zondag 05 mei 2013
  8 Replies
  3.5K Visits
  Subscribe
Hoi!

Ik had een vraagje aan alle ouders hier. Ik ben een student van de TU Delft ben ik bezig met het ontwerpen van een product voor kinderen. Mijn focus ligt op het ontwerpen van een product dat handig is bij het maken van lange reizen met jonge kinderen (0-4 jaar) met het openbaar vervoer (bijvoorbeeld met het vliegtuig*). Ik heb gemerkt op fora dat er vooral 2 problemen zijn: het slapen van kinderen (op schoot of half op schoot meestal) en de beperkte ruimte die je als ouder met kinderen hebt in de kleine ruimte. Mijn vraag is (1) of jullie dat ook zo ervaren? (2) Wat voor handige producten of andere slimme oplossingen, zoals te zien op de foto, gebruiken jullie (3) Zijn er nog andere problemen tijdens het maken van lange reizen met het openbaar vervoer. Jullie zijn praktijkdeskundigen dus ik hoop dat jullie mij hierbij kunnen helpen! Alvast bedankt!

*Het slapen in het vliegtuig leek mij het meest interessant, omdat vanaf zo'n 6 maanden de kinderen al een beetje rechtop gaan zitten en het misschien lastig wordt voor ouders om ze in het babybedje te laten liggen. Verder is het zo dat bij sommige vliegmaatschappijen het kind niet meer in het vliegtuigbedje past (soms vanaf 6 maanden, maar soms ook vanaf 12 maanden) en de kinderen ook t/m 2 jaar geen stoel hebben. De kinderen moeten dan op schoot, lijkt mij. Maar dit lijkt mij ook niet echt een fijne oplossing voor de ouders.

Graag hoor ik hier meer over!
Waardeer dit bericht:
10 jaar geleden
·
#13309
Hoi,

Wat leuk.
Inderdaad is ver vliegen met een peuter op schoot verre van relaxed......Vooral van 6 t/m 24 mnd is een kind op schoot tijdens eten/drinken/slapen verre van ideaal. Maar, iedereen hier doet het dus blijkbaar zien we er allemaal niet zo enorm tegenop....... Dat doet mij vermoeden dat de oplossing goedkoop, klein en licht van gewicht moet zijn omdat de meeste van ons het liefst met zo weinig mogelijk bagage rondtrekken.
Of de vliegtuig maatschappijen moeten het natuurlijk aan willen bieden als service, helemaal ideaal.

Maar....ik heb wel een ideetje waar we zelf in geïnteresseerd zouden zijn geweest (komt voor ons wat laat, jongste is inmiddels ook 2 en toen we vorige week voor een weekje naar Egypte gingen vond ik dat een verademing: sinds jaren geen kind meer op schoot!!!)

Kleine kinderen mét eigen stoel hebben hun beentjes net over het randje van de stoel bungelen, de grond onder hun voetjes is dan vrij. Wij hebben regelmatig daar een "bedje" gecreëerd van eigen fleece truien en dekentjes die je van de stewardessen krijgt. Dan sliep onze peuter dus op de grond voor een van zijn broertjes.
Het zou handig zijn geweest daar een passend matje/luchtbedje/campingbedje of iets dergelijks neer te hebben kunnen leggen. Probleem is wel dat niet alle stewardessen het slapen op de grond veilig vonden. Wij lapten dat (zolang het "fasten your seatbelt" signaal uit was) aan ons laars. Daarnaast is het ook koud op de grond, we moesten ze dus wel goed in truien wikkelen.

Voor een 1e kindje werkt dit denk ik niet want daar zitten dan je eigen benen.
Nou heel veel succes, laat even horen wat je uiteindelijk gemaakt hebt!

Gr Saskia
10 jaar geleden
·
#13310
Ik zou me eerst eens verdiepen in wat er al op de markt beschikbaar is voor je iets ontwerp. Zoals de Deryan Air traveller.
10 jaar geleden
·
#13311
Goed idee. Onder de twee mag je ook een stoel voor ze boeken, maar ja, dat geld besteden we liever ergens anders aan ;-) . Boven de twee tot een jaar of 10 blijft het slapen op of half over pappa of mamma heen. Een dwangbuisje dat ze met het hoofd rechtop in de stoel hangt zou een aardige oplossing zijn.
10 jaar geleden
·
#13312
Haha, mee eens, Hans! Toen onze (energieke) jongste 15 maanden was kregen we haar rustig door haar in de rugdrager vast te zetten in de vliegtuigstoel. De oudste lag over ons heen, of op de grond. Wat zou het heerlijk zijn om gewoon bedden te hebben in het vliegtuig, zoals in een de nachttrein of -bus. Maar goed, dan zou een vlucht waarschijnlijk ook onbetaalbaar worden.

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

10 jaar geleden
·
#13313
Onze dochter was 10 maand toen we naar Thailand vlogen, we hadden een bassinet ter onze beschikking dus we waren er helemaal gerust in. Ze had al gevlogen en dat is helemaal goed gegaan. Tot we aan boord kwamen en haar bedje net te klein bleek te zijn. Dan maar op de schoot maar onze jongedame wilde absoluut van geen slapen weten. Ook al hadden we ons goed voorbereid met het nodige speelgoed, boekjes etc... Het werd een lange en vermoeiende vlucht.
Aangekomen in Bangkok is die vlucht snel vergeten en is het genieten van de vakantie.

De terugvlucht was een vergelijkbaar scenario en ook al heb ik toen even gezworen nooit meer zo een verre reis te maken is het bij thuiskomst allemaal snel vergeten.
Zodra je de vakantiefoto's bekijkt ga je toch weer dromen en ondanks die vreselijke vlucht willen we weer zo snel mogelijk richting Azië.

Volgend jaar zal onze jongedame net geen twee zijn en als de ticketprijs meevalt dan boeken we een extra stoel voor haar of doen we een stopover. In het worst case scenario kan het voortaan alleen maar meevallen want we zijn nu voorbereid op het onverwachtse.

Het reizen begint voor ons zodra we de deur achter ons sluiten en dan ben je toch iets rustiger, iets flexibeler.
10 jaar geleden
·
#13314
hallo,

Leuk onderwerp! Voor ons zijn de vluchten altijd vrij goed verlopen. Wel altijd een stop-over gehad.... Kun je tenminste effe de benen fatsoenlijk strekken en rennen....

Onze tip is een (self-floating) matrasjes. Wij nemen die altijd mee op reis, ook omdat je in hotels daar geld mee kunt uitsparen (hoef je niet altijd een extra bed te nemen).
We hebben matjes van 1.20 m. (worden geloof ik gebruikt door bergbeklimmers, een volwassene ligt er dan tot en met z'n bekken op, een kind helemaal...).
In het vliegtuig leggen we die dan allebei op de grond, kids beiden erop en dan hebben mijn man en ik vier volledige stoelen voor ons tweeën! Slapen we alle vier goed!

Klopt inderdaad dat niet elke stewardess het slapen op de grond toe staat, maar tot nu toe heeft er bij ons nog niemand naar gekraaid.....

Nog een ideetje (voor de hele kleintjes): Een soort hangmatje dat je kunt bevestigen tussen de rugleuning van je stoel en de stoel voor je?
Succes met je opdracht, en laat ons weten wat het geworden is!

groet Rachel
10 jaar geleden
·
#13315
In opdracht van mama reisfamilie moet ik de dwangbuis een coconnetje noemen. Klinkt inderdaad wat vriendelijker ;-).
10 jaar geleden
·
#13316
Ik vond op de grond slapen een geweldig idee. De laatste 2 vluchten dus gedaan. Bij de 1e vlucht kreeg ik 's ochtends op mijn kop omdat het onverantwoord was dat mijn zoontje daar geslapen had. De 2e vlucht moest hij na een half uur al terug op zijn stoel. Jammer, hij lag heerlijk op de grond. Volgens de stewardess mag hij daar niet liggen omdat er harde buizen en scherpe onderdelen zitten. Misschien een soort hangmatje/matrasje dat tussen de stoelen past om over de scherpe onderdelen heen te doen?
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!