vrijdag 10 februari 2012
  2 Replies
  2.9K Visits
  Subscribe
Het programma voor de VRMK-dag op 3 maart. Aanvullingen en op- en aanmerkingen welkom!

13.00 uur: Welkom in de Oewanja Lodge, het Afrikaanse restaurant van Blijdorp! Door deel te nemen aan de VRMK-dag zijn jullie al vanaf ’s morgens 9.00 uur welkom in de dierentuin. Dus geniet gerust de hele ochtend van alle babydieren die de afgelopen maanden zijn geboren zoals de Aziatische leeuwentweeling, ijsbeertje Vicks, het zebraatje, girafje Kimberley of de gorillakindjes van Bokito. Lunchen kun je in een van de restaurants die ook op 3 maart geopend zijn.

13.30 uur: Koffie op? Dan kunnen de (korte) presentaties beginnen. Voor de kinderen zijn er kleurplaten en is er speelgoed. De grotere kinderen kunnen uiteraard ook (zelfstandig) de speeltuin in die naast de Oewanja Lodge ligt.

De presentaties worden gehouden door:
- http://Verrereizenmetkinderen.nl/Els den Butter en Klaas van Dijk
- The Incredible Journey/Martijn en Michele van Nes
- De Wereldschool
- Anneke van Kollenburg (over de reis die ze met haar gezin maakte in 2011)

14.20 uur: Even pauze. De kinderen die deelnemen aan de rondleiding verzamelen zich in de groepjes zoals ze zijn ingedeeld. Deze indeling zullen we klaarleggen op de dag zelf.

14.30 uur:

Rondleiding voor de kinderen. Tijdens deze rondleiding zullen de kinderen (in groepjes van 10-15 kinderen) een kijkje nemen achter de schermen van Blijdorp waar normaal gesproken de bezoekers niet komen. Misschien mogen ze zelfs een van de dieren vasthouden.
De rondleiding is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en duurt een uur tot vijf kwartier. Jongere kinderen mogen alleen mee als ze begeleidt worden door bijvoorbeeld een oudere broer of zus. In verband met het boeken van de rondleidingen willen we graag van te voren weten welke kinderen hieraan zullen deelnemen.

Tafelgesprekken. Als de kinderen zijn vertrokken voor de rondleiding kunnen wij ouders starten met de tafelgesprekken. Er zullen tafels worden ‘geopend’ waar verschillende onderwerpen centraal staan:

- Wereldschooltafel: Stel hier je vragen over onderwijs en leerplicht tijdens een reis. Blader de schoolboeken in en overleg over de onderwijsmogelijkheden voor jouw kinderen.
- The Incredible Journey tafel: Met hun grote ervaring in het maken en organiseren van (lange) verre reizen met kinderen kunnen Martijn en Michele je van ontzettend veel informatie voorzien. Hun specialismen zijn Afrika en Azië. Misschien wil je even de jeep bekijken waar zij zelf mee hebben gereisd? Ook dat is waarschijnlijk mogelijk.
- Reismaterialentafel: Op deze tafel worden allerhande reismaterialen uitgestald die handig zijn als je met kinderen reist. Bezoekers worden van harte uitgenodigd om materialen mee te nemen om deze tafel te vullen.
- Fotoboekentafel: Heb je een mooi fotoboek laten maken van jullie verre reis? Neem mee en leg het op deze tafel. Een beeld kan soms meer zeggen dan 1000 woorden.
- In samenwerking met de bezoekers van de vrmk-dag zullen eventueel meer tafels worden georganiseerd. Een ‘Out of Africa’ tafel? Een tafel met het bestemmingenspel? Mocht je hier ideeën over hebben, laat het ons weten!

15.30 uur: Afronding van de tafelgesprekken. De kinderen druppelen weer binnen met enthousiaste verhalen over hun ervaringen achter de schermen van de dierentuin. We sluiten de dag af met een drankje en een hapje.

16.30 uur: Einde

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

Waardeer dit bericht:
12 jaar geleden
·
#10249
Leuk voor ouders met kleine kinderen die nog een reis in de planning hebben: we verloten een Deryan Travelcot Peuter én een Air Traveller.

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

12 jaar geleden
·
#10250
Wij kunnen er dus helaas niet bij zijn, maar hebben wel echt iets voor op de reismaterialen tafel: de sack 'n seat. Wij hadden er nog nooit van gehoord en hebben hem via deze site op de kop getikt. Voor ons echt een uitkomst, hij gaat overal mee naartoe! Dus wie gaat en er een heeft: leg hem namens ons neer zodat anderen er ook zo blij mee kunnen worden als wij nu zijn!!!

Groetjes Saskia
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!