zaterdag 06 april 2013
  16 Replies
  4.9K Visits
  Subscribe
Iedereen heeft wel vandie dingen die je altijd meeneemt omdat ze zo ontzettend handig zijn.

Mijn tips:

Een minirolletje Ducktape (repareren schoenen, afplakken stopcontacten, ...)

Tie-raps (komen vaker dan je denkt van pas)

Hydrofiel luiers (als handdoek, bandana, slabbetje, poetsdoek, zonnescherm, ....)

Ik heb een kleine etui waarin al die dingen plus pleisters en ander EHBO spul, schaartje, aansteker, miniverpakking tandpasta/shampoo/handzeepje, reservelenzen, plakband, potlood, pen, veiligheidsspelden, naald-en-draad, etc zit.
Waardeer dit bericht:
10 jaar geleden
·
#13099
Dit onderwerp is al eens de revue gepasseerd, maar brengt altijd weer leuke tips.

Mijn uitdaging is de volgende: wij reizen enkel met handbagage en hebben dus akkevietje 10 kg, maar dat is inclusief fotoapparatuur e.d. En hoe neem je bijvoorbeeld een goede EHBO set mee, als de schaar al dient thuis te blijven?

Iemand goede tips?
10 jaar geleden
·
#13100
Koop je het schaartje toch ter plekke.
Wel een uitdaging, zo compact te reizen.

Wij heben ook altijd waslijntje mee, kan ook zo maat dienen om deur klink vast temaken zodat deur traphek wordt.

Ik lees ook tyeraps mee, nemen julie danook tangetje mee om het weer los te knippen?

Gr Ilse
10 jaar geleden
·
#13101
Inderdaad, het schaartje blijft thuis, net als de shampoo, de zonnebrand etc.etc.
Met de kilo's komen we vast uit. Naar Azië nemen we niet meer dan een 3 a 4 kg op mee.
Het is gewoon even goed nadenken wat wel/niet meemag inde handbagage en wat je doet met de camera ( normaliter speciale tas voor) enzo.

Moet sowieso eerst nog op zoek naar geschikte tassen/koffertjes. :-)
10 jaar geleden
·
#13102
Wat wij ook altijd meenemen, zijn key koorden.
Daar hangen we tijdens verplaatsingen boekjes, knuffels en spelletjes aan. Daar maken we dan met een veter een lusje aan en zo aan het key koord.
Key koordmaken we dan vast aan stoel voor ons of leuning.
En spullen vallen dan niet op de grond.
Blijft lastig grabbelen anders in het vliegtuig op de vloer.

Verder wat bagage betreft, vind ik schoenenkeuze het moeilijkst. Ik wilniet tien weken op tevas, haha.

Fijne zonnige zondag, wij gaan nu naar buiten.

Gr Ilse
10 jaar geleden
·
#13103
Wij hebben in Marokko alleen met handbagage gereisd. Ik vertikte het om 60 euro voor een koffer enkele reis te betalen terwijl wij als persoon ongeveer 80 euro kwijt waren enkele reis. Het paste met gemak. Maar ik vind 1 grote koffer/reistas met 1 dagrugzak en 1 speelgoedtas wel handiger. Ik zat nu constant te tellen: 1, 2, 3, waar is 4 oh ja, bij zoon 1 op de rug, 5 oh ja onder tas 3.

Het enig echt lastige vond ik de speciale zonnebrand voor mijn hoogblonde kinderen. Maar Vision heeft nu ook tubes van 100 ml en de tube van 200 ml die ik al had gekocht heb ik overgegoten in twee van die reisflesjes. Idem met lenzenvloeistof (ook daar durfde ik niet op te gokken).
10 jaar geleden
·
#13104
Heerlijk om te horen dat er meerderen onder jullie zijn die alleen met handbagage vertrekken naar warme landen. Mensen om me heen hier in DK vinden het heel gek. Wel al een paar keer meegemaakt dat de luchtvaartmaatschappij wat argwanend was, omdat ik een rugzakje met 4,5 kg had en m'n zoon eentje met nog geen 3 kg. Dat hadden ze nog niet eerder gezien...
10 jaar geleden
·
#13105
He Chippi en Globetrot,

Ook wij reizen alleen met handbagage. Zelfde reden als Chippi al meldde. Ik heb geen zin om € 60 bij te betalen. Maar ook omdat we nooit aan het gewicht komen dat we als handbagege mee mogen nemen (4 x 10 kg). Het is alleen wat onhandig, omdat je je papieren en je fototoestel bij de hand wilt hebben.
Denk dat we nu uiteindelijk 3 x koffertje meenemen en gewoon een dagrugzakje.

Wat ik altijd meesleep zijn hydrofielluiers. Inderdaad voldoen die voor alle mogelijke zaken; schermpje tegen de zon, hoofddoek, handdoek, kussensloop etc.

Ik wist trouwens niet dat er 100 ml tubes zijn van Vision. dat is inderdaad een van de dingen die ik eigenlijk ook altijd meeneem. Ik zweer bij dat spul voor mijn kids. Ook al zijn het nu tieners. Ik heb er eentje die anders geheid verbrand.
Ik ga eens kijken of ik zo'n tube kan scoren en anders inderdaad maar overdoen in andere flesjes.

Een minirolletje ducktape lijkt mij ook handig. Tyeraps gaan wel altijd mee. Oh ja en ik heb ook altijd een paar plastuiten mee ;-0 Voor het geval de nood erg hoog is en je niet ergens neer kunt hurken of de wc's echt heel vies zijn. De meesten gaan ongebruikt weer mee terug. Gebruik ze bijna nooit, maar soms zijn ze heel handig en ze nemen nagenoeg geen plek in.

Dat van dat keycord vind ik een geweldige, zeker met kleinere kids
10 jaar geleden
·
#13106
Ik neem ook altijd een half aangebroken rol pedaalemmerzakjes mee (als boterham/rotzooi/vieze was/bescherm/en nog veel meer zakje).
10 jaar geleden
·
#13107
Op de een of andere manier komt een stukje touw bij mij altijd goed van pas! Is ook niet zo moeilijk mee te nemen maar toch handig. Kan je simpelweg ergens in je koffer drukken, of in een schoen die je in tas doet bijvoorbeeld! Kan nooit kwaad!
10 jaar geleden
·
#13108
Tierips
Zakmes
Zaklamp
Zonnebrandspul antiallergeen
DEET
Ehbo-set
10 jaar geleden
·
#13109
Deet mag hier in Belgïe niet meer verkocht worden :(
10 jaar geleden
·
#13110
Wat is de reden daarvan in België? Hier in Denemarken mag het ook niet verkocht worden en ik weet dat dat ook geldt voor Maleisië...
10 jaar geleden
·
#13111
Volgens het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid 'gebeurde dit in afwachting van een Europese goedkeuringsmaatregel die fabrikanten van biocides sinds maart 2010 verplicht om een aanvraag in te dienen om het product te mogen verkopen, wat Care Plus niet heeft gedaan'. Nog volgens het Agentschap zijn de alternatieve middelen in ons land verder in de handel, onder andere Moustimug®, Z-stop®, Anti-M® en OTC-repellent®. Het Agentschap Zorg en Gezondheid vindt DEET nog altijd een goede keuze als bescherming tegen ziektes die door insecten of teken worden overgedragen. Het vindt ook producten op basis van permethrine een goede keuze, maar deze zijn in ons land niet verkrijgbaar
10 jaar geleden
·
#13112
Kelly,

Hebben jullie een goede reden om eens naar Sluis te gaan ;-)
10 jaar geleden
·
#13113
Inderdaad Hans ;)
10 jaar geleden
·
#13114
[u:opdml82y]Ducktape[/u:opdml82y] was een uitkomst om de koelkast dicht te plakken die mijn jongste van 20mnd leuk wist te plunderen elke keer;-). Of om enge sluitingen van ramen op grote hoogte mee af te sluiten. De [u:opdml82y]hoofdlampjes[/u:opdml82y] waren ideaal om nog even een boekje te lezen of een wandeling op het strand te maken..
Ook had ik die kleine [u:opdml82y]ledfietslampjes[/u:opdml82y] mee. Die hing ik aan de broek van de jongste zodat hij van een afstandje nog steeds goed zichtbaar was in de speeltuin of waar dan ook. Als het donker is en met geen straatverlichting was het soms ook echt aarde donker.. Of aan de tas of buggy te hangen bij verplaatsing in het donker...
[u:opdml82y]Strijklabels[/u:opdml82y] in de kleren van de kinderen met internationaal telefoonnummer gaf me een veilig gevoel ....gelukkig nooit nodig geweest;-)
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!