zaterdag 29 september 2012
  4 Replies
  3.7K Visits
  Subscribe
Wij gaan in januari voor 3 weken naar Costa Rica. De meeste activiteiten wil ik ter plekke boeken, maar voor het een bezoek aan het monteverde cloud forest (met gids) boek ik toch best vooraf want blijkbaar mogen slechts 100 personen per keer het park binnen.

Weet iemand waar/hoe ik dit best kan boeken van hieruit?

Olivia
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#11667
Hoi Olivia,

Zie bijgaande link:

http://www.monteverdeinfo.com/monteverde.htm

Veel plezier, het is prachtig! Doe er ook een nightwalk...en de canopy natuurlijk!

Groet Hilde
11 jaar geleden
·
#11668
Hey Kelle,

Die site had ik inderdaad al gevonden, maar ik weet echt niet wat kiezen.

De tochten starten bijna allemaal 's morgens om 7u30. Dat lijkt me echt supervroeg om klaar te geraken (opstaan, kinderen aankleden, ontbijten, tot daar rijden,...). In de namiddag zijn er ook tochten, maar 3 uur lijkt me ook zo lang, vooral met kinderen? Zijn die begeleide tochten echt wel superinteressant? Ook voor kinderen (4 jaar) of gaan die zich snel vervelen?

En die nachttocht? Is die aan te raden met 4-jarigen?

En wat verkies jij? Monteverde park? Santa Elena park? Hangbruggen in Selvatura park?

Ik geraak er echt niet wijs uit... Ik begrijp ook niet echt waar die hangbruggen dan zijn (en hoeveel verschillende parcours er zijn) en of die begeleide tochten in het Monteverde park dan ook meteen op die hangbruggen zijn of op de grond door het woud zelf? Allemaal heel verwarrend vind ik...

HELP!?
11 jaar geleden
·
#11669
Hallo Olivia,

7.30 uur lijkt vroeg en is misschien ook wel even aanpoten, maar je leeft daar toch wel enigszins met donker/ licht ritme en bent dus ook vroeg wakker. Bovendien ontwaakt het nevelwoud 's ochtends vroeg en is er dan meer te zien. Ook geldt hoe vroeger, hoe minder warm.
De ochtendtour gaat gewoon over paden in het NP Monteverde. Dat is wel een must see als je daar bent...door de constante nevel is er hele andere begroeiing en andere dieren dan op andere plaatsen. Wij hebben veel gezien daar.

Het is daar om half 6 / 6 uur stikdonker (wij waren in augustus), dus de nightwalk is tussen 6 en 8. Wij hebben dat zelfs met onze zoon van anderhalf gedaan. Deze hebben wij in Santa Elena gedaan. Ik denk dat de kids het wel spannend vinden in het donker in de jungle, maar dat hangt natuurlijk ook van je kind af en je moet een beetje geluk hebben met wat je ziet qua dieren etc.

De hangbruggen zijn weer op een andere plek (Selvatura). Daar kun je ook Canope doen eventueel.

Ik zou alleen een tour door Monteverde boeken vooraf, want er zit een beperking op het aantal mensen dat per dag het NP in mag.
Een nightwalk, hangbruggen en andere activiteiten kun je ter plaatse wel regelen.

Ik hoop dat dit helpt?

Groeten Hilde
11 jaar geleden
·
#11670
Fantastische uitleg Hilde, dat was alles wat ik wilde weten!

Heeeeel erg bedankt om dit op te klaren. :)
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!