woensdag 22 april 2009
  7 Replies
  3.3K Visits
  Subscribe
Dit zijn de feiten:
We hebben een Cybershot, klein en fijn, en we zijn er blij mee..Het geheugen dat we nu hebben is ongeveer 100 foto's.. Bijzonder weinig dus voor een vakantie waar we (als geloof ik enige haha) geen laptop mee nemen om de foto's op te zetten. We zijn niet van plan een ander toestel aan te schaffen, dus dat is helaas geen optie.
Dus..waar laat ik mijn foto's tijdens de trip? Op een internet fotosite zetten (betrouwbaar en weer goed te downloaden thuis??) - hier heb ik vooralsnog geen ervaring mee- en hoe zit dat met verbindingen?
Extra geheugenkaart aanschaffen??

Wat zijn jullie ervaringen/ Ideeen?

Groetjes Diana
Waardeer dit bericht:
15 jaar geleden
·
#5310
Hallo,

Vorig jaar hadden wij naar Thailand ook geen laptop mee, enkel een extra geheugenkaart. Wij hadden eentje bij van 4gb en hebben in drie weken zo'n 1000 foto's getrokken. Ook kun je tegen zeer gunstige prijs je foto's laten branden op cd of zelf branden in een internet cafe.
Wij hebben op zeker gespeeld en ze op de geheugenkaart laten staan als ook op cd laten branden.

Dit jaar nemen we een mini laptop mee, zo heeft Mathis wat animatie in het vliegtuig en kunnen we de foto's veilig op de laptop zetten.

Veel succes
15 jaar geleden
·
#5311
Wij nemen ook geen laptop mee op vakantie...
Wij branden zelf CDtjes of laten het branden in een foto winkeltje...
Gaat goed...
Bij de 7/11 koop je voor weinig geld een CD-rom met hoesje erom, dus is je CD ook nog beschermd...
Wij hebben de ervaring dat dit heel goed gaat...
Ook zou je ze al kunnen laten afdrukken, al is de kwaliteit dan wel een stuk minder...

Fijne vakantie...

Groetjes Manon
15 jaar geleden
·
#5312
Ik zou zeker niet alleen vertrouwen op een extra geheugenkaart (je hebt ze zelfs van 16 Gb!). Een backup in de vorm van branden of internet zou ik altijd aanraden. Je zou maar een geheugenkaart verliezen, uiteraard overkomelijk, maar wel heel zonde!
15 jaar geleden
·
#5313
Hoi Diana,

Zoals de vorige mensen ook hebben genoemd, vertrouw niet op alleen je geheugenkaartjes! Ik zou zeker een cd/dvd branden indien mogelijk ter plaatse. Zelf zou ik er twee branden en er daarvan 1 per post naar je thuisadres (of dat van een vriend of familielid) sturen. Bij onze foto's heb ik dat ook gedaan. Bij de postkantoren hebben ze altijd wel een doosje of zo waar je schijfjes in kunnen. Zo zit je altijd goed denk ik.
Daarnaast zou ik zeker ook online opslag overwegen. Realiseer je daarbij wel dat je een snelle verbinding nodig hebt. Anders duurt het gewoon simpelweg te lang. Bijvoorbeeld hotmail heeft de zogenaamde skydrive. Hier krijg je al standaard 5GB dat met je meegroeit indien nodig. Zul je niet gauw vol krijgen misschien. GMail (google mail service) heeft een vergelijkbaar iets. Als het wat voor je is, zou ik me er even in verdiepen. Nogmaals, dit is alleen het overwegen waard als je naar landen gaat met een snelle verbinding.
Nog niet genoemd en misschien een optie voor je is een zogenaamde datatank. Niets meer dan een (externe) harddisk met ingebouwde cardreader. Werkt heel simpel. Je steekje je geheugenkaartje erin en de (nieuwe) foto's worden naar de harddisk gekopieerd. Easy! Maar niet zo goedkoop.
Afdrukken zou ik niet aan beginnen. Is meestal niet veel goedkoper, de kwaliteit is meestal een stuk minder en je loopt met een zwaar pak foto's te sjouwen. Beter thuis doen via een online aanbieder (zoals HEMA of Kruidvat en er zijn er nog vele) of direct een album maken (zelf goede ervaringen met de goedkoopste van het stel, de Aldi) is ook erg leuk.
Succes met de info. Mocht je vragen hebben dan hoor ik het graag.

Groeten, Don

Reacties: http://www.dewereldreizigers.com/Contact.php
Website: http://www.dewereldreizigers.com
14 jaar geleden
·
#5314
Het enige probleem met een externe harddisk is dat de meesten heel gevoelig zijn. Een keer goed laten vallen en er is een probleem.
Het is wel ideaal, wij reisden met camera, videocamera, laptop en externe harddisk. Tja, we kunnen nu niet meer claimen dat wij lichtgewicht reizen :)
Ongetwijfeld zijn daar ook verschillen in en zul je ook sterkere hebben, is zeker wat om uit te zoeken!
14 jaar geleden
·
#5315
Allemaal mijn dank voor jullie ideeen!

Ik denk dat we gaan voor de aanschaf van een grote geheugenkaart en de gemaakte foto's daar branden op een cd. Voor de zekerheid idd al 1 naar huis sturen en 1 bij ons houden. heel verhelderend allemaal!

Groetjes Diana
14 jaar geleden
·
#5316
Als een kart vol is laat ik meestal twee cd's branden. Een in de ene, een in de andere rugzak en god zegene de greep. Moeten trouwens de fotoos van 2000 nog steeds in een boek zetten (en die van 1995 inplakken, oeps).

Hans
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!