vrijdag 20 november 2009
  11 Replies
  3.7K Visits
  Subscribe
Op 6 juli komend jaar vertrekken wij vanuit BKK naar het Noorden van Thailand.
Op 18 juli heb ik vluchten geboekt naar Zuid Thailand.
We hebben dus 11 dagen voor het noorden, maar komen er niet echt uit wat te doen.

- Wel/niet Sukothai inplannen
- Mae Hong Son loop
of
- Rondje gouden driehoek

Wie heeft ervaring opgedaan met deze opties en kan mij erover vertellen en heeft leuke suggesties.

Ik hoor ze graag

groet

Christel

ps. we denken erover om evt. een auto te huren in het noorden
Waardeer dit bericht:
14 jaar geleden
·
#6310
Wij hebben 3 jaar geleden met 3 kids een fantastische fietstocht gemaakt ten noorden van Chiang Mai.
Fietsen hadden we geregeld via Etienne van Click and Travel in Chiang Mai en hij had voor ons ook een hele mooie meerdaagse fietstocht uitgezet, via kleine weggetjes, langs tempels, kleine dorpjes, etc.

Een heel mooi en bijzonder resortje onderweg was Baan Rai Lanna.....waar de kok ook masseuse is, waar je mee mag kijken in de keuken, wat midden in de middle of nowhere ligt, maar 6 bungalowtjes en een zwembad en zalig eten!!!!
14 jaar geleden
·
#6311
Heb je ook een website?
14 jaar geleden
·
#6312
Wij hebben die fietstocht van Etienne van Click and Travel ook gemaakt vorig jaar.
We zijn 7 maanden op reis geweest en dit was toch echt 1 van de hoogtepunten!! Je fietst door een prachtige omgeving en slaapt op mooie plekjes. Je ziet Thailand op een manier die heel speciaal is. Hier komen niet veel toeristen, tijdens het fietsen kom je ze niet tegen.
Wij hebben de 3 daagse tocht met z'n drietjes gedaan zonder gids en met routebeschrijving. Dat ging prima!! Mika zat in een fietskar en dat ging ook heel goed.
Ik weet alleen niet hoe het is in juli (regen?), wij waren daar in januari. Maar ik vind het een echte aanrader!!!!

Je kan ons fietsverhaal lezen op onze site: http://www.dewereldreizigers.com. Bij reisverslagen kies je dan het eerste Thailand verhaal.

De site van Etienne is: http://www.clickandtravelonline.com/nl/index.html
Je kan het beste contact met hem opnemen voor meer info.

Groetjes en succes met de voorbereidingen,
Natasja
14 jaar geleden
·
#6313
Ik zit nog eens te kijken naar het fietsen. Lijkt mij (nu) erg leuk. Hoe lang vantevoren hebben jullie dit vastgelegd?

Christel
14 jaar geleden
·
#6314
Hoi christel,

Eerlijk gezegd hadden wij het helemaal niet vantevoren vastgelegd. Wel hadden we eerder mail contact gehad en werden we erg enthousiast gemaakt. Maar we wisten niet precies wanneer we in Noord Thailand zouden zijn.
Eenmaal in Noord Thailand hebben we weer contact opgenomen en hebben we een hele avond bij Etienne thuis de route en zo doorgenomen. Het is echt geweldig om te zien hoeveel tijd en enthousiasme hij in zijn bedrijf steekt! Hij en zijn vrouw zijn heel gastvrij, en zijn (grote) kinderen hebben heel lief met Mika gespeeld.
Ik weet niet hoe dat in juli gaat, wij waren er in januari.

Stuur gewoon even een mailtje naar hem dan kan hij wat meer vertellen!

Groetjes,

Natasja
14 jaar geleden
·
#6315
Hoi Natasja,

Ik heb inmiddels contact gehad met Etienne. Hij heeft ons een voorstel gestuurd voor 3 dagen fietsen met de kids ten noorden van Chiang Mai. Heb het idee dat het dezelfde route is (wellicht) als jullie hebben gedaan.
Hoe is jullie ervaring met het weer? Was het niet ontzettend heet?
Hebben jullie ook nog een halfe dagtocht gedaan voorafgaand aan de tocht zelf? Dat is iets wat hij voorstelde, ook om ín'te fietsen en de fietsen af te kunnen stellen.

HEt lijkt mij ontzettend leuk en ook de prijs is volgens mij heel redelijk (1000 Baht pppd incl. overnachting), aan de andere kant lijkt het mij ook erg warm en vraag ik mij af of het wel zo leuk is voor de kids. Het zijn aardig afstanden.
Waren jullie vooraf ook gewend om afstanden te fietsen met de kids?

Etiene biedt ook nog een halve dagtocht, dat is wellicht een andere optie.

Christel
14 jaar geleden
·
#6316
Hoi Christel,

Wij waren er in januari en dan is het volgens mij wel wat koeler.
Maar ik vond die drie dagen (wij hadden er vier van gemaakt omdat we en nachtje extra bleven op een mooi plekje) echt super!!!

Natuurlijk is het soms en beetje afzien, je zit immers in het noorden van Thailand en dan is niet alles vlak, er zijn dan ook een klimmetjes waar je aardig nat van wordt ;-) Maar het is een heerlijk voldaan gevoel als je boven op de berg staat! Je kan dan echt trots zijn. Wij zijn helemaal niet van die super sportievelingen, en hadden nog nooit zulke lange afstanden gefietst. Maar ik zou het zo weer doen, graag zelfs ;-)

Je overnacht ook op echt mooie plekjes en s'avonds namen we een lekkere massage. Bij Baan Rai Lanna bleven we en dagje extra.

Wij hadden wel die halve dag ervoor gedaan. Vooral omdat we drie dagen zonder gids op pad zouden gaan. Dan kan je een beetje wennen aan de fietsen en en hoor je dingen die je bruikbaar zijn voor de volgende dagen. Maar ik vond die halve dag niet zo heel bijzonder, voor ons wel heel prettig omdat we daarna een paar dagen gingen fietsen. Maar als we dat niet gingen doen dan vind ik het niet echt een aanrader.

Groetjes,

Natasja
14 jaar geleden
·
#6317
Hoe snel kregen jullie een reactie van Etienne?
Ik heb al 3 mailtjes gestuurd, maar nog steeds geen reactie.
Ben zo benieuwd naar de 2 a 3 daagse fietstours....
14 jaar geleden
·
#6318
Ik heb eigenlijk binnen een paar dagen contact met hem gekregen en het contact was heel leuk. Heb zelfs nog een voorbeeld route van hem ontvangen.
Wellicht is 'ie zelf op vakantie?
14 jaar geleden
·
#6319
Een paar maanden terug heb ik via de e-mail contact gelegd met Etienne. Ik kreeg toen snel berichten terug. Het contact was goed!!
Echter later is het mij niet meer gelukt om echt contact met hem te krijgen. Toen ik mijn mails herhaalde kreeg ik van hem een bericht dat hij even een paar dagen op vakantie was en na zijn vakantie (begin maart) de mail zou beantwoorden. Dit is niet gebeurd. Toen ik een paar weken weer mailde kreeg ik een mail in het Engels terug van een medewerkster. Etienne was weer weg voor zaken weg en mijn mail zou in de top 5 van antwoorden gezet worden. Wederom hebben we niets meer gehoord. Het lijkt er op dat het niet helemaal goed gaat daar. Volgende week zijn wij in Chaing Mai en willen als het even kan een fietstocht maken. We hebben nu dus niets kunnen regelen met Etienne. Waarschijnlijk gaan we wel bij de organisatie langs. Als ik meer weet, laat ik het wel aan je weten.

groet Judith
14 jaar geleden
·
#6320
Oké, dan ben ik duidelijk niet de enige met onbeantwoorde mails. Was al bang dat het aan mijn mail lag ofzo.

Ik ben benieuwd of je nog wat kan regelen.
Het lijkt ons i.i.g. ook erg leuk om te fietsen rond Chang Mai, dus als je wat meer info hebt, of een andere organisatie bent tegengekomen dat hoor ik het graag van je!
Judith, fijne vakantie.

Christl
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!