woensdag 05 november 2014
  9 Replies
  5.1K Visits
  Subscribe
Hoi,

Wij gaan aankomende zomer voor de 2de keer met onze kids naar Thailand, inmiddels heeft het Thailand virus ons ook te pakken :-). Vorig jaar hebben we Hua Hin, Khao Sok (Cliff & River resort: prachtig, echt een aanrader en Elephant Hills) en Koh Samui gedaan. Dat is ons uitstekend bevallen.

Dit jaar wil ik heel graag weer een natuurbeleving doen ala Khao Sok. Ik vond het zo mooi daar en ook voor de kinderen (dan 10, 8 en 4) erg goed te doen. Ik zoek dus iets waar we kunnen genieten van prachtige natuur en waar de kids ook goed kunnen meekomen. Ik dacht dat Chiang Dao bij Chang Mai leuk zou kunnen zijn? Maar lees toch weinig ervaringen met kinderen. Maar misschien zit ik op een verkeerd spoor. Graag jullie advies.

Verder zou ik ook graag met de kids gaan snorkelen, en zat te denken aan zuid Koh Samui? Koh Tao spreekt nu met al die toestanden niet meer zo aan...

Hoor heel graag jullie reacties!

Groet,

Nicolette
Waardeer dit bericht:
9 jaar geleden
·
#17135
De eerste keer zijn wij qua natuur ook in Kao Sok geweest (elephant hills!) en vonden het super!

Wij hebben toen ook naar Chiang Dao gekeken, lijkt ons ook erg mooi maar zijn we uiteindelijk (nog) niet geweest. Wij hebben voor onze tweede reis heel erg gekeken naar 'wat willen we proberen te gaan zien in de natuur'. Toen kwamen we uit dat we nu toch eens heel graag olifanten in het wild wilden zien. En die leven in Kao Yai.

Wij zijn toen met Kao Yai Nature life and tours geweest en hebben de 1 1/2 dagtour gedaan maar dan uitgesmeerd over meer dagen (http://www.khaoyainaturelifetours.com/t ... -trips.php" onclick="window.open(this.href);return false;:
- dag 1: vertrek uit BKK met openbaar vervoer zelf naar resort gegaan 's middags lekker zwemmen en relaxen
- dag 2: hele dag naar Kao Yai park
- dag 3: overdag zwemmen etc, in de middag naar vleermuizen uittocht gegaan.
- dag 4: 's ochtends zwemmen, na lunch weer terug naar BKK

We hadden daar een super gids, hij zag echt alles en... we hebben super geluk gehad en een kudde olifanten met kleintjes gezien! Missie geslaagd :)

Inmiddels zitten ze in een andere accommodatie dus daar kan ik niet veel over zeggen (vanwege overstromingen was hun resort toen nog niet af en daarom zaten ze toen tijdelijk in een super-de-luxe acco dus dat was super voor ons: privé zwembad en een huis van tig vierkante meter waar de kinderen zelfs rondjes konden rennen).

Succes en veel plezier met uitzoeken!
9 jaar geleden
·
#17136
Wij zijn in Chiang Dao geweest. Ik vond het daar geweldig. Mooie bungalowhutjes, superschoon in een leuke, rustige omgeving, leuk zwembad, tempeltje dichtbij. Heel anders dan Chiang Mai. Ik heb echt bijna nergens ter wereld lekkerder gegeten dan bij Chiang Dao Nest. Niet de ultieme natuurbelevingsotestand maar wel heel erg relaxt. Onze jongste was nog geen twee, dus wij konden ook niet pittige hikes etc maken. Wat ik wel echt de topper vond was Flight of the Gibbon. Je vliegt over het oerwoud. Echt super!
9 jaar geleden
·
#17137
Hoi Chippie,

Dat klinkt goed zeg! Ik zit er sterk over te denken om die kant uit te gaan. Wat ik op internet zie aan foto's is het echt prachtig en doet het me denken aan de prachtige lime-stone heuvels in Khao sok. Wat bedoelde je precies met geen echte natuurbeleving? Is dat omdat jullie niet veel hebben kunnen doen door de kleine van 2? Ik ben ook heel benieuwd naar je ervaring met flight of the Gibbon, dat leek me een super gave vorm om de natuur te ontdekken, ben alleen benieuwd wat je toen met de jongste hebt gedaan? Die van ons is tegen die tijd 4 en een half....

Dank voor alle input sofar. Hoor graag nog meer ervaringen!
9 jaar geleden
·
#17138
Dag Visgrot,

De jongste was toen bijna 2 en kon niet mee met Flight of the Gibbon. Wij hebben dat heel goed kunnen regelen met het bedrijf: we gingen met z'n alles vroeg daar naar toe. Man ging met zoon 1 eerst en ik bleef met andere zoon en jongste wachten in het dorpje en een restaurantje. Best wel grappig om door zo'n klein afgelegen, in principe niet toeristisch dorpje te wandelen. Daarna ging ik met zoon 2. Vandaar ook nog een hike gemaakt naar een waterval. Daarna met z'n allen naar Chiang Mai terug (het kan niet vanuit Chiang Dao). Onze middelste zoon was 6 en kon dus wel mee.
Vanuit Chiang Dao hebben we een toer met een jeep langs dorpjes gemaakt. En naar Chiang Dao Elephant Camp wat echt prachtig gelegen was aan de rivier.
Ik weet niet of het jouw ultieme natuurbeleving kan worden maar Chiang Dao Nest is echt geweldig!
9 jaar geleden
·
#17139
Hallo Chippie,

Even een reactie op jouw bericht:

"Vanuit Chiang Dao hebben we een toer met een jeep langs dorpjes gemaakt"

Ik ben heel erg benieuwd hoe jullie dit hebben gedaan: een jeep gehuurd of met een gids/chauffeur. Wij zijn om zoek naar zo iets om te doen tijdens ons verblijf in Chiang Mai. Volgens mij ligt Chiang Dao op een redelijke afstand van Chiang Mai.

hoe hebben jullie dit georganiseerd/ bij wie?

ik hoor graag van je,

groeten, Denice
9 jaar geleden
·
#17140
Wij hebben dat via Chiang Dao Nest gedaan.
9 jaar geleden
·
#17141
De kogel is door de kerk, wij hebben Chiang Dao geboekt!:-). Het ziet er zo mooi uit! We starten op 18/7 eerst met 4 dagen BKK, waarvan de eerste dag denk ik niets doen bij het hotelzwembad (Ibis riverside), daarna met binnenlandse vlucht naar CM en doorreizen naar Chiang Dao (nest 1), daar blijven we 4 dagen en dan nog 2 dagen verblijf in CM (Awana). Vervolgens binnenlandse vlucht naar Koh Samui. Resort daar hopen we hetzelfde als vorig jaar te kunnen boeken (Chaweng Buri) maar ze doen nog wat moeilijk over de prijs, dus misschien dat dat nog gaat veranderen. Daar blijven we 8 dagen, lekker snorkeltripjes maken en beetje relaxen en daarna in 1 dag door naar huis. :-) heerlijk! heb er nu al zin!

Dank voor alle tips!
9 jaar geleden
·
#17142
ik ben erg benieuwd of jullie nog naar the flight of the gibbon zijn geweest. Ik dacht dat ik ergens gezien had dat dit rond de 100 euro kost. Was dit de mooite waard?
8 jaar geleden
·
#17143
Ja, wij zijn naar Flight of the Gibbon geweest en het was echt fantastisch. Je zweeft door en over het regenwoud. Het is een vlakte van groen.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!