dinsdag 29 januari 2013
  5 Replies
  3.4K Visits
  Subscribe
De februari nieuwsbrief heeft als thema: 'Een verre reis met kinderen. Waarom?'

De 10 redenen die ik kan bedenken:

Een verre reis met kinderen:
1. Doorbreekt vaste patronen en geeft nieuwe energie en inspiratie
2. Vergroot je comfortzone doordat je ervaart dat jullie je ook thuis kunnen voelen in een heel andere cultuur
3. Versterkt de band binnen het gezin door samen avonturen te beleven en problemen op te lossen
4. Laat je de confrontatie aangaan met je angsten waardoor je met meer zelfvertrouwen in de wereld staat
5. Is een ontdekkingsreis voor jullie zintuigen en laat een wereld voor je opengaan
6. Maakt je hoofd écht leeg waardoor je beter zicht hebt op de prioriteiten in je leven
7. Geeft bijzondere ingangen bij de lokale bevolking doordat kinderen vele deuren openen
8. Vergroot het zelfvertrouwen van je kind en geeft hem/haar het gevoel wereldburger te zijn
9. Leert relativeren doordat je ziet dat elke cultuur zijn eigen gebruiken en gewoontes heeft
10. Is educatief en vergroot het denkraam van zowel ouders als kinderen

Wie heeft aanvullingen/opmerkingen? Bedankt!

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#12544
Is gewoon leuk?

Maw stel je je die vragen ook als je naar Texel gaat? Maakt het voor de vragen iets uit of je met of zonder kinderen op reis gaat? Vind je da je je moet verantwoorden voor de buitenwereld, buren, je ouders?

Kortom je hoeft je niet te verantwoorden, niet naar jezelf en zeker niet naar de buitenwereld.
11 jaar geleden
·
#12545
Grappig. Bij het samenstellen van het lijstje vroeg ik Klaas ook wat voor hem de belangrijkste reden was om verre reizen met de kinderen te willen maken. Tja, zei hij, gewoon omdat ik reizen leuk vind en ik ook nog kinderen heb.

Verantwoorden hoeft niet, daar is dit lijstje ook niet voor bedoeld. Maar persoonlijk vind ik het interessant om te weten waarom mensen bepaalde keuzes maken, waarom we doen wat we doen. Zijn mensen die verre reizen maken nieuwsgieriger dan mensen die op bekend terrein blijven? Zijn ze toleranter? Meer op zoek naar uitdagingen?

Maar zoals Freud ooit zei... Soms is een sigaar gewoon een sigaar!

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

11 jaar geleden
·
#12546
Ook wij sluiten ons aan bij 'het is gewoon ontzettend leuk!'. Wij voelen ons heerlijk in een (bij voorkeur warm) land waar we kunnen genieten van mooie natuur en bijzondere bouwwerken. Wij bladeren in reisboeken/gidsen/ fotoboeken met de mooiste plekjes op aarde en opeens ontstaat er 'wauw, dat willen we zien'. Dat is de reden dat we dan gaan en toevallig zijn dit tot nu toe plekken die ver weg zijn...

En natuurlijk vinden wij het geweldig dat hierdoor de kinderen (en wij zelf overigens ook) niet raar staan te kijken van andere gewoontes en gebruiken en dat we leren dat wat je leest over landen/mensen niet altijd zo is als je er daadwerkelijk bent (dat de werkelijkheid vaak anders is dan je ondanks veel inlees werk vooraf denkt/hebt gehoord) maar dat is niet de aanleiding/reden van de reis maar zijn wel supermooie bijkomstigheden die de reis uiteindelijk nog mooier kleuren.

Redenen die in het lijstje staan (bijv. nr 1 en 3) ervaren wij overigens ook al tijdens een weekendje weg op de Veluwe... En voor een echt super leeg hoofd zweren wij bij een wintersport vakantie....

Je schrijft trouwens dat je dit voor de februari nieuwsbrief schrijft. Wellicht vind ik het direct zodra ik dit berichtje geplaatst heb maarreh... waar kan je die nieuwsbrieven vinden?
11 jaar geleden
·
#12547
Wij vonden reizen altijd erg leuk toen we nog geen kinderen hadden. Het zien van andere culturen, prachtige, niet alledaagse landschappen en je bewust worden van de andere delen van de wereld.

Nu we kinderen hebben is dit niet veranderd. Bovendien kunnen we nu onze kinderen laten meekijken met andere culturen, kinderen met een kleurtje (die zijn er bij ons niet) en andere groenten, fruitsoorten. Geen kerken maar tempels, gewoon andere dingen laten zien. Veel voorpret. Leren over dieren, natuur en cultuur, ook heel educatief dus. Ik vind het bijzonder om mijn kinderen andere delen van de wereld te laten zien, ervaren. Je maakt ze flexibel en je wordt zelf ook flexibel en je maakt ze wereldwijzer en bewuster van hun omgeving en anderen denk ik.

Bovendien vinden ook wij het reizen gewoon leuk en vinden wij het leuk om vakanties anders dan anders te doen en niet de massa te volgen.
11 jaar geleden
·
#12548
Ik herken me erg in je lijstje, Els. Na een reis voel ik me lekkerder in Nl. Ik kan beter relativeren en mijn denkraam is inderdaad vergroot. Er zijn veel verschillen maar ook zoveel overeenkomsten, ik vind her bijvoorbeeld prachtig om te zien dat moederliefde overal gelijk is. Natuurlijk vind ik het ook 'leuk', anders zou ik er niet vrijwillig zoveel geld en tijd aan besteden maar dat leuke is ook uit te leggen :-)

Heerlijk om binnenkort weer weg te kunnen!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!