1. Lee Ann
 2. Gezondheid en Veiligheid
 3. zaterdag 25 februari 2012
 4.  Abonneer via e-mail
Dankzij de Volkskrant dit forum gevonden! Wat leuk!! Als moeder van 2 jonge kinderen, zelf over de hele wereld geweest, ben ik inmiddels wel weer toe aan een leuke trip. De artikelen die ik hiervoor had gelezen waren in de categorie: " daar stonden we dan, midden in de nacht, in de jeugdherberg was geen plek en de luiers waren op." De kinderen keken vaak oververmoeid op foto's. (Ik neem aan dat je de beste foto's uit pikt voor een reportage.) Vandaar dat ik wat sceptisch was en ik hoopte dit bij deze af te kunnen sluiten.

Helaas. Met groeiende verbijstering lees ik veel van de verhalen. Het is wel duidelijk dat het een behoorlijk riskante onderneming is voor kinderen. Ouders die te drukke reisschema's hanteren, met baby's naar een andere tijdszone vliegen en kinderen zware inentingen en malaria medicijnen geven. (Is uberhaupt iemand op dit forum zich bewust van de niet eens zo heel zeldzame chronische variant?) Slaapgebrek wordt vaak genoemd... lekker gezellig... Om nog maar te zwijgen over kinderen op schoot in de auto... vrijheid blijheid stopt echt als je kind wat overkomt en jij zat lekker in je gordel.... Ook een mooie tip: In Zuid Afrika is het buiten de steden veilig genoeg om de deur niet op slot te doen... aaaarrrgghhh! Plunderende groepen mannen die het op blanken hebben gemunt zijn daar aan de orde van de dag! Er zijn afgelopen jaren o.a. duizenden blanke boeren vermoord in Zuid Afrika! De kleur wit betekend in andere landen geld! In toeristische gebieden is het relatief veilig, maar ik zie dat Mexico genoemd word als kindvriendelijk land. Whahahaha! Hoe komen jullie daar nou bij?!?!?! Ook het gemopper op de leerplicht snap ik niet helemaal. We willen kwalitatief goed onderwijs, maar alleen op momenten dat het ons uitkomt?!?! Wat een voorbeeld ook aan je kinderen; och, papa en mama betalen de boete wel...

Ik weet t niet hoor... ik was op zoek naar wat common sense... ik vond ignorance.... (en egoisme) he wat jammer!

Wat is de eerste motivatie om met hele jonge kinderen een grote reis te gaan maken? Ik ben zoo benieuwd!
Waardeer dit bericht:
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ik heb even getwijfeld of ik zou reageren, maar doe het toch al denk ik dat het bezoek van Lee Ann éénmalig was gezien het commentaar.
Er zijn mensen die graag wat zien van de wereld en dit ook graag aan hun kinderen meegeven en er zijn mensen die naar de camping gaan en de kids in de kids club mikken, het is maar net wat je vakantie vind.
Ik zou zeggen, ieder zijn ding en doe vooral waar je zin in hebt.
En wat de motivatie betreft, je leeft maar 1 keer, geniet er van zolang het kan, ieder op zijn eigen manier.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Gezondheid en Veiligheid
 3. # 1
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Dag Lee Ann

Volgens mij heb je heel selectief gelezen, ik lees hele andere verhalen als ik hier inspiratie op kom doen, gezinnen die veel tijd met elkaar door brengen in exotische oorden, die voor het maken van een keuze van een bestemming nadenken over hoe de kinderen die zullen vinden en ook bij het kiezen van hotels, guesthouses en uitstapjes rekening houden met de kinderen en daar adviseren we elkaar over
Daarbij maakt iedereen natuurlijk zijn of haar eigen keuzes, wat betreft reistempo, wel of geen malaria pillen slikken, welke landen er bezocht worden.
Natuurlijk lees ik ook wel eens een verhaal of tip, waarvan ik denk dat zou ik niet doen, maar dan doe ik het ook niet.
Wij hebben afgelopen jaar voor het eerst een verre reis gemaakt met onze vier kinderen, van 4,6,10 en 12 jaar. We zijn 6 weken weg geweest naar Thailand, Maleisie en Bali en ze vonden het helemaal geweldig. Bij het samenstellen van de reis heb ik vanuit de kinderen gedacht, er was veel afwisseling, veel doen en dan weer een week ergens bijkomen, ging super. Komende zomer gaan we weer en de kinderen zijn net zo enthousiast als wijzelf.
Het is heel fijn om zolang samen weg te zijn en ook een hele verrijking van het leven van de kinderen, ze kijken nu anders naar de wereld, omdat ze meer weten en gezien hebben.

groeten Susan
met 4 kids Thailand, Maleisië, oa Borneo, Indonesië, Laos, Panama, Costa Rica, Marokko, Turkije, Australie, Verenigde Staten
 1. meer dan een maand geleden
 2. Gezondheid en Veiligheid
 3. # 2
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Daarom.
http://www.reisfamilie.nl
India* Thailand* Maleisië* Turkije* Laos* Singapore* Indonesië* USA* Baltics* Balkan* Sri Lanka* Nepal Marokko Egypte Israël Syrië Jordan Vietnam Taiwan China Korea (met * ook met kids)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Gezondheid en Veiligheid
 3. # 3
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Het verbaasd mij iedere keer weer opnieuw als ik zie dat de eerste reactie die men geeft op een forum, een reactie is vol commentaar. Een ieder kiest voor dingen omdat hij/zij denkt dat dit het beste en leukste is voor alle medereizigers. Uiteraard zijn er dingen waar niet iedereen het mee eens is. Ik zou er bijv. ook eerder voor kiezen om mijn kind in Nederland niet in een gordel te doen dan in een druk chaotisch Aziatisch land, maar dan nog, ieder zijn ding, ieder zijn keuzes.
Ik denk dat het juiste antwoord op de vraag inderdaad ''daarom'' is. Iedereen heeft er namelijk zijn eigen redenen voor.
Wij zijn met onze, toen 3-jarige dochter naar west- Amerika gevlogen om daar vervolgens rond te reizen. Ze vond het heerlijk en heeft het er nu nog steeds over. Dit jaar wordt het Nieuw Zeeland en Singapore.
Wij weten dat het lang vliegen is, maar dat vindt ze niet erg, genoeg te doen in het vliegtuig. Daar zorgen wij als ouders namelijk voor. Achter in de auto op weg naar Spanje zal vast ook geen pretje zijn.
Ik wil mijn kind graag wat meegeven van de wereld, dingen die je niet leert in het klaslokaal of op een volgestouwd strand in een groot resort in Turkije.
Jammer dat jouw berichtje zo'n nare ondertoon heeft. Het geeft niet echt blijk van open staan voor andermans ideeën, en laat nou juist daar een forum voor zijn....
 1. meer dan een maand geleden
 2. Gezondheid en Veiligheid
 3. # 4
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Bedankt voor jullie reacties! Het kan dus ook anders. Die ondertoon komt omdat t geschreven en niet gezegd is. Ik ben bezorgd van aard, juist vanwege langdurig verblijf door werk in t buitenland voordat ik kids kreeg. Ik lees hier verhalen van mensen die denken dat de wereld een speeltuin is. Lang met gezin weg is heerlijk. Zelf trokken we rond in Scandinavië, met kid. Ieder zn keus, maar laat de kinderen alsjeblieft kunnen vertrouwen op ouders met common sense. Wellicht dat ik hier inspiratie kan op doen voor een verre reis die ècht leuk is voor t hele gezin! (De kids in n kidsclub op de camping dumpen is nooit bij me opgekomen; kan dat?! ;-) )
 1. meer dan een maand geleden
 2. Gezondheid en Veiligheid
 3. # 5
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
''Leuk'' is wat je er zelf van maakt. Waarom zou een verre reis minder leuk zijn dan een reis dichter bij huis? Als je als ouders er voor kiest om op vakantie te gaan met het gezin, dan hoor je, net als thuis, rekening te houden met elkaar.
Ook ik hoor verhalen over ouders die eigenlijk willen reizen als hoe ze deden voordat ze kinderen kregen. Je gaf zelf het voorbeeld met de jeugdherberg. Tja, dan heb je dus geen leuke vakantie lijkt mij. Wij passen onze vakantie ook aan aan de behoefte van onze dochter. Niet alles, want sommige dingen moeten nou eenmaal. In Valkenburg kerkjes o.i.d. bekijken moeten de kinderen nou ook eenmaal.... Wel pas je zelf het reistempo aan en beperk je bezienswaardigheden.
Toen wij vorig jaar in Amerika waren wilden wij eigenlijk veel meer zien dan dat we gedaan hebben. Dat zijn consessies die je maakt omdat je een kind bij je hebt. Ik heb liever een tevreden kind----> weinig gejammer en dan dus maar wat minder zien/doen; dan dat ik vanalles zie en doe wat wij als volwassenen leuk vinden en een ontevreden kind ----> veel gehuil, gejammer en spanningen bij ons als ouders. Want dat brengt het dan natuurlijk ook met zich mee.
Mijn mening is dat je overal wel heen kunt als je gewoon je gezonde verstand gebruikt en rekening houdt met ieder gezinslid. Dan kan je heerlijk genieten van de tijd die je met elkaar hebt, waar ook ter wereld!
 1. meer dan een maand geleden
 2. Gezondheid en Veiligheid
 3. # 6
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Beste Lee Ann,

De uiteindelijke weergave van het interview van Els in de Volkskrant deed bij ons ook wenkbrauwen fronsen. Wat je schrijft, het geschreven woord. Ons commentaar op de ruwe tekst van het interview kwam helaas te laat binnen bij de journalist om nog verwerkt te kunnen worden. Naast de correctie van mijn naam (Klaas van Dijk ipv Kees van Wijk) hadden we graag een andere 'uitsmijter' gezien. Els opmerking dat we de boete van de leerplichtambtenaar wel op zouden tellen bij ons vakantiebudget was wel de super verkorte weergave van onze overwegingen. We hechten erg aan een goede borging van het onderwijs aan onze kinderen, ook tijdens onze reizen. Daar doen we veel voor. Ik verwacht dat je wanneer je je verder verdiept in de reisverhalen en het forum, dit nog wel gaat ontdekken. Maar ik begrijp wel dat we door die weergave bijgedragen hebben aan de 'ignorance' die jij constateert.

Je schreef je 'post' op dezelfde dag dat je onze site en het forum ontdekte. Ik ben er van overtuigd dat wanneer je je verder verdiept, zult ontdekken dat iedere ouder weer andere afwegingen maakt. Sommige ouders zullen wellicht keuzes maken die jij en anderen niet verantwoord, gevaarlijk of onverstandig vinden. Maar onverschilligheid is niet een label dat past op de (aktieve) bezoekers van onze site en forum. Ons doel is ouders beter geinformeerd op reis te laten gaan en waar mogelijk risico's te verkleinen, teleurstellingen te voorkomen en valkuilen te vermijden. Door alle bijdragen van andere ouders denk ik dat de site en het forum die functie inmiddels goed vervullen.

Ik wens je heel veel reisplezier samen met je gezin, in Nederland, Europa of verder weg...

Klaas van Dijk
https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Gezondheid en Veiligheid
 3. # 7
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Dank je wel voor deze reactie. Oke, nu wordt het nog weer een beetje duidelijker. Kijk als de bedoeling is om elkaar te ondersteunen in hoe het leukst voor het hele gezin op reis te gaan met als doel de kinderen iets mee te geven van andere culturen en lekker met elkaar tot rust te komen, dan ben ik natuurlijk van de partij! Ik reageerde wat primair, het moeder 'oer' gevoel ;-). Als je kritisch bent, wil dat niet zeggen dat je niet geniet van het leven en dat je geen ruimte hebt voor de werkelijkheid van anderen. Als je met kinderen op reis gaat, mag je echt wel bepaalde dingen afvragen, zeker wanneer het gaat om dit topic; gezondheid en veiligheid. Maar dat onderschrijft een aantal van jullie ook.

Ik zal met aandacht de stukken lezen en inspiratie op doen voor onze eigen verre reis. (En wellicht hier en daar een kritische noot plaatsen... dat kan ik echt niet laten, ik zal wel letten op de toon, promise... )
 1. meer dan een maand geleden
 2. Gezondheid en Veiligheid
 3. # 8
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
wilde eigenlijk niet reageren maar kan het uiteindelijk (helaas) toch niet laten. Vooral het stuk van kritiek over het vervoeren op schoot (ja daar ben ik ook schuldig aan) (... Om nog maar te zwijgen over kinderen op schoot in de auto... vrijheid blijheid stopt echt als je kind wat overkomt en jij zat lekker in je gordel) weet je dan niet dat je in Nederland ook je kind op schoot in de taxi vervoert wanneer hij onder de drie is en je geen autostoel tot je beschikking hebt? Het is niet ideaal maar ik vind jouw reactie erg overdreven.

Zonder luiers zitten; tja dat kan je overal gebeuren, en in de hete spaanse zon alle (volgeboekte) campings afrijden is ook geen grapje, en na een rit richting Scandinavie zien de kinderen er misschien ook wel eens vermoeid uit.

Je hebt de reisverhalen misschien niet erg onbevooroordeeld gelezen, ook bij de verre reizen zwemmen de kinderen geregeld, worden dierentuinen en speeltuinen bezocht en zo nu en dan patatjes en ijsjes gegeten. Goh bijna een "gewone' vakantie, iedereen heeft het (op zijn eigen manier) naar zijn zin.
buiten Europa met kinderen: maleisie 2x, thailand 4 x, laos, cambodja, vietnam
 1. meer dan een maand geleden
 2. Gezondheid en Veiligheid
 3. # 9
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Gewoon je gezonde verstand gebruiken.

Je GOED informeren via oa dit forum is al een goed begin.

En wat wij vooral belangrijk vinden is dat we na al dat reizen nog steeds gezonde, vrolijke, verstandige en vooral geen wereldvreemde kinderen meer hebben die respect hebben voor andere mensen, andere culturen en die ondanks hun jonge leeftijd al heel goed kunnen relativeren en steviger in het leven staan.

Wij zijn heel trots op onze "wereldreizigers".

Dus inderdaad ja, daarom.
-Met 4 kids:Thailand(6x),Australië(4x),Cambodja(2x),Laos(2x), Vietnam,Maleisië,Nepal,Singapore(3x),Indonesië(2x) en Myanmar
-Zonder kids:India,Nepal,Thailand,Singapore,Australië,Nieuw-Zeeland,Jordanië,Marocco,Peru,Canada http://www.tangatanga.com/metzesopreis
 1. meer dan een maand geleden
 2. Gezondheid en Veiligheid
 3. # 10
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Waarom? Omdat ik in vertrouwen leef en niet in angst.

Wat ik me dus afvraag is: Wat is de reden dat je je laat beperken door je angst? Waar komt dat super sterke moeder-oer-gevoel (zoals je het zelf noemt) vandaan?
 1. meer dan een maand geleden
 2. Gezondheid en Veiligheid
 3. # 11
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!