam Taiwan China Korea (met * ook met kids)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Meenemen op reis
 3. # 2
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Kiki: Leuke blog, ik denk dat wij wat meer gaan meenemen. Hoe heten die paktassen van Ikea, ik zie ze niet op de site staan?


De packing cubes van ikea zijn er niet meer.... kwam ik laatst ook achter.
Maar je kint ze ook via ali expres bestellen. Ik reis altijd met een rolkoffer. Ik ben niet meer van het echte backpacken dus ik loop zelden hele stjkken met tas. We gaan meestal met de taxi naar een bus of treinstation. Dan vind ik rolkoffer fijner heb dan mijn dagrugzak op de rug.

Als je niet veel met je bagage gaat lopen kun je ook best het pak van je man en die galajurk van jezelf meenemen. Ja, neemt plek in maar daar heb je weinig last van in je hotelkamer.
met dochter: Kreta, Maleisie (2x), Italie, Indonesie (Java en Bali), China+Hongkong, Zweden, Sri Lanka, Polen, Vietnam
zonder:oa. India, Mexico, Guatemala, Belize, Nicaraqua, El Salvador, Honduras, Peru, Suriname, Kenia, Marokko, Jordanie, Cambodja, China
 1. meer dan een maand geleden
 2. Meenemen op reis
 3. # 3
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
https://m2.ikea.com/nl/nl/p/forfina-pakzak-set-van-6-90328178/

Ik vind deze op de site met voldoende winkelvoorraad in ieder geval in Amsterdam. Niet dezelfde als die ik heb maar wel vergelijkbaar. Pakzakken Förfina.
Zonder kinderen: Canada, Ecuador en Galapagos, Zuid Afrika (2x), Namibie, Zimbabwe, Botswana en delen Europa.
Met kinderen: Denemarken, Canarische Eilanden, Oostenrijk, Azoren, Slovenie, Thailand 2*, Sri Lanka, Japan, Costa Rica, Polen, Noorwegen. 2020 Zuid Afrika!
 1. meer dan een maand geleden
 2. Meenemen op reis
 3. # 4
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
De laatste vakantie heb ik gebruik gemaakt van VAGO met vacuum zakken. Echt super handig, want het scheelde ons een hoop ruimte in de koffer. Zoveel ruimte dat we koffers konden delen. Misschien is dit ook interessant voor jou. Anders kun je hier meer informatie vinden: https://www.kofferkopen.eu/blog/reviews/vago-compressor/

Succes in ieder geval!
Verwijzing
 1. https://www.kofferkopen.eu/blog/reviews/vago-compressor/
 1. meer dan een maand geleden
 2. Meenemen op reis
 3. # 5
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi,

Gaaf vooruitzicht. Ook wij nemen altijd teva’s mee en slippers. Verder geen dichte schoenen. Het afgelopen jaar hebben we zelfs door het oerwoud in Thailand gelopen op teva’s. Was handig voor de bloedzuigers. Maar in bijv Costa Rica kon je overal laarzen lenen om daarmee het oerwoud in te gaan alhoewel we toen ook (extra) gympen meehadden. Dat kon toen omdat we een auto hadden.

Maar wat wij altijd meenemen zijn pareo omslagdoeken en hammamdoeken die we voor heel veel kunnen gebruiken. Verder alleen een klein microvezelhanddoekje voor onderweg. Handdoeken voor het zwembad kregen we altijd als we erom vroegen.

Een grote backpack en een backpack met wielen. Onze kinderen zijn 11 en 9 en wij hebben ongeveer twee keer 15 kilo mee voor ons vieren. Verder hebben de kids beide een kleine rugzak, ik een schoudertas en mijn man een rugtas. De kids dragen in hun rugtas altijd een verrekijker, flesje water, koekje, zonnebril, evt knuffel, zakdoekjes, vermaak en een petje en een doekje voor het zweet ;)
Ik heb ongeveer hetzelfde in mijn schoudertas met extra een omslagdoek voor als blote benen niet gewenst zijn en een lonely planet.

Dunne kleding, lange broek, een lang shirt. Verder korte broeken, geen rokjes ofzo, en te combineren met alles. En vooral weinig. Een schoon, een in de was en een aan. Een dun vestje en voldoende sokken en ondergoed. Om het overzichtelijk te houden in de tassen hebben wij pakzakken voor kleding, zwemspullen, snoeren en opladers en waszakjes voor ondergoed en sokken.

Als je airco hebt droogt het wel. Wij hebben geen afritsbroeken en geen sneldrogende kleding.
Zonder kinderen: Canada, Ecuador en Galapagos, Zuid Afrika (2x), Namibie, Zimbabwe, Botswana en delen Europa.
Met kinderen: Denemarken, Canarische Eilanden, Oostenrijk, Azoren, Slovenie, Thailand 2*, Sri Lanka, Japan, Costa Rica, Polen, Noorwegen. 2020 Zuid Afrika!
 1. meer dan een maand geleden
 2. Meenemen op reis
 3. # 6
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Bedankt! Het is geen georganiseerde rondreis dus we gaan wel wat moeten wandelen met de bagage.
Ik ben in afwachting vd dresscode voor de bruiloft, vooral een pak + schoenen voor mijn man (en zoon?) zal veel plaats innemen en de verdere reis niet meer gebruikt worden.

Aparte pakzakken zijn een goed idee, trolleys met rugzakfunctie kende ik niet, ga er eens naar op zoek. Bij 2x 15 kilo om hoeveel liter gaat het dan? Inhoud van tassen staat per liter maar ik kan niet goed inschatten hoeveel ik daar in krijg. Mezelf kennende koop ik een veel te grote tas.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Meenemen op reis
 3. # 7
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Het nadeel van een rugzak met trolleyfunctie is dat de tassen leeg al aardig zwaar zijn. Het voordeel is dat je dus een dagrugtas op je rug kunt doen en kunt lopen met de trolley. Dat gaat prima. Dat is de combi van mijn man. En vandaar dat ik naast mijn backpack een schoudertas heb.

De tassen zijn ongeveer 75-80 liter. Ze liggen nu ver opgeborgen dus precies weet ik het niet. Ik heb een Deuter en die bevalt mij supergoed.

Maar als je ijzer in een tas van 10 liter doet wordt die ook al zwaar he. Het gewicht ligt dus grotendeels aan wat je meeneemt.

En kom je niet terug in de buurt van je beginplek aan het eind van de reis? Wellicht kun je dan die spullen daar laten bewaren.
Ik heb ooit een trouwjurk meegenomen in het vliegtuig. Daar had ik een kledingzak voor en die kon hangend mee het vliegtuig in als handbagage. Misschien is dat een optie? Of ter plaatse een pak huren? Of wellicht is het een trouwfeest waarbij jullie allemaal in een linnen broek kunnen met slippers en een gezellig overhemd/blouse? Maar die mogelijkheden zou ik even laten uitzoeken. Of gaan er nog mee bekenden mee naar de bruiloft en kunnen die jullie spullen mee terug nemen?

Enne, bij Ikea hebben ze goede en goedkope pakzakken. Die gaan bij ons al jaren mee...
Groetjes Dionne
Zonder kinderen: Canada, Ecuador en Galapagos, Zuid Afrika (2x), Namibie, Zimbabwe, Botswana en delen Europa.
Met kinderen: Denemarken, Canarische Eilanden, Oostenrijk, Azoren, Slovenie, Thailand 2*, Sri Lanka, Japan, Costa Rica, Polen, Noorwegen. 2020 Zuid Afrika!
 1. meer dan een maand geleden
 2. Meenemen op reis
 3. # 8
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Eens, wij gebruiken ook al jaren de pakzakken van Ikea, ideaal! Ik heb een link naar mijn laatste blog toegevoegd daar heb ik foto's staan van onze rugzakken en pakzakken. Mijn man heeft 35 liter en ik 28 liter en volgens mij zitten we meestal rond de 7-8 kilo pp. Maar onze kinderen dragen hun eigen bagage dus als jullie ook de kinderspullen dragen zal je grotere rugzakken nodig hebben. Als je backpackers in je omgeving hebt zou je eens wat verschillende tassen te leen kunnen vragen om uit te proberen. Gooi een deel van je kleding en schoenen erin en een toilettas en kijk hoe ver je komt.

Ik dacht ook aan dezelfde dingen: kom je voor de terugreis weer in de buurt van de bruiloftsplaats zodat je je kleding weer op kunt halen? Of zijn er familieleden/bekenden waarvan je man een pak zou kunnen lenen, of desnoods alleen nette schoenen? Zou je goedkope/tweedehands bruiloftsoutfits kunnen/willen aanschaffen die je dan zonder pijn in het hart/portemonnee daar achter kunt laten? Misschien dat kinderen iets minder formeel gekleed hoeven, dat scheelt weer voor je zoon.
Ik ben ooit naar een 3daagse bruiloft in Oekraïne geweest, super cool om zoiets in een ander land mee te maken.
Verwijzing
 1. https://hermusfamily.wordpress.com/2019/03/03/naar-huis/
2012: Singapore/Thailand/Maleisië (dochters 4 en 1 jaar): famhermus.blogspot.nl
2015: Thailand (dochters 7, 4 en 0 jaar): famhermus2.blogspot.nl
2016: Thailand+Cambodja (dochters 8, 5 en 1 jaar): famhermus3.blogspot.nl
 1. meer dan een maand geleden
 2. Meenemen op reis
 3. # 9
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
ik neem maximaal voor 1 week mee.. 1 paar wandelschoenen, 1 paar sandalen en 1 paar slippertjes.
Je feestkleding zou ik niet meer mee gaan slepen, ik zou dan iets goedkoops kopen (je hebt best leuk spul voor weinig) en daar achterlaten.

Ik heb een backpack (osprey) maar ook een easpak transverz, soort tas met trolley. Beiden zijn praktisch. verder altijd een daypack.
Recente reizen:
'15 Ghana, '16 Thailand (met dochter) , '17 China (alleen) '17 Macau (met gezin), '18 W- Canada (met zoon), '18 Maleisisch Borneo en Thailand (met partner). '19 New York ' 19 Noorwegen , '21 Canada ' 22 Nepal '22 VS
Whislist: Korea, Taiwan, Japan, Bhutan, Botswana, Namibië
 1. meer dan een maand geleden
 2. Meenemen op reis
 3. # 10
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Om de transfers te beperken komen we aan in Sao Paulo en gaan we terug naar huis vanuit Rio dus spullen daar laten en oppikken is geen optie, maar mss kan ik ze wel laten opsturen naar het hotel in Rio, voor een binnenlandse zending zullen de prijzen wel meevallen. Tot nu toe weet ik niet van andere Europese gasten maar ik vraag het nog na.

Bedankt voor de tips ivm de pakzakken en de tassen. Ik ga inderdaad eens wat spullen lenen om te testen.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Meenemen op reis
 3. # 11
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Kiki: Leuke blog, ik denk dat wij wat meer gaan meenemen. Hoe heten die paktassen van Ikea, ik zie ze niet op de site staan?
 1. meer dan een maand geleden
 2. Meenemen op reis
 3. # 12
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!