dinsdag 20 september 2016
  27 Replies
  9.8K Visits
  Subscribe
Tsja, de titel zegt het al.

Voor volgend jaar is ons budget er niet naar om ver te gaan. We hebben even andere keuzes gemaakt.... En toch is dat wel even slikken.

Toen we ooit met de kinderen ver weg gingen dachten we dat dat eenmalig zou zijn. Maar inmiddels weten we beter. Vier jaren achter elkaar zijn we geweest. Thailand, Sri Lanka, Japan en Costa Rica met de kids. Inmiddels is het een hobby geworden, tijden zoeken naar de leukste bestemmingen en de beste route. En als we terug zijn, het maken van een fotoboek.

Met de keuze die we gemaakt hebben kunnen we volgend jaar echt niet ver op reis. We denken nu aan een vakantie binnen Europa. Ook Europa is prachtig. Maar waar moeten we heen. Allebei gruwelen we van megacampings met animatie en rijtjes stacaravans. We hebben geen eigen kampeerspullen, maar kamperen is wel een optie.

We zoeken dus evengoed avontuur, rondreizen en vooral niet te veel toeristen. Geen Nederlandstalige accomodaties. Budgetvriendelijk moet het zijn. We hebben drie weken in de zomervakantie. En onze kids zijn dan 10 en bijna 8.

Wij denken het meest aan Zweden, Tsjechië, Schotland, Noord Italie ofzo, de minder toeristische regio's dus.

Waar gaan jullie heen als je niet ver op reis gaat?

Wellicht het verkeerde forum maar wie weet begrijpen jullie mijn gevoel wel. En ik hoop op wat leuke suggesties.

Groetjes Dionne
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#22289
Zo, weer terug van onze rondreis Polen en Duitsland.

Polen was prachtig, we zijn in het zuiden geweest, hebben Krakau en Zakopane bezocht, Warschau en Torun. Het weer was prima, staart van hittegolf Lucifer. Lekker heet in het zuiden.

Weinig buitenlandse toeristen behalve in Krakau. Vele Polen wel op vakantie in eigen land. Heerlijk eten maar wel veel zelf gekookt.
Vele gesprekken gevoerd met translate app omdat de Polen zelf nauwelijks Engels of Duits praten. Heel leuk.
Echt een aanrader en wij vragen ons echt af waarom er niet meer Nederlanders heengaan.
Wij hebben genoten en moesten dan ook even slikken toen we weer naar Duitsland gingen.

Kraanwater kun je weer drinken, betalen met Euro, je kunt alles lezen en verstaan. Acco was 12 appartementen, veel Duitsers en heel veel kinderen. Even wennen na onze rustige acco's. Maar het Harz gebergte was wel heel mooi. Echt Duits, leuke stadjes, vele bossen en prachtige omgeving.

Natuurlijk hebben we uitgerekend hoeveel alles heeft gekost. En dat viel tegen. De acco's waren goedkoop, zeg 45 euro per nacht. Duitsland was alsweer veel duurder.
Maar uitstapjes en dan vooral de excursies met gids zoals in de mijnen of varen waren echt wel prijzig. Dat viel tegen.
Uit eten was goedkoop, in vergelijking met Nederland. In vergelijking met verre landen wel duur.
Totaal waren we 3400 euro kwijt voor 23 nachten. 4250 kilometer gereden. Drie nachten in hotel, verder in appartementen bij mensen aan huis.
Boodschappen waren best aan de prijs, niet zo goedkoop als je zou verwachten.

Dus, voor volgend jaar, we gaan zien wat we gaan doen. Budget is ongeveer 5000-6000 euro en we hebben drie weken. Vliegen of auto weten we nog niet. Het belangrijkste is dat we doen wat we leuk vinden. En zien wat we nog willen zien. Eventuele tickets kunnen pas in december of januari geboekt worden, en dan kunnen we met de dagen niet meer schuiven.
Scandinavië staat hoog op de lijst en dan met name Noorwegen maar het is het weer daar. Een beetje zomer is wel lekker.
Nog een keer naar Thailand, Isaan, Mae Hon Song loop.
Het leukste zou zijn als er vele dieren leven, dat maakt onze vakantie wel een beetje completer. De onverwachte ontmoetingen met dieren.

Groetjes Dionne
6 jaar geleden
·
#22288
Hoi Chippie,

De teleurstelling is inmiddels wel weg hoor. Wij hebben er superveel zin in. Rondje Polen. Het moet er prachtig zijn. En laatst in Denemarken hebben we ook zo ongelooflijk genoten. Nog een paar weekjes, dan mogen we weer.

Zeker, zeker, voor Europa staat genoeg op de bucketlist.

Zweden
Noorwegen
Schotland
Interrailen

Weet nog niet waar we volgende zomer belanden. We vinden weer veel leuk en dochter is dan 11 dus in vliegen laatste keer goedkoop, maar in interrailen ook laatste jaar gratis. Maar eerst maar eens naar Polen.

Het punt van reizen is gewoon dat het zo anders is, vol dingen die we niet kennen. Ander eten, ander klimaat, flora en fauna.
Maar feitelijk maakt het niets uit waar je heengaat. En ik kijk hier gewoon niet al te vaak op de site. ;)
6 jaar geleden
·
#22287
Kijk eens met heel andere ogen naar Europa! Je teleurstelling druipt van je bericht. Nergens voor nodig, volgens mij. Ver weg is ook maar een relatief begrip. Twee jaar geleden kwamen wij een Canadese familie met oma tegen. Oma was voor het eerst buiten Canada. Wat heb ik genoten van haar blik: iedere postbus, kerkje, straatje, oud mannetje werd op de foto gezet en met ieder kiekje werd met enthousiasme getoond.

Er zijn zoveel plekken in Europa die hoog op mijn lijst staan (of stonden omdat ik er al geweest ben):
Andalusie
Roadtrip richting Rome
Roadtrip richting Madrid
Elfstedentocht fietsen
Schotland
Noorwegen (wel duurder maar met wat boodschappen van thuis moet het lukken)
Zuid-Engeland
Een rondje hoofdsteden
Albanie
6 jaar geleden
·
#22286
Wij gaan dit jaar ook naar Polen, het voelt als een avontuur. Het is de eerste keer en we verblijven in de buurt van Krakau
6 jaar geleden
·
#22285
De keuze is gemaakt. Polen it is!

Waarom Polen: goedkoop, plaatjes zien er prachtig uit. Onbekend bij toeristisch Nederland. Weinig reisgidsen en niet vernoemd in campinggidsen etc. En we gaan ons laten verrassen. Laat het beeld van grauw en grijs maar weggaan. We gaan bossen, bergen, meren en de zee bezoeken, evenals Krakau, Warschau. Afwisselend genoeg dus.

Zin in! Voor tips, we horen het graag.


Polen is erg mooi en de bevolking erg vriendelijk. Wij zijn vorig jaar met de boot van Travemunde naar Liepaja gegaan en hebben in Letland en Litouwen gekampeerd. Vervolgens via Warschau en Poznan weer terug. Poznan vond ik persoonlijk leuker.
Krakau is ook erg mooi. En in de omgeving daarvan: de zoutmijnen en Auschwitz.
6 jaar geleden
·
#22284
Zoals elk jaar zal ik ook dit jaar evengoed een blog bijhouden. Mensen vragen erom en ondanks dat we dit jaar niet ver gaan (vliegen dan, met de auto is nog steeds megaver) gaan we evengoed op reis en avonturen beleven. Genoeg om over te bloggen dus. Bovendien is het een onbekende bestemming dus blogonderwerpen genoeg.
6 jaar geleden
·
#22283
Wij zijn zelf echte Scandinavië-fans, maar hoewel dat geen 'verre' reizen zijn, zijn het ook geen goedkope vakanties. Wij proberen voornamelijk te kamperen op eenvoudige campings, gaan niet vaak uit eten enz. Dat bespaart al veel. Maar het is ook gewoon zo dat wij het ervoor over hebben dat het wat duurder is, want de vakanties zijn altijd geslaagd:) Polen lijkt me trouwens ook nog leuk om eens heen te gaan.. ben benieuwd hoe het jullie bevalt Dionne!
7 jaar geleden
·
#22282
Wij zijn net terug uit Vietnam en fantaseren alweer volop over de zomervakantie! De afgelopen jaren zijn wij steeds in december/januari 4 weken naar Azie geweest en in de zomer simpel naar Frankrijk. Azie kon in de winter met toestemming van school. Helaas heeft school aangegeven dat dit jaar echt de laatste keer was.... Deze zomer willen we of weer naar Vietnam of naar Polen. Ik vind frankrijk in de zomer zo enorm tegenvallen... De tip om met de boot via Italie naar Griekenland te hoppen heb ik ook op het wensenlijstje gezet :-)
7 jaar geleden
·
#22281
Wij hebben vorig jaar de Baltische Staten gedaan. Hardstikke leuk (en net zo duur als 3,5 week Azie ;-( ). Zie de reisblog.
7 jaar geleden
·
#22280
De keuze is gemaakt. Polen it is!

We gaan rondreizen zoals we gewend zijn. Toch niet kamperen maar in self-catering huisjes via kleine particulieren. De eerste is al geboekt. Een supergroot huis met mega tuin (5000m2) in een piepklein dorpje aan de voet van het reuzengebergte. Voor 38€ per nacht incl linnen etc.

Waarom Polen: goedkoop, plaatjes zien er prachtig uit. Onbekend bij toeristisch Nederland. Weinig reisgidsen en niet vernoemd in campinggidsen etc. En we gaan ons laten verrassen. Laat het beeld van grauw en grijs maar weggaan. We gaan bossen, bergen, meren en de zee bezoeken, evenals Krakau, Warschau. Afwisselend genoeg dus.

Zin in! Voor tips, we horen het graag.
7 jaar geleden
·
#22279
Hallo,

Wij zijn al in echt veel landen in europa geweest.
Ik denk dat Albanie het best bij jullie zou passen. Kost echt helemaal niets daar. Wij hebben een super tijd gehad.
Macedonie is minder, bosnie en montenegro ook gaaf. Echt een leuke trip is van hier naar Venetie, dan met de boot naar griekenland. Lekker weekje op een eiland, bv Zakintos en dan via Athene, en noord Griekenland naar Albanie en verder in een paar weken naar huis. Zeer goed te betalen, camper niet nodig onderkomen echt goedkoop.
Echt super vriendelijke bevolking en je kunt echt van de gebaande paden af.
7 jaar geleden
·
#22278
Ik hoor nog niemand roepen "de Balkan", landen zoals Bosnie Herzegovina en Servie zijn super mooi en betaalbaar. Combineer dat met Kroatie of Montenegro voor het strand en je hebt een super tijd. Wij zijn dit jaar ook in Slovenie en Italie geweest, heel erg mooi maar niet zo goedkoop als je zou denken misschien.

Of als je toch exotisch wil, wat dacht je van Marokko of Jordanie. Moet je wel tegen de warmte kunnen.
7 jaar geleden
·
#22277

En anders, zo als iedereen maar zegt maar ik nog niet echt aan wil, we hebben al zoveel gezien. (Overigens vinden wij dat wel meevallen hoor ;))


O, zoveel mensen zeggen 'Jullie hebben al zoveel gezien! Dat je nog weg gaat! Europa is ook mooi hoor!". Daar heb ik zo'n hekel aan!!! We hebben vast meer landen bezocht dan modaal, dat is helemaal waar, ik denk zelfs dat onze vierjarige daar nog boven zit, maar mag ik aub zelf bepalen waar ik heen wil?! Bovendien hebben we ook in Europa al heel wat gezien en gedaan en hebben we nooit gezegd dat het niet mooi is of dat we daar geen leuke vakanties hebben (gehad), maar wat maakt het voor die ander uit wat wij doen? Die gaat misschien al voor de 10e keer naar Frankrijk, niks mis mee, moet iedereen zelf weten, maar mogen wij het dan ook aub zelf bepalen?! Sorry, tot zover mijn frustratie op dit onderwerp! Klinkt het bekend?! ;-)


Ver hoeft inderdaad niet duurder te zijn dan dichtbij, het is maar net hoe je beide invult, maar als je echt op een heel laag budget wilt/moet kan het toch niet veel goedkoper dan kamperen met eigen c.q. geleende spullen en eigen vervoer. Voor het geld wat genoemd wordt aan tickets (hoe fijn ze ook klinken!) kan je makkelijk drie weken op pad 'in de buurt', alle kosten meegerekend en dan moet je op de 'verre' bestemming nog altijd eten, slapen, verplaatsen en jezelf vermaken. De vraag is dus eigenlijk: wat is het budget?! Als je € 3000 hebt kan je heel makkelijk ver weg als je reist zoals wij dat normaal gezien doen (hostels, ov etc.), als je 'maar' de helft hebt wordt het een heel stuk lastiger voor drie weken op een verre bestemming.

Ik vind Polen een top tip! Makkelijk aan te rijden, super goedkoop, prachtige natuur, mooie steden en weinig toeristisch (vreemd eigenlijk).
7 jaar geleden
·
#22276
Vergis je niet in de ticketprijzen! Eind december tot eind januari beginnen de maatschappijen behoorlijk te stunten, ik heb vorig jaar in die periode echt wel hele leuke prijzen voorbij zien komen, voor €1440 naar Tanzania, voor €1700 naar Kuala lumpur, voor €1600 naar Thailand, dit zijn prijzen voor 3 volwassenen en 1 kind van 11, het was wel voor laat in het seizoen, zo vanaf 10 augustus vertrekken, voor vroeger heb ik niet gekeken, het is echt heel goed mogelijk!
Ik heb nog hoop :)
7 jaar geleden
·
#22275
Eens hoor. Je kunt duur binnen Europa en goedkoop ver weg. Een stacaravan op een megacamping vol animatie in de Franse Alpen is duurder dan het verblijf etc in Thailand.

Maar dat is niet wat we zoeken. Wij hoeven geen animatie en betalen er dus ook niet voor. Een kampeerplekje op een camping waar alleen natuur is kost max 15€. En dan kun je je eigen potje koken.
In bijv Zweden mag je wildkamperen. Alleen zijn daar, en in Noorwegen, de dagelijkse kosten weer erg hoog.

We blijven nog even zoeken dus. Als we verre tickets voor een supergunstige prijs voorbij zien komen zou het zomaar kunnen dat we dat boeken. Alleen kan dat pas in januari en dan zijn de meeste prijzen toch al weer hoger.

En anders, zo als iedereen maar zegt maar ik nog niet echt aan wil, we hebben al zoveel gezien. (Overigens vinden wij dat wel meevallen hoor ;))
7 jaar geleden
·
#22274
Ik sluit me volledig aan bij fam moerkens. Dichtbij betekent zeker niet per definitie goedkoper. Ik heb vorig jaar gekeken naar Engeland en Zweden en kwam tot de conclusie dat drie weken daar me veel meer kost dan drie weken Thailand. En dan vind ik het laatste nog leuker ook, lekkerder eten en veel meer kans op mooi weer. Ik heb dan wel geen eigen kampeermiddelen dus mss dat dan scheelt. Voor Zweden betwijfel ik dat. En zal het ws niet veel schelen met Thailand.

Uiteraard hangt het natuurlijk ook vanaf hoe je de verre reizen financieel invult. Wij reizen low budget. Maar als je voor een vergelijk een budget voor Japan afzet tegen vakantie in Europa dan zit je er sneller onder. Dus de verre reizen bestemming en zeker het ticket maakt een groot verschil.

Ik zie hier leuke suggesties!
7 jaar geleden
·
#22273
Wij hebben enkele jaren in Slowakije gewoond en vonden het enorm mooi, goedkoop en niet toeristisch ginds.
Nu wonen we in China en zijn deze zomer opnieuw voor tien dagen naar Slowakije geweest. Wij houden er wel van om op Nederlandse campings te gaan omdat we dan even te kans zien om terug in onze moedertaal met mensen te communiceren en ook voor de kinderen is dat eens fijn.
Ik kan je wel een drietal leuke in Slowakije geven. (eentje in het oosten, eentje aan de voet van de Tatra en eentje tegen Hongarije).

Ik word altijd vrolijk als ik in Slowakije kom en ik kom onmiddellijk tot rust ginds.
7 jaar geleden
·
#22272
Wij wisselen de verre reizen ook af met kampeer vakanties in Europa! En onze kinderen vinden beide manieren van reizen heel fijn! En natuurlijk is een kampeer vakantie met de auto ook heel erg budgetvriendelijk! Dat maakt dat ons budget voor de verre reizen dan weer iets groter is.

Wij zijn in Tsjechië geweest en qua natuur was dat niet zo indrukwekkend. Een jaar later gingen we naar Polen en dat was echt wel super! Langs de zuidkant heb je verschillende nationale parken die toch elk heel verschillend zijn. En op de buurt van Zakopane na is het er helemaal niet toeristisch. Dus ja, vaak ook behoorlijk primitief en veel Nederlanders zijn we niet tegengekomen! Uiteindelijk zijn we tot aan de grens met Oekraïne gereden en wat was het daar mooi! En quasi geen westerse toeristen, enkel Polen. Ons budget voor 3 weken (2 personen met tent, alle kosten inbegrepen - in 2007): € 600. En Polen kamperen zelf ook in kleine tentjes, dus dan vallen jullie al helemaal niet op :-) Wij willen zeker over enkele jaren nog eens terug gaan met de kinderen!

Roemenië is ook een aanrader! Daar hebben we ook al veel goeds over gehoord! Alleen wel een heel eindje rijden! Dat is voor ons de belangrijkste reden waarom we daar nog niet geweest zijn.

veel succes met kiezen!
7 jaar geleden
·
#22271
Bedankt voor de reacties. Wij willen echt wel graag drie weken weg. Hebben drukke banen en we hebben die tijd echt nodig. Bovendien houden we allevier van vakantie vieren.

Vanwege toestemming op het werk kunnen we pas eind december, begin januari de tickets boeken. We zijn dus niet zo heel flexibel daarin. Dat maakt de tickets duur.

Ik zal nog wel eens laten weten wat het uiteindelijk geworden is. We neigen nu naar Zweden, Tsjechië of Schotland. En dan met eigen of geleende kampeermiddelen lekker primitief op een minicamping in de natuur.

Een groter contrast kunnen we niet hebben denk ik. Deze zomer in een hotel in Costa Rica en volgende zomer in een klein tentje op een camping. Allebei leuk.

En gelukkig zijn er veel meer mensen die afwisselen in de vakanties. Maar het hart gaat wel een stuk sneller kloppen van verre reizen. Dan maar proberen het avontuur in te bouwen in een campingvakantie. Daarom zo primitief mogelijk en elke paar dagen verkassen...

Groetjes Dionne
7 jaar geleden
·
#22270
De twee (zomer)reizen die wij de afgelopen jaren in Europa gedaan hebben waren Baltische staten (ferry naar Litouwen en dan door met de auto tot tegen de Russische grens. Hotels en kamperen afgewisseld en helemaal terug met de auto, via Warshau en Berlijn) en eens een 'grote tour': Z-Duitsland (legoland, Neuschwantein)- Salzburg- Bosnië (Mostar)- Kroatië (Dubrovnik-Split, met uitstapje naar Montenegro) -ferry naar Italië (Ravenna, San Marino, Milaan) -Liechtenstein - Straatsburg.
Allebei leuk, maar om te zeggen goedkoop, nou, nee. Stuk goedkoper dan de reis naar de VS afgelopen zomer, dat wel, maar met Maleisië bv scheelde het dan weer al veel minder. Gewoon omdat ik toen heel erg goedkope tickets had (350 euro) dus wat dat betreft, treed ik de fam. Moerkens bij: het staat of valt met de ticketprijs.
Wij reizen overigens in Europa net hetzelfde als in Azië, Z-Amerika, Amerika: rondtrekken en enkel 2/3/4 nachten een nieuwe slaapplek. Komende herfst gaan we een weekje naar Frankrijk en zelfs dan doen we drie plekken. Mocht ik nog eens een zomer in Europa blijven, het zou rondrijden door Griekenland worden, denk ik. Of misschien wel Roemenië. En dan echt rijden tot daar. Transsylvanië en Dracula lijken mij wel hits bij de kinderen. En qua prijs zou dat ook beter moeten meevallen :) Collega is er geweest en die vind het een van de mooiste dingen die hij ooit gezien heeft. En collega is fotograaf en heeft al heel erg veel van de wereld gezien beroepsmatig.
  • Pagina :
  • 1
  • 2
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!