woensdag 29 augustus 2012
  3 Replies
  2.8K Visits
  Subscribe
Het is nog in een pril stadium en er zijn nog wat reizen gepland, maar ik ben al aan het dromen over Australie. Dat zou dan met gebruik van ouderschapsverlof ongeveer 6 weken in de zomervakantie worden. Dus nu wel al beginnen met sparen dan!

Door deze periode is de gedachte het noorden van Australie, Queensland omdat het daar dan wel lekker weer is (=zonnig).

Ik reis alleen met mijn twee dochters en wil dan een relaxte tussenstop op heen en misschien ook terugweg doen. Iemand hier ideeen over? Of ervaring, tips over een handige route?
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#11398
Hoi,
Wij hebben het volgende al gedaan met kinderen:

Brussel-Londen-Singapore-Cairns (overstap in Darwin)overland tot Brisbane (3 weken)-tussenstop Bangkok(3 weken)-Londen-Brussel

Brussel Londen-tussenstop Bangkok( 5,5 maanden)-Sydney overland tot Darwin(6 weken)-tussenstop Singapore(3 weken)-Londen-Brussel

November vertrekken we weer:
Brussel-Londen-tussenstop Singapore(2 nachten)-Perth overland tot Sydney(8 weken)-tussenstop Bangkok(3 maanden)-Londen-Brussel

Dus tussenstop inlassen in Singapore of Bangkok is goed te doen en erg leuk. Tussenstop in Hong-Kong is ook mogelijk maar dan zit je wel veel langer in het vliegtuig.
Tussenstops zijn (normaal) inbegrepen in de prijs en mogen zo lang duren als je wil, van enkele dagen tot enkele maanden.
De eerste route is misschien ook voor jullie haalbaar? Wij hadden toen geen tussenstop gepland op de heenreis en dat maakte het wel een hele onderneming. Londen-Singapore was een nachtvlucht dus geen probleem maar door het tijdsverschil was onze vlucht Singapore-Darwin ook weer een nachtvlucht. Je raadt het al waarschijnlijk: onze kinderen(toen tussen 7 en 1,5j) uitgeslapen terwijl het licht uitgaat en alle passagiers even willen slapen...
Volgende reis plannen we dus een korte tussenstop in Singapore (2 nachten) om al even aan het tijdsverschil te wennen en de lange reis tot Perth even te breken.

In zowel Singapore als Bangkok is veel te doen met kinderen dus vervelen zal moeilijk zijn. Of het zijn prima plaatsen om van daaruit een andere bestemming te bereiken (Indonesië, Laos, Cambodja,...)

Veel plezier met de voorbereidingen!
Lieve
11 jaar geleden
·
#11399
Ja, ik denk dat het inderdaad Brisbane - Cairns wordt.

En naar Bangkok of Singapore vliegen en dan met prijsvechter naar Australie, hebben jullie dat al eens uitgezocht? Of zijn er bijv aan de grote vliegmaatschappijen nog voordelige binnenlandse vlucht bij. Ik denk namelijk ook aan Ayers Rock.

Jullie hebben wel al heel veel gereisd in Australie, maar waarschijnlijk nog niet lang genoeg ;-)
11 jaar geleden
·
#11400
Wij kopen steeds onze tickets bij Aussietours. Zeer tevreden over & zij kunnen ons een goede prijs aanbieden. Wij vliegen steeds met Qantas/ British airways en boeken bij hen dan een reis naar/van Australië waarbij de tussenstops automatisch inbegrepen zijn. Ik weet niet of het veel goedkoper zou zijn als je losse tickets tot Bangkok of Singapore zou kopen en dan met een low cost maatschappij naar Australië zou vliegen. Wij betalen nu voor 6 personen (2 volw. en 4 kinderen) gemiddeld zo'n 965€ p/p waarbij 6 vluchten zijn inbegrepen nl:

Brussel-Londen
Londen-Singapore
Singapore-Perth
Sydney-Bangkok
Bangkok-Londen
Londen-Brussel

Binnenlandse vluchten zijn bij hen bij te boeken aan ong. 80€ p/p per vlucht.

Zag dat je voor een enkele vlucht van Singapore naar Australië met Airasia al zo'n 250€ betaald. Dus heen en terug komt dan al op 500€ en dan ben je nog niet tot in Singapore geraakt...

Inderdaad, Australië is prachtig en als het kon bleven we er veel langer ;-)

http://www.aussietours.be
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!