donderdag 06 oktober 2011
  22 Replies
  9K Visits
  Subscribe
In onze komende reis van 2 maanden zitten een paar dagen jungle in Thailand (Khao Sok) en Maleisie (Taman Negara). Nog nooit eerder gedaan en geen idee wat de kinderen dan het beste aan kunnen qua kleding en schoeisel.
Hoe stel ik een handige outdooroutfit samen zonder hiervoor een hele berg speciale kleren aan te schaffen en mee te slepen voor die paar dagen jungle?
Tips om een stel volwassenen jungleklaar te maken zijn ook welkom! Wij hebben geen speciale wandelschoenen/teva's/afritsbroeken, zijn er alternatieven?
Alle tips zijn meer dan welkom, soms is het zo moeilijk je van te voren ergens een voorstelling van te maken wat praktisch is.
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#9664
hallo,
Wij nemen voor de kids altijd alleen keens mee, (sandaal model met dichte tenen) en crocs. Gewandeld wordt er op de keens, en in de jungle gewoon sokken erin, waar de broek dan in geduwd wordt. Voor de rest een tshirt met lange mouwen. De broeken had ik gewoon van de zeeman, katoen, superdun en licht en goedkoop.
Zelf neem ik altijd open sandalen mee, en voor de wandelingen gymschoenen.
Ik zou gesleur met zware schoenen echt vermijden! Kids hebben in hun open sandalen met sokke nog nooit een bloedzuiger gehad, mijn man in zijn dichte wandelschoenen wel. Is dus ook geen garantie!
groet Rachel
11 jaar geleden
·
#9663
Wij hebben vorig jaar ook gewandeld bij de Erawan en dit jaar in Khao sok, ook wij hadden gewoon korte broeken en hempjes aan, wel dichte schoenen maar we hebben nergens last van gehad, volgens mij valt het dus allemaal wel mee.
11 jaar geleden
·
#9662
In de tien weken dat we op reis waren hebben we ongeveer 5 junglewandelingen gemaakt (Khao Sok en de Erawan watervallen in Thailand en Taman Negara in Maleisië), die met een lopende 4 jarige en een 1 jarige op m'n rug vanzelfsprekend redelijk simpele wandelingen waren.
We deden alles op sandalen (soms met sokken erin) en korte broeken en mouwen (want we hadden geen dichte schoenen en lange broeken bij ons, ook niet gemist). Man en oudste dochter hadden wel een keer een bloedzuiger aan hun hiel hangen, maar dochter was er niet echt van onder de indruk. Daarna hebben we de wondjes wel goed in de gaten gehouden of ze niet gingen ontsteken.
11 jaar geleden
·
#9661
Ik zou sowieso alle huid bedekt houden met katoen, want, zeker op wat hoger gelegen jungles, kom je soms bloedzugers tegen. Overigens helpt het ook als je met elastiek wat tabaksbladeren aan je kleding bindt, want bloedzuigers kunnen hier niet goed tegen.

Verder kunnen de muggen ook huishouden, dus de kleding goed insmeren met Citronella of "Deet".

Ook is het een goed idee om jodium of antiseptische creme bij je te hebben, want er kunnen nogal wat doorns hier en daar uitsteken. Sommeige soorten hebben venijnige weerhaken dus als je vast komt te zitten, met beleid de taken loswerken.

Overigens zou ik geen sandalen dragen, want slangen en schorpioenen zijn kind aan huis in de dejungle. Bovendien is het beter om echt stevige zolen te hebben, want er zijn bomen die periodiek stukken stam verliezen die van top tot teen in stekels zijn bedekt. Deze stekels kunnen een lengte bereiken van 20 centimeter. Als deze onder het gebladerte liggen, dan kan het best lastig aflopen. Stevig schoeisel aan dus.

Tenslotte is ook een petje of hoed handig, want je zult merken dat je heel veel zweet. Een hoofddeksel zorgt er dan voor dat niet al het zweet in je ogen loopt. Nog beter is een klein handdoekje in je nek, want dan kan ook het ongedierte hier niet bij.

Afijn, wellicht horen we nog hoe het is gegaan.
12 jaar geleden
·
#9660
Wij zijn ontzettende mutsen. In Taman Negara dus met care plus muggenwerende broeken en shirts. Dichte schoenen. Lage jungleboots van aigle. Ziet er vreselijk expeditionair uit.

Maar je kunt ook met korte broek hemdje en teenslippers. Het is maar net hoeveel risico je wilt nemen.
12 jaar geleden
·
#9659
Wat een fantastische bron van informatie uitwisselen is dit forum toch!
Naar aanleiding van alle reacties op mijn vraag hebben we nu besloten op reis te gaan met oude gympen (gezien vertrek in januari) en die daar na aankomst weg te doen. Wij ouders hebben inmiddels sandalen aangeschaft, voor de kinderen wacht ik nog tot voor vertrek om te kijken welke maten ze tegen die tijd hebben. De meiden gaan denk ik het vliegtuig in met sokken in de sandalen, gelukkig zijn ze nog te jong om daar bezwaar tegen te maken ;-)
12 jaar geleden
·
#9658
Ik deed de erawan-waterfalls de vorige 2 keren ook al met sandalen (genre teva's) die waterbestendig zijn. Dat vond ik ook erg gemakkelijk!

Maar bloedzuigers lijken me toch echt wel niks hoor en helemaal niet bij mijn kinderen... :(

Ik had daar eerder eigenlijk nog nooit bij stilgestaan. Op mijn vorige reizen naar Thailand had ik zelfs geen lange broek of kousen mee en nu zit ik alsmaar te twijfelen, vooral voor de kinderen.
12 jaar geleden
·
#9657
Over de Erqwan watervallen:
Wij hebben de Erawan watervallen gedaan begin augustus vorig jaar. In het regenseizoen. Er waren nog wel wat modderige stukken bij, maar wij hebben alles op Teva's gedaan. Het ideale daarvan vond ik dat je de Teva's aan kunt houden IN het water. Je hoeft dan niet met je blote voeten over de glibberige rotsen. De kinderen hadden de eerste keer in het water de schoenen uit, maar vonden de vissen die aan de tenen knabbelde (ja, een gratis dr.fish behandeling) helemaal niks, dus dan is het ook ideaal om de schoenen aan te kunnen houden. Dus goed te doen op Teva's. Bloedzuigers hebben we niet gezien.
Ik heb nog nooit bergschoenen meegenomen. Ook dit jaar niet in de jungle in Costa Rica. Ik zweer bij Teva's, want als het regnt of het wordt nat vies of modderig: het maakt niks uit, het is zo schoon en droog.
12 jaar geleden
·
#9656
Kaya,

De Erawan watervallen heb ik gedaan op normale schoenen. Mijn bergschoenen had ik thuis gelaten. Met mijn zoon op mijn rug en wat bagage in totaal zo'n 20kg was het prima te doen tot aan de top. Onderweg wel heel veel schaars geklede russen die me behoorlijk ophielden.
Let wel, we waren in Januarie en dan valt er niet veel regen. Met regen wordt het een heel ander verhaal want de laatste etappes zijn behoorlijk klauteren.
12 jaar geleden
·
#9655
Oja, en misschien is zomers/linnen spul nog op marktplaats te krijgen als je nog wil aanschaffen...
12 jaar geleden
·
#9654
Hoi,

Wij nemen alleen sandalen mee, en gaan inderdaad lekker charming met sandalen en dikke sokken in november het vliegtuig in! Op onze eerdere reis naar Maleisië had ik ook de wandelschoenen al thuis gelaten en voor Palladiums gekozen, omdat we toch niet veel meenden te gaan wandelen. Uiteindelijk inderdaad niet veel gewandeld, omdat we het lopen met baby in de draagzak over gladde en steile ondergrond ook niet prettig vonden. Buiten die 2 wandelingen in Taman Negara de palladiums dus ook niet gedragen. Nadeel van de palladiums vind ik trouwens wel dat ze bij vochtig weer echt nauwelijks drogen, juist door de dikke canvas. Maar goed, kiezen of delen :-).
Dit jaar zoals gezegd dus alleen de sandalen....

Groet,
Marieke
12 jaar geleden
·
#9653
Wij hebben voor de kids van die afritsbroeken aangeschaft toen we naar Vietnam gingen.Die bevielen goed en voor volgend jaar ga ik weer op speurtocht.
Ze zijn licht, luchtig en snel droog.
In Batavia Stad outlet hebben ze een winkel van ik meen Columbia en die verkocht ze voor niet teveel geld.
Heb ze ook bij andere sportzaken gezien destijds in de uitverkoop.
Ik heb hier nog een beigekleurige in mt 12 (mijn dochter was 10 toen ze die paste) en ik moet ook nog ergens een donkergrijze hebben in ongeveer dezelfde maat (zoon is 2 jaar ouder, maar draagt bijna dezelfde maat).
Mocht iemand interesse hebben, laat het dan weten.

Christel
12 jaar geleden
·
#9652
Dank ook van mij! Heel handig.

Iemand een idee waar je nu nog lichte, dunne katoenen broeken kunt vinden?
Of zou een legging voor de meiden van 6 en 4 ook kunnen volstaan?
12 jaar geleden
·
#9651
Wij hebben als we in de tropen zijn en niet seieus gaan wandelen alleen sandalen bij ons, eventueel met sokken en een lange broek als het terrein erom vraagt.
We hebben wel alledrie wel een keer een bloedzuiger gehad, maar op een moment dat ik het niet verwachtte en dus ook als ik wel dichte schoenen bij me had gehad, ze niet aan had gehad. Is ook niet het einde van de wereld. Wondje goed schoonmaken en meestal heb je dan verder geen problemen.
12 jaar geleden
·
#9650
Goh, heeft me echt aan het denken gezet. Ik dacht inderdaad voor iedereen een paar wandelschoenen én sandalen mee te nemen. Maar nu ik er eens goed over nadenk, alles wat wij gaan lopen, moet onze 4 jarige zoon ook lopen dus dat moet op goede sandalen te doen zijn. Ook wij vertrekken in de winter, ik denk dat er een paar met sokken in hun sandalen het vliegtuig in gaan. De grotere jongens vinden dat echt héééél fout en stom, die kunnen evt oude dichte schoenen aan, die we aldaar snel achter zullen laten.
Echt een eye opener! scheelt 7 paar dichte schoenen meezeulen 4 mnd lang! Bedankt!!

Groetjes Saskia

ps: onze kleine van 1,5 krijgt net als alle anderen op dat soort tripjes lange broek/lange mouw aan, insecten zitten overal en een beet geeft soms lelijke huiduitslag. Dat risico nemen wij liever niet. Echter ook die lange broek geeft hevige protesten. Hier hebben de jongens óf een lange spijkerbroek óf een korte broek aan, al het andere is eveneens héééééél stom. Ik heb nog geen dunne katoenen of linnen broeken voor ze kunnen scoren.......zij denken in hun lange spijkerbroek mee te gaan, lekker nuttig aldaar ha ha.
12 jaar geleden
·
#9649
Wow super al die reacties!
Ik begin al een beetje een beeld te krijgen...maar moet mijn dreumes van 1,5 die voornamelijk in de rugdrager zal zitten dan ook een lange broek en shirt met lange mouwen aan? En bloedzuigersokken...klinkt enig!
Inderdaad is voor het hele gezin dichte schoenen meenemen wel een flinke koffervuller als je eenmaal onderweg bent, maar aangezien we midden in de winter vertrekken kunnen we moeilijk al op onze slippertjes naar het vliegveld, dus dan inderdaad liever een lichgewicht alternatief aantrekken voor die paar keer in de jungle. Ik wist niet dat palladiums ook in kindermaatjes bestaan, goeie tip.
12 jaar geleden
·
#9647
Leuk onderwerp! Voor de klim-klauter-glibberuitjes tijdens onze reizen, nemen wij meestal palladiums mee. Een perfect schoentje voor in de tropen. Niet zo zwaar als berg/wandelschoenen, ze nemen minder ruimte in en zijn veel minder warm om te dragen omdat ze van canvas zijn gemaakt. De grove zool zorgt wel weer voor voldoende houvast. Eigenlijk zijn het gympjes, maar dan koel en met een grove zool. Ze zijn oorspronkelijk ook gemaakt voor soldaten van het Franse vreemdelingenlegioen die in woestijn en bergen van Noord Afrika dienden. En ze zijn ook in kindermaten... Vanaf 19,5 dacht ik. Verder hebben we een dunne katoenen (linnen) lange broek bij ons én een katoenen shirt met lange mouwen.

Groet,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

12 jaar geleden
·
#9648
Wij zijn in augustus naar Khao Sok geweest en hebben daar een trektocht gemaakt op onze sandalen. Dit was goed te doen. Om voor een paar dagen de wandelschoenen mee te nemen, vond ik teveel bagage. Verder hadden wij een lange broek aan en een shirt met lange mouwen. Bloedzuigersokken kregen wij ter plekke bij aanvang van de jungletocht.
Vorig jaar zijn wij o.a. naar Taman Negara geweest. Dit was heel goed te doen op sandalen. Daarnaast waren daar amper bloedzuigers en waren bloedzuigersokken dus ook niet nodig. Gewoon een lange broek en shirt met lange mouwen. Ik vond Taman Negara trouwens wat tegenvallen. Vlak daarvoor waren wij op Sumatra geweest in het regenwoud en daar lopen overal apen rond etc. Ons zoontje vroeg zich af in Tamar Negara of wij wel in de jungle waren, want wij hebben amper dieren gezien daar.
12 jaar geleden
·
#9646
Wij doen niet echt jungle, wel de erawan waterfalls, wat met momenten toch ook wel wat dicht bebost kan zijn.

Vinden jullie de Erawan waterfalls doenbaar met goeie treksandalen (genre teva) of toch beter gesloten schoenen? Ik spreek nu vooral voor de kinderen dan, ikzelf deed het de vorige keer met mijn sandalen en dat ging vrij goed vond ik.

Bloedzuigers? Zijn er dan veel van die dingen in Thailand? Bah, vies, ik mag er niet aan denken :s
12 jaar geleden
·
#9645
Wij gaan ook naar khao sok en heb eigenlijk dezelfde vraag, afgelopen jaar hebben we ook alle vier onze wandelschoenen mee genomen maar wat nemen die dingen een plek in beslag zeg.
Ik had me voorgenomen om ze tijdens het reizen aan te doen maar toen we met de boot naar koh phangan gingen vond ik het toch niet zo charmant onder mijn zomerjurkje en mijn man en kinderen besloten toen om ze ook niet meer aan te doen met die hitte, met als gevolg een hoop extra bagage natuurlijk.
Ik zit er nu aan te denken om gewoon gympen mee te nemen, die zitten ook lekker en zien er net wat flateuzer uit onder bepaalde kleding dus ik denk dat ik hier meer aan heb.
Ik vraag me wel af of dat we nog wat tegen de bloedzuigers moeten ondernemen?

Groetjes,
Danielle
  • Pagina :
  • 1
  • 2
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!