maandag 29 oktober 2012
  21 Replies
  6.9K Visits
  Subscribe
Ik ben aan het overwegen om met mijn man en 3 kinderen voor 3 weken naar Thailand te gaan.
Kan iemand mij vertellen wat de prijzen zoal zijn.
Bijv
- 5 personen gaan eten
- het openbaar vervoer
- uitstapjes
Verdere tips en ideeen zijn zeer welkom
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#11894
Beetje afhankelijk van wanneer je gaat (dit ivm prijzen van tickets).
Eten is niet duur, wij waren gemiddeld 15 euro met z'n 4-tjes kwijt (2 kids van 4) en lekker dat het is...
Overnachtingen variëren ook, afhankelijk van luxe e.d. Misschien heb je al een route in gedachten?
Je kan het allemaal zo duur of goedkoop maken als je wil. Heb je een bepaald budget?

Succes in ieder geval.
11 jaar geleden
·
#11895
Hallo

Je kan het inderdaad zo duur maken als je zelf wil maar Thailand lijkt me een goedkoper land te zijn.
De vliegtuigtickets jagen het budget de hoogte in maar als je de acties in de gaten houdt en goed vergelijkt valt dat allemaal ook mee.
Voor een degelijk hotel met zwembad betaal je tussen 30 en 50 euro per nacht, in het zuiden is het allemaal ietsje duurder vind ik.
Binnen vier maanden gaan wij voor drie weken naar Thailand, onze dochter zal tegen dan 10 maand zijn en ons budget ligt op 100 per nacht excl vliegtuigtickets.
Veel plezier met het verzamelen van informatie!
11 jaar geleden
·
#11896
Ik heb zelf ook 100€ per dag in gedachten. (Excl. tickets)
Fijn om te lezen dat dat ook reeel is.
Ben op het moment nog veel aan het lezen.
Alles wat ons aanspreekt schrijf ik op. Aan de hand daarvan wil ik een route gaan maken.
Zit nog een beetje te stoeien met de vliegtickets. De prijzen, die ik heb gevonden, liggen rond de 3500€ totaal. Dat moet goedkoper kunnen, denk ik....
Heerlijk om het allemaal voor te bereiden!
11 jaar geleden
·
#11897
Met die € 100 per dag moet het zeker lukken.
Welke periode willen jullie gaan? Wij hebben met Eva Air rechtstreeks gevolgen en geboekt bij bmair.nl en dat is prima bevallen.
Met een tussenstop ben je meestal wel goedkoper uit. Kijk eens bij schipholtickets.nl of skyscanner.nl
Voorbereiding geeft al veel plezier, maar je zal zo veel lezen dat je wel maanden weg kan blijven ;-) Succes ermee
11 jaar geleden
·
#11898
Hallo Silvia

Als je in België woont kan ik je connections aanraden. Het is zeker ook altijd eens de moeite om op de site van de luchtvaartmaatschappij zelf te kijken.
Voor ons kon connections ons een goedkoper tarief geven dan de website van Qatar zelf.
Als jullie flexibel zijn in data scheelt het vaak ook wat.
Etihad, Eva Air, Qatar Airways, Aeroflot, Turkish Airlines bieden vaak scherpe prijzen.
Cheaptickets is eveneens een goeie site.
Veel plezier!
11 jaar geleden
·
#11899
Onze ervaring is ook dat je met 100 euro per dag voor twee volwassenen en twee kinderen een heel eind komt. Dan is alles behalve de vlucht inbegrepen en hebben we ook altijd nog twee kamers gehad. Kruip je met zijn allen op een kamer, dan gaat er nog 25 euro af.
11 jaar geleden
·
#11900
Bedoelen jullie dat je voor € 100 kunt eten/drinken/slapen? Dat lijkt me echt weinig. En hoeveel wordt het als je af en toe een exursie meepakt? Mij lijken de olifanten helemaal fantastisch om te zien/aaien/erop rijden. Voor kleine kids ook fanastisch denk ik.

Ik probeer een schatting te maken van het totaal bedrag wat je kwijt bent voor 2 weken Thailand. Voor tickets kom ik op ongeveer € 2500. Is dat een mooi bedrag voor 2 volwassenen en 2 kids?
11 jaar geleden
·
#11901
Een Thai eet, drinkt en slaapt voor 200 Baht/dag. Dat is ongeveer €4,00. Met €100,-- per dag kun je het wel redden. Denk nog even na over de olifanten.....

Arjen.
11 jaar geleden
·
#11902
Ik bedoel ook geen straatolifanten hoor. Maar je hebt toch van die parken waar je ze kunt verzorgen?
11 jaar geleden
·
#11903
Charissa,

Ik geloof niet dat olifanten op de straat leven?

Er zijn inderdaad parken waar je de dieren kan verzorgen. Maar in de wat betere kan je dan niet op de olifanten rijden. En met kleine kinderen schijnt zo'n ritje ook niet aan te raden te zijn. Alhoewel olifanten hele sterke dieren zijn (wat trekkracht betreft) kunnen ze op hun rug maar een klein gewicht dragen.In Thailand worden de ritje in een soort bank gemaakt, en het gewicht van die bank is al meer dan de olifant kan dragen. Dan komen er nog twee (of een gezin met vier, dan vier) personen bij. Dat is niet goed,maar in ieder geval niet prettig voor de olifant.

Thaien en dieren, dat is een vreemde combinatie. Sommigen gaan heel goed om met hun dieren, anderen zien het echt als een bron van inkomsten, en die bekommeren zich niet om het dierenwelzijn.

Vandaar mijn opmerking, denk er even over na. Er zijn goede parken, maar veel meer slechte.....

Overigens als je in Thailand voor een "straatolifant" eten koopt, kan je als toerist een boete van 20.000 Baht krijgen. (stomdronken autorijden kost 10.000 Baht) De achteloze toerist aanpakken is makkelijker dan de begeleider van de olifant......

Arjen.
11 jaar geleden
·
#11904
Mijn budget is gemiddeld ook 100€ per dag voor eten/drinken/accommodatie/uitjes én binnelandsevluchten. En dan sliepen we in uitstekende hotels met zwembad en airco. Wij aten graag op straat;-) Voor de hotels kan je behoorlijk tarrewarren (oeps, dat is indonesisch..) en soms hadden we een familiekamer en soms een dubbele kamer met tussendeur.
11 jaar geleden
·
#11905
Wij zijn net terug van Thailand en met 100 per dag is het prima gelukt( 2 volwassenen en een baby ).
Het duurste was het zuiden rondom Phuket, wij logeerden in Surin en daar zijn de hotels, het eten en vooral de taxi's veel duurder. Het is momenteel hoogseizoen in Thailand, voor een kamer in een hotel/guesthouse met zwembad betaalden wij rond de 40 euro in Bangkok, Chiang Rai, en Chiang Mai, allemaal incl ontbijt.
In Surin was dit 60 euro.

Het noorden rondom Chiang Rai was dan weer het goedkoopst.

Dit was onze eerste reis naar Thailand en er zijn een aantal dingen die vast en zeker goedkoper konden.
Ik denk dan maar aan eten op de luchthavens, de binnenlandse vluchten, taxi's, bepaalde excursies die we achteraf ook makkelijk zelf hadden kunnen regelen, ed...

Maar het was een fantastische vakantie en we hopen volgend jaar terug naar Thailand te gaan evt in combinatie met Vietnam.
11 jaar geleden
·
#11906
De volgende keer heb je waarschijnlijk ook weer wat meer lef, zo'n eerste keer, zeker met een baby ga je toch op safe, zo kan je met een nachttrein, en inderdaad het zelf regelen van excursies, al flink wat besparen. Een goede rede om nog eens terug te gaan dus.
11 jaar geleden
·
#11907
Ook wij gaan met 2 volwassenen en 2 kids voor 3 weken naar thailand. Ik heb al behoorlijk wat hotels gereserveerd. Steeds met zwembad... Gemiddeld kost dit ons 50 euro per nacht (dus in totaal voor 4 personen). Het kan goedkoper, we betalen ook deels meer omdat het op het strand is en ook een zwembad heeft bv. De excursies zijn ook best te betalen.... Olifanten rijden op koh chang of koh phanang is rond de 500 bth per volwassene (iets meer dan 10 euro), kinderen zelfs halve prijzen bv.
Het is ons gelukt overal familiekamers te boeken.
Succes en plezier bij de voorbereidingen!
11 jaar geleden
·
#11908
Volgens mij zijn de kosten per dag ook afhankelijk van eigen wensen en behoeften.
Wij hebben in Thailand 2x met veel plezier doorgebracht. Voor ons hoeft t niet luxe, daarmee al prijsverlagend ;-).
En dan hebben we toch ook echt resorts/hotels/hostels etc gehad met zwembad e.d. De ene keer wel, andere keer niet. Onze uitgaven per dag verschilden van 50-100 euro per dag. All-in voor 2 volwassenen en 2 kids.
En het heft elkaar ook beetje op. Want als je bijv. een week aan het strand zit en verder niet veel onderneemt, behalve een duik in het water een een Singha biertje bij de ondergaande zon.. ;-).. scheelt alweer reiskosten etc. Maar die maak je dan weer op een andere dag.
Kortom, ga uit van eigen wensen en behoeften, en met 100 euro per dag kom je echt een heel eind!!
11 jaar geleden
·
#11909
Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Maar voor 20 euro heb je echt een mooie kamer. Je bent met vijf, dus je zult er wel vaak twee nodig hebben (dat in vergelijking met een stel met maar 1 kind). Vervoer is spotgoedkoop maar tikt al met al soms best wel aan. Openbaar vervoer kost weinig maar niet altijd kom je overal met openbaar vervoer. Hetzelfde qua eten. Het is goedkoop maar met vijf personen alles buiten de deur eten tikt al met al toch aan (wij zijn geen straatstalletjesmensen). En dat geldt ook voor excursies. Een olifantenexcursie was bij ons 40 euro (20 euro per olifant) maar je moet daar wel naar toe (20 euro), flight of the gibbon was fantastisch maar kostte wel 200 euro.

Niet om je te ontmoedigen, maar het gaat me iets te kort door de bocht om te zeggen dat je het makkelijk redt met 100 euro per dag/nacht. Het ligt er gewoon aan wat je gaat doen. Ga je met de nachttrein drie weken in een simpel bungalowhutje hangen, dan red je het. Maar wil je ook wat zien van het land dan red je het niet iedere dag met 100 euro ....
11 jaar geleden
·
#11910
Chippi, mooie kamers voor 20 euro heb je wat adresjes?
11 jaar geleden
·
#11911
Globetrotter:

Chiang Dao Nest (Chiang Dao, 20 euro voor bungalowtje, 35 euro voor familiebungalow), Chang Thai House (Chiang Mai, 20 euro per kamer, nu misschien wat duurder, was destijds net nieuw), Nice Beach Resort (Ko Phangan (50 euro voor familiekamer), Naga Hill (Chiang Rai, 20 euro) en in Khao Sok (iets met Green) sliepen we ook voor minder dan 20 euro in een boomhut (dat waren we na 2 nachten trouwens wel helemaal zat!).
11 jaar geleden
·
#11912
Leuke onderkomens! De prijzen zijn bij sommige van die acco's echter behoorlijk gestegen. Het Chang Thai House kost nu meer dan 34 euro voor de goedkoopste kamer en bij het Naga Hill betaal je 21 euro voor een basic hut met fan. Voor vergelijkbare acco's zit je in Vietnam toch echt wel goedkoper...
11 jaar geleden
·
#11913
Wij hebben vorig jaar voor rond de 20 euro geslapen (twee kinderen,zij delen één bed) Behalve op Koh Tao is het ons niet gelukt.

Chiang Mai: Rendez Vous guesthouse, triple room 800 baht (incl ontbijt).
Chiang Dao: Malee Nature lovers: 650 baht extra bed 150 baht, heerlijke tuin, piepklein zwembadje om af te koelen en prachtige omgeving.
Chiang Rai: triple room 600 baht, zwembad,op loopafstand van centrum
Thaton: Apple House: hutjes in tuin aan de rivier, 600 baht triple room
Kampheang Phet: 3j guesthouse, 600 baht standaard bungalow, 800 baht family (aparte slaapkamers!) erg leuke plek, stadje heeft mooi zwembad
Koh Phangan: tantawan bungalow, op loopafstand van het strand, zwembadje 500 baht bungalow extra bed 150 baht.

Alles overigens zonder airco maar wel met eigen badkamer.
Wij zijn ongeveer zo'n 6 euro per maaltijd kwijt, ontbijt vaak iets duurder (omdat de kinderen s ochtends geen rijst(soep) wegkrijgen) maar lunch (gebakken bananen oid) weer goedkoper.
  • Pagina :
  • 1
  • 2
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!