dinsdag 04 oktober 2016
  16 Replies
  6.5K Visits
  Subscribe
Vorige reis hadden wij altijd een eigen bed voor hem óf hij sliep bij (een van) ons in bed. Nu hij kleuter is wordt hij voor dat laatste te groot en ook die travel tentjes zijn geen optie meer, maar heb geen zin altijd een driepersoonskamer te reserveren. Ik zag tijdens een Google rondje dat er ook veldbedjes bestaan voor kinderen, maar kan ik ze in onze regio niet vinden. Heeft iemand die toevallig? Of wat gebruiken jullie als ze kleutertje zijn? Eigen bed toch maar of gewoon een slaapmatje? Hoor graag!

Hier het veldbedje wat ik bedoel:
[url:3mg1n54j]https://www.amazon.com/Regalo-Cot-Deluxe-Sleeping-Navy/dp/B009FRKXKG/ref=sr_1_2_a_it?ie=UTF8&qid=1475568003&sr=8-2&keywords=travel+cot+kids[/url:3mg1n54j]
Waardeer dit bericht:
7 jaar geleden
·
#22486
Er zijn ook kamers met twee twijfelaars die dan als tweepersoonskamer worden verhuurd. Dan pas je er makkelijk in met een kleuter. Dan kun je een beetje zoeken bij bedafmetingen. Dat staat er vaak bij bij booking.com

Onze kleuter heeft tot hij bijna 5 was af en toe bij ons in bed gelegen, tussen ons in. Overigens sliep vooral hij dan goed. Soms zijn extra bedden goedkoop of gratis.

Ik zou mijn kids niet gauw op de grond laten liggen. Ik vind het zelf niet echt fris.

Vorig jaar in Japan huurden wij wel eens driepersoonskamers. Met die futons kon dat makkelijk. Als ze dan zagen dat we met vier waren kregen we er vaak een bij voor dezelfde prijs ;)

Maar het is dus een beetje per nacht verschillend. En het lost zich altijd wel op. Ik zou in ieder geval niets meeslepen. Maar misschien jij wel...
7 jaar geleden
·
#22487
Bedankt Dionne, zo ging het tot nu toe bij ons ook, maar hebben met hem nog niet in Azië gereisd dus vandaar de twijfel. 'Vroeger' keek ik met hele andere ogen naar een hostel/hotel oid dan nu dus kan niet uit eigen herinneringen putten. Hij wordt te groot om samen in een 1-persoonsbed te slapen, wat je zegt: hij slaapt dan idd prima, maar ik niet! Een twijfelaar zou wel prima gaan, is jullie ervaring dat de info die verstrekt wordt op booking.com betrouwbaar is?

Wij laten hem ook liever niet op de grond slapen, vandaar ook de zoektocht naar iets van een veldbedje (met kamperen/logeren gebruikt hij een volwassen variant). Wij zijn ook wat meer hostel dan hotel mensen en dan is een extra matras/bed vaak niet zo makkelijk te regelen, maar wellicht in Azië dus wel... .

Nee, liever slepen we niks mee! Met verre reizen ook nog nooit zoiets gebruikt.
7 jaar geleden
·
#22488
Wij hadden voor onze dochter van toen 2,5 het slaapmatje van de deryan tent mee van een hoeslakentje hadden we een slaapzakje gemaakt. Daar heeft ze een aantal nachten op geslapen toen we een 3 persoonskamer hadden ipv en vierpersoons. Dat ging prima. We sliepen toen in iets luxere en misschien daardoor ook schonere hotels. Was goed te doen. Vaak werd haar bedje dan nog extra mooi opgemaakt door het personeel...
7 jaar geleden
·
#22489
Anne, je kunt een beetje de bedafmetingen vergelijken met de fotootjes op de site, dan weet je wel wat de maten zijn en of het klopt. Meestal wel...

Over het algemeen is Azie zo goedkoop, zeker in vergelijking met Amerika, dat het de prijs niet mag zijn voor een extra bed. Ik zou het dus gewoon gokken. Anders van te voren een lijstje maken van hotels waar kinderen welkom zijn, dan doen ze ook niet moeilijk. Als je van te voren boekt, kun je erop selecteren, als je oo de bonnefooi gaat, zoek je gewoon een ander hotel.

Wij hebben een keer problemen gehad in Azie, in een megahotel waar het echt veel te laat was toen we aankwamen. Maar dat was zo onpersoonlijk.

Komt vast goed. In de hostels waar wij geslapen hadden in Japan, mocht je zowiezo niet met kinderen op een slaapzaal en moest je een familiekamers huren. En daar liggen de futons gewoon in de kast.
7 jaar geleden
·
#22490
http://www.worldsapart.com/our-brands/readybed/

Wij hebben een readybed meegenomen voor onze zoon.
En waar het nodig was hebben we dat gebruikt.
Pastte keurig onderin de rugzak.
7 jaar geleden
·
#22491
Dat is een leuk ding! Misschien dat Sinterklaas die wel komt brengen! Is het niet voor op reis (want best zwaar), dan wel bij opa en oma of voor op de camping!
7 jaar geleden
·
#22492
Valt mee hoor... zo zwaar is het niet.
We reizen met zijn drietjes met een 1 rugzak en 1 koffer.
Past allemaal prima.
7 jaar geleden
·
#22493
Zoontje wil deze keer zijn eigen koffertje mee en waarom niet?! Op onze vorige reis hebben we hem ook maar wat te dragen gegeven uiteindelijk, want hij werd boos dat hij niets mocht dragen en wij alles. :-) Hierdoor kan ik alleen met handbagage dit keer en dan is 1,8 kg (aldus de specs) best een aanslag. Vriend twijfelt of het hem gaat lukken met alleen handbagage dus wellicht dat er toch een grotere tas/rugzak mee gaat, dan past deze ook wel erin, maar we zien wel, het duurt nog even!

Bedankt voor de tip iig!
7 jaar geleden
·
#22494
.... als je oo de bonnefooi gaat, zoek je gewoon een ander hotel.

Wij hebben een keer problemen gehad in Azie, in een megahotel waar het echt veel te laat was toen we aankwamen. Maar dat was zo onpersoonlijk.

Komt vast goed. In de hostels waar wij geslapen hadden in Japan, mocht je zowiezo niet met kinderen op een slaapzaal en moest je een familiekamers huren. En daar liggen de futons gewoon in de kast.


Op de bonnefooi lukt niet dit keer, daar baal ik enorm van! Vandaar ook mijn onrust mbt dit onderwerp, moet nu ineens gaan plannen en slaapplaatsen vastleggen die we van te voren niet kunnen zien. Wij reizen vaak ook redelijk low-budget en als er al geboekt is valt er ook weinig meer te onderhandelen. (niet dat het geld er niet is, maar we reizen graag wat vaker dan luxer en doen gewoon alles wat we willen, maar om luxe hotels/restaurants geven we dus niet).

En het komt zeker goed! Altijd al prima reizen gehad en daar gaat de komende ook zeker geen uitzondering op zijn, kijk er echt naar uit!
7 jaar geleden
·
#22495
Sinds onze oudste (nu net 4) niet meer in de Deryan wil slapen hebben we gewoon altijd een bed voor haar erbij genomen... De jongste slaapt wel nog in de Deryan. Wat we veel doen is 2 2-persoonskamers nemen of 1 vierpersoonskamer. In bv Sri Lanka kostte dit ons altijd max. 50 euro per nacht en in India rond de 25. Ook in Thailand / Cambodja / Laos moet dit makkelijk lukken voor max 50 euro lijkt me? Ik ben nogal gehecht aan mijn nachtrust na 2 baby's die allebei pas erg laat doorsliepen, haha. Daarom is een goede slaapplaats voor iedereen bij ons wel prioriteit nr 1. :)

groetjes,
Yvonne
7 jaar geleden
·
#22496
Een extra bed is niet altijd even goedkoop en ook het verschil tussen een twee- en driepersoonskamer kan nogal oplopen. Waar het niet te veel scheelt doe ik dat uiteraard, maar in het segment waar wij meestal verblijven (de betere hostels) is het lang niet altijd mogelijk, vandaar dus de vraag.

Uiteraard is een goede nachtrust ook voor ons super fijn, maar dat hoeft m.i. niet altijd in een bed te zijn, vandaar mijn nieuwsgierigheid naar hoe andere dat doen.

Denk dat we een ready bed aan Sinterklaas gaan vragen en het thuis een nachtje gaan testen.
7 jaar geleden
·
#22497
Readybed is gebracht door die lieve Sinterklaas. Thuis wilde meneer er niet in, want ik had heel enthousiast geroepen dat Sinterklaas dan waarschijnlijk wel wist dat wij op reis gingen en dat dat bedje dan wel heel fijn zal slapen! (op reis dus en niet thuis gaat het dan wrs in het hoofd van onze kleuter, want hij ging er echt niet in slapen. ;-) )

Nou, groot succes op reis!! De keren dat we een driepersoonskamer hadden (of kregen toegewezen voor de gewone 2p prijs) was het strijd om hem in het bed te laten slapen ipv in 'zijn eigen bedje', hahahaha.... . Dikke vette aanrader dus, bedankt voor de tip!!!
Nadeel: de hoes is niet echt lekker isolerend en de koude trekt ook een beetje op. Oplossing: extra deken vragen en die dan in de breedte leggen, een stuk onder het bedje en het andere stuk als deken (indien dat nodig was). Verder was de 'opbergflap' de eerste keer al gescheurd, niet echt super kwaliteit, nu dus eigen zakje eromheen, maar geen probleem qua functionaliteit!
6 jaar geleden
·
#22498
Nog een alternatief, we zijn een gezin van 5, onze jongste is 4 jaar. Bij Decathlon kwamen we dit lichtgewicht matje tegen, voor ons perfect. Lekker licht.

ZELFOPBLAZENDE SLAAPMAT VOOR BIVAK / TREKKING FORCLAZ A100UL BLAUW QUECHUA
400 g. 117 x 50 cm. Zelfopblazend 3/4-slaapmatje. Ons lichtste en meest compacte zelfopblazend slaapmatje. 24,99
6 jaar geleden
·
#22499
Wij hadden ook zo'n soort matje bij ons. Paar keer gebruikt tijdens onze reis in Thailand/ Maleisie. Met wat extra lakens,dekens en een kussen sliep onze jongste dochter prima. Maar waar het vooral handig voor was,was tijdens de vlucht. Een van de 2 kids sliep op het matje voor de stoelen en de ander op de 2 stoelen. Ze hebben op de vlucht naar Bangkok toch een uur of 6 zo geslapen. Was ideaal. Wel even opletten dat je bij het inchecken kiest voor 4 stoelen naast elkaar.
6 jaar geleden
·
#22500
Dan hebben jullie onwijze mazzel gehad met de crew. Wij hebben 2 keer meegemaakt dat onze jongste heerlijk lag te slapen op de grond voor de stoelen, maar we haar moesten wakker maken, omdat ze daar niet mocht liggen. :)
6 jaar geleden
·
#22501
Toen ze klein waren sliepen ze op wat praktisch was. Ideaal is dan een familyroom met een double en twee singles. Maar er zijn ook extra bedden op de kamer gezet, sofa's opgemaakt als bed of extra matrasssen geleverd. Op de grond alleen als et erg schoon is. En ze hebben ook wel in een eenpersoonsbed gelegen met de voeten naar elkaar toe.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!