donderdag 08 mei 2014
  11 Replies
  4.1K Visits
  Subscribe
Volgend jaar willen mijn man en ik samen met onze kinderen een verre reis gaan maken. Mijn oudste is dan bijna vijf en mijn jongste 3 jaar en een paar maanden. De reis staat gepland in oktober/november, dit vanwege het (hopelijk) behalen van mijn masterstudie. We willen ongeveer 3 a 4 weken op reis. Het liefste reizen we naar gebieden waar geen of nauwelijks malaria is.
Voordat onze jongens er waren zijn we zelf op reis geweest naar Bali/Lombok, Mexico, New York en veel in Europa. Sinds mijn mannetjes er zijn we 1 keer gevolgen naar Oostenrijk en zijn we voornamelijk in Frankrijk met de auto op vakantie geweest.
Ons oog is nu gevallen op Zuid-Afrika, maar ik zou zelf ook wel naar Thailand of Maleisië willen. Ik heb eerst rondgekeken op de site van Riksja kids, maar vooral de prijzen schrikken me wel een beetje af. 2000 euro pp voor volwassenen en 900 per kind en dan moet je de vluchten nog bijboeken. Ik was dus benieuwd of het goedkoper kan? Ik ben me ervan bewust dat Zuid-Afrika duurder is dan Thailand, maar klopt het echt dat het verschil kan oplopen tot 1000-en euro's? Ik hoor graag jullie ervaringen en ook eventueel budgetten.

Groetjes, Esther
Waardeer dit bericht:
9 jaar geleden
·
#15678
Hoi, leuke plannen en bestemmingen. Is altijd lastig kiezen:-)

Wat je kan meenemen in de overweging is het weer in die tijd. Als je bijvoorbeeld de westkaap van zuid afrika wil bezoeken dan is okt en nov ideaal. In onze zomervakantie is het daar winter, dus als je graag naar zuid afrika wilt met mooi weer dan krijgt dit land extra punten.
9 jaar geleden
·
#15679
Hoi Esther,

Leuk vooruitzicht!
Prijzen via organisaties zijn vaak duurder. Er zit een hele organisatie achter in NL en buitenland plus ze willen ook nog wat verdienen natuurlijk ;-)
Wij hebben vorig jaar met onze kinderen max 100 euro per dag uitgegeven in Thailand voor ons alle samen. (Feb Maart) Dat is hotel, eten (3x daags), taxi trein etc ,toegangskaartjes en duiken. Zelfs de souvenirs zaten hierin. En dan zaten wij in hele leuke hotels/resorts met zwembad, airco etc. Dus als je een beetje handig bent met internet en rondvraagt/kijkt op dit forum kan het zeker veel goedkoper als 3800 Euro (en daar zit volgens mij nog niet al je maaltijden in)

Wat soms wel voordelig en ook wel prettig is om via een organisatie een startpakket te boeken. Dat is dan meestal de vlucht, transfer naar je eerste hotel en 1 a 2 overnachtingen.
9 jaar geleden
·
#15680
Hallo Esther,

Wij boeken sinds 2011 al onze tickets en hotels zelf, dit scheelt behoorlijk wat geld. Daarnaast kan je je eigen reistempo bepalen, ideaal met kinderen! Via bekende vlieg websites (Tix.nl, vliegtickets.nl) kan je voordelig al je vlucht boeken, vanaf dat moment kan je zelf je reis gaan samenstellen.

Succes!
9 jaar geleden
·
#15681
Ik heb een zwak voor Zuid-Afrika, tickets zijn over algemeen wel duurder dan naar Azie.
wij hebben een keer omgvlogen via dubai naar Kaapstad, teon ging ons ticket onder de 600 euro en kinderen krijgen korting. dat vonden wij het prijsverschil met rechtstreeks waard.
onze eerste reis naar Zuid Afrika, boekten wij via Riksja, zuidafrikaonline.
al snel hadden we zoiets van, jee dat kan makkelij zelf.
dat hebben we de tweede en derde keer dan ook gedaan.
en een vierde keer volgt ook nog zeker. de mensen, de natuur, de dieren, een moie afwisseling voor ons.

autohuur ligt rondom de 35 euro per dag, toyota corolla.
accomodaties wisselen, kan tussen 50 en 100 euro. wij kozen daarbij voor comfort en kleinschalig.
dat zal in thailand goedkoper kunnen.
zuid afrika is makkelojk self catering, dat is in Thailand minder volgens mij.

succes ermee, gr Ilse
9 jaar geleden
·
#15682
Hoi Esther,

Gebieden zonder of met nauwelijks malaria zijn in Thailand en Maleisie ook goed te vinden hoor. is een kwestie van in de juiste gebiden reizen ( zie http://www.vaccinatiesopreis.nl/malaria-thailand/ of http://www.vaccinatiesopreis.nl/malaria-maleisie/ )
Als je voor de eerste keer met je kinderen ver gaat reizen, lijkt Thailand / Maleisie me ook wat makkelijker om te testen en goedkoper dan Zuid Afrika.
Zeker als je zelf al wat reiservaring hebt zou ik opteren voor een zelf geplande reis in plaats van georganiseerd. Het hotel voor de eerste nachten kan je al vooraf vanuit Nederland boeken en als je bijv op Bangkok vliegt staan er bij de uitgang gereguleerde taxi services die van iedere rit die ze uitgeven de taxichauffeur en de bestemming registreren zodat je gerust kan zijn dat je niet meteen word afgezet of iets dergelijks. voor een tientje + een paar euro tol voor de snelweg sta je overal in Bangkok voor de deur van je hotel. Verder kan je goedkoop en makkelijk je vervoer van A naar B boeken of een tripje naar de jungle of drijvende markt..
Met z'n 4-en zijn wij ook maximaal 100 euro per dag kwijt aan eten/drinken/slapen/vervoer/excusrsies/duiken etc. snelle calculatie:
- vliegtickets (direct, met bekende maatschappij in oktober) 2 volwassenen 2 kinderen = € 2.000 / € 2.200
- 4 weken reizen met alles erop en eraan = € 3.000
- extraatjes/onvoorzien - € 500
- totaal ~ € 5.500 voor een maand met het hele gezin rondtrekken.

dat is dus in vergelijking met georganiseerde reizen beter te betalen.
9 jaar geleden
·
#15683
Super bedankt voor alle reacties. Mijn man is echter wat huiverig voor Thailand. We zijn ooit samen in Bali geweest, en dat vond hij niet zo heel erg leuk. Hij kan niet zo goed tegen de hitte en hij vond Bali rommelig en vies (met name in de natuur). Hoe zit dat in Thailand? Iedereen die daar is geweest is zo ontzettend enthousiast, dus dat maakt me nieuwsgierig. Ook het feit dat financieel wat aantrekkelijker is dan Zuid-Afrika wilde ik het toch meenemen in overweging. Echter aangezien ik wel zoiets heb van we moeten het allebei heel erg leuk vinden, vrees ik eerder dat het Zuid-Afrika wordt of anders Zuid-Amerika. Al zag ik dat de prijzen van Zuid-Amerika nog hoger liggen dan die van Zuid-Afrika.
Overigens heb ik een paar jaar als tourmanager gewerkt, dus ik vind het niet erg om te regelen en meestal lukt dat me ook aardig.
9 jaar geleden
·
#15684
Ik ben in Thailand en op Bali geweest maar ik vind het niet echt vergelijkbaar, ik moet ook toegeven dat de rommel in de natuur me op Bali toen ook niet echt opgevallen is.
Ik vind Thailand veelzijdiger dan Bali, er is bewoon veel meer te doen, het land is natuurlijk ook veel groter.
Azië is natuurlijk zo wie zo wel rommeliger dan Nederland maar in de natuur dat geloof ik dan weer niet echt.

Suc6 met je keuze
9 jaar geleden
·
#15685
Ja ik vond het ook wel meevallen hoor, mijn man is gewoon erg westers hahaha. We houden ook van andere dingen, ik vind het bijvoorbeeld wel fijn als het warm is en hij niet. Hij is ooit ook 4 weken met tent in Alaska geweest. Super gaaf, maar dat zie ik mezelf dan weer niet zo snel doen. Anyway misschien is Thailand dan een stap te ver, maar hoe zit het met Maleisië? Qua vlietickets ongeveer vergelijkbaar met Thailand, maar verder weet ik er niets over...
9 jaar geleden
·
#15686
Dan is Maleisië misschien wel ideaal, is toch al meer toeristisch ontwikkeld en komt ook redelijk westers over. Toen wij in Kuala Lumpur waren (maart 2011) zag alles er heel netjes uit.
9 jaar geleden
·
#15687
Je mag Kuala Lumpur niet vergelijken met de rest van Maleisie, Bangkok is ook redelijk westers in vergelijking met de rest van Thailand, daar moet je wel rekening mee houden.
9 jaar geleden
·
#15688
Wij vonden Maleisie over het algemeen wel westerser dan Thailand. Wat trouwens niet persee schoner betekend. in Maleisie wonen ook enorm veel Chinezen die nou eenmaal een aantal gewoontes hebben die wij hier vies vinden.
Kijk ook waar je heen gaan zo vonden wij het eiland Langkawi een stuk netter dan Penang wat nogal rommelig is.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!