1. Dionne
 2. Europa reizen met kinderen
 3. dinsdag 20 september 2016
 4.  Abonneer via e-mail
Tsja, de titel zegt het al.

Voor volgend jaar is ons budget er niet naar om ver te gaan. We hebben even andere keuzes gemaakt.... En toch is dat wel even slikken.

Toen we ooit met de kinderen ver weg gingen dachten we dat dat eenmalig zou zijn. Maar inmiddels weten we beter. Vier jaren achter elkaar zijn we geweest. Thailand, Sri Lanka, Japan en Costa Rica met de kids. Inmiddels is het een hobby geworden, tijden zoeken naar de leukste bestemmingen en de beste route. En als we terug zijn, het maken van een fotoboek.

Met de keuze die we gemaakt hebben kunnen we volgend jaar echt niet ver op reis. We denken nu aan een vakantie binnen Europa. Ook Europa is prachtig. Maar waar moeten we heen. Allebei gruwelen we van megacampings met animatie en rijtjes stacaravans. We hebben geen eigen kampeerspullen, maar kamperen is wel een optie.

We zoeken dus evengoed avontuur, rondreizen en vooral niet te veel toeristen. Geen Nederlandstalige accomodaties. Budgetvriendelijk moet het zijn. We hebben drie weken in de zomervakantie. En onze kids zijn dan 10 en bijna 8.

Wij denken het meest aan Zweden, Tsjechië, Schotland, Noord Italie ofzo, de minder toeristische regio's dus.

Waar gaan jullie heen als je niet ver op reis gaat?

Wellicht het verkeerde forum maar wie weet begrijpen jullie mijn gevoel wel. En ik hoop op wat leuke suggesties.

Groetjes Dionne
Waardeer dit bericht:
Zonder kinderen: Canada, Ecuador en Galapagos, Zuid Afrika (2x), Namibie, Zimbabwe, Botswana en delen Europa.
Met kinderen: Denemarken, Canarische Eilanden, Oostenrijk, Azoren, Slovenie, Thailand 2*, Sri Lanka, Japan, Costa Rica, Polen, Noorwegen. 2020 Zuid Afrika!
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
He, wat balen!!! Snap het heel erg goed, soms hebben andere dingen voorrang. Zo gaat dat helaas... .
De landen die je noemt lijken me prima voldoen aan je wensen en ik denk dat je daar zeker ook een hele leuke vakantie kunt hebben!

Maar om antwoord te geven wat wij doen als we wat minder ver op reis gaan:
Wij, 3-jarig zoontje en ik, zijn afgelopen juni in diverse vakantiehuisjes geweest in Wales (1 stop), Ierland (2 stops) en Schotland (1 stop). Lekker makkelijk geregeld via BuroScanBrit (huisjes en de 4 overtochten) en met eigen auto, maar toch het idee van een 'rondreis'. Zij hebben diverse rondreizen door Scandinavië en GB + Ierland. We hebben het super naar ons zin gehad. Qua budget was het niet heel vriendelijk moet ik zeggen, maar ik wilde niet alleen 'ver' met kind, alles wat ik verzon vond ik dat de papa het ook moest zien/meemaken. Als je met vier gaat is het bij hen overigens net zo duur als met 2 (je betaalt denk ik per huisje en auto), dus dan is het qua budget een stuk interessanter (de reizen die ik bekeken heb dan).

Binnen Europa zijn we veel in Scandinavië geweest, kanovaren bijv. op Zweedse meren.
Kroatie is ook erg mooi en budgettechnisch heel vriendelijk.
In Frankrijk heb je ook hele stukken die minder toeristisch zijn, maar ook prachtig (kastelen bijv., riviertjes waar je in kunt zwemmen)
Misschien gek, maar de Ardennen zijn ook prachtig. Luxemburg is ook tof.

De horrorcampings zijn in elke regio wel te ontwijken door de wat kleinere campings te pakken of boerderij campings. Er zijn ook veel campings tegenwoordig met zgn trekkershutten. Wij gebruiken die nogal eens als we maar een weekendje weg willen en niet weer de hele heisa moeten inpakken/opzetten etc.
Wellicht kan je kampeerspullen lenen bij vrienden/familie?! Tenten zijn ook te huur (dat doet mijn zus altijd en is daar zeer tevreden over, zij huurt dan per week een tent in een andere regio/ander land).

Slovenië en Estland/Letland/Litouwen trekken ook hard, maar heb daar geen ervaring.
Ik dacht dat fam. Moerkens dit jaar die kant op geweest is? Ik heb het verslag gelezen, maar weet niet goed of ik de juiste familie erbij noem nu... .
Zelf: Diverse reizen op alle continenten (ja, ook Antarctica ;) )

Buiten Europa met kind ('12):
'13 Marokko - '13/'14 Nieuw-Zeeland - '15 Panama & Zuid-Amerika (5 mnd backpacken) - '16/'17 Myanmar & Thailand - '18 Maleisië - '19 NY - ('20 Israël & Jordanië :( )
 1. meer dan een maand geleden
 2. Europa reizen met kinderen
 3. # 1
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Misschien een idee: we zijn 2x met onze kinderen naar Sicilie geweest, en daar hebben we rondgereisd en via booking.com in diverse kleinschalige bed and breakfasts met zwembad geslapen of een bungalow gehuurd met zwembad. De 1e x zijn we met het vliegtuig gegaan en hebben we een auto gehuurd. We sliepen in kleine accommodaties met zwembad en 1x op de flanken van de Etna die ook nog uitbarstte toen wij er waren. De 2e x zijn we met eigen auto met de ferry gegaan (incl overnachting op de boot) en na Sicilie, zijn we langzaam via Italie (Amalfi kust, Vesuvius, Pompeii (vanaf hotel uitzicht op de Vesuvius) en daarna via Toscane weer naar huis gereden. Hoe meer we naar Noord Italie gingen, hoe toeristischer het werd. In Toscane zit het in de zomer vol met Nederlanders. We hadden daar echter een kleinschalige eco lodge geboekt van waaruit we uitstapjes maakten. Sicilie is erg mooi, afwisselend en rustig. Wij vinden de sfeer heel anders dan het vasteland van Italie. Je hebt wel een auto nodig.
Vrmk: Beijing, Bali, Cambodja, Maleisië, Thailand 3x, Curaçao 2x, Egypte, Florida 2011+2018, NY - Florida 2019
Vrzk: Costa Rica, Mexico, Tobago, Egypte 2x, Kenya, Thailand 2x, Maleisië 2x, Vietnam, Sri Lanka, de Malediven, Indonesië
 1. meer dan een maand geleden
 2. Europa reizen met kinderen
 3. # 2
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ook Corsica is een super aanrader. Wij zijn daar met de eigen auto naar toe gegaan en dat is echt al een leuk avontuur (auto op de boot, slapen in een cabine op de boot, gezellig ontbijten vroeg in de ochtend terwijl je het eiland nadert). Wij hebben daar gekampeerd maar je kunt ook prima chaletjes huren op campings of kleine hotelletjes boeken.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Europa reizen met kinderen
 3. # 3
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ha, ha, nee familie Moerkens had dit jaar wel een budget vakantie maar ze gingen naar New York :)

Je moet je even afvragen wat precies de bedoeling is, je hebt budget en budget.
Wij waren ook even toe aan een budget vakantie, na weer jaren achter elkaar een duurdere reis, in 2015 een nieuwe auto gekocht, mijn man halverwegen dit jaar een nieuwe baan......dan moet je toch even keuzes maken.
De vraag is alleen wil je dichtbij huis of wil je goedkoop? Ik heb het afgelopen jaar dus flink zitten pluizen om zo goedkoop mogelijk iets te kunnen vinden dat bij onze wensen aansloot.
Ga je 2 weken naar een camping in Europa, zonder eigen middelen dan ben je al snel €4000 kwijt, vind ik nog steeds veel voor het geen je er voor terug krijgt.
Ik heb me dus letterlijk overal aangemeld, ticketspy, vakantie piraten enz om hier opzoek te gaan naar een budget vakantie, uiteindelijk liep ik tegen tickets naar Boston aan voor maar €236 pp, met een extra koffer was dit totaal nog geen €1001, totaal koste de reis ons, incl vluchten, openbaar vervoer, overnachten, esta en excursies nog geen €2300, best een budget reis voor 9 dagen (natuurlijk wel) NY. Met goedkope tickets verlaag je dus al heel erg je budget.
Onze tweede optie was Marokko, ook dit is qua tickets goedkoop en daar kan je het zo duur maken als je zelf wil, ook in de zomer durf ik dit gerust aan, overal kan je wel een hotel met zwembad Boeken, misschien dat je de woestijn dan beter even over kan slaan maar verder prima te doen.
Ook kwam er na het boeken van onze tickets naar Boston nog een leuke aanbieding naar Cuba langs, 9 dagen all-in voor 4 personen voor maar €3250, je kan dan daar nog het openbaar vervoer nemen om de omgeving te verkennen, bedden, eten en drinken heb je dan al.
Streep het allemaal maar eens tegen elkaar weg, je zal zien dat je voor minder ook ver kan gaan, misschien wel wat korter maar ik ga liever ergens naar toe wat we dan ook graag willen. Ik moet wel toegeven dat ik eerst best spijt had van onze reis naar NY maar dat is me echt 200% meegevallen, we vonden het echt geweldig! 9 dagen was ook wel weer lang genoeg voor daar hoor.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Europa reizen met kinderen
 3. # 4
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ah, ja!! Het vliegticket debacle naar het NY 'dat moest'. Hoe kon ik me zo vergissen?! Sorry!!!

Heb het even nagezocht: Het is dhans en fam. die naar de Baltics geweest zijn.
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.verrereizenmetkinderen.nl/Forum/viewtopic.php?f=101&t=3444]viewtopic.php?f=101&t=3444[/url]<!-- l -->
Zelf: Diverse reizen op alle continenten (ja, ook Antarctica ;) )

Buiten Europa met kind ('12):
'13 Marokko - '13/'14 Nieuw-Zeeland - '15 Panama & Zuid-Amerika (5 mnd backpacken) - '16/'17 Myanmar & Thailand - '18 Maleisië - '19 NY - ('20 Israël & Jordanië :( )
 1. meer dan een maand geleden
 2. Europa reizen met kinderen
 3. # 5
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
wij boeken (ver) vooraf een huisje, meestal via airbnb, nooit meer dan 40€/nacht, altijd mooie eenvoudige huisjes in natuur, of leuke verblijven in de stad (berlijn en stockholm waren wel duurder)
dit jaar vonden we iets voor nog geen 30€/nacht, dichtbij verschillende meren, in de bergen in noord italië.. in totaal voor 3 weken betalen we zo'n 65€ aan logies+autorit, dat is onze budgetvakantie :-)
we waren ook al in zweden (kostereilanden) griekenland (damouchari) rondtrek door spanje (madrid, valencia,barcelona) rondtrek kopenhagen,stockholm, de reizen waarbij we vlucht + autohuren zijn meteen al een stuk prijziger dan die waarbij we onze eigen auto gebruikten, ik denk dat we nu een 1000€ kwijt zijn voor auto+huisje, en het waren allemaal leuke reizen :-)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Europa reizen met kinderen
 3. # 6
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Voor ons komend jaar ook weer een tentvakantie. Wij hebben een eigen de Waardtent, dus we zijn helemaal vrij om te gaan waar we willen. We zoeken op internet altijd campings met max 50 plekken, geen nederlandse eigenaar en hele grote plekken, zodat we geen "last" hebben van de buren. En idd niet te duur. Meestal vul ik mijn zoektermen in bij zoover en rangschik dan op beoordelingscijfer. Na een paar avonden zoeken heb ik dan meestal "beet".

Komend jaar gaan we voor de bergen, even een heel ander landschap dan Nederland.
Zonder kids: Vietnam, tunesie, Indonesie
Met kids: 2012 Nieuw Zeeland (6mnd en 2,5 jaar), 2014 Maleisie (2,5 jaar en 4,5 jaar) 2016: Tanzania (4 en 6 jaar) 2019:???
 1. meer dan een maand geleden
 2. Europa reizen met kinderen
 3. # 7
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
De twee (zomer)reizen die wij de afgelopen jaren in Europa gedaan hebben waren Baltische staten (ferry naar Litouwen en dan door met de auto tot tegen de Russische grens. Hotels en kamperen afgewisseld en helemaal terug met de auto, via Warshau en Berlijn) en eens een 'grote tour': Z-Duitsland (legoland, Neuschwantein)- Salzburg- Bosnië (Mostar)- Kroatië (Dubrovnik-Split, met uitstapje naar Montenegro) -ferry naar Italië (Ravenna, San Marino, Milaan) -Liechtenstein - Straatsburg.
Allebei leuk, maar om te zeggen goedkoop, nou, nee. Stuk goedkoper dan de reis naar de VS afgelopen zomer, dat wel, maar met Maleisië bv scheelde het dan weer al veel minder. Gewoon omdat ik toen heel erg goedkope tickets had (350 euro) dus wat dat betreft, treed ik de fam. Moerkens bij: het staat of valt met de ticketprijs.
Wij reizen overigens in Europa net hetzelfde als in Azië, Z-Amerika, Amerika: rondtrekken en enkel 2/3/4 nachten een nieuwe slaapplek. Komende herfst gaan we een weekje naar Frankrijk en zelfs dan doen we drie plekken. Mocht ik nog eens een zomer in Europa blijven, het zou rondrijden door Griekenland worden, denk ik. Of misschien wel Roemenië. En dan echt rijden tot daar. Transsylvanië en Dracula lijken mij wel hits bij de kinderen. En qua prijs zou dat ook beter moeten meevallen :) Collega is er geweest en die vind het een van de mooiste dingen die hij ooit gezien heeft. En collega is fotograaf en heeft al heel erg veel van de wereld gezien beroepsmatig.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Europa reizen met kinderen
 3. # 8
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Bedankt voor de reacties. Wij willen echt wel graag drie weken weg. Hebben drukke banen en we hebben die tijd echt nodig. Bovendien houden we allevier van vakantie vieren.

Vanwege toestemming op het werk kunnen we pas eind december, begin januari de tickets boeken. We zijn dus niet zo heel flexibel daarin. Dat maakt de tickets duur.

Ik zal nog wel eens laten weten wat het uiteindelijk geworden is. We neigen nu naar Zweden, Tsjechië of Schotland. En dan met eigen of geleende kampeermiddelen lekker primitief op een minicamping in de natuur.

Een groter contrast kunnen we niet hebben denk ik. Deze zomer in een hotel in Costa Rica en volgende zomer in een klein tentje op een camping. Allebei leuk.

En gelukkig zijn er veel meer mensen die afwisselen in de vakanties. Maar het hart gaat wel een stuk sneller kloppen van verre reizen. Dan maar proberen het avontuur in te bouwen in een campingvakantie. Daarom zo primitief mogelijk en elke paar dagen verkassen...

Groetjes Dionne
Zonder kinderen: Canada, Ecuador en Galapagos, Zuid Afrika (2x), Namibie, Zimbabwe, Botswana en delen Europa.
Met kinderen: Denemarken, Canarische Eilanden, Oostenrijk, Azoren, Slovenie, Thailand 2*, Sri Lanka, Japan, Costa Rica, Polen, Noorwegen. 2020 Zuid Afrika!
 1. meer dan een maand geleden
 2. Europa reizen met kinderen
 3. # 9
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wij wisselen de verre reizen ook af met kampeer vakanties in Europa! En onze kinderen vinden beide manieren van reizen heel fijn! En natuurlijk is een kampeer vakantie met de auto ook heel erg budgetvriendelijk! Dat maakt dat ons budget voor de verre reizen dan weer iets groter is.

Wij zijn in Tsjechië geweest en qua natuur was dat niet zo indrukwekkend. Een jaar later gingen we naar Polen en dat was echt wel super! Langs de zuidkant heb je verschillende nationale parken die toch elk heel verschillend zijn. En op de buurt van Zakopane na is het er helemaal niet toeristisch. Dus ja, vaak ook behoorlijk primitief en veel Nederlanders zijn we niet tegengekomen! Uiteindelijk zijn we tot aan de grens met Oekraïne gereden en wat was het daar mooi! En quasi geen westerse toeristen, enkel Polen. Ons budget voor 3 weken (2 personen met tent, alle kosten inbegrepen - in 2007): € 600. En Polen kamperen zelf ook in kleine tentjes, dus dan vallen jullie al helemaal niet op :-) Wij willen zeker over enkele jaren nog eens terug gaan met de kinderen!

Roemenië is ook een aanrader! Daar hebben we ook al veel goeds over gehoord! Alleen wel een heel eindje rijden! Dat is voor ons de belangrijkste reden waarom we daar nog niet geweest zijn.

veel succes met kiezen!
Reizen met kinderen ver weg : Nieuw-Zeeland (2010), West-Australië (2012), Oost-Australië (2015), Canarische Eilanden (2016), Ijsland (2017), Kreta (2018) & dichtbij (Polen, Tsjechië, Noorwegen, Frankrijk, Slovenië, Kroatië, Hongarije, Nederland, Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Europa reizen met kinderen
 3. # 10
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wij hebben enkele jaren in Slowakije gewoond en vonden het enorm mooi, goedkoop en niet toeristisch ginds.
Nu wonen we in China en zijn deze zomer opnieuw voor tien dagen naar Slowakije geweest. Wij houden er wel van om op Nederlandse campings te gaan omdat we dan even te kans zien om terug in onze moedertaal met mensen te communiceren en ook voor de kinderen is dat eens fijn.
Ik kan je wel een drietal leuke in Slowakije geven. (eentje in het oosten, eentje aan de voet van de Tatra en eentje tegen Hongarije).

Ik word altijd vrolijk als ik in Slowakije kom en ik kom onmiddellijk tot rust ginds.
Thailand (2004, 2013, 2015, 2016, 2017), Tunesië (2007), VS (2010, 2018), Costa Rica (2012), China (2015/2016/2017), Hong Kong (2015/2017), Maleisië (2016), Indonesië (2016), Australië (2017), Macau (2017), Borneo (2017), Canada (2018) en Europa
 1. meer dan een maand geleden
 2. Europa reizen met kinderen
 3. # 11
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ik sluit me volledig aan bij fam moerkens. Dichtbij betekent zeker niet per definitie goedkoper. Ik heb vorig jaar gekeken naar Engeland en Zweden en kwam tot de conclusie dat drie weken daar me veel meer kost dan drie weken Thailand. En dan vind ik het laatste nog leuker ook, lekkerder eten en veel meer kans op mooi weer. Ik heb dan wel geen eigen kampeermiddelen dus mss dat dan scheelt. Voor Zweden betwijfel ik dat. En zal het ws niet veel schelen met Thailand.

Uiteraard hangt het natuurlijk ook vanaf hoe je de verre reizen financieel invult. Wij reizen low budget. Maar als je voor een vergelijk een budget voor Japan afzet tegen vakantie in Europa dan zit je er sneller onder. Dus de verre reizen bestemming en zeker het ticket maakt een groot verschil.

Ik zie hier leuke suggesties!
Zonder kinderen lange en kortere reizen oa door Zuid-Amerika, Afrika, Azië, Midden-Amerika

Solo met dochters ('07 en '09) ver: Jamaica ('10), Bali ('14), Zuid-Afrika ('15), Panama ('16), Bali, Singapore en Australië ('17), Beijing en Australië ('18), Thailand, Oman ('19), Sri Lanka, Kaapverdië ('20)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Europa reizen met kinderen
 3. # 12
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Eens hoor. Je kunt duur binnen Europa en goedkoop ver weg. Een stacaravan op een megacamping vol animatie in de Franse Alpen is duurder dan het verblijf etc in Thailand.

Maar dat is niet wat we zoeken. Wij hoeven geen animatie en betalen er dus ook niet voor. Een kampeerplekje op een camping waar alleen natuur is kost max 15€. En dan kun je je eigen potje koken.
In bijv Zweden mag je wildkamperen. Alleen zijn daar, en in Noorwegen, de dagelijkse kosten weer erg hoog.

We blijven nog even zoeken dus. Als we verre tickets voor een supergunstige prijs voorbij zien komen zou het zomaar kunnen dat we dat boeken. Alleen kan dat pas in januari en dan zijn de meeste prijzen toch al weer hoger.

En anders, zo als iedereen maar zegt maar ik nog niet echt aan wil, we hebben al zoveel gezien. (Overigens vinden wij dat wel meevallen hoor ;))
Zonder kinderen: Canada, Ecuador en Galapagos, Zuid Afrika (2x), Namibie, Zimbabwe, Botswana en delen Europa.
Met kinderen: Denemarken, Canarische Eilanden, Oostenrijk, Azoren, Slovenie, Thailand 2*, Sri Lanka, Japan, Costa Rica, Polen, Noorwegen. 2020 Zuid Afrika!
 1. meer dan een maand geleden
 2. Europa reizen met kinderen
 3. # 13
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Vergis je niet in de ticketprijzen! Eind december tot eind januari beginnen de maatschappijen behoorlijk te stunten, ik heb vorig jaar in die periode echt wel hele leuke prijzen voorbij zien komen, voor €1440 naar Tanzania, voor €1700 naar Kuala lumpur, voor €1600 naar Thailand, dit zijn prijzen voor 3 volwassenen en 1 kind van 11, het was wel voor laat in het seizoen, zo vanaf 10 augustus vertrekken, voor vroeger heb ik niet gekeken, het is echt heel goed mogelijk!
Ik heb nog hoop :)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Europa reizen met kinderen
 3. # 14
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation

En anders, zo als iedereen maar zegt maar ik nog niet echt aan wil, we hebben al zoveel gezien. (Overigens vinden wij dat wel meevallen hoor ;))


O, zoveel mensen zeggen 'Jullie hebben al zoveel gezien! Dat je nog weg gaat! Europa is ook mooi hoor!". Daar heb ik zo'n hekel aan!!! We hebben vast meer landen bezocht dan modaal, dat is helemaal waar, ik denk zelfs dat onze vierjarige daar nog boven zit, maar mag ik aub zelf bepalen waar ik heen wil?! Bovendien hebben we ook in Europa al heel wat gezien en gedaan en hebben we nooit gezegd dat het niet mooi is of dat we daar geen leuke vakanties hebben (gehad), maar wat maakt het voor die ander uit wat wij doen? Die gaat misschien al voor de 10e keer naar Frankrijk, niks mis mee, moet iedereen zelf weten, maar mogen wij het dan ook aub zelf bepalen?! Sorry, tot zover mijn frustratie op dit onderwerp! Klinkt het bekend?! ;-)


Ver hoeft inderdaad niet duurder te zijn dan dichtbij, het is maar net hoe je beide invult, maar als je echt op een heel laag budget wilt/moet kan het toch niet veel goedkoper dan kamperen met eigen c.q. geleende spullen en eigen vervoer. Voor het geld wat genoemd wordt aan tickets (hoe fijn ze ook klinken!) kan je makkelijk drie weken op pad 'in de buurt', alle kosten meegerekend en dan moet je op de 'verre' bestemming nog altijd eten, slapen, verplaatsen en jezelf vermaken. De vraag is dus eigenlijk: wat is het budget?! Als je € 3000 hebt kan je heel makkelijk ver weg als je reist zoals wij dat normaal gezien doen (hostels, ov etc.), als je 'maar' de helft hebt wordt het een heel stuk lastiger voor drie weken op een verre bestemming.

Ik vind Polen een top tip! Makkelijk aan te rijden, super goedkoop, prachtige natuur, mooie steden en weinig toeristisch (vreemd eigenlijk).
Zelf: Diverse reizen op alle continenten (ja, ook Antarctica ;) )

Buiten Europa met kind ('12):
'13 Marokko - '13/'14 Nieuw-Zeeland - '15 Panama & Zuid-Amerika (5 mnd backpacken) - '16/'17 Myanmar & Thailand - '18 Maleisië - '19 NY - ('20 Israël & Jordanië :( )
 1. meer dan een maand geleden
 2. Europa reizen met kinderen
 3. # 15
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ik hoor nog niemand roepen "de Balkan", landen zoals Bosnie Herzegovina en Servie zijn super mooi en betaalbaar. Combineer dat met Kroatie of Montenegro voor het strand en je hebt een super tijd. Wij zijn dit jaar ook in Slovenie en Italie geweest, heel erg mooi maar niet zo goedkoop als je zou denken misschien.

Of als je toch exotisch wil, wat dacht je van Marokko of Jordanie. Moet je wel tegen de warmte kunnen.
Met dochter (2013: Thailand,Myanmar,China,Cambodja, Vietnam, Myanmar, Maleisië. Colombia,Peru, Bolivia, Chili, Panama, USA, Canada. n, Egypte next USA, Brazilië
http://www.gezinopreis.nl
 1. meer dan een maand geleden
 2. Europa reizen met kinderen
 3. # 16
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hallo,

Wij zijn al in echt veel landen in europa geweest.
Ik denk dat Albanie het best bij jullie zou passen. Kost echt helemaal niets daar. Wij hebben een super tijd gehad.
Macedonie is minder, bosnie en montenegro ook gaaf. Echt een leuke trip is van hier naar Venetie, dan met de boot naar griekenland. Lekker weekje op een eiland, bv Zakintos en dan via Athene, en noord Griekenland naar Albanie en verder in een paar weken naar huis. Zeer goed te betalen, camper niet nodig onderkomen echt goedkoop.
Echt super vriendelijke bevolking en je kunt echt van de gebaande paden af.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Europa reizen met kinderen
 3. # 17
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
De keuze is gemaakt. Polen it is!

We gaan rondreizen zoals we gewend zijn. Toch niet kamperen maar in self-catering huisjes via kleine particulieren. De eerste is al geboekt. Een supergroot huis met mega tuin (5000m2) in een piepklein dorpje aan de voet van het reuzengebergte. Voor 38€ per nacht incl linnen etc.

Waarom Polen: goedkoop, plaatjes zien er prachtig uit. Onbekend bij toeristisch Nederland. Weinig reisgidsen en niet vernoemd in campinggidsen etc. En we gaan ons laten verrassen. Laat het beeld van grauw en grijs maar weggaan. We gaan bossen, bergen, meren en de zee bezoeken, evenals Krakau, Warschau. Afwisselend genoeg dus.

Zin in! Voor tips, we horen het graag.
Zonder kinderen: Canada, Ecuador en Galapagos, Zuid Afrika (2x), Namibie, Zimbabwe, Botswana en delen Europa.
Met kinderen: Denemarken, Canarische Eilanden, Oostenrijk, Azoren, Slovenie, Thailand 2*, Sri Lanka, Japan, Costa Rica, Polen, Noorwegen. 2020 Zuid Afrika!
 1. meer dan een maand geleden
 2. Europa reizen met kinderen
 3. # 18
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wij hebben vorig jaar de Baltische Staten gedaan. Hardstikke leuk (en net zo duur als 3,5 week Azie ;-( ). Zie de reisblog.
http://www.reisfamilie.nl
India* Thailand* Maleisië* Turkije* Laos* Singapore* Indonesië* USA* Baltics* Sri Lanka* Nepal Marokko Egypte Israël Syrië Jordan Vietnam Taiwan China Korea (met * ook met kids)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Europa reizen met kinderen
 3. # 19
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wij zijn net terug uit Vietnam en fantaseren alweer volop over de zomervakantie! De afgelopen jaren zijn wij steeds in december/januari 4 weken naar Azie geweest en in de zomer simpel naar Frankrijk. Azie kon in de winter met toestemming van school. Helaas heeft school aangegeven dat dit jaar echt de laatste keer was.... Deze zomer willen we of weer naar Vietnam of naar Polen. Ik vind frankrijk in de zomer zo enorm tegenvallen... De tip om met de boot via Italie naar Griekenland te hoppen heb ik ook op het wensenlijstje gezet :-)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Europa reizen met kinderen
 3. # 20
 • Pagina :
 • 1
 • 2


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!