zondag 17 september 2017
  11 Replies
  4.2K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal!

Wie van jullie is met jonge kinderen op vakantie geweest? Dichtbij of ver weg? Eén plaats of een rondreis? Ik ben erg benieuwd naar alle tips en ervaringen want wij raken er precies niet uit...

Vorig jaar met ons 7 maanden oude zoontje naar Sicilië geweest (1 week op dezelfde plaats) en dat beviel ons prima. Doordat ik in mei bevallen ben van ons tweede zijn we deze zomer enkele dagen naar de kust geweest. Ook wel leuk, maar voelde niet echt als reizen aan. Ik zit dus nu al te fantaseren over een reis in de zomer van 2018.
Volgende zomer is ons zoontje dus 2 jaar en 7 maanden en onze dochter 14 maanden.
Het liefst zou ik ver gaan (Zuid-Afrika of Azië spreken mij erg aan) of op zijn minst een rondreis iets dichter bij huis: Marokko of Jordanië (maar wellicht te warm in juli/augustus), Slovenië, IJsland, .....
Maar wij vragen ons af of dit eigenlijk wel doenbaar is met zo'n kleintjes? Ik denk vaak dat het toch verstandiger is om 1 of 2 weken op dezelfde plaats te blijven, maar waar dan? Tips zijn erg welkom!

Verder hebben we niet zo heel veel reiservaring... we hebben al meerdere reizen in Europa gemaakt en 3 jaar geleden zijn we naar Bali en Singapore geweest.

Alvast bedankt voor wie wil meedenken of zijn ervaringen wil delen!

Vele groetjes
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#25250
Reizen met twee kleintjes is anders. Zelfs Frankrijk of een paar dagen naar zee zijn enerverende vakantiedagen. Maar er is echt wel meer mogelijk dan Centerparcs.

Je past je tempo aan, maar je zult zien dat dat ook heerlijk is. Mijn tips: kies niet een heel land dat je wilt zien, maar een regio. Sicilie is anders dan heel Italie willen zien in twee weken. Kies een aantal plekken waar je meerdere dagen verblijft. Ook met mijn inmiddels grotere kinderen blijven we minimaal een aantal nachten voordat we verder gaan. Dat is relaxter (tis toevallig wel vakantie) en je zuigt zo veel meer de omgeving op.

Voordeel 1 voor jullie: jullie kunnen nog buiten hoogseizoen. Dus... je kunt kijken naar seizoen en budget. Voorbeeld: vorige week zag ik tickets in meerdere bestemmingen in mei naar USA voor 300 euro pp. Whoop whoop!

Thailand is fijn, leuk en goed te doen. Strand, cultuur, city, natuur. Een beetje van alles. Heerlijk eten, relaxt sfeertje, vriendelijke bevolking. Tis niet voor niets dat de meeste forumleden hier zijn geweest (en veelal begonnen).

Onze eerste verre reis was een camperreis naar USA (Las Vegas - Grand Canyon - Antelope Canyon - Monument Valley - Bryce - Zion - Las Vegas). Een paar jaar daarvoor deden we een klein rondje in Canada (Calgary - Banff - Jasper - Wells Grey). Je kampeert op de mooiste plekken en de natuur is fantastisch voor de kleintjes. Met een camper heb je alles bij de hand en hebben kinderen eigen slaapplekje (wel goed nadenken waar je de jongste laat slapen). Ook nog veel te zien met een buggy. Het wordt niet relaxt, je bent de hele dag aan het opletten, maar dat waren 10 dagen Mallorca ook niet.

Marokko vond ik fantastisch maar het is tegelijkertijd het eerste land waar ik erg veel last hebt gehad van de darmen.

En wat mij erg leukt lijkt is een droomstrandbestemming in Caribisch gebied maar dan niet het bekende rijtje. Guadeloupe of Seychellen. Met AirBNB best goed betaalbaar.
6 jaar geleden
·
#25251
Ik werk in het onderwijs en kan dus enkel weg in de schoolvakanties. Vriendlief krijgt ook enkel maar verlof tussen 21 juli en 15 augustus. Echt jammer want dat is dus een hele dure periode!

Deze middag hebben we nog een goed gesprek gehad en momenteel is onze voorkeur IJsland. Ik mag tickets, accommodatie en huurauto vastleggen, maar wacht nog even af. Als iemand nog betere ideeën heeft, laat maar weten :)
6 jaar geleden
·
#25252
Wij gingen naar Maleisië toen onze kindjes 4.5maand en bijna 3 jaar waren. Erg kindvriendelijk land (vaak ook kinderstoelen), we bleven buiten malariagebied en geen té grote afstanden!
6 jaar geleden
·
#25253
Wij reisden ook in IJsland met een jong kind (8 maanden), wij huurden een camper en vonden dat ideaal. Rondreis geweest dus.
IJsland is extreem (kleine) kind vriendelijk, verschoningsplekken/kinderstoelen echt overal, vaak gratis overnachten (tot 12 jaar op sommige campings) etc.
Kijk anders eens op de site van Buro ScanBritt, wij hebben daar super leuk huisje gehuurd voor een paar dagen in de 'gouden cirkel' . Toen hadden we autohuur en later hebben we de camper opgehaald om te gaan rondtrekken (deze oplossing gekozen omdat campers niet meer beschikbaar waren voor de gehele periode, boek dus op tijd!!)

Voor ons kind 1,5 jr werd zijn we nog in Fez (stedentripje) en Nieuw-Zeeland geweest (NZ ook met camper, ook rondreis)

Sinds die tijd alleen maar rondreizen met de rugzak, liefst op de bonnefooi, zoals we ook reisden voor we kind kregen. Achteraf gezien had dat ook prima gekund toen hij nog zo klein was, maar zeker geen spijt van hoe we het gedaan hebben. Zijn prachtige reizen geweest!

Wat eerder ook al gezegd wordt, het is thuis ook niet altijd even makkelijk/gezellig dus dat is op reis hetzelfde, zo ervaren wij dat ook. Wat er over Thailand gezegd wordt klopt ook helemaal (al hebben wij het tot afgelopen winter altijd wel gemeden en was het ook nu niet de eigenlijke bestemming).
6 jaar geleden
·
#25254
Wij waren deze zomer in Ijsland met onze kids van 3, 5 en 7. Ze vonden het een super leuke bestemming!

We hebben een ronde gedaan in 3 weken, en 4 verschillende vakantiehuisjes gehuurd zodat we overal minstens 4 nachten gebleven zijn. Vanuit de huisjes hebben we dan uitstapjes gedaan. Die formule vonden we heel geslaagd, niet te veel in & uitpakken en ook voldoende rust voor de kinderen.

In Ijsland vind je overal warme zwembaden (> 37°C) met glijbanen, hotpots, ... Super leuk, en omdat het water zo warm is kan je er best lang in blijven. De omkleed ruimtes zijn super netjes, en er is ook alles aanwezig om je baby mee te nemen.
Vaak maakten we een daguitstap om dan op het einde nog ergens te gaan zwemmen, zo konden wij veel van de omgeving zien en de kinderen hadden hun plezier in het zwembad.

Je kan ook veel korte wandelingen maken (naar watervallen, gletsjers, bergmeren, vulkanen, kraters, ...).

Wat je nog kan doen: bootje varen in Jokulsarlon, walvissen kijken, stenen zoeken, vikingdorp bezoeken, spelen langs het strand, ...

Qua praktische zaken: wij hadden een vlucht van AMS naar Keflavik,tijdens de dag (icelandair).
Huurauto: citroen berlingo (via Thrifty), makkelijke auto met 3 kids en plaats voor véél bagage. Geen problemen gehad, ook achteraf geen gedoe over de putjes door steenslag - ondanks dat het we het eigen risico niet volledig hadden afgekocht
Huisjes: via airbnb en eentje via Viator summerhouses. Buro scanbrit biedt ook de huisjes van viator aan, maar dat is steeds met vaste aankomst & vertrek dagen en dat paste niet in mijn schema. Airbnb is veel flexibeler en het aanbod is ook groter. Prijzen zijn gelijkaardig.

We hebben ook eens gekeken naar de prijs van een camper, maar dat kost € 300 of meer - per dag!! En aangezien het weer in Ijsland erg wisselvallig is leek een huisje ons veel comfortabeler. Het is ook vaak heel winderig, gemiddeld 12°C ... niet direct het weer waarin wij graag kamperen. Maar dat is persoonlijk.

veel plezier met kiezen & boeken!
6 jaar geleden
·
#25255
@ elfje: hoe lang van te voren hebben jullie die reis geboekt (de nodige acco's gereserveerd etc?)
6 jaar geleden
·
#25256
wij hebben alles in september geboekt, om op 24 juli te vertrekken

Vooral de acco's moet je op voorhand boeken!
6 jaar geleden
·
#25257
Bedankt allemaal voor de reacties!! Daar ben ik wat mee!

Het wordt nu met zekerheid IJsland :D

@elfje11: weet je toevallig nog welke huisjes en op welke plaatsen? Want momenteel is dat ook de formule die wij willen toepassen. Met een camper hebben we geen ervaring en een auto huren spreekt ons iets meer aan.

Wij hebben maar twee weken de tijd en denken om enkel het westen en zuiden te verkennen. Gisteren wat beginnen zoeken naar huisjes, maar wat zijn die duur zeg! Alle tips zijn welkom!!
Ook zullen onze kindjes volgende zomer wellicht nog in babybedjes slapen, dat wordt ook nog een probleem. Deryan is momenteel geen succes.

Alle tips zijn welkom!!
6 jaar geleden
·
#25258
@Elfje11
Heb je enig idee wat jullie kosten waren voor jullie rondreis en zouden jullie dat willen delen? Wij zouden heel graag naar IJsland willen namelijk
6 jaar geleden
·
#25259
Vorig jaar heb ik gekeken naar IJsland. Ik zag dat AirBNB prachtige, betaalbare woningen had.
6 jaar geleden
·
#25260
om een idee te geven van de kosten:

tickets: 330 euro/pp. AMS-KEF, met Icelandair. Incl bagage en vluchturen tijdens de dag. Dat kan goedkoper, vb als je met WOW air vliegt maar die uren waren minder interessant voor ons. Vanuit Brussel was het vb heel wat duurder.

auto: citroen berlingo, gehuurd bij Thrifty. Basisbedrag: € 77 per dag. Wij hebben ook nog kinderstoelen bijgehuurd en een bijkomende verzekering (€50 voor een zitverhoger, €100 voor een kinderstoel, € 150 bijkomende verzekering om het eigen risico te verminderen en om verzekerd te zijn tegen steenslag - wat het grootste risico is op Ijsland). Eigenlijk hadden we die kinderstoelen beter van thuis meegenomen maar de echtgenoot van dat te veel gezeul. Let wel: alle prijzen zijn zonder BTW, dat had ik op voorhand niet gezien. Maar wel belangrijk als je prijzen gaat vergelijken!

huisjes: via Airbnb en via Viator summerhouses. We waren voor een 5/6p huisje gemiddeld € 150 per nacht kwijt. Als je kijkt bij airbnb vind je goedkopere prijzen ... maar je moet er de schoonmaak nog bijtellen, soms een extra kost per persoon, en de kosten aan airbnb zelf. Uiteindelijk zit je dus aan € 150 per nacht. Wij hebben wel huisjes gezocht met vb een bijzondere ligging (in de velden, aan de kop van de fjord, bij een meer ...).

guesthouse: 1 nachtje in een guesthouse gelogeerd, € 235 voor een familiekamer, incl ontbijt.

ter plaatse nog uitgegeven: € 100 per dag. Voor eten, brandstof, uitstapjes, souvenirs ... Wij hebben wel een aantal dure uitstappen gedaan, vb varen op meer Jokulsarlon, whale watching, paardrijen, boottocht, zwemmen bij Myvatn nature baths... Maar dat waren wel typische zaken voor Ijsland die we niet wilden missen. Het positieve: voor kids is quasi alles gratis, toch zeker < 7 jaar. En veel van de must sees zijn gratis te bezoeken (enkel soms betalen voor de parking, maar met wat geluk krijg je een ticket van iemand die net vertrekt)

Wat we niet hebben gedaan: uit eten gaan. Dat is echt wel duur met een gezin van 5! Dus altijd in het huisje gekookt, en vb ijs gekocht in de supermarkt. Een cornetto bij een toeritische plaats kost je al snel ... € 4 per stuk!!

Dus al bij al is het geen goedkope reis, maar geen enkel van de scandinavisch landen is goedkoop. Maar het is echt super mooi, wij vonden het een echte aanrader!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!