zaterdag 02 november 2013
  5 Replies
  2.2K Visits
  Subscribe
Hallo,

Ik zit met een lastig dilemma! Wat voor schoeisel mee te nemen voor een reis naar Nieuw-Zeeland en Maleisië, twee totaal verschillende landen en klimaten?!

In Nieuw-Zeeland zitten we zo'n vijf weken en willen we af en toe een dagwandeling doen en verder wat kortere wandelingen. In Maleisië zitten we ongeveer 2,5 week. Ik wil m'n (grote) wandelschoenen eigenlijk niet meenemen, omdat dit zo'n gesleep wordt in Maleisië, maar ik wil wel fijn kunnen wandelen in Nieuw-Zeeland. Dus ik ben op zoek naar nieuwe, handige schoenen. Heeft iemand tips voor mij? Misschien Pallediums, maar welk type dan?

Naast wandelschoenen zit ik te twijfelen tussen mijn Teva sandalen of mijn Teva slippers. Sandalen kun je ook in de zee aan, maar vind ik persoonlijk minder lekker zitten.

Groet,
Jessica
Waardeer dit bericht:
10 jaar geleden
·
#14448
Wandelschoenen (en fleecetruien, spijkerbroeken, schoolboeken) hebben wij in een kluis op het station in KL gestopt na aankomst. Bij vertrek weer opgehaald en daarna in Australie gebruikt bij het wandelen. Op het vliegveld zijn ook kluizen, maar daar was de opslag 2x zo duur als op het treinstation.

Voor zwemmen boven koraal vond ik schoenen die ook de tenen bedekken fijner. Je probeert natuurlijk het koraal niet te raken, maar als het erg ondiep is dan is dat bijna niet te voorkomen. En ook voor het lopen op het (koraal) strand. Wij hadden dus van die lichte waterschoenen bij ons.
10 jaar geleden
·
#14449
Hoi Jessica,

Wij hadden tijdens onze reis door Thailand en Maleisië, 2 paar schoenen mee: de Teva Churn (water- en wandelschoenen in 1) en gewone Teva sandalen. Superhandig voor in de stad, jungle en in de zee, zie mijn eerdere bericht in dit onderwerp [i:20q6g5rb](waterschoenen en wandelschoenen in 1). [/i:20q6g5rb]

In jullie geval kun je bijv. de Teva Churn als wandel- en waterschoenen meenemen en als 2e paar schoenen, de Teva slippers ipv de Teva sandalen.

Jullie hebben een mooie reis in het vooruitzicht, en ik wens je veel succes en voorpret met alle voorbereidingen!

Groetjes, Diana
10 jaar geleden
·
#14450
Hoi Jessica,
Ik zou je fijne wandelschoenen toch overwegen wel mee te nemen, als je bijvoorbeeld in het taman Negara NP loopt is dat wel prettig. Off the road... Het idee van een kluisje is ook wel top!
Succes
10 jaar geleden
·
#14451
Heel toevallig heb ik deze week besloten mijn gewone wandelschoenen mee te nemen, inderdaad met het oog op wandelingen in de jungle. Dat heb ik destijds ook in Thailand gedaan. De schoenen die ik nu heb, zijn wel iets lomper, maar lopen erg fijn en zijn ook weer niet al te zwaar. Die kluisjes zijn inderdaad een hele goede tip! Houd ik in gedachten voor dikkere kleren die we wellicht meenemen voor Nieuw-Zeeland.

Bedankt voor de tips!
10 jaar geleden
·
#14452
Ik ben redelijk blij met de canvas schoenen van Aigle. Goede combi steun en luchtigheid.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!