1. sascha
 2. Voorbereiding reisplanning
 3. zondag 05 januari 2014
 4.  Abonneer via e-mail
De tickets zijn geboekt, we gaan de maand mei naar Maleisie. We vliegen via Dubai op KL. Op de terugweg hebben we daar nog een stopover van drie dagen. Ik ben best trots op de prijs die we uiteindelijk betaald hebben. €2150 voor 2 volw en 2 kids.

Nu zijn we met de planning bezig. Ik heb een paar vraagjes.
We willen misschien met Zali een dag naar de olifanten opvang. Is dit te doen met een 2 en 4 jarige of zijn ze nog te jong?

We willen afsluiten op de perhentians. Heeft iemand ervaring met de kamers van Tuna Bay? Als we een sea view kamer voor 3 nemen, past er dan nog een deryan tentje bij?

Hoe deden jullie het met slaapplekken? We nemen 1 tentje mee voor de Jongste, maat twijfelen of we voor de oudste een SI matrasje mee zullen nemen. Dan zijn we flexibeler met kamers (2persoons ipv 3persoons) of wordt t te veel slepen en zijn er veel 3 persoonskamers?

Verder iemand tips voor verblijf op Penang?

Alvast bedankt!
Waardeer dit bericht:
Zonder kids: Vietnam, tunesie, Indonesie
Met kids: 2012 Nieuw Zeeland (6mnd en 2,5 jaar), 2014 Maleisie (2,5 jaar en 4,5 jaar) 2016: Tanzania (4 en 6 jaar) 2019:???
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hallo Sascha,

Je kunt met Zali overleggen wat voor je kinderen leuk/te doen is. Hij heeft zelf een zoontje van ongeveer 6 jaar. Je 2-jarige kan waarschijnlijk nog niet veel doen. De 4-jarige kan wel de olifanten eten geven. En de flessenvoeding mee helpen maken. Zali vertelde onze kinderen ook wat over de planten die daar groeien. Hij liet bijv. van die plantjes zien die hun blaadjes bij elkaar vouwen als je ze aanraakt. Onze kinderen (6 en 10 jaar) vonden dat geweldig. Maar met 4 jaar begrijpen ze dat waarschijnlijk nog niet? Ik vond de excursie van Zali wel erg duur.

We hadden bij Tuna Bay een seaview kamer en een aansluitende kamer aan de andere kant. Ik heb geen sea view kamer voor 3 personen gezien. Misschien plaatsen ze dan gewoon een bed erbij? De 2 persoons kamers zijn niet heel erg groot. Je kunt er een 3e bed bij zetten. Dan past er denk ik ook nog een deryan tentje bij maar dan is het hele vloeroppervlak van de kamer wel vol. Misschien kun je ze vragen naar de grootte van de kamer.

Wij waren met z'n vijven. Op het laatste moment hebben we het opblaasbare matje thuis gelaten. We hebben het niet gemist. We waren van plan om een dekbed of zoiets op de grond te leggen als we een extra bed nodig hadden. Maar ze hadden overal een bed om er bij te zetten. We vonden ook vrij makkelijk 4 persoons kamers waar dus nog een extra bed bij gezet werd.

groeten, Kirstin
 1. meer dan een maand geleden
 2. Voorbereiding reisplanning
 3. # 1
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
hallo Sasha,

Wij zijn met onze 2 jarige zoon nu 3 jaar geleden naar Maleisie geweest en het was super!

Hoe hij rond liep op zijn blote voetjes in de tempels daar praat hij nog over :-)

voor een verblijf op penang kan ik u THE MANGO THREE PLACE aanraden!! ECHT DOEN SUPER!!
Prachtige lokatie super lieve gastvrouw! Zou er zo weer naar toe gaan!
Gast vrouw Way is mega nam ons mee op een korte verkenning van het eiland in haar auto. we konden ook kiezen om ipv in het hotel/B&B te ontbijten om met haar in een lokaal restaurantje te gaan!!
http://www.mangotreeplace.com.my/

En doe de groetjes aan WAY moest je gaan :-)
Zonder kinderen : Thailand, Marroko, Vietnam, Nepal, Tanzania, Costa Rica, Ecuador,

Met zoon (2008): Maleisië
 1. meer dan een maand geleden
 2. Voorbereiding reisplanning
 3. # 2
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Bedankt voor jullie reacties.

We komen nu tot de conclusie dat we nog wat dagen "over" hebben door een betere planning. Dit houdt ik dat we misschien toch ook naar de Cameron Highlands zouden kunnen gaan.

Heeft iemand van jullie ervaring om met de auto vanuit KL naar de Cameron Highlandste gaan en dan door naar Penang? Of is dit ook makkelijk met het OV te doen?

We zullen Zali mailen, ik denk dat de oudste het fantastisch zou vinden. Maar ook de jongste zal vast wel wat op haar manier mee kunnen doen.
Zijn jullie vanuit KL naar de opvang gegaan of hebben jullie daar in de buurt gezeten. Stel dat we een auto gaan huren, lijkt het me makkelijk dat we vanuit de opvang een klein stukje rijden, een hotelletje zoeken en dan door naar de CH.

Ramses, Ben en Sandra, ik heb jullie link bekeken, ziet er erg mooi uit! Ben alleen bang dat het buiten ons budget gaat vallen. Ik heb al een paar vrij dure hotels op mijn favorieten lijstje staan.

Ik vind het vinden van een goede locatie bij Kuching helemaal lastig. De Treehouses zijn al vol. En voor de rest betaal je in de buurt van Damai wel erg veel. Ik denk dat we de uitstapjes naar Bako NP vanuit Kuching zelf moeten gaan doen. Dus als iemand nog een tip heeft.....
Zonder kids: Vietnam, tunesie, Indonesie
Met kids: 2012 Nieuw Zeeland (6mnd en 2,5 jaar), 2014 Maleisie (2,5 jaar en 4,5 jaar) 2016: Tanzania (4 en 6 jaar) 2019:???
 1. meer dan een maand geleden
 2. Voorbereiding reisplanning
 3. # 3
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wij zijn met onze dochter naar de olifantenopvang geweest toen ze bijna 3 was, ging prima, ik had wel een rugdrager (manduca) mee zodat ze daar in kon want de jungle wandeling had ze al snel gehad.
Olifanten de fles geven vond ze ook een beetje eng, dus dat heb ik gedaan.

Wij zijn met ov van KL naar CH geweest, directe bus en ook weer met bus van CH naar PEnang, ging prima.
met dochter: Kreta, Maleisie (2x), Italie, Indonesie (Java en Bali), China+Hongkong, Zweden, Sri Lanka, Polen, Vietnam
zonder:oa. India, Mexico, Guatemala, Belize, Nicaraqua, El Salvador, Honduras, Peru, Suriname, Kenia, Marokko, Jordanie, Cambodja, China
 1. meer dan een maand geleden
 2. Voorbereiding reisplanning
 3. # 4
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wij hadden een auto gehuurd en kwamen uit de Taman Negara toen we naar de olifantenopvang gingen. We hebben in een dorpje 30 minuten ten oosten van de olifantenopvang in een homestay geslapen. Maar dat adres is zeker geen aanrader. We kwamen trouwens veel bordjes met homestay tegen onderweg.

Nadat we bij de olifantenopvang waren geweest zijn we een stukje richting KL gereden. We hebben toen overnacht in een frans dorpje dat ze nagebouwd hadden (Colmar Tropicale). We vonden dat erg grappig, vooral ook omdat we al een tijdje onderweg waren en dat dorpje ineens een dichtbij huis gevoel gaf. Colmar Tropicale leek vlak bij de snelweg te liggen maar het bleek nog 30 minuten bergop rijden te zijn. Daardoor was het er wel lekker koel (24 graden ipv de 35 graden beneden).

Uit de mailwisseling met Zali begreep ik dat hij meestal de mensen die met hem afspreken zelf mee neemt vanuit KL. Dus dat is ook nog een mogelijkheid. Volgens de lonely planet komt er geen bus in de buurt van de olifantenopvang. Die ligt ook nogal afgelegen dus ik kan me er wat bij voorstellen.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Voorbereiding reisplanning
 3. # 5
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi!
Wat heerlijk om naar Maleisie te gaan!
Wij zijn vorig jaar geweest (Singapore/Maleisie) en op de Perhentians kan ik ook Abdul's Chalets aanraden mocht er niets zijn bij Tuna bay. Wij hadden een family garden view en dat was met z'n vieren wel wat krap: 1 dubbelbed en 1 enkelbed. We hebben een extra matras erbij gevraagd en daar was nog maar net ruimte voor. Maar.. de family sea view chalets zijn super (helaas helemaal vol tijdens ons verblijf) en daar zagen we wel 2 dubbelbedden. Goede lokatie, meteen aan een strandje, restaurant is ook prima en de mensen zijn erg aardig.
Wij zijn ook in Legoland Maleisie geweest, in het zuiden, vlakbij Johor Bahru. Die stad kun je gerust overslaan, maar Legoland vonden wij wel echt heel leuk voor onze kinderen (tweeling van toen 4, nu 5). Het was er superrustig. En in Kuala Lumpur vooral naar de speeltuin in het park bij de Petronas Towers gaan.
Wij hebben alles met OV gedaan (wel gevlogen van Singapore naar Kota Bahru en door naar de Perhentians). Dat was op zich prima te doen hoor, maar de kinderen vonden de lange reisdagen niet heel erg interessant. Met een auto ben je dan wat flexibeler om te stoppen wanneer je wilt.

groetjes, Ruth
Maleisie 97 - wereldreis 03/04 - Sulawesi 05 - Philippijnen 06 - Sabah/Kalimantan 06 - Bali/Lombok 07 - Argentinie 07 - Thailand 09 - Sumatra 10 - Sulawesi 11 - Sabah 12

Kaya & Liz, geb. 08
Singapore/Maleisie 13
Bali/Lombok 14
 1. meer dan een maand geleden
 2. Voorbereiding reisplanning
 3. # 6
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Flora Bay Chalet is ook een aanrader op de Perhentians! Mooi strand en zee lekker rustig. Goede restaurants erbij en aardige mensen. Wij hadden toen geen kinderen en de seaview chalets waren prima voor 2 personen best ruim. Maar met kinderen zou het krap kunnen zijn. Wij hebben alles in Maleisie gedaan met die mini-vans en binnenlandse vluchten.
Allemaal erg betaalbaar en alles ging op tijd! Van de Cameron Highlands naar Khota Baru is wel een paar uur in de bus zitten hoor. Lange zit en erg hobbelig maar wel mooi allemaal. We gingen ook met de bus van Taman Negara naar de Cameron Highlands. Dat duurde ook wel een paar uur maar prima te doen.

In Penang zaten wij in het hotel Flamingo hotel bij the beach. Was een prima hotel voor ons. We deden in Penang alles met het ov. We pakten gewoon de bus voor vervoer naar shoppingmalls en de kok lek si tempel. Veel goedkoper dan taxi's die waren best prijzig daar!

Veel plezier in Maleisie! Wij vonden het geweldig!
Zonder kinderen: Egypte, Turkije, Marokko, Maleisie
Met kinderen: Bali juni 2014, Thailand augustus en september 2016
 1. meer dan een maand geleden
 2. Voorbereiding reisplanning
 3. # 7
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!