1. Ilya
 2. Meenemen op reis
 3. woensdag 23 september 2015
 4.  Abonneer via e-mail
Net terug van een schitterende reis door Maleisie. We hadden vooraf best wat gekocht omdat we dachten dat dit wel eens handig kon zijn. Sommige dingen waren inderdaad heerlijk om bij ons te hebben, andere dingen gaan de volgende keer niet meer mee.

Wel mee:

Deryan verschoonmat
Duukies strandsokken
Freds zwemband
Meer luiers :). We hadden 40 pampers mee, en moesten na twee weken een nieuw pak in Maleisie kopen. Het duurste merk daar bleek nog niks vergeleken pampers.
Ikea slabben (zo'n blauw of rood schort; werkte heerlijk).

Niet mee:

Deryan Air Traveler: ze vond het niet leuk om op te liggen/zitten.
Deryan Peuter Tent: wilde er wel in spelen, niet in slapen. Volgend jaar is ze wat ouder, misschien dat het dan wel werkt
Sack 'n Seat: in 90% van de gevallen waren de stoelleuningen te hoog en hing ze maar wat. De andere 10% hadden ze gewoon een kinderstoel in Maleisie :).
Groentestomer: leuk in theorie, in de praktijk nooit gebruikt. Onze dochter at alles in Maleisie, van sushi tot sate en meer.
Papieren slabben

Voor de rest waren het de kleine dingen waarbij we blij waren dat we het bij ons hadden. Bv. plastic zakjes, afwasmiddel, eigen bestek en plastic bordjes etc.
Waardeer dit bericht:
Ervaren reiziger maar een leek op het gebied van reizen met kinderen. Eigenaar van websites als http://www.veelzijdigmaleisie.nl en http://www.reisvormen.nl (en meer...).
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Onze kinderen zijn al groter dus aan jouw tips heb ik niet echt veel, maar wel leuk om te delen.

Ik pak altijd teveel kleding mee, weet nogthans dat er altijd dezelfde kleedjes en T-shirts gedragen worden. Verder neem ik ook altijd veel te veel medicatie mee, eigenlijk - hout vasthouden - nog nooit iets nodig gehad tijdens onze reizen behalve iets tegen de hoofdpijn voor mij. Maar we nemen dus altijd vanalles mee uit voorzorg.
Thailand (2004, 2013, 2015, 2016, 2017), Tunesië (2007), VS (2010, 2018), Costa Rica (2012), China (2015/2016/2017), Hong Kong (2015/2017), Maleisië (2016), Indonesië (2016), Australië (2017), Macau (2017), Borneo (2017), Canada (2018) en Europa
 1. meer dan een maand geleden
 2. Meenemen op reis
 3. # 1
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Tot en met 3 jaar:
-Sack & Seat vooral in de iets minder ontwikkelde landen waar meestal geen kinderzitjes zijn. In het geval van een hoge rugleuning maakte wij enkel het bandje in het midden vast. Niet ideaal maar voorkomt wel dat je kindje niet onderuit zakt. Moet dan natuurlijk wel op een leeftijd zijn dat ze zelfstandig kunnen zitten.
-Deryan tentje. Tot en met 3 jaar was dit ideaal voor onze jongste. Lees wel dat dit sterk afhankelijk is van je kindje of ze iets of niets vinden.
-Van die speel bekertjes die in elkaar passen en torentjes van kan maken. Dit speelgoed hebben wij al jaren en is ideaal om spulletjes in te verzamelen, torent te bouwen, in het water mee te spelen en vormpjes voor op het strand. Niet kapot te krijgen en klein/ligt.

Ook voor de oudere kindjes:

-UV shirtjes. Op de zwembad, strand en snorkel dagen dragen onze kinderen de hele dag niets anders. Scheelt weer een paar T-Shirts.
-Van die kleine flesjes van de Ikea waar je vloeistoffen in kan stoppen. (setjes van 5*100ml) Vooral handig voor Baby en hypoallergene shampoos etc. Meestal krijg je hier genoeg voor een week of 3 en is een stuk kleiner. Sluiten prima af dus lekken is bijna uitgesloten.
-Kleine reis spelletjes, krasboekjes etc voor in de taxi, bus, vliegtuig etc.
-Kleine reis EHBO set met ontsmetting middel, verband, pleister etc. Ieder jaar wel nodig voor kleine ongelukjes. Infecties loop je makkelijker op in de tropen.
-Cadeautjes om uit te delen als ze zich erg goed gehouden hebben op een lange reisdag. Dit kan je natuurlijk ook van te voren regelen maar bij die van ons helpt het als we van te voren vertellen dat ze wat kunnen verdienen.
-Eigen kleine (rug)tasje die ze mogen vullen met eigen spulletjes van thuis. Deze dragen ze zelf de hele vakantie en bevat de knuffels, boekjes, autotjes, gameboy etc. Is iedere keer weer een groot succes als onze jongste rondloopt met zijn rugzakje waar het hoofd van Bumba uit steek ;-)

Denk dat de bestemming voor een groot deel bepaald wat je mee neemt. Je neemt geen buggy mee als je 2 weken op het strand zit. Maar als je veel op luchthavens en steden komt kan dit ineens wel prettig zijn. Zaken die je echt maar minimaal gebruikt zoals autostoeltjes in het vliegtuig nemen wij nooit mee.
Zonder kinderen: Singapore, Thailand, Bali, USA, Marocco, Turkije, Egypte, Gambia
Met kinderen: Canarische eilanden, Tunesië, Singapore, Thailand, Maleisië & Borneo (2015), Singapore & Maleisië (2017), Boedapest (2018), Vietnam (2019)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Meenemen op reis
 3. # 2
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Die duukies kende ik niet.

Voor ons zijn uv-shirts en Vision zonnebrand onmisbaar. Verder inderdaad spelletjes. Ook neem ik altijd wat Playmobil en van die dieren (plastic) mee, daar kunnen ze uren meespelen! Daarnaast wat goedkope rommel die je ter plaatse koopt (liefst zonder batterijen :-)).

Aangezien mijn jongste zoon een notoire voedselweigeraar is op vakantie (maakt niet uit waar we naartoe gaan) sleep ik ook altijd van die snelle jelle's mee en knijpfruit (ik weet het, had het ook liever niet gedaan).

Oja! Ik vergeet nog iets... Laxeermiddel (Forlax) voor kinderen. Mijn jongste zoon poept op vakantie altijd onwijs slecht met echt vreselijke drama's als gevolg. Vandaar dat ik hem op vakantie regelmatig forlax geef (waar ik het in kan oplossen is ook altijd weer improviseren :-)).
 1. meer dan een maand geleden
 2. Meenemen op reis
 3. # 3
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Leuk om jullie ervaringen te lezen, handig! De sack 'n seat is hier in het begin best veel gebruikt, maar inderdaad als je net de verkeerde stoelen treft heb je er niet veel aan. In India waren de leuningen van de stoelen echt vaak te breed en te hoog en paste hij er niet eens omheen. Wat we nu vaak doen is de buggy (die we altijd meenemen, ook naar minder ontwikkelde landen) als eetstoel gebruiken, werkt ook prima.

Bij onze oudste was de Deryan Travel Cot ook in het begin moeizaam (baby variant), maar vanaf dat ze een peuter was ging het juist prima. Bij de jongste was het wel een succes, maar die sliep er al vanaf 10 weken in, denk dat dit wel uitmaakt. Overigens hebben wij aan beide versies van de [url=http://yvonnevanderlaan.nl/deryan-travel-cot/:pklg4l3v]Deryan Travel Cot[/url:pklg4l3v] de nodige aanpassingen gedaan om ze beter bruikbaar te maken. Ik wist trouwens niet dat Deryan een eigen verschoonmat heeft, hebben altijd een plastic opvouwbaar matje mee gehad, maar nu de jongste zelf kan staan is ook die eigenlijk overbodig.

groetjes,
Yvonne
http://yvonnevanderlaan.nl
..over onze reizen in Europa, Azië, Afrika,
Midden-Oosten en Zuid-Amerika (vakanties met en zonder kinderen en een lange reis van 18 maanden)..
 1. meer dan een maand geleden
 2. Meenemen op reis
 3. # 4
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Goh grappig hoe anders iedereens ervaringen dan weer zijn. Ik zweer echt bij de Deryan Travelcot. Ideaal, onze dochter slaapt er graag in en bespaart geld. Ook de airtraveller vonden we echt wel handig, tenminste iets minder lamme benen met een slapend kind op schoot. Strandsokken nog nooit van gehoord. wij hebben geen sack n seat maar een minimonkey die kan op veel meer stoelen.

Wat verder zeker mee moet is een baby of peuter drager. Eigenlijk heb ik weinig dingen gekocht die niet mee gaan. Ja een tuigje wat overbodig bleek (maar ze vond het wel leuk om aan te hebben) oh en een nekkussen wat niet opblaasbaar was dus veel te groot.
Met dochter (2013: Thailand,Myanmar,China,Cambodja, Vietnam, Myanmar, Maleisië. Colombia,Peru, Bolivia, Chili, Panama, USA, Canada. n, Egypte next USA, Brazilië
http://www.gezinopreis.nl
 1. meer dan een maand geleden
 2. Meenemen op reis
 3. # 5
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Die duukies kende ik niet.

Oja! Ik vergeet nog iets... Laxeermiddel (Forlax) voor kinderen. Mijn jongste zoon poept op vakantie altijd onwijs slecht met echt vreselijke drama's als gevolg. Vandaar dat ik hem op vakantie regelmatig forlax geef (waar ik het in kan oplossen is ook altijd weer improviseren :-)).


Dat hebben wij ook altijd bij ons, maar toch is dat nog geen garantie voor succes.
Het enige dat ik kan aanbevelen, heel veel drinken en witbrood echt mijden.
Wij sparen kosten nog moeite om bruin brood op te duikelen en kiwi's te vinden.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Meenemen op reis
 3. # 6
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!