vrijdag 20 juli 2018
  8 Replies
  3.1K Visits
  Subscribe
We zijn nu net weer aangekomen op Bali, hier alvast onze eerste indruk van Flores, zodra ik thuis ben volgt er nog een reis verslag, nu gaan we eerst nog even genieten van een paar dagen Bali en Londen, tot snel xxx

Flores! Wat was en wat ben je mooi!
Het lijkt wel alsof de tijd hier stil heeft gestaan, alsof hier nog nooit een toerist geweest is en alsof we in een totaal ander tijdperk zijn aangekomen.
Wel denk ik dat er nog een hoop moet gebeuren voordat het toegankelijk zal zijn voor de “gemiddelde” toerist, maar daar kan nog wel een paar jaar overheen gaan, het staat nog echt in de baby slofjes. Ook de accomodaties kunnen nog wel wat extra’s gebruiken en dan bedoel ik niet alleen het warme water. We hadden gelukkig een prima chauffeur, zelf rijden, wat eigenlijk plan A was, was echt geen optie geweest. Ze hebben hier totaal geen regels, gaan hier toeterend de weg op, rijden zonder licht, halen in vlak voor een bocht maar het liefst in een bocht en rijden links. Ook al is de gemiddelde snelheid vaak nog geen 50 KM per uur het is echt levensgevaarlijk om hier zelf achter het stuur te klimmen. Als ik alleen al denk aan de gaten in het wegdek, de kinderen, scooters en al het vee op de weg dan zouden we hier nooit ongeschonden uit kunnen komen.
De natuur is hier echt prachtig, nog ongerept, alles is groen, bergachtig en vol onaangetaste jungle waar de kokosnoten en bananen als onkruid uit de grond schieten, echt zo gaaf!
Ook de zee, het koraal en de stranden hier zijn onvergetelijk, nog nooit zoiets moois gezien, alsof er onderwater een kleurige tuin in volle bloei staat, ook vissen zie je hier in allerlei kleuren, de een nog mooier dan de ander, de stranden, zo wit dat het haast pijn doet aan je ogen. En dan de uitzichten die je verrassen als je een bocht om vaart of rijdt...... zo mooi! En natuurlijk de prachtige uitzichten van de bergen en vulkaan die we beklommen hebben.....
Wat betreft het eten, dat was dan weer wat minder. Niet dat het niet smaakte hoor maar als je in de middag al aangeeft dat je er in de avond komt eten dan verwacht je gewoon niet dat er geen vlees, vis, sapjes, frisdrank of bier is, bier werd dan wel weer elders gehaald maar toen we vervolgens toch maar een stukje verderop gingen eten bleek na 1 drankje dat ze daar ook niks meer hadden, was waarschijnlijk vlak van te voren opgehaald door dat eerste restaurant. Ook honden, katten en kippen die vrij rondlopen in een restaurant zijn hier vrij normaal:)
Je moet er ook vanuit gaan dat wanneer er een menukaart is waar 20 gerechten opstaan dat er zeker 13 niet van aanwezig zijn, das toch FF wennen....... maar we zijn zeker niet omgekomen van de honger, de keuze was niet reuze maar alles smaakte verder prima.
Ook is het heel vreemd om een soort van attractie te zijn, iedereen roept je toe en zwaait naar je, ze willen je een hand geven en laten je vervolgens niet meer los, wat was ik blij met de desinfecterende lotion :)
En je vraagt je echt af hoe de mensen hier kunnen leven, ze wonen echt nog in hutjes zonder ook maar iets van luxe, geen warm water, geen “keuken” vaak moeten ze zelfs nog water halen bij een waterput, geen internet en zo kan ik nog wel even door gaan. Wel mooi om te zien dat een mens zo snel tevreden kan zijn. Er zijn zelfs mensen die langs de weg zitten en proberen om 3 blikjes cola, 2 zakjes chips en 6 petflessen benzine te verkopen of ze zitten bijv de hele dag in de volle zon stenen kapot te hakken om er grind van te maken, zo zielig...... Het was soms best even slikken en toch zijn deze mensen op hun manier ook gelukkig, je ziet ze gewoon stralen als je alleen nog maar naar ze zwaait of wanneer je een foto van ze maakt, weer een hele goede les voor onze kids.....
We zijn inmiddels weer terug in de beschaving en dan is het toch weer fijn om gewoon te kunnen bestellen in een restaurantje en om heerlijk uit te kunnen slapen en even helemaal niks te hoeven....... maar wat hebben we genoten van Flores en van alle lieve mensen die we hier hebben leren kennen, het was weer een geweldig avontuur!
Waardeer dit bericht:
5 jaar geleden
·
#27744
Joepie, weer wat te lezen dacht ik hahahaha, gisteren alles op je FB gelezen ;-)
5 jaar geleden
·
#27745
Ja klopt, ik dacht ik deel het hier ook even :)
Er komt nog een uitgebreid verslag.
5 jaar geleden
·
#27746
Er staat inmiddels een uitgebreid verslag op het forum over onze reis, mocht je nog vragen hebben dan stel ze gerust.
5 jaar geleden
·
#27747
Er staat inmiddels een uitgebreid verslag op het forum over onze reis, mocht je nog vragen hebben dan stel ze gerust.


Ik al wel kippig zijn, maar ik kan het verslag niet vinden?! Waar heb je hem onder geplaatst?!
5 jaar geleden
·
#27748
Was m ook al het zoeken maar kan het verslag ook niet vinden. Ben nl heel benieuwd!
5 jaar geleden
·
#27749
Hij staat gewoon op de startpagina van deze site
https://www.verrereizenmetkinderen.nl/r ... -indonesie
5 jaar geleden
·
#27750
Was op het forum aan het zoeken... Thanks! Een erg leuk en informatief verslag om te lezen. Word erg enthousiast over Flores!
5 jaar geleden
·
#27751
Leuk verslag. En ik heb het gevoel dat er weinig veranderd is sinds 1991 in Flores....
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!