woensdag 08 april 2015
  26 Replies
  7.2K Visits
  Subscribe
Hoi,

Ik heb al een aantal andere topics op dit (superleuke) forum gezien over schoenen. Maar sommige zijn al redelijk oud.
Wij gaan dus deze zomer voor het eerst met onze zoon van 10 backpacken door met name Borneo (en ook west maleisie: KL, Penang en Perhentians).

Op Borneo gaan wij onder andere naar de Kinabatangan river. Daar verblijven we bij het Last Frontier Resort, waar we oa jungletrekking en riviercruises gaan doen. Verder gaan we ook naar het Annah Rais Longhouse, voor wederom jungletrekkings.

Mijn grote vraag is nu eigenlijk, is het echt nodig om grote/ zware /dichte wandelschoenen mee te nemen? Teva sandalen gaan er zo en zo al mee. Maar daar zie ik ons niet mee door de jungle lopen. Wat is jullie ervaring? Ik ben vooral benieuwd naar de ervaring van mensen die in deze gebieden zijn geweest.
Zo las ik ook enthousiast verhalen over de Teva Churn. Iemand bekend mee of andere suggesties?

Ik ben benieuwd naar jullie meningen en ervaringen!
Waardeer dit bericht:
9 jaar geleden
·
#18180
Wij gaan niet zo'n hele grote wandeltrip maken als jullie waarschijnlijk maar ik wil ook niet die grote klossen meenemen. Ik zit nu aan simpele gympen die gewoon goed lopen te denken, ti's misschien niet heel erg stevig maar ik zie die wandelschoenen gewoon niet zo zitten. We zullen waarschijnlijk 1 of 2 tochten door Bako maken en dan nog bij Annah Rais, verder lopen we wel veel door dorpjes en steden maar dat ging voorheen prima met m'n gympen.

Ik heb 1 x onze wandelschoenen mee genomen maar de ervaring leert dat je ze bijna niet aan hebt, veel te warm. Je zal ze wel telkens mee moeten sjouwen in een tas oid, heb ik echt geen zin in :(
9 jaar geleden
·
#18181
Hebben ze daar geen laarzen. De enige keer dat wij jungletrekkings gedaan hebben, verstrekte de accomodatie laarzen. Maar dat is 10 jaar geleden in Ecuador. Maar misschien de moeite waard eens te informeren.
9 jaar geleden
·
#18182
De kinderen hebben vorig jaar gelopen op Keen H2 schoenen met sokken erin. Zelf heb ik palladiums aangehad. Een extra lichtgewicht model qua stof. Heerlijke schoenen, goede zool en wegen niet veel.

Als ik weer moest kiezen, zou ik het op dezelfde schoenen doen.
9 jaar geleden
·
#18183
Die had ik inderdaad ook nog in gedachte, mijn dochter heeft ze een paar jaar geleden gehad en vond ze ook erg fijn. Maar die grote zware wandelschoenen blijven echt thuis.
9 jaar geleden
·
#18175
Ik blijf het een lastige overweging vinden hoor... Het is namelijk niet zo dat we wekenlang alleen maar door de jungle gaan trekken hoor...:-) Voor mijn zoon wil ik toch eigenlijk wel goede schoenen meenemen. Heb mooie Meindl's gezien. Laag model, licht. Maar dat komt meer dat hij zo tijdens een vakantie (waar je toch veel op sandalen/ slippers loopt) regelmatig een stevig schoen nodig heeft. Ligt aan zijn voeten ;-) En hij begint nu al te gruwelen bij de gedachte van sokken in sandalen....hahahaha...leuk een beginnende puber...!!

Bij Annah Rais schijnen ze 'Jungle Adidasjes' te koop te hebben. Een rubberen witte schoen. Maar of dat nu zo ideaal is...?? Zelf geven ze aan dat hun tochten niet te doen zijn op sandalen, maar dat het ook zonde is om dure schoenen aan te trekken. Lekker dubbel.

Het is nog niet zo ver, dus we kunnen nog even kijken/ nadenken. Maar ik blijf openstaan voor ervaringen van mensen op de eerder genoemde locaties!
9 jaar geleden
·
#18176
Wij hebben ons ook verdiept in de schoenen problematiek. Wij gaan echter iets meer wandelen aangezien wij de uitdaging van Mount Kinabalu aangaan. Wij zullen de schoenen daarnaast nog gebruiken voor de wandelingen in Bako (waar ook een paar met een stevige klim zijn op oneffen terrein) en bij Annah Rais (inderdaad ook niet een alledaagse wandeling).

Na wat research zijn wij afgestapt van het idee een echte wandelschoen aan te schaffen maar zijn we gaan kijken naar trail running schoenen (niet dat wij die berg op gaan rennen overigens :-)....). Deze schoenen zijn voor oneffen terrein en heerlijk licht, zie http://www.asics.nl/running/knowledge/a ... uji-serie/"

Ik heb zelf nu net de attack 4 aangeschaft. Ze lopen echt super heerlijk (heerlijk zacht van binnen). Asics vallen klein, dus moet je 1 maat groter kiezen dan je gewend bent. Zowel bij Perry Sport als bij Bever is de attack 3 nu in de aanbieding (maar het blijft natuurlijk een aardig bedrag...).

Helaas zijn de schoenen alleen in de volwassen maten dus voor onze jongste zijn we nog op zoek....

PS ook bij Mount Kinabalu kun je die 'plastic'/rubber' (??) schoenen kopen. Zogenaamde Kampung Adidas, zie https://www.google.nl/search?q=kampung+ ... d=0CCAQsAQ" . De dragers lopen daarop en daar schijn je op de gladde stenen op de een of andere manier super grip te hebben... Of ze lekker lopen weet ik niet (iemand de Mount Kinabalu al 2 keer gelopen had, waarop 1 keer op goede wandelschoenen en de tweede keer op die Kampung schoenen, raadde aan dat je dan tenminste 2 paar sokken aan moest trekken. Hij zweert nu overigens bij die Kampungs....)
9 jaar geleden
·
#18177
Ha, ha, onze zoon gaat echt niet op die kampung Adidas lopen ben ik bang, ben dus nog steeds opzoek voor hem. We hadden mooie bij plutosport gezien van nike maar die zijn helaas uitverkocht.
Voor mezelf heb ik nu een winkel met Palladiums ontdekt hier in de stad (in de aanbieding, vanaf €25) dus daar ga ik komende week even naar kijken.
Ze hebben hier helaas ook geen kinder maten maar dat komt wel goed, we hebben nog even. Die asics ga ik ook nog even bekijken, thanks.
9 jaar geleden
·
#18178
Wat stoer dat jullie Mount Kinabalu gaan beklimmen, eynd14! Die gaan wij dan weer niet doen :-)
Maar inderdaad wel de wandelingen bij Annah Rais (kan best pittig worden denk ik), Kinabatagan omgeving en misschien ook nog wel Bako.

Ik moet zeggen dat bij ons het idee om op Asics te gaan, dit weekend ook bij ons ter sprake kwam. En Palladiums: het vreemdelingenlegioen droeg deze schoenen niet voor niets...

Helemaal uitgaan van die Kampung schoenen wil ik toch niet. Niet alleen hebben we op meerdere plekken deze schoenen nodig. Ook denk ik dat de locals die deze schoenen dragen hier A. aan gewend zijn, maar ook B. hele andere ontwikkeling van oa spieren hebben omdat ze gewend zijn in jungle omgeving te lopen. Wij Hollanders niet...

We hebben zo in ieder geval weer een ervaring uit te wisselen na de vakantie. Niet alleen accommodaties, vliegmaatschappijen, steden, excursies, maar ook.... schoenen!
9 jaar geleden
·
#18179
Ik heb vandaag voor onze zoon bij Perry sport de nike wild trail black/gray gekocht, waren nu ook in de aanbieding voor €55 ofzo, morgen komen ze binnen, ben benieuwd :)
Hij gaat volgende maand ook nog op waterkamp en in juni op servival in de Ardennen met school dus een schoen met een goed profiel was wel nodig maar een echte wandelschoen wilde hij echt niet aan (en vind ik ook te zwaar om mee naar Borneo te nemen) dus dit is dan hoop ik een goed alternatief, ti's maar dat hij wat meer grip heeft, wij doen Bako en Annah Rais, verder gewone "stads" wandelingen.
9 jaar geleden
·
#18184
De schoenen zijn gister binnen gekomen en hij vind ze heerlijk zitten.
Het profiel ziet er goed uit en de schoen oogt stevig.
Toen ik de doos in m'n handen kreeg van DHL dacht ik even dat ze vergeten waren om de schoenen er in te doen, ze wegen echt helemaal niks.
Nummer 1 is voorzien!
9 jaar geleden
·
#18185
Super.

Bij ons waren ze ook vandaag binnen (attack 3) maar helaas... Ze zitten lekker maar dochterlief slipt aan de achterkant een beetje terwijl de maat verder goed is...

We zoeken dus maar even verder: nog 3 te gaan...
9 jaar geleden
·
#18186
Da's jammer zeg! Kan je er niet een extra zooltje inleggen zodat ze er net wat steviger inzit? Misschien dat haar voet tot aan die tijd nog net ietsje groeit en dan zitten ze misschien perfect.
9 jaar geleden
·
#18187
Dank voor de tip. Ga ik vanmiddag meteen even proberen. Wordt vervolgd....
9 jaar geleden
·
#18188
De kinderen hebben vorig jaar gelopen op Keen H2 schoenen met sokken erin.


Van de week voor onze kindjes een paar Keen H2 en Keen CNX gekocht. Lees er veel goeds over hier en zijn nu in de sale bij Bever. Voor deze gekozen ivm de teenbescherming.

In Thailand kregen wij de kinderen niet meer uit hun goedkope plastic sandaaltjes die we op de locale markt gekocht hadden. Nu dus maar een goed paar ;-)
9 jaar geleden
·
#18189
Helaas bij ons nog geen succes met schoenen voor de kinderen (ook niet met zooltje).

Ik heb ook even naar die Keen gekeken maar wij zijn op zoek naar dichte schoenen (ik weet niet hoe ze het voor elkaar krijgen maar in dit soort schoenen krijgen mijn kinderen altijd van die hele kleine steentjes in hun schoenen). Verder zijn de Keen schoenen zoals ik het nu zie aan de onderkant te glad voor de beklimming van Mount Kinabalu (geen rock profiel/extra grip aan de onderkant).

Trailrunningschoenen zijn er niet in kindermaten.

(Zucht)

Ik zit nu te kijken naar de Mountain attack van Jack Wolfskin maar deze zijn relatief zwaar 530 gram (mijn schoenen zijn de helft!). Ben benieuwd of je het verschil voelt.

Iemand nog andere ideeën?
9 jaar geleden
·
#18190
Ik heb zelf de Meindl Desert in de kast staan.... die zijn er super geschikt voor....echter... ik loop zelf meestal op de Palladiums.
Die dingen drogen gewoon sneller.

Onze zoon loopt er ook op... ook in de jungle (maar hij is 4). Dus dat zijn geen dagen van 8 uur sjouwen.
9 jaar geleden
·
#18191
Dank voor de tip van de Palladiums. Ik heb nu maar eens opgezocht wat dit voor schoenen zijn (kende ze wel maar wist niet dat dat dus Palladiums waren....) en... die zolen zien er inderdaad erg goed uit!

Gaan we ons ook maar even op richten!
9 jaar geleden
·
#18192
Ik heb voor mijn zoon het lage model van de Meindl Snap junior gezien. Zijn behoorlijk licht en veel grip. Misschien ook een schoen om naar te kijken? Volgens mij zijn ze momenteel het goedkoopst bij OutdoorXL.
Weet nog niet of ik ze ga nemen voor hem, maar het is zeker een kanshebber!
9 jaar geleden
·
#18193
Heb je toevallig een linkje? Kan hem niet vinden...

OutdoorXL heeft hem niet als ik op hun pagina kijk (geeft helemaal geen kinder wandelschoenen of kinder bergschoenen)....
9 jaar geleden
·
#18194
Nou...!!! OutdoorXL heeft ze inderdaad niet meer! Vorige week nog wel....

Ik heb even verder gekeken voor je: http://www.karstentravelstore.nl/meindl ... unior.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.karstentravelstore.nl/media/catalog/product/cache/1/image/640x500/602f0fa2c1f0d1ba5e241f914e856ff9/1/5/15984_0.jpg

Er is ook een hoog model van en dat is de Snap MID.

Ergens wil ik toch nog wel heel even wachten. Ik wil nog een keer rondsnuffelen in Roermond bij het Designer Outlet Centre. Daar zitten toch ook wel behoorlijk wat winkels met outdoorspullen. Schoenen en kleding.
  • Pagina :
  • 1
  • 2
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!