vrijdag 20 december 2019
  1 Replies
  2.2K Visits
  Subscribe
Hallo,
Wij gaan eind januari naar de Filipijnen met onze kinderen van 2 en 5 jaar oud. Wij hebben zelf gereisd, maar niet met kinderen. Nieuw avontuur dus. Wij gaan daarheen voor de bruiloft van mijn zwager. Zij trouwen op een plek waar malaria voorkomt. Voor ons adviseert GGD noodpakket, voor onze jongste preventief malariapillen. Wij zijn daar 2 dagen. De verdere reis malaria vrij. Iemand al eens voor deze keus gestaan?
Daarnaast adviseren ze ons voor de kinderen rabies vaccinatie. Die zijn behoorlijk prijzig en ik lees veel dat ze als " normale" toeristen niet nodig zijn. We zitten in luxe appartementen/ hotels met airco.
Wat zijn jullie ervaringen?

Ook denque wordt benoemd als heel gevaarlijk voor de kinderen en we moeten volgens hen de hele dag lange kleding dragen en deet smeren. Ook onder het zwemmen.
Zonder kinderen zou ik dit niet zo serieus nemen en lekker gaan genieten. Met kinderen word ik er toch wat onzeker over.
Heel graag ervaringen en welke overwegingen jullie hebben genomen.

Groeten Lobke
Waardeer dit bericht:
4 jaar geleden
·
#29845
Nooit medisch advies aannemen van leken op internet. Dat gezegd hebbend: Dengue is inderdaad veel linker dan malaria, want niet te genezen. Malaria kun je ook oplopen bij een bezoek van 2 dagen. Voor kinderen zijn de malaria profylaxe aanwijzingen inderdaad wat strenger als voor volwassenen, omdat het er bij hen harder inhakt. Rabies hebben wij nooit gehaald, je moet toch prikken nadat je door een hond of aap gebeten bent, maar je hebt dan wat meer tijd.

Dusssss. Of je gelooft de GGD. Of je gaat naar een vaccinatiedienst die er meer verstand van heeft (KLM of havenziekenhuis Rotterdam). Of je wacht to er op internet iemand voorbij komt die zegt dat het allemaal gelul is en die een homeopathisch middel aanbeveelt.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!