zondag 07 december 2014
  5 Replies
  2.5K Visits
  Subscribe
Komend jaar hebben wij in de periode mei, juni, juli, aug, de mogelijkheid om ongeveer 3 maanden met ons gezin weg te gaan. Nu weten we normaal gesproken (bij kortere reizen) meteen wat onze reisbestemming zal zijn, maar nu helemaal niet.... alles ligt open. Maar goed, de knoop om lekker met elkaar weg te gaan is doorgehakt!!!

We willen ons huis in Nederland verhuren. We weten dat we niet naar Malaria gebied willen met de kinderen.
Azie heeft ons eigenlijk nooit zo getrokken, maar is een kant waar we nog nooit heen zijn gevlogen, onbewust misschien ook een spannend idee bij, terwijl we wel ervaren reizigers zijn. Is wel aantrekkelijk in de kosten. En de medische zorg schijnt goed te zijn. Mogelijk combineren met Australie of Japan??!! Wat dan wel weer duurder is. Met Airasia vallen de tickets vanaf Bangkok dan wel mee.. Japan is een langgekoesterde wens, reisgids staat al 4 jaar op de plank. Het reizen met camper is ons erg bevallen en zou voor Australie een mooie optie zijn. Dat idee geeft ons een heerlijk knus gevoel. Oostkust van Amerika lijkt ons ook mooi, maar daar is de camperhuur wel weer duurder...
Zuid Amerika trekt ons wel, maar het feit dat de medische zorg minder is trekt ons dan niet.
Kortom... nu de reis qua reisduur helemaal open ligt vinden we het lastig om een keuze te maken, zo suf!
Wie kan ons wat tips geven?
Waardeer dit bericht:
9 jaar geleden
·
#17397
Wat een heerlijke luxe! Maar snap ook dat de keus zo groot is dat het moeilijk kiezen is.

Ik zou kijken welke landen niet aan te raden of juist aan te bevelen zijn in die periode. Japan is mss in mei ok maar later is het niet ideaal om te reizen. Ik ben er in kersenbloesemtijd geweest, dacht eind maart.

Verder is het af te wegen hoe lang iets reizen is. Als de leerplichtwet van toepassing is ga je misschien niet meer voor drie weken naar Australië. Of nieuw zeeland en de pacific. Is eel duurder maar als je het combineert met goedkope azie bestemming mss goed haalbaar. En Azië ligt op de route. Ik weet even niet hoe het weer daar dan is. Is gemakkelijk op Internet te vinden. Of reisplannerboekje van columbus magazine.

succes!
9 jaar geleden
·
#17398
Ook leuk toch?
Nieuw Zeeland en het zuiden van Australie vallen misschien af ivm het weer? Of misschien houden jullie wel van wat koeler weer ipv warm en zwemmen.
Wij kozen 2 jaar geleden voor een combi Maleisie en Australie. Afwisseling qua cultuur, heel andere manier van reizen in de beide landen, etc. Is ons erg goed bevallen. Maar we reisden van maart t/m mei.
9 jaar geleden
·
#17399
Wat een heerlijke keuze om te maken maar kan me voorstellen dat het ook lastig is. Wij kunnen natuurlijk niet voor jullie kiezen wat je moet doen. Ik zou zelf een paar lijstjes naast elkaar leggen. Het klimaat, een hele grove kostenschatting en de gave plekken die je wilt zien en dat dan per regio. Meestal als ik het zelf op die manier op papier zet valt er al snel wat af.
9 jaar geleden
·
#17400
Leuk om te lezen dat je schrijft: Azie heeft ons nooit zo getrokken..en misschien ook spannend omdat we er nooit zijn geweest. En dat een camper je zo goed bevalt.

Wij ervaren het omgekeerde: zijn al heel vaak in Azie geweest, ook met kinderen en rugzakken op de bonnefooi. Wij gaan in april voor het eerst met een camper reizen. Twee maanden Zuid-west USA met onze 3 kinderen. En ik vind dat dus juist spannend! :-D Zullen we die camper wel leuk vinden, met zijn vijven op die paar vierkante meter? En zoveel zelf rijden? En zal ik het aziatische eten, klimaat, cultuur en stranden niet missen? :-)

Verder kan ik alleen maar zeggen dat ik uit ervaring weet dat sommige delen van Zuid-Oost Azie in april ontzettend onaangenaam warm kunnen zijn. En dat ik -bij een eerste Azie ervaring- zou kiezen voor Thailand, eventueel met Laos/Cambodja/Vietnam. Thailand heeft m.i. alles bij de hand: mooie cultuur, lekker eten, fijne accommodatie, prima infrastructuur, voldoende medische zorg, mooi natuur en strand. Wat wil je nog meer? ;-)
En dan lekker combineren met Australie/Nieuw Zeeland of Japan, wat zo te horen jullie zeker zal bevallen.
De tip die Tikva geeft over de lijstjes vind ik ook een goeie.
In elk geval heel veel succes met kiezen, het is hoe dan ook een heerlijk vooruitzicht!
9 jaar geleden
·
#17401
Hai allemaal,
ontzettend bedankt voor de reacties. Inmiddels zijn de datums iets concreter; 1 juni - half augustus.
2,5 maand dus.
Bedankt Tikva voor de tip over lijstjes maken. Dat is een goeie! Leuk Marieke, dat je schrijft; wij ervaren juist het omgekeerde, haha! Zal vast een cultuurshock zijn vergeleken met Azie :-) Maar de Amerikanen zijn erg gastvrij, en het stuk wat jullie gaan rijden is heel mooi! Hebben wij in 2009 gereden zonder kinderen en in 2012 hebben we een Noordelijker stuk gereden. Spannend, wordt vast superleuk! Qua budget is het ook een heel ander verhaal, Amerika met camper, of Azie, haha. Nu we 3 opties aan het uitwerken zijn, blijkt eigenlijk wel dat Amerika (met evt. camper) voor zo'n lange periode heeeel duur is. Als iemand daarin nog tips heeft?!
Dus als we naar het budget kijken, denken we toch steeds meer richting Azie; Thailand. Iedereen die we spreken die er geweest is, is positief! Ik weet niet goed wat er (bij ons beiden) voor zorgt dat het twijfelachtig voelt. Gek he!
Alle reacties nog steeds welkom hoor!
Groetjes, Elise
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!