woensdag 08 augustus 2012
  4 Replies
  2.8K Visits
  Subscribe
Hallo!

Eind 2013 vertrekken wij met onze drie kinderen van (dan) net 2, net 4 en bijna 6 voor een reis naar de andere kant van de wereld. Ik lees dat velen van jullie avonden lang het internet afstruinen naar aanbiedingen voor de meest voordelige tickets. Omdat onze reisroute ietwat 'complex' is (of gewoon 'uitgebreid' ;-)) én we natuurlijk zo vroeg mogelijk onze tickets willen boeken vanwege de kosten (elf maanden voor vertrek, wat neerkomt op boeken van tickets in januari 2013), lijkt het uitzoeken me een hele klus en vliegt me dat ook een beetje aan. Daarom heb ik onze reisplannen naar enkele ticketbureaus gemaild om te kijken wat zij voor ons kunnen betekenen en of een 'Wereldticket' aansluit bij onze wensen.

Ons plan is als volgt:

vlucht Amsterdam (of eventueel vanaf een luchthaven in Duitsland, België of Engeland) naar Bangkok, Thailand
vlucht Bangkok, Thailand naar Bali, Indonesië
vlucht Bali, Indonesië naar Perth, Australië
vlucht Perth, Australië naar Sydney/Cairns, Australië (afhankelijk wat het meest praktisch en voordelig is)
overland van Sydney naar Cairns of van Cairns naar Sydney
vlucht Cairns/Sydney, Australië naar Auckland, Nieuw Zeeland
overland van Auckland, Nieuw Zeeland naar Christchurch, Nieuw Zeeland
vlucht Christchurch, Nieuw Zeeland naar Los Angeles, USA
vlucht Los Angeles, USA naar New York, USA
vlucht New York, USA naar Amsterdam (of eventueel naar een luchthaven in Duitsland, België of Engeland)

Omdat we nu nog meer dan elf maanden voor vertrek zitten, is het niet mogelijk heel precieze prijzen te geven. Kijken naar wat tickets kosten in dezelfde maand maar dan nog dít jaar geeft ook geen representatief beeld.
Van twee bureaus heb ik inmiddels een schatting gekregen van wat een vliegticket inclusief taxes kost. De prijs van een Wereldticket ligt dan voor volwassenen rond de € 2100,-, kinderen krijgen 25% korting op de basisprijs van het ticket (dus niet op de kosten van taxes). Voor twee volwassenen en drie betalende kinderen komen we dan uit op een bedrag van ongeveer € 10.000,-. Vanwege onze 'omweg' via Perth, Australië (dit is geen standaard bestemming voor een Wereldticket) én omdat we graag van Bangkok naar Bali vliegen en niet vanaf Singapore (opgenomen in Wereldticket), zullen de kosten iets hoger uitvallen.

Nu mijn vraag: zouden jullie voor dit bedrag zelf nog avonden lang het internet afspeuren naar losse tickets om zo zelf de reis samen te stellen of vinden jullie +/- € 10.000,- een redelijk bedrag voor tickets voor vijf personen voor een reis van 5-6 maanden? En waar vind je zelf wellicht betere prijzen voor losse tickets naar bovenstaande bestemmingen?

Ik vind het zo lastig. We moeten komend half jaar bepalen waar we naartoe willen om de tickets te kunnen boeken. Maar pas daarná kunnen we de reis invullen en weten we wat de reis ter plaatse ongeveer zal kosten. Straks hebben we vijf mooie tickets en niet voldoende geld om alle landen te 'doen' zoals we graag zouden willen...

Groeten, Els
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#11193
Ik weet niet hoe het tegenwoordig is maar wij zijn in 2000 de wereld rond geweest met Star Alliance.Was toen de goedkoopste voor onze route die ook nogal afweek van het normale rondje dat de meeste wereldtickets bieden.Tegenwoordig is Star Alliance erg groot dus de mogelijkheden nog ruimer.Op hun site kun je uitvogelen wat jullie trip gaat kosten en welke mogelijke routes er zijn onder het kopje "round the world".Maar ik denk dat die 2100 niet al te duur is voor wat jullie willen.Wellicht hadden die reisbureaus van je al bij Star Alliance gekeken trouwens.Vaak zien zij ook sneller hoe het in elkaar zit omdat er vaak voorwaarden aan wereldtickets zitten.
Succes.
11 jaar geleden
·
#11194
Hoi Els,

Prijs lijkt mij helemaal niet gek hoor! Op de site staat ook het reisverslag van een gezin met 3 kinderen in voorbereiding die een rond de wereld ticket hebben en ook een kostenberekening hebben gemaakt. Lijkt volgens mij grofweg wel op jullie plan. Moet je ook maar eens even naar kijken.

Succes groetjes Saskia
11 jaar geleden
·
#11195
Ik kan niks zinnigs over de ticketprijzen zeggen maar weet wel dat Australie op dit moment heel erg duur is. Dat heeft te maken met de wisselkoersen en de stijging van het prijspeil. Wij zijn in oktober 2008 en in april 2012 geweest. In 2012 zijn de prijzen 60% gestegen t.o.v. 2008. Voor een ijsje met 1 bolletje waren we tussen de 4 en de 7 euro kwijt. Een volle kar boodschappen kostte ons tussen de 150 en de 200 euro en dan hadden we echt geen dure producten. Zo'n kar kost ons in de nederlandse supermarkten ongeveer 100 euro. We hebben ons ook door andere toeristen laten vertellen dat wij nog aan de goedkope kant (oostkust) van Australie zaten. De westkust (jullie hebben Perth in de route opgenomen) schijnt nog duurder te zijn omdat ze daar minder producten produceren/verbouwen en er dus veel moet worden ingevlogen of over land getransporteerd moet worden.

Qua budget en het boeken van tickets dus wel iets om rekening mee te houden.
11 jaar geleden
·
#11196
Dag Els,

Wij gaan half september voor 3 maanden weg met z'n vieren (2 kids van 2 en 4). De vluchten zijn als volgt:
* Amsterdam - Jakarta (met Emirates)
* Jakarta - Bali (met AirAisia)
* Bali - Malang (met Air Aisia)
* Jakarta - Singapore (met Air Aisia)
* Singapore - Auckland (met 1 dag en nacht overstap in Melbourne) (met Emirates)
* Christchurch - Bangkok (met Emirates)
* Bangkok - Amsterdam (met Emirates).

Voor 4 personen hebben we - via World Ticket Center - voor de vluchten met Emirates in totaal EUR 4.250 betaald, dus iets meer dan EUR 1.000 per persoon. De vluchten met Air Aisia kosten ons gemiddeld EUR 40 per persoon per vlucht.

Wij hebben dit als volgt aangepakt: we hebben precies 11 maanden voor onze reisdatum meerdere reisorganisaties gemaild met onze plannen wensen (aangegeven welke landen we willen bezoeken, hoe lang we daar ongeveer willen blijven en aangegeven bereid te zijn om zelf binnenlandse vluchten te boeken indien dit in de prijs scheelt). Verder hebben we aangegeven dat we de voorkeur hebben voor een vlucht van Amsterdam naar Nieuw Zeeland, met tussenstopmogelijkheden. Dat is volgens mij wat wij nu ook hebben gekregen. Het grote voordeel hiervan is dat je officieel minder vluchten hebt, maar wel op alle gewenste plaatsen komt vanwege vaak gratis of tegen geringe prijzen te maken tussenstops (die dus soms een maand duren).

Mijn advies is dan ook 1 email naar verschillende reisorganisaties tegelijkertijd te sturen en af te wachten wat je terug krijgt. Wij kregen offertes terug varierend van EUR 14.000 tot EUR 4.250. Weliswaar zaten er verschillen tussen tijden, dagen, vliegmaatschappijen en steden, maar daar is vaak altijd wel iets aan te doen (zo hebben wij een vlucht moeten bijboeken van Jakarta naar Singapore). Op deze manier is het maar 1 keer een beetje werk en de rest doen de reisorganisaties voor je.

Veel succes met het boeken.

Groetjes,
Saskia
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!