vrijdag 11 juli 2008
  8 Replies
  2.6K Visits
  Subscribe
Hallo wij willen graag in febr met onze twee kinderen ( zoontje van net 1 en dochterje bijna 4 ) 5 weken te reizen door Thailand. Onze globale route is eerst acclimatiseren vlak bij bangkok , bv in de buurt van Pattaya. Vervolgens naar Chiang Mai ( met nacht trein) en vliegen naar Krabi vandaar uit trekken naar Phuket en van hier vandaan weer vliegen naar BKK.
We horen graag van jullie wat absoluut aan te bevelen is, dus leuke kind vriendelijke accomodaties /uitjes stranden of lekkere eet tentjes. Alles is wel kom.
Thanks.
Waardeer dit bericht:
15 jaar geleden
·
#4115
Hallo,

Wat betreft de babyfoon. Wij hebben een Alecto, met een maximaal bereik van 3 kilometer. Dit lijkt heel veel, maar in de praktijk gingen wij eigenlijk nooit heel erg ver bij het hotel vandaan. Je moet het immers ook terug als er iets is. Het ging prima. We zijn nooit naar de kamer terug hoeven gaan. Ik kan me voorstellen dat het misschien een eng idee is. Toch vond ik het in de buurt van het hotel niet zo'n probleem. Je hoort immers ook als er iets in de kamer gebeurd.

Onze jongste sliep s middags ook wel eens in de kamer. Wij gingen met de oudste even zwemmen.

Het geeft absoluut een gevoel van vrijheid!

Groet,
Marcella
15 jaar geleden
·
#4114
Hallo,
Hier een korte reactie of het aan te raden is om vooraf een hotel te reserveren. Wat mij betreft is dit zeker aan te raden als het de eerste nachten van de reis betreft. Je hebt dan een lange reis achter de rug en dan is het bijzonder prettig als je op het vliegveld een taxi kan nemen naar het hotel. Je bent dan zeker van een slaapplek en het scheelt gezoek aldaar.
Het echte hoogseizoen in Thailand is december/januari. Vorig jaar waren wij in december in Thailand. Wij vonden het er toen redelijk rustig. Schijnt te maken te hebben met de slechte koers van de dollar. Voor veel amerikanen is reizen te duur geworden. Wat betreft het vinden van een kamer hebben wij geen problemen gehad. Op de bonnefooi hadden we keuze genoeg. Zelfs in Bangkok een paar dagen voor kerst. We kregen toen zelfs nog korting op de kamer.

groet Judith
15 jaar geleden
·
#4113
Hallo Marcella,
Ik las over het hotel in Bangkok en het ziet er zeker goed uit. Toen we nog geen kind hadden zijn we vaker in Bangkok geweest en volgens mij ligt dit hotel lekker centraal. Ik las ook over de babyfoon. Welk merk hebben jullie en hoeveel bereik? Is het een dect babyfoon of een soort walky-talky? En vooral......vonden jullie het niet eng om de kinderen alleen op de hotel kamer te laten (ook al hadden jullie een babyfoon).
Wij ( ik,mij vriend Don en ons zoontje Mika van 3 jaar) gaan eind december voor 7 maanden op reis. Na een paar dagen Singapore gaan we door naar Thailand waar we ongeveer 6 weken blijven. Ik vind het erg leuk om alle verhalen van andere ouders te lezen. En krijg er steeds meer zin in!!
Een paar weken geleden hebben we met ons zoontje rondgetrokken door Marokko. Hij deed het erg goed,helemaal reisvaardig!
Maar we merkte wel dat hij met wandelingen die wat langer zijn en op wat ruiger gebied snel moe werd. Het gevolg was dat we dan met hem op de arm liepen,erg vermoeiend! Daarom denk ik ook een rugdrager te kopen. De Patapum peuter ziet er erg goed uit. Heeft iemand hier ervaring mee? Lijkt op de Ergo drager maar dan voor de wat oudere peuters. En hij is wat goedkoper.

Groetjes,
Natasja
15 jaar geleden
·
#4112
Hallo,

Ik heb geen idee of het nodig om te reserveren. Wij zijn nog nooit in het hoog seizoen in Bangkok geweest. We waren er vorige week en hebben 1 dag van te voren via de website gereserveerd. We hadden een river breeze kamer, met een balkon met uitzicht op de rivier. Hier kan je heerlijk zitten als de kids s' avonds slapen. Ook het terras beneden is leuk en aan de overkant zitten twee goede eettentjes. Heerlijke Thaise garnalen salade! We gingen met babyfoon. Dat ging prima!

In Maleisie zaten we wel in het hoogseizoen en hadden daar veel problemen met het vinden van een hotel. Misschien toch reserveren!?

Veel plezier,
Marcella
15 jaar geleden
·
#4111
Wat een mooi hotel, wij zullen hier ook waarschijnlijk de eerste dagen logeren.
15 jaar geleden
·
#4110
Dank je wel Marcella voor je mooie tip

Ik heb even gekeken en het ziet super uit. Lijkt me prima om hier eerst een aantal dagen te acclamatiseren. Denk je dat het verstandig is om hier in Nederland alvast te resereveren. Wij gaan half februari, het is dan hoogseizoen !?

Groet Greetje
15 jaar geleden
·
#4109
Hallo,

Wat wij echt een aanrader vonden in Bangkok is het Navalai River Resort (<!-- w -->http://www.navalai.com/about.html<!-- w -->;). Het ligt in de wijk Banglampu, direct aan de rivier. Je zit centraal ten opzichte van bezienswaardigheden en vervoer (boot, taxi, tuktuk). Het is pas net geopend en de staff is heel aardig en behulpzaam. Ze zijn dol op kinderen. Er is een zwembad op het dak en een mooi terras aan het water. Er is gratis wifi (mocht je een eigen laptop hebben).

Succes in de voorbereiding,
Marcella
15 jaar geleden
·
#4108
Hallo,

Wij hebben een basket aangevraagd op het vliegtuig, maar ik vrees dat dit te klein zal zijn. Hij is dan 14 en een halve maand als we vertrekken. We hebben wel een slaaptentje voor in Thailand. Maar niet voor op het vliegtuig denk ik.
Zie website van Deryan http://www.deryan.nl/ .

Voor de rest, zijn we ook nog op zoek naar een goed hotel met zwembad in Bangkok, en een paar dagen later vliegen we naar Chiang Mai waar we door het Noorden zullen trekken.

Groetjes
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!